RAIKAS JUUSTOKAKKU
Muropohja:
150 g keksejä (esim. digestive, kaura keksejä)
50 g voita tai margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä tai
6-8 g liivatejauhetta
1 1/2 dl ranskankermaa
300 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 tl vanilija sokeria
3 dl kuohukermaa
Päälle:
2dl soseutettua hedelmää esim. mango,
persikka, omena, papaija (bona/piltti)
3 liivatelehteä liotettuna 2rkl
appelsiini/ananasmehua
Koristeeksi: sitruunamelissan tai mintun lehtiä
1. Murenna keksit pakastepussissa kaulimella survoen tai monitoimikoneessa. Sekoita muruihin sulatettu voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.
2. Mikäli käytät liivatelehtiä, laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota ranskankerma kevyesti, lisää sekaan tuorejuusto. Sekoita tehosekoittajalla kevyesti sekaisin.
4. Lisää seokseen puristettu sitruunan mehu, sokeri, vanilijasokeri, likööri. Sekoita.
5. Kuumenna tilkka appelsiinimehua (ananaslientä) kiehuvaksi ja liuota joko liivatejauhe tai kylmästä vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon.
6. Sekoita mukaan vaahdotettu kerma.
7. Kaada täyte murupohjan päälle ja nosta jääkappiin hyytymään.
8. Kun kakku on vähän (muutama tunti) hyytynyt, lisää päälle hedelmäsose. Anna hyytyä vielä seuraavaan päivään.
9. Irrota reunat varovasti. Koristele ja nauti. Pitäisi riittää reilusti kymmenelle hengelle