Juustokakun keksipohja!! Auttakaa äkkiä!!

  • Viestiketjun aloittaja Jauhopeukalo
  • Ensimmäinen viesti
Jauhopeukalo
Sitä vaan että kun aikeissa on leipoa juustokakku, ja mies välttämättä halusi siihen Digestive-keksipohjan, niin hyydytetäänkö se täyte silloin liivatteella? Kun olen ymmärtänyt että keksipohjaa ei laitettais uuniin, ja meillä ei ole kuin uunissa paistettavan juustokakun ohje.. Auttakaa tumpeloa!!
 
miamaria
Alkuperäinen kirjoittaja Jauhopeukalo:
Sitä vaan että kun aikeissa on leipoa juustokakku, ja mies välttämättä halusi siihen Digestive-keksipohjan, niin hyydytetäänkö se täyte silloin liivatteella? Kun olen ymmärtänyt että keksipohjaa ei laitettais uuniin, ja meillä ei ole kuin uunissa paistettavan juustokakun ohje.. Auttakaa tumpeloa!!
poja tehdään keksin murusista ja rasvasta. tämä mössö painellaan vuoan pohjalle.
täytteeseen laitetaan sitten liivatetta.

tässä yksi ohje!

Pohja:

200g digestivekeksejä

75g voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

kuorrute:

2dl mangososetta (esim piltti tms)

2 liivatetta

2 rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. (kuvan kakusta unohdin leivinpaperin, kun on hieman laho tuo pääkoppa, joten vuoan pohja jäi kakun alle... =/ )

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.



 
vierain
Ettei muka keksipohjaa uuniin. Kyllä oikein mainiosti voi sen uunissakin tehdä. Minusta paras juustokakku on juuri sellainen, jossa on keksipohja ja täytteessä EI liivatetta, eli uunissa paistettu siis!
 

Yhteistyössä