*JOULULAHJAT heinäkuussa*

Me käytiin äsken sairaalassa näytillä ku pari tuntia putkeen supisteli niin tiuhaan tahtiin et aattelin ettei voi olla normaalia. Siellä sitte ultrattiin ja tehtii sisätutkimus ja otettii verikoe ja pissanäyte, ja kaikki luojan kiitos kunnossa. Itkin jo ihan kauheesti ku lähettii kotoolta et mitä jos paikat on auennu ja lääkäri sanoo et tää on kyllä nyt tulossa täältä... :'( :'( mut onneks ei. Mieski oli ihan peloissaan ja paniikissa.

Kyllä tää odotus on välillä niin hirveetä ku saa pelätä niin kauheesti. Nyt oon sitte saikulla viikon ja sitte loppuuki työsoppari. Supparit kuulemma kuuluu tässä vaiheessa asiaan ku kohtu alkaa harjottelemaan tulevaa synnytystä varten.. Mut kyllä säikäytti. Pieni on kyllä potkinu ja möyriny tänää niin paljon ettei mitään rajaa. :) Mieski tuns ekaa kertaa kädelle. :heart:

tiistaina sitte se rakenneultra, ihanaa ku ei tarvii enää sitä niin hirveesti jännittää ku nyt näki ettei ainakaa mitää suurempaa vikaa oo.. Vaikkei se nyt niitä rakenteita sillee kattonu, mut kuitenki... =)

Nyt tuli vaan omanapa-stoori, mut pakko oli tulla kertomaa. Hyvää yötä kaikille... :heart:
 
Kipuilee täälläkin taas ihan kiitettävästi. Liikuntaa ei ole tänä viikonloppuna tullut harrastettua juurikaan, enimmäkseen erinäisissä paikoissa istuskelua, joten se varmaan selittää osan. Mulla on alkanut iskiaskin oireilemaan, mikä ei ole yhtään kiva juttu :/ . Mutta täytyy vaan purra hammasta ja olla reipas. Työkuvioissa ei olisi varaa sairaslomille.

Mulla on kamala shoppailuhimo! Sitten sitä on kuitenkin ihan pihalla että minkä verran niitä vaatteita tarvitsee, mitä vaatteita ja mitä kokoja? Silleen olen ajatellut, etten kovin montaa, jos yhtään, 50-senttistä vaatetta osta etukäteen, menkööt mies, kaverit ja sukulaiset vaatekaupoille jos sintti onkin pikkuinen syntyessään. Äitiyspakkauksessahan ei kovin pieniä vaatteita ole, ei ainakaan tarpeeksi montaa asua. Mutta varmaan pitää niitä 56-60-senttisiä vielä haalia. Tänään iski sellainen "mä tahdon kirpparille"-kuume, mutta ei oo yhtään käteistä eikä oikeastaan aikaakaan ennen töihin menoa.


 
Pikku87:llä ja Mraellapas on ollut ikäviä kokemuksia suppareiden kanssa! Näillä lämpimillä keleillä voi kyllä olla osuutta asiaan? Kannattaa kyllä kysyä äitipolilta siitä suppareiden estolääkityksestä (mullakin on sellainen käsitys, että sellaista on) mikäli yhä vaan jatkuu. Ne sieltä sitten kertovat, onko sitä ja millaista ja millä edellytyksillä voi ruveta syömään.

Entelle ja muille, joilla rauta imeytyy huonosti, jaan oman vinkkini jonka keksin edellisraskauden aikana: kannattaa ottaa rauta keskellä yötä, tai siis joskus aamuyöllä! Sen varmaan kaikki ovat kuulleet, että kalkki estää raudan imeytymistä eli maidolla ei kannata tablettia huuhtoa alas, mutta itse ainakin huomasin, että ylipäätään aterian yhteydessä sitä ei kannata ottaa, vaikkei aterialla maitoa joisikaan. Minä kärsin myös tosi pitkälle, viikkoja reippasti yli 30, hb:stä joka ei sitten millään ottanut noustakseen, kunnes keksin ruveta ottamaan raudan varmasti tyhjään mahaan, eli siinä joskus viiden aikaan aamuyöllä kun muutenkin kävin vessassa. Oli sitten aamiaiseenkin vielä aikaa, ettei heti perään tullut syötyä, ja vielä otin rautatabletin c-vitaminoidun tuoremehun kera, niin avot. Johan nousivat arvot! Toivottavasti teillä muillakin auttaa, kokeilemalla ei ainakaan menetä mitään!

t. Grynna, joka on tänään kärsinyt kun ei liikkeitä millään tahdo tuntua, ja tulee kohta hulluksi...
 
Kiitos, Grynna, vinkistä. Minullakin on hb laskenut, toukokuun puolivälissä 139 ja viime viikolla 118 eli täytyy retaferia alkaa syömään. Hyvä vinkki, täytyy kokeilla. Sen tiesinkin, että c-vitamiini parantaa raudan imeytymistä, mutta tuota kalkkiasiaa en osannut ajatellakaan.
 
Täältäkin jotain kuulumisia. Nyt selkä on sit sen verta kipeä, että sairaslomaa täytyi hakea tämä viikko.Ja ensiviikolla alkaakin kesäloma B) , jospa helpottaisi,niin jaksaisi olla sitten vielä parisen kuukautta töissä loman jälkeen. Masu asukki häilää minkä kerkiää, ensi maanantaina neuvola, pääseepi pitkästä aikaan kuuntelemaan sydämen sykkeitä :heart: . Kaikille oikein mukavaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa =)
 
Kiitos myös täältä Grynnalle lisävinkeistä! Oon tuon kalsiumin yrittänyt pitää loitolla raudannauttimisajankohdista (aamulla ekaks ja illalla viimeiseksi toinen setti) ja kokeilen vielä tuota yötäkin. Mun unenlahjoilla tulee silti toisinaan nukuttua yö ilman vessareissuakin. :D Tänään tuli pinaatti ruokavalioon vielä lisää, yrittänyttä ei laiteta. Töihin paluu oli tänään myös edessä ja piti ihan etsiä uusi istuma-asento tuolista..miten tuo möhkäle tuntuu niin olevan tiellä. Herkkua tämä ei ole, ei ollenkaan.

Eilen todistettavasti ekat oikeat liikkeet. :heart:

Ente 21 ja jotain..
 
Terve.. tai siis sairasta... minuun iski myöhään illalla se ykätauti.. siinä menikin koko yö ja aamulla jatkoin vielä kuralla. Eipä tarvii raskauskiloista huolehtia, lähinnä niitten puutteesta, kun tämmöinen tyhjennyskuuri iski. Olo on ihan hirvee, kuumettakin on. Huomenna varmaan parempi. Luulisin. Oon vaan nukkunut ja nukkunut..

Ukko otti tytöt ja vei ne mummolaan ja meni sen jälkeen töihin, tulee sit kotiin kun tulee. Sen verran jaksoin tähän koneelle raahautua, että laskut maksoin.. ja päätin yrittää piristää teidän jutuilla itteeni.

Hyvä vinkki toi rautajuttu.. pitää kokeilla tarvittaessa. Muutoinkin jännää nuo supparit.. mulla hilluu ihan tajuttomasti tämä neiti, nyt kun sais olla aloillaan. Suoraan sanottuna inhottavaa, kun yrität kyykkiä pöntöllä niin yksi vaan muljahtelee ja potkii.. Mutta suppareitakin riittää, tosin tänään ei, johtunee tarpeellisesta levosta.

Nuista suppareista sen verran, että jos niitä alkaa liikaa tulemaan niin se on hyvin pian sit sairaalaan makaamaan.. ei sillä että pelottelisin, mutta jospa nyt kanssamammat ottaisitte rauhallisesti!!! Supparit on ihan oikeesti selkee merkki siitä, että teidän tahti on liian tiukka ja vedätte ittenne liian koville töitten ja muitten menojen kanssa. Harjoitussupparit on tietty ihan eriasia, mutta siis tarkotan niitä usein tulevia ja mahdollisesti kipeitäkin suppareita. Raskaus ei ole sairaus, pitää vaan osata hieman ottaa rennommin! Tsemppiä teille!!! :hug:

Sen verran vielä, että minun piti perua se rakenneultra.. tai siis ukko sen perui. En vaan raski viedä tätä tautia sinne muitten mammojen keskuuteen, ihan hirvee jo itsekoettuna. Sain sit uuden ajan ensiviikon keskiviikolle, että viikolla saatiin siirrettyä. Käsidesi on kovajuttu taas ja jatkossakin näköjään.

Toivottavasti nämä lämpimät kelit jatkuu ja aurinko jaksaa paistaa vielä huomennakin, oletan olevani huomenna jo kunnolla pystyssä. :wave:
 
DoB
Pitkästä aikaa täällä taas! Lomat on nyt vietetty ja tänään oli eka työpäivä, meni kyllä ihmeen kivuttomasti. Lomailua ois kyllä voinut vielä jatkaa....

Tästä tulee nyt ihan omaa napaa kun en ole ehtinyt kaikkea vielä lueskella....

Rakenneultra oli viime viikolla ja voi miten ihanalta se pieni näyttikään! Kyllä oltiin miehen kanssa molemmat ihan tippa linssissä siellä. Etenkin se sydänäänien kuuntelu on aina niin liikuttavaa...Sukupuolta ei saatu tietää, joten eletään jännityksessä loppuun asti. Hurjan liikkuvainen tyyppi, kätilöäkin nauratti kun heilutteli joka ikistä ruumiinosaansa mitä vaan voi heiluttaa. Pienellä on kaikki hyvin ja se oli niin helpottavaa kuulla!

Mulla maha kasvoi vasta pari viikkoa sitten ja on vieläkin kuulema pieni, vaikka musta tää on jo ihana pallo! Painoa on tullut kaiken kaikkiaan 3kg. Potkuja on tuntunut viikon ajan, se eka oli kyllä niin mahtava kokemus. Mä en niitä aikaisempia pieniä liikkeitä tajunnut ollenkaan, kun mietin aina että muljuaakohan mun maha muuten vaan vai onkohan se vauvan liikkeitä. Potkuista ei sitten enää voinut erehtyä. Kaiken kaikkiaan voin kyllä sanoa olevani elämäni kunnossa, ei mitään vaivoja vielä (paitsi naaman näppylät....!!!) ja olo on hehkeä :D Kyllä on vaan ihanaa olla raskaana!

Torstaina ois neuvola ja saan sieltä sen todistuksen raskauden kestosta eli pääsen lähettelemään lappuja Kelaan. Ihanaa päästä kohta availemaan äitiyspakkausta :heart: Me ei olla vielä ostettu mitään tavaroita tai vaatteita vauvalla, ajateltiin venyttää sitä shoppailua syksyyn niin on sitten äippälomalla tekemistä. Mä ajattelin jäädä jo lokakuun alussa töistä pois kun pidän talvilomat sun muut pitämättömät lomat ja pekkaset siihen alkuun. Meillä on syksyllä muutto edessä, niin ei varmaan paljon huvita istua töissä kun on vähän tärkeämpääkin tekemistä ;)

Kaikille oikein hyviä vointeja!

Dob ja öttiäinen 21+5
 
Tätä listaa päivittää Kamomilla-81 . Jos jotain on pielessä, ilmoittele vaikka yksityisviestitse niin korjataan kuntoon!
*********************************************
Joulukuun 1.päivä:
pikkutiikeri-----------esikoinen----------------TYKS
Kamomilla-81-------esikoinen----------------KOKS
Caffee81-------------toinen--------------------K-SKS

Joulukuun 2.päivä:
Aluna------------------viides--------------------LUAS
Viivi76-----------------toinen
Sikuriina1987
Sammal---------------toinen-------------------K-SKS
Maamuskainen------kolmas
pulla75----------------esikoinen---------------OAS

Joulukuun 3.päivä:
DoB-------------------esikoinen
Kathrinelle-----------toinen
Aubrieta--------------neljäs, tyttö-------------PHKS

Joulukuun 4.päivä:
Rintin-----------------viides

Joulukuun 5.päivä:
Nooraska
Käpylehmä-----------neljäs
syysusva05----------toinen--------------------LPKS
Pinkkinen-------------toinen
Sikuriina1987--------esikoinen----------------SeKS
Valas77---------------neljäs--------------------K-HKS

Jolukuun 6.päivä:
Nasu74----------------toinen-------------------PHKS
Petite-te---------------seitsemäs--------------TYKS
Kuulapyssy------------esikoinen, poika
Tsigu--------------------toinen------------------TYKS
Melissa-83-------------kolmas-----------------K-SKS
Lisbethh----------------esikoinen--------------NKL
käppyrämallut---------toinen------------------OYS
Ente---------------------esikoinen
Mama-Mii---------------kolmas-----------------OYS

Joulukuun 7.pv:
Ineli---------------------esikoinen
Sydänkäpyset---------toinen tyttö

Joulukuun 8.päivä:
briendli-----------------esikoinen
Pikatsu-----------------esikoinen
Laurelias---------------toinen------------------HYS
Nyty---------------------neljäs, poika----------HYS
vumpe------------------kolmas
Aurinkomamma-------kolmas, tyttö----------K-HKS
neitim------------------neljäs, tyttö
snö---------------------esikoinen---------------HYS

Joulukuun 9.päivä:
Cheeky
SONA-------------------kolmas

Joulukuun 10.päivä:
hutzel------------------esikoinen
Saparo-81-------------esikoinen--------------K-SKS
iittala-------------------kolmas------------------K-SKS
Härkänainen----------viides, tyttö------------KYS

Joulukuun 11.päivä:
Nasu30-------------------------------------------NKL
itunen------------------toinen------------------TYKS
merkkari---------------esikoinen--------------K-SKS
Findgirl-----------------toinen------------------KOS
KeuKeu----------------esikoinen--------------TAYS

Joulukuun 12.päivä:
Nonna-79--------------kolmas-----------------OAS
zaika--------------------toinen-----------------SKS

Joulukuun 13.päivä:
Boe-----------------------------------------------NKL
äittä-67
Millimenninkäinen----toinen ja kolmas-----K-HKS
OmituinenOtus-------kolmas-----------------OYS

Joulukuun 14.päivä:

ViikinkiHelga----------kolmas-----------------K-PKS
Valaskala--------------toinen------------------VKS
Sintzi-------------------toinen------------------KOS

Joulukuun 15.päivä:
Annuli-81--------------esikoinen--------------NKL
Terhikki----------------kolmas------------------PHKS
Annukka84-----------esikoinen---------------KYS
Divina------------------esikoinen, tyttö-------NKL
Möhömaha------------esikoinen---------------NKL

Joulukuun 16.päivä:
Tuisku-84--------------toinen poika-----------TAYS
AnnClaire--------------toinen-------------------JS
joululahja-08---------esikoinen
Gisele-----------------esikoinen
sindi-------------------esikoinen
Äitikkäliini-------------toinen

Joulukuun 17.päivä:
Nappi82--------------kolmas--------------------TAYS

Joulukuun 18.päivä:
Kukka88-------------esikoinen-----------------VAS
tyylilyyli-80---------------------------------------PS
Taikametsä---------kolmas--------------------VAS
Tara84---------------esikoinen-----------------EKKS
maria-08------------esikoinen------------------SKS

Joulukuun 19.päivä:
pikku87-------------------------------------------PS

Joulukuun 20.päivä:
Pinlady---------------neljäs---------------------JS
Jasuliini--------------toinen---------------------LKS
Aniida----------------toinen
Skye85--------------toinen----------------------RAS
maarith-------------kuudes---------------------PS

Joulukuun 21.päivä:
April-----------------esikoinen------------------KOS
DaylightDancer----esikoinen, tyttö----------Yhdysvallat
vennu---------------toinen----------------------KYS

Joulukuun 22.päivä:
Essu74--------------esikoinen------------------KOS
taapero-------------kolmas---------------------OAS
katherine-----------esikoinen
kaisukka81---------esikoinen-----------------KOKS
MARTTAN------------toinen---------------------KYS

Joulukuun 23.päivä:
Klara-----------------toinen (1.enkelivauva)--PS
Äippä-75------------toinen----------------------KOKS
Grynna--------------toinen----------------------NKL
nevi------------------viides
Viivi82---------------esikoinen
Naputtaja-----------toinen----------------------Lontoo

Joulukuun 24.päivä:
Milja-85------------esikoinen--------------------K-SKS
Torey---------------toinen------------------------TAYS
Minttumaininki
OLIVIA06----------toinen------------------------KOS
Mrae----------------esikoinen--------------------KOS

Joulukuun 25.päivä:
petomamma
Jive- -----------------------------------------------K-SKS
Sisar puoliQ---------------------------------------KOS

Joulukuun 26.päivä:
maria-83-----------esikoinen--------------------EKKS
Basilicum----------esikoinen---------------------NKL
leijona-86---------esikoinen---------------------KOS

Joulukuun 27.päivä:
hömppö
katherine----------esikoinen
Juli05--------------esikoinen---------------------KOS
jennae-------------toinen------------------------NKL
Vaapukka---------viides
akkamänty--------esikoinen--------------------TAYS
Punahattu---------toinen------------------------HYS

Joulukuun 28.päivä:
Emppu87----------esikoinen
aiaifi----------------toinen ja kolmas------------TYKS
vauvahaaveita---esikoinen--------------------OYS

Joulukuun 29.päivä:

Joulukuun 30.päivä:

Joulukuun 31.päivä:
sisar puoliQ
Florence-----------toinen
Minttu75-----------toinen------------------------K-HKS

Tammikuun 1.päivä 2009:
NullPoints---------toinen------------------------ulkomailla

*********************************************

Synnytyssairaaloista käytetyt lyhenteet:

EKKS = Etelä-Karjalan Keskussairaala
HYS = Hyvinkään aluesairaala
IAS = Iisalmen aluesairaala
JS = Jorvin sairaala
K-HKS = Kanta-Hämeen Keskussairaala
K-PK2S = Keski-Pohjanmaan Keskussairaala
KAKS= Kainuun keskussairaala
K-SKS = Keski-Suomen Keskussairaala
KOKS = Kotkan keskussairaala
KYS = Kuopion Yliopistollinen Sairaala
KOS = Kätilöopisto
KOS/H = Kätilöopisto, Haikaranpesä
LAS = Loimaan aluesairaala
LKS = Lapin Keskussairaala
LPKS = Länsi-Pohjan Keskussairaala
LUAS = Länsi-Uudenmaan Aluesairaala (Tammisaari)
LS = Lohjan aluesairaala
MKS = Mikkelin keskussairaala
NKL = Naistenklinikka
OAS=Oulaskankaan aluesairaala
OYS = Oulun Yliopistollinen Sairaala
PHKS = Päijät-Hämeen Keskussairaala
PKKS = Pohjois-Karjalan Keskussairaala
PS = Porvoon sairaala
Ras = Raahen aluesairaala
SAS = Salon aluesairaala
SKS= Savonlinnan keskussairaala
SeKS = Seinäjoen Keskussairaala
SatKS = Satakunnan Keskussairaala
TAYS = Tampereen Yliopistollinen Sairaala
TYKS = Turun Yliopistollinen Keskussairaala
VAS = Vammalan aluesairaala
VKS = Vaasan Keskussairaala
VSAS = Vakka-Suomen aluesairaala
ÅCS= Ålands centralsjukhus
**********************************************
 
Pikaisesti vain omaa napaa ennen nukkumaan menoa.

Tänään päästiin vihdoin rakenneultraan ja kaikki oli hyvin. Vastasi viikkoja, joten la pysyi itsenäisyyspäivässä. Istukka etuseinässä häiritsi sen verran ettei kunnon sivuprofiilikuvaa saatu kotiin viemiseksi. Ja peukkukin oli löytänyt tiensä suuhun, joten sekin oli edessä, kun ultraaja yritti saada meille kunnon kuvaa. Tärkeintä kuitenkin, että pienoisella kaikki hyvin. Sukupuolikin selvisi, mutta se jääköön salaisuudeksi. ;) En tosin luota näillä viikoilla vielä tuon sukupuolen varmuuteen, sitten se nähdään 100%:sesti kun pienokainen syntyy. <3

Mama-Miija rv 21+2
 
Meillä oli aamulla rakenneultra. Ai kamala kun jännitin!! Mutta vauva oli kaikin puolin ok, vastasi viikkoja, liikkui vilkkaasti ja istukka oli takaseinässä. Tulokas on ultran mukaan 95% varmuudella poika!! :heart: :heart:
 
Heips!

Täällä taas ja ihan elossa olen. Tuntuu tuolla Neitikin olevan ihan kovassa vedossa. Kyllä jaksoi taas vetää formulaa eilen illalla, kun yritin viimein koko päivän nukkuneena saada yhentoista aikaan unesta kiinni niin eihän siitä mitään tullut.. Neiti sit veti kiekkaa ja jumppas ihan urakalla. Herätin ukonkin sitä ihmettelemään :LOL: tunsi sekin todelliset liikkeet ja rupes nauramaan, että jipii.. siellähän sitä sit seuraava projekti on tulossa. Jännä vaan, että ei menny sit kauaakaan, kun ukko piti kättä mahalla niin Neiti rauhoittui.. ihmetatsi!

Mutta kylläpä hävis meikältä ne vähätkin ylimääräiset kilot.. maha jäi, mutta muualta katosi kaikki. Ja siis mahakin jäi siten, että enää on vain se Neiti siinä, ei mitään ylimääräistä, joten vaatteetkin menee taas päälle. Nyt pitää rueta raikkoamaan paikkoja. Uskomatonta, miten ukko ja 4 neitiä saa sotkettua koko mökin aamupäivän aikana.. huoh.. mutta eihän se auta kuin aloittaa, sillähän sen valmiiksi saa.

Aurinkoista päivää teille toivotan!!!
T. Härkä + Neiti 20+6
 
Heipä hei vain täältäkin :wave: Ei mitään uutta...ens viikolla olisi se tähystys PAPA-kokeen tuloksen takia, mikä oli tosiaan pompsahtanut lk3, vaikka aina ollut lk1...saa nähä mitä ne sieltä löytää |O ...ja kolmen viikon päästä olis sitte aika rakenneultraan :heart:

Ton tähystyksen jälkeen alkaiski sitte pitkään ja kauan odotettu KESÄLOMA!!! B)

Tulen kertoileen kuulumisia, kun pääsen noihin tutkimuksiin/ultriin :D

vauvis 18+2 :heart:
 
Hihhii..pakko tulla tänne kertoilemaan, että viimeinkin ne kauan odotetut liikkeet tuntuu!!! :heart:
Melkein samantientien kun itse tunnistin ne liikkeiksi, niin ne tuntukin jo ulospäinkin... =)
Nyt voin odotella rakenneultraa rauhallisin mielin, tai ainakaan ei tarvitse pelätä, että sieltä löytyy eloton pikkanen....
 
Hei!

Pikailmoitus vain, kun ei muutakaan uutta mahaan kuulu, että vihdoin tänään aamuyöllä tuntui kunnollista liikettä mahassa! Tätä ennen viimeksi siis lauantai-iltana... Tässä välissä 2,5 vrk liikkeet siis olivat niin vähäisiä/hentoisia, etten ollut ihan varma, kuvittelenko vai liikkuuko. Mutta nyt - huh helpotusta!

Huomenna on neuvola ja ylihuomenna ultra - tyhmästi peräkkäin :( - ja palaan niiden jälkeen kertomaan lisää.

Ultraonnitteluja DoB, Mama-Mii ja Jive, ja liikkeiden tuntemisesta Ente sekä Jennae. Onneksi Härkänainen sai uuden ultra-ajan, olisivatpa kaikki yhtä vastuuntuntoisia noiden pöpöjen kanssa kuin sinä :wave:!

t. Grynna 19+0 POKS!
 
Voi.. pitkästi nakutin ja kaikki katos ku näillä sormenvänkylöillä koittaa kirjottaa.

Supistuksista ja supistusten estolääkityksestä jorisin pitkät pätkät.
Ihmelääkkeitä tai täsmälääkkeitä ei ole supistusten estämiseksi, niinku härkänainen sanoki jo, niin levätkää! -Alle 20-22 viikoilla ei lääkäritkää yleensä määrää muuta kuin lepohoitoa kotona, 22 jälkeen voi joutua osastolle. Riippuu nuo viikot sitte varmaan vähän sairaaloista. Mutta kuitenki, jos supparit huolettaa, ottakaa rauhallisemmin ja levätkää, sillä voi välttää sen osastolla makaamisen. Sei nimittäin häävin hauskaa ole :ashamed:


Härkänainen sinä taisit mainita Diapamin? Onko se voimakas kipulääke vai mihin kategoriaan kuuluu ja miten sen käyttöön raskausaikana suhtaudutaan? Itellä on raskausaikana ollu käytössä Panacod+Panadol, mutta en ole kokeilun jälkeen ottanu kun ei kerrassaan mitään vaikutusta. Kalkkitabletitki ois varmaan yhtä tehokkaita. Mulla on hermosärkyä, nivelrikoista johtuvaa kipuilua, fibro+krooninen kipuoireyhtymä joihin kaipaisin jotakin apua. Lukisin mielellään muiden kokemuksia voimakkaita kipulääkkeistä raskausaikana, lähinnä jos on löytyny joku jota saa käyttää joka on tehonnu. Yksilöitähän me ollaan, eikä kaikilla samat aineet vaikuta mutta jos jotaki vihiä löytyis, joka ehkä helpottais sietämään tätä elämistä.

Oma olotila on ihan rauhallinen raskauden suhteen, "lepohoito kotona" niin lekuri määräs ja oon kyllä rötkötellykki. Pikkusen oon ollu liikkeelläki jo kun alko tilanne rauhottuun. Rakenneultra peruttiin, ku pitää mennä äitipolille kontrolliin. *Ultrataan sitten siellä ku tarkastellaa tilannetta muutenki.

Omituinen ja Äppi 20 plus kolme
 
En kyllä kuvaisi Diapamia mielialalääkkeeksi, kyllä se on pelkästään rauhoittava. Sitä saa usein esilääkkeksi ennen toimenpiteitä, eikä sitä kovin usein varsinaiseen jatkuvaan käyttöön määrätä edes mielialalääkkeksi.
 
OmituinenOtus Diapamia käytetään aika moneen juttuun. Itelläni se oli käytössä lihaksia rentouttamaan, kun jumahti kaikki selkälihakset niin jumiin loppusuoralla, etten päässyt minnekkään. Jos yskäisin hiemankin selkä vinossa niin heti veti jalat alta ja löysin itseni lattialta, josta sitten yritin könytä milloin mitenkin ylös. 4mg Diapamia + 1g Panadolia vei kivut ja päästi kävelemään, sain reseptin synnytyslääkäriltä. Ei se oireeton ollut sittenkään, mutta helpompi, en silti suosittele. Ekana kokeilin minäkin sitä Panacodia, mutta se ei tehoa ja teki aika öklöjä sivuvaikutuksia.. huimas, näkö häröili ja vauva alkoi tärisemään mahassa!

En oikeesti suosittele kellekkään mitään ylimääräisiä lääkkeitä itseotettavaksi!!! Nuista kannattaa ihan aikuisten oikeesti puhua synnytyslääkärin kanssa tai muun ammattilaisen, joka on tekemisissä raskaana olevien naisten kanssa. Minä en suosittele tk:n lääkäreitä tms. ne on harvemmin perillä siitä, mitä voi ottaa ja mitä ei, niiltä ei käytännössä saa kuin lämmintä kättä, jos sitäkään. Siis tarkoitan raskaana olevia, en muuten.

Sain myös luvan käyttää migreeniin Ketorin 100mg tabletteja, mutta en ole käyttänyt, kun raskausaikana ei niitä "sellaisia" migreeneitä ole, joita muulloin on.

Mulla jäi nyt vaivaamaan tuo mielialalääke.. hmmm... niitäkin olen kyllä tietyissä tilanteissa käyttänyt, mutta en siis diapamia siihen tarkoitukseen.. Hmm... onkohan mulla koko ajan korvien välissä vikaa ja mielialaongelmia...??? Tulis muuten aika rento olo, jos joka päivä ottais pari Diapamia.. ei varmaan mikään enää tuntuis miltään. :snotty: Oikeesti.. ihan se kyllä loistavasti rentoutti lihakset ja pääsin kuin pääsinkin synnyttämään nelosenkin alakautta, vaikka sitä epäiltiinkin. Selkä oli nimittäin niin surkeessa kunnossa, että kieltäydyin nousemasta siihen synn.pöydälle. Siinä minä kyllä sitten synnytin, kun sain spinaalin.. :LOL: Oli muuten hyvä! Näin niinku asian vierestä.

Jaa.. mutta tuosta spinaalista.. se muuten vei ne selkäkivut sitten lopullisesti. Se vei itseasiassa KAIKKI kivut 5min. siitä kun se laitettiin ja itseasiassa.. eipä ole ne kivut enää takaisin tulleet ja siitä on kuitenkin pian 3 vuotta aikaa. Se on sitten tehokas, sitä voin suositella!

Mutta siis asiaan.
OmituinenOtus sinun kannattaa ihan ehdottomasti ottaa asia puheeksi nlalääkärin tai synn.lääkärin kanssa, nuitten kipujen kanssa ei ole leikkimistä! Uskon, että tarviit ihan oikeesti tehokkaat lääkkeet niihin. Voimia! :hug:
 
Noista lääkkeistä.. Itse olen raskausaikanan käyttänyt panadolia päänsärkyyn/migreeniin (joskus vaikuttaa, joskus ei) ja viimeksi pahimpaan migreeniin mitä on ollut, sain sitä panacodia. Kävin silloin työterveyslääkärillä ja hän soitti äitipolille ja varmisti, mitä siellä siinä tilanteessa annetaan, hyvä että soitti :) Panacodistakaan ei voi juuri sanoa, että olisi auttanut..muutamia niiden päivien aikana söin. Tiedä sitten, mikä sen päänsäryn lopetti.

Tuota diapamia sain myös kerran (ei raskausaikana), kun niska jumahti täysin.

Tänne ei muuta, masua on jonkin verran tullut =) Ja liikkeet tuntuu isukillekin jo, mutta vielä hyvin hennosti.

Nyt pannukakku pois uunista..saas nähdä, joutaako suoraan roskiin :LOL: Nimim. ei mikään keittiövelho =)
 

Yhteistyössä