Juoko kuinka monen yli 1v. apteekin maitoa?

  • Viestiketjun aloittaja sällin mamma
  • Ensimmäinen viesti
sällin mamma
Mulla on 1v 3kk ikäinen poika joka on allerginen tosi monelle ruoka-ainerlle,eläimille,maidolle ja vielä ties mille mitä ei vielä tiedetä.Pojalla oli tänään lastenlääkäri ja kysyin sitten maidoista kun ei oo poika maitoa juonu yli kuukauteen että voisiko saada reseptin apteekin maitoihin ja kokeilla niitä,kun kauramaito ei sopinu,riisi ja soija testaamatta vielä.Noh lääkäri sanoi sitten hyvin pilkallisesti että:"Eihän nyt yksivuotiaat juo enää apteekin maitoja"Kyllä ite oon saanu sellasen käsityksen että apteekin maitoja juodaan 2-vuotiaaksi asti,vai olenko ihan väärässä?Oli muutenkin todella tyly ja inhottava,jäi tosi paha mieli,eikä mitään selkoa saanu eikä edes uutta aikaa vaikka pojalta kohta iho varmaan lähtee irti ku raapii niin kovasti ja rasvaa menee kilo tolkulla ja uusia allergisoivia aineita tulee koko ajan..Hmmh,kiitos kun sain vähän purkaa mieltä :)
 
Meillä tyttö 2.5vuotias ja juo noin 4dl soijakorviketta päivittäin. Tämä siksi, koska jemmasin vähän maitoja ennen kuin täytti 2v ja siksi sitä kelakorvattavaa riittää näin pitkään. Joo kyllä ohje on, että 2-vuotiaaksi juodaan apteekin korviketta.

ap: muistathan antaa lapsellesi kalkkia, jotta se puoli on tasapainossa?
 
sällin mamma
Juu kyllä kalkin saanti on hoidettu,apteekista löytyi ihan yksi kalkki valmiste joka sopii pojalle,kaikissa on makuna appelsiini tai piparminttu yms.ja poika on niille allerginen.nyt on sitten Kalcipos merkkinen nieltävä tabletti ainut joka sopii,niitä sitten murskailen ja soseiden seassa syötän.Kohta aletaan testaamaan riisimaitoa,toivotaan että se sopis,jos ei niin sitten apteekin maitoja kokeilemaan.
 
Valpuri
Kelan korvaus on meillä 2- vuotiaaseen saakka apteekin maidossa että sinne asti on tarkoitus kyllä sitä juoda ja se vissiin on suositus maitoallergisilla lapsilla. Meitä on kovasti auttanut homeopatia lapsen (nyt 1 v 4 kk) allergioissa, suosittelen.
 
Olen törmännyt muutamaan eri käytäntöön. Selvästi huomaa, että varsinkin julkisella puolella pyritään välttämään apteekin maitojen käyttämistä yli 1-vuotialle, jos ravinto on muuten monipuolista. Ts. kaikki ruoka-aineryhmät on edustettuina, ja vielä monipuolisesti. Esim. vaikka kotimaiset viljat ovat poissa, niin kunhan tattarit, hirssit, maissit ym. käyvät.

Meillä taas oli 1 vuotiaan käytössä vain n.10 ruoka-ainetta, joten hän sai kela-korvattavuuden 2 ikävuoteen asti. Tosin täällä päin jouduttiin hakemaan korvattavuus uudestaan, yleensä se olisi kuulemma pitänyt myöntää suoraan 2-vuotiaaksi asti, kun meille se 7 kk kohdalla myönnettiin ensimmäisen kerran (tätä mieltä oltiin sekä yksityisellä lääkäri että julkisella ravitsemusterapeutti). Hänellä siis käytössä Neocate.

Mutta teilläkin on ilmeisesti suppea ruokavalio, niin uudestaan vaan lääkäriin vaatimaan apteekin maitoa käyttöön. Näissä allergiataistoissa on kyllä kullan arvoista löytää hyvä ja ymmärtäväinen lääkäri ja pitää siitä kiinni!
 
Eline
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.04.2007 klo 16:24 vieras kirjoitti:
Kyllä 2v asti juodaan.Julkisella voidaan yrittää säästää tässäkin. Etsi hyvä yksityinen allergologi.

Olen miettinyt tuota homeopatia asiaa.....
Meillä kaksi lapsista allergisia.
Vanhempi täyttää kesäkuussa kolme ja on todella allerginen. On myös paha atopia. Auttaiskohan homeopatia?
 
Valpuri
Meillä alkoi allergiat näkymään tytön iholla 3 kk iässä. Puolivuotiaana vietiin homeopaatille koska lähipiirissä oli hyviä kokemuksia allergiahoidoista ja ite aattelin että mitä vaan voidaan kokeilla jos siitä on apua iho-oireisiin. Tällä hetkellä tytöllä (1 v 4 kk) menee hyvin. Iho on siisti eikä sitä tarvitse rasvailla kun satunnaisesti. Joskus tulee ihottumaläiskiä ranteisiin mutta ei sen kummempia. Melko vapaasti saa syödäkkin tätä nykyä. Ite uskon että homeopatialla oli osuutta asiaan vaikka eihän sitä tiedä minkälainen tilanne ilman sitä nyt olisi.
 
Meillä tyttö nyt n.2v1kk ja apteekin soijamaitoa juotiin tuonne kahteen ikävuoteen asti eli vasta ollaan lopetettu sen käyttö...ruuan laitossa kylläkin aloin käyttää tuota kaupan kauramaitoa tytön ollessa reilu 1v6kk...
 

Yhteistyössä