Joulukuun toivevauvat 2012 *vauvahöpinät*

JA siis meidän "ryömimistyyli"; polvet mahan alle, siitä karhukävelyasentoon(peppu kattoon), minkä jälkeen heittää pepun vierelleen ja siirtää yläkröpan eteenpäin.. Voin kertoa, et on hyvin huvittavaa seurata vierestä :D Poika varmasti konttais jo, jos ois käsissä tarpeeksi voimaa(jaksaa kannatella yläkroppaa kädet suorina n. puoli min), mut peppu nousee ja tukeavasten hän jo seisoo(jos siis nostetaan)...
 
:wave: huomenta!

meillä ei kontata tai ryömitä. kierii kylläkin et löytyy välillä millon mistäki,yleensä päydän alta.

tääl on sateinen päivä,on vähä tekemisen puute :headwall: tallille vois lähtee huviksenn kunhan minimies herää.

mä NIIN ootan,et saadaan tuo talli valmiiksi,saa sit hepat omaan pihaan :D ei tarvii enää kulkee muualla hoitamassa.

tänne ei kummempaa uutta kuulu. mies kasvaa ja kehittyy joka päivä <3

 
Hauskaa ja rauhallista juhannusta kaikille!!!!:wave:

Pitänyt jo monta viikkoa tulla kirjoittelemaan, mutta en tie mihin tää aika katoaa, kun ei muka millään ehdi ja jaksa.. Isommalla tytöllä kyllä alkoi koulusta kesäloma, joten hänen kanssa on puuhailtu yhtä sun toista ja aina ulkosalla kun sää sallii..:) Ompa tullut todettua trampoliinillakin lantionpohjalihasten kunto, suht hyvin on tullut treenattua synnytysten jälkeen, kun ei tarvi jalat ristissä hyppiä..;):LOL:

LilMy, tervetuloa joukkoon!! Yritetään pitää keskustelua yllä niin, ettei pino aivan nuupahda..:)

Meiltä sellainen tilannepäivitys, että puolivuotta tuli täyteen jo pari viikkoa sitten, toissapäivänä käytiin neuvolassa ja saatiin 6kk mitoiksi 7655g ja 67,5cm. Hyvin kasvaa omaan tahtiinsa, siinä 0-käyrää seuraillen..
Hampaita on 4, niistä kahta tehtiin viime viikolla ja valvottiin sen seurauksena öitä..|O Tai ei varsinaisesti valvottu, mutta tosi levottomasti nukuttiin.. Meillä ei ryömitä, eikä yritetä konttausasentoon, mutta muuten kyllä hyöritään ja pyöritään joka suuntaan..
Kiinteitä menee 4 aterialla, kasvisose lounaaksi, hedelmäsose välipalaksi, liha/kalasose päivälliseksi ja iltapuuro. Aamupuurolle aletaan siinä vaiheessa kun lopettelen imetystä, se on jo harkinnassa, mutta mitään sen eteen en ole vielä tehnyt..:) Kaikkia menee purkista puoleen purkkiin, annan ihan niin paljon kun maha vetää..

BOB, harmillista että TAAS sait suon tulehduksen.. Kumpa ei mitään kierrettä taas.. Täytyy kyllä nostaa hattua, kun jaksat vaikeuksista huolimatta imettää, ei tie mitä ite olis tehny..

Jaha, se siitä, meillä herätään..

Sofi ja Elli 6,5kk
 
  • Tykkää
Reactions: Baby on Board
Nyt tulee tänne pikanen kirjoitus.

Ollaan oltu melkein viikko mökillä joten ei oo tullu kirjoteltua.

Viikko sitten oli 6kk neuvola ja painoo oli 9050g ja pituutta oli 68,jotain.
Täällä mennään karhu asentoon koko ajan. Vieläkään ei mennä eteen päin. Heti kun tajuais että niitä käsiäkin voi liikuttaa niin sitten se on menoo.

Kirjottelen juhannuksen jälkeen vähän paremmin ja yritän sitten muistaa kommentoida muittenkin juttuja mut nyt valmistuun juhannuksen viettoon.

Hyvät juhannukset kaikille!:flower::)

ceecee ja poika joka tänään jo 6kk!! Mihin aika meni? Kohta ei oo enään pikku vauvaa.
 
Nyt jos pääsis kirjotteleen vähän enemmän...
Oltiin tosiaan melkein viikko mökillä ja sitten tulikin jo juhannus niin ei oo paljoa kerennyt kirjotteleen kunnolla.

BoB, toivottavasti menee pian ohi ja ettei tosiaan tuu uutta kierrettä. Syvältä noi rintatulehdukset. Toivottavasti pääset viä jatkamaan imetystä ettei tarvitse rintatulehduksen takia lopettaa. Oot sentään jo näin pitkään imettänyt ja se on hieno homma!

LilMy, tervetuloa joukkoon!

Täällä on lähdetty jo vähän konttaamaan. Nyt pääsee jo vähän eteenpäin ku osaa sillon tällön liikuttaa tota vasenta kättään eteenpäin. Oikee käsi on kyl vähän viä hukassa mutta kai se kohta menee jo niin lujaa ettei perässä pysy.

Soseita annetaan 4-5 kertaa päivässä. Aamulla puuro (ei aina koska riippuu kuinka pitkään aamulla jaksaa olla hereillä), sit päivällä lihasose, iltapäivällä kasvis/lihasosetta illalla hedelmä/marjasosetta ja illalla vielä puuro. On alkanu meneen kyllä todella paljon tuota sosetta kerralla. Kerrankin vetäs kunnon lautasellisen kaurapuuroo ja päälle viä puolipurkkia marjasosetta.

Täällä vaihdettiin eilen tohon Tutteli 2. En muistanu itekkään kysyä tuota vaihtoa neuvolassa mutta käytin sitten nuo Tutteli 1 loppuun ja annettiin sitten tota kakkosta.

Täällä nukutaan nyt 2-4 tunnin yöuni pätkiä. Eka pätkä on yleensä 3-4 tuntia ja sit loppu yö menee 2-3 tunnin unilla. Enään ei juurikaan juo maitoa yöllä. Pari hörppyä ottaa jos tutti ei ensin kelpaa ja sit takas nukkuun. Sais kyllä jäädä nuo heräämiset pois pikku hiljaa jos ei kerran enään maitoakaan juurikaan juo.
Mietin että koskakohan vois alkaa kokeileen jotain unikoulu juttua että sais pojan ittekseen nukahtaan sänkyyn? Täällä ei tosiaan ite nukahdeta ollenkaan. Sänkyyn voi kyllä laittaa ja yleensä nukahtaa sit samalla kun syöttää mutta ei kyllä yksikseen nukahda tai ainakaan ilman maitoa. No, ei tässä mikään hoppu oo viä alkaa nukuttaan yksikseen mutta jossain kohtaa ois ihan kiva jos ite ei opi.

Nyt mentävä ku herra hermostuu.

ceecee ja poika
 
Meillä on likka ollu nyt ihmeen kiukkunen pari päivää, kun normaalisti on tosi iloinen ja tyytyväinen niin ihmetyttää että mikä nyt on tullu, voiskohan olla hampaita tuloillaan...

Omaan huoneeseen siirto onnistui kyllä tosi hyvin, pari viikkoa nyt nukkunut siellä ja yhtenäkään yönä ei oo herännyt tai ainakaan ääntä päästänyt. Kai se jotain kuitenkin jossain välissä touhuaa kun yleensä herää mahaltaan ihan toiselta puolelta sänkyä :D Yöunet on nyt sellasia että 21-22 menee nukkumaan ja herää 8.30-9.30.

Ceecee,
eikös siitä unikoulusta sanota että täs puolen vuoden hujakoilla voi aloittaa. Meillä vähän vaihtelevasti menee tuo nukuttaminen kans, toisena iltana nukahtaa jo sohvalla syliin kun juo iltamaidot tai sit vien sänkyyn kun alkaa näyttää väsyneeltä ja nukahtaa kyllä sinne itekseen kun aikansa hulinoi. Annan tosiaan sen "elämöidä" itsensä uneen, jos oikein alkaa itkeä niin sitten menen silittelemään mutta olen huomannut että nukahtaa itekseen paremmin kuin että joku on siinä vieressä tölläämässä :)

Meilläkään ei vielä ryömi tai konttaa mutta pääsee eteenpäin pyörimällä vatsalta selälleen ja toisinpäin. Tosin pari kertaa on jo kerennyt lyömään päänsä johonkin sohvankulmaan kun on vähän silmä välttänyt eli eipä sitä enää voi oikein valvomatta lattialle jättää...ja yks kerta kun kävin nopeasti vessassa, oli sillä välin pyörinyt koiran luokse ja lussutti siinä koiran jalkakarvoja kun menin takaisin :D

Aiotteko muut kesän aikana tehdä jotain lomareissuja muksun kanssa? Me jotain parin-kolmen päivän reissua ollaan tässä suunniteltu mutta vähän mietityttää että mihin tuollaisen puolivuotiaan kanssa oikein olisi mielekästä matkustaa...
 
Meidän neiti on alkanut tosissaan harjoittelemaan eteenpäin menoa. Eilen pääsikin vähäsen jo, kun oli tarpeeksi kiinnostava asia minkä halusi. Vielä, kun oppisi paremmin käyttämään jalkoja, niin häntä ei pidättele sitten mikään. Kerran onnistui kääntyessä vatsalleen menemään ensin polvien päälle ennen kuin suoristi jalat eli eiköhän se konttaus asentokin löydy jossain vaiheessa.

Hänellä on nyt kaksi hammasta. Toinen alkoi tulemaan esiin viikko ensimmäisen jälkeen, joten melkein samaa tahtia kasvavat. Onneksi ei ole vielä pahemmin purrut imetyksen aikana. Jonku kerran niinkin on käynyt, mutta vielä en ole luovuttanut.

Nukkumaan alkamisen kanssa on vielä vähän ongelmia tai siis Lauran nukahtaminen aina venyy. Toissa iltana yllätyin ihan, koska Laura nukahti jo kymmeneltä, kun oli imettämässä häntä ja nukkui putkeen kuuteen asti. Silloin otin hänet viereen ja syötin vähän, jonka jälkeen hän nukkui yli kymmeneen. Yleensä hän nukahtaa vasta yhdentoista jälkeen ja saattaa herätä jo ekan kerran yhden jälkeen syömään, jolloin otan hänet meidän sänkyyn ja sen jälkeenkin vielä pari kertaa. Yleensä syötän hänet vielä seiskan aikaan, jonka jälkeen Laura jää vielä nukkumaan ja mie nousen ylös. Laura sitten herää yhdeksän ja yhdentoista välillä. Sen päivän aamuna, kun Laura nukahti jo kymmeneltä, hän oli herännyt vasta yhdentoista aikaan ja silloinkin minun piti hänet herättää, kun piti kahdentoista aikaan lähteä jo kaupungille. Mutta kunnon päikkäreitä ei sinä päivänä nukuttu edes vaunussa. Sillä tavalla minua ei haittaa yhtään, että Laura nukkuu pitkään aamulla, koska kerkiän sitten itse hoidella kotiasioita tai olla koneella, mutta iltaisin meillä ei miehen kanssa ole kyllä yhteisaikaa pahemmin. Eilenkin taisin loppujen lopuksi nukahtaa ennen Lauraa, kun alkoi hirveästi väsyttämään.

Meillä on tarkoitus lähteä kyläilemään kummankin vanhempien luo, kun mies pääsee lomalle, mutta emme ole tarkemmin suunnitelmia tehty.

Peppi1981 ja Laura 6kk
 
Viimeksi muokattu:
Pikaisesti tulen vaan kertomaan, että täällä ollaan, aika ei vaan tahdo riittää koneella olemiseen tuon tenavan kanssa :D

Hyvin liikkuu jo paikasta toiseen. Ei kuitenkaan huoneesta toiseen. Hampaita ei edelleenkään ole. Yöunille nukahtaa klo 21-22 välillä, nukkuu 6.30-8.00 saakka. Päiväunia nukkuu nykyään paremmin kuin ihan vauvana. Nyt ottaa usein myöhään iltapäivällä 1,5-2 tunnin unet, mitä ei ole tehnyt varmaan sen jälkeen, kun täytti 2kk :LOL: Lisäksi nukkuu parit puolen tunnin unet. Ruokakin maistuu hyvin. Aamulla puuro, sitten lämminruoka (purkillinen sosetta), välipalana hedelmä/marja/jogurttisose (purkillinen taas), illalla puuro...

No mutta juu, nyt tytöllä palaakin taas pinna. Sillä on tälläistä kausittaista iltakiukkua, että ensin viihtyy ihan hyvin, kohta on kamala kiukku, sitten on taas ihan tyytyväinen, kunnes taas kiukkuaa...
 
Taas yksi rintatulehdus selätetty, toivottavasti ei tule takaisin! Kiitos myötätunnosta, en tosiaan vielä haluaisi lopettaa imetystä, haluaisin jatkaa sinne vuoden vanhaksi, mutta katsotaan nyt miten tulevat kk menee, sitten kun hampaitakin tulee...

Nukkuminen ja unikoulu: mä aloitin lempeän unikoulun reilu viikko sitten. Meillä yöt meni ihan mahdottomaksi, kun liikkumisen ilosta poika hyöri, pyöri ja ähisi ja kitisi vieressä ja piti kokoajan imeskellä tissiä, siis ei todellakaan syönyt. Ja sitten kerran kävi niin, että kun heräsin ei ollut enää vieressä vaan oli peruuttanut jalkopäähän. Säikähdin sitä niin paljon että se oli hyvästi perhepeti, vauva omaan sänkyyn nukkumaan koko yöksi. Alkuun oli jonkun verran protestia, mutta nykyään nukahtaa jo itse sänkyynsä ja ilman itkua useimmiten. Tämä on huomattava edistysaskel meillä, koska aiemmin nukahti vain ja ainoastaan tissille.

Unikoulun ansiosta tunnin (tai alle) välein heräily muuttui 2-3 tunnin välein heräilyksi, ja syötän 2-3 kertaa yössä entisen kokoyön lussuttelun sijaan. Poika nukkuu yhteensä 11-12 tuntia ja syöttöjen lisäksi pitää antaa "tassuhoitoa" joitain kertoja yöllä. Oleellista on kuitenkin se, että poikaa ei yleensä tarvitse edes ottaa syliin, vaan rauhoittuu uneen uudestaan muutaman minuutin itkun jälkeen, kun silittelen selkää. Vielä on kehittymisvaraa, mutta tunnen että ollaan oikealla tiellä. Edessä on vielä omaan huoneeseen siirto ja yösyöttöjen lopettaminen mutta vasta elokuussa, kun ollaan lähempänä 8kk ikää, ja ollaan tultu reissusta.

Reissusta puheen ollen me lähdemme miehen kotimaahan pariksi viikoksi lomalle ja vähän jännittää tuleva lentäminen vauvan kanssa. Olen saanut vinkiksi imettää nousun ja laskun aikana, jos jollakin on muita hyviä neuvoja tai vinkkejä niin ilolla otan vastaan. Matkarattaat hankittiin viime viikolla ja päädyttiin gracon mirage malliin. Tuntui tosi käteviltä ja ovat siistin näköiset.

Motorinen kehitys: poika konttaa jo reippaasti tosiaan ympäriinsä, ja uusimpana temppuna nousee pystyasentoon tukea vasten. Jouduttiin jo laskemaan pinnasängyn pohja, kun alkoi kiipeäminen... Ja nyt saa tukka putkella mennä sen perässä, kun yrittää nousta kaikkea vastaan kokoajan ja aina ei ole niin tukeva asia vastassa, esim. lehtikori... Jokin verran kuuluu niitä "kops" ääniä per päivä, mutta minkäs teet. Yritän parhaani valvoa, mutta aina ei ehdi ottamaan koppia ja sit tulee :'(

Kiinteät: reilu viikon on nyt syönyt lihaa ja kalaa eikö mitään näkyviä oireita ole tullut. Tykkäsi tosi paljon peruna-porkkana-kalkkunasoseesta, minkä maustoin persiljalla, ja peruna-porkkana-purjo-kinkkusoseesta. Muutkin mössöt menee ihan hyvin alas, jotain pientä kakomista aina välillä jos sattuu isompi sattuma kurkkuun. Eli neljällä aterialla mennään nyt ja otetaan se viides varmaan pian mukaan, kun tuo on niin liikkuvainen kaveri ja hyvä ruokahalu näyttäisi olevan.

6kk neuvola oli ma, ja mitat 66,3cm ja 7745g; omalla käyrällään kasvaa sopusuhtaisesti. Sai MPR rokotteen varhennettuna, kun meillä on tuo matka tulossa, eikä vielä ole oireillut, mutta se kuumehan voi tulla viikon päästä rokotuksesta. Seuraava onkin sitten 8kk neuvola, hui miten tämä aika menee! Nämä meidän vauvat eivät olekaan enää vastasyntyneitä, vaikeeta ymmärtää. Ja haikeaa, mutta ilolla odotan kyllä kaikkia tulevia kehitysvaiheita ja uusia kujeita :)

Kauniita kesäpäiviä ja leppoista lomailua kaikki äidit :flower:
 
Weralle aattelin vastailla tuosta kesän lomailusta.. Me ollaan menossa kuun lopulla pitkäksi viikonlopuksi Tukholmaan, laivalla matkat.. Olettaisin, että reissu menee reippaan puolivuotiaan kanssa suht sujuvasti, koska Elli ainakin tykkää istua rattaissa ja katsella ympärilleen.. Just tehtiin päiväreissu huvipuistoon ja se meni oikein hyvin, viihtyi koko päivän raittaissa ja katsellen ja leluilla leikkien. Ainoa mikä meillä haittaa menoa on se, että Elli ei nuku autossa sitte millään (outoa..:confused:) joten vaatii aika paljon viihdyttämistä pitemmillä matkoilla..
Imetyksen aattelin lopetella vasta reissun jälkeen, ettei tarvi alkaa pulloilla pelaan reissussa, vauvalle saa muutenkin ottaa melko paljon kamaa mukaan..
Katsotaan nyt kuinka meidän lomamatkan käy..:D

BOB, juu kuulemma tuo juottaminen lentsikan noustessa auttaa vauvoilla.. Kiva, että teillä on yöt parantunut.. Meillä heräillään tuon 2-3 tunnin välein tällä hetkellä ja kanssa aatellu jotain lempeää tassuttelua öitä parantamaan..:)

Ceeceelle, että googleta mml:n unikoulu, sieltä saa hyviä neuvoja kotiunikouluun ja itsekseen nukahtamiseen auttamiseen..

Tällästä tällä kertaa..:) Kesäkuukin on kohta lusittu ja meidän mussut käy kohti 7kk:tta.. Mihin tää aika menee.. Pitäis tehdä kelalla se kotihoidontukianomus, aikomusta ei oo vielä tänä vuonna töihin..

Sofi ja Elli 6,5kk
 
huomenta.

meillä ei reissata mihinkään kauas. käytiin tuos jussina Ähtärin eläinpuistossa,reissu meni hyvin. ja EHKÄ käyn sukuloimassa Kainuussa tuossa syksymmällä.

minimies nukkuu yössä jotain 12 tuntia ja kerran pari herää. nyt ollu välillä levottomampaa ku opettelee kontausasentoo ja siitä liikkeellelähtöö. mut pääsääntösesti hyvin menee.
annan sille 4-5 maissa vielä pottu-lihasosetta niin sit kuudelta onki jo untenmailla.
päikkärit se nukkuu 9-11 ja 13-15.

nyt aamupalan tekoon...
 
Meillä oli puolvuotis neuvola edellispäivänä. Mitoiksi tuli74cm ja 9040gpainoa ois saanu tulla enempi, eli laski taas sinne -10 käyrälle... NEuvolatäti nauro, et Vili ei pysy sit millään paikoillaan ja totta se onki, toinen ryömii(juhannuksen oppeja) tuhatta ja sataa ympäriinsä johtoja syömässä, vaipaa ei saa vaihdettua, saati puettuakaan mitenkään :D Konttailu on harjotuksen alla, eli nousee konttausasentoon ja huojuu siinä(hauskan näköstä) :)

Eilen tein operaatio tuttipullot, eli 1-tutit pois, pelkät kakkoset jäi kaappiin, velleille vellitutit ja vedelle jäi yhteen pulloon ykkönen.. Seuraavaks pitäs suunnata kauppaan ostamaan harjoitus-nokkamuki!

Reissussa me oltiin juhannuksena saaressa, pe aamu-su ilta ja ma aamu-ti ilta perhetuttujen luona kotkassa, tosi kivasti meni molemmat reissut. Automatkat meni uuden istuimen ansiosta ilman huutoja, yöt nukuttiin hyvin, uusia tuttuja ei vierastettu(vaan otettiin hymyllä vastaan) ja sää oli loistava! Tavaraa oli liikaa mukana, mut parempi niin! :D
Ja me kun päätettiin jättää tämän vuoden viikon ulkomaan reissu välistä vauvan ja rahojen takia, niin ollaan mietitty viikonloppua tallinnassa tai tukholmassa, mut aika näyttää päästäänkö menemään... :)
 
Täälläpä on hiljasta...

Täällä ei reissata tänä kesänä mihkään kauheen pitkälle. Muuten oltais tänäkin vuonna lähetty lappiin mutta kun pikku mies ei oikein välitä istua kopassaan ku haluais liikkua ja 12 tunnin ajomatkasta ei kyl tulis yhtään mitään. Toiseks hyttyset ja ne jäätävän kokoset paarmat veis varmaan miehen mennessään paikan päällä joten lähdetään varmaan sitten enskesänä reissuun muutamaks viikoks:)

Unikoulua ei olla viä alotettu mutta täytyy kokeilla tuossa joku kerta. Ei tästä tuu mitään ku koko yö unien aikana herää 4-6 kertaa.

BoB, hieno juttu että selätit rintatulehduksen!

LilMy, teilkin iso poitsu! Meillä oli 6kk neuvolassa 9050g et 10g painavampi ku teiän poika. Pituutta oli kyl reippaasti vähemmän ku sun poitsulla:D

Juu eli täällä meiän poika nousee jo pystyyn tukee vasten. Ei menny ku muutama päivä ku poika osas jo kunnolla kontata niin päätti näyttää sitten pinnasängyssä kuinka noustaan tukee vasten seisoon. Eli tällä hetkellä pää kolisee aika huolella kun noustaan pystyyn ja päästetään irti ja sit maataan lattialla itkien ku pää kolahti. Saa kyllä meinaan vahtia.

Nyt mentävä nukuttaan toi poika ku alkaa oleen taas niin kiukkunen.

ceecee ja kaatuileva poika
 
Heijssan!

Onpa täällä tosiaan hiljaista! Olen käynyt aina välillä vilkuilemassa, muttei mitään uutta juuri ilmeenny. Täytyy kai itse jaksaa kirjotella :D

6kk neuvola pari viikkoa sitten. 9,1kg ja 68,5cm. Joten täällä siis myös iso vauva! :D

Päivärytmit heittävät häränpyllyä. Ärysttävää. Välillä neiti on päivän kaksillä päikkäreillä, välillä kolmilla. Suunnittele siinä nyt jotain menoa neidin kanssa kun ei ikinä tiedä koska toinen koisii :D. Saisi puolestani siirtyä jo kaksiin päikkäreihin, selkeyttäisi päivää - olisi enemmän päivällä hereillä. Välillä taas tuntuu että jopa 2h on pitkä aika pysyä hereillä pirteänä. Nooh, kaipa ne siitä parin vuoden sisällä tasoittuvat johonkin suuntaan ;D

Ryömitä ei vielä. Vatsansa ympäri pyörii, ja tuossa laminaatilla pakittelee - muttei muuta.

Aterioita lisättiin taas yhdellä. Eli nyt on neljä kiinteää + korvikkeet päälle. Vähän oli aluksi laskemista, että neiti saa tuon 600ml maitoa vuorokaudessa. Yksi kiinteän aterain lisääminen tiputti maidon menekki niin, että aloin tehdä puurot maitoon, jotta kalsiumin tarve täyttyisi. Kaipa se tuon tarv. määrän taitaa saada - enää en ole jaksanut laskea kun alkoi jo mennä paremmin.

Yöt vaihtelevat. Välillä on niin hirveän levoton, että tuntuu kuin itse ei olisi nukkunut yhtään. Välillä taas syö sen kaksi kertaa kuten normaalisti, ja jatkaa nukkumistaan. Musta ainakin tuntuu että ihan nuo yösyötöt vielä tarvitsee, koska oikein siis "syö" - eikä vain oleile rinnalla. Mites te muut, ootteko vieroitusta miettineet, koska ja miten? Itse en siis ajankohtaiseksi vielä koe. Enkä halua edes ajatella (lue; en jaksa!! ;D)

Kesälomareissuja me ei tehdä. Lomailen parhaiten kotona olemalla xD En siis osaa vielä näin pienen neidin kanssa nauttia mistään reissuista alkuunkaan. Jatkuvasti saa miettiä seuraavaa ruoka- ja nukkuma-aikaa. Metsästää kahvilaa tai ylipäätään mikroa. Mökillä ollaan käyty ja se nyt on lähes kun olisi kotona :)

En keksi tähän hätään muuta..

luppi ja neiti 6kk ja rapiat päälle.
 
Tervehdys pitkästä aikaa!

Tänne kuuluu pääasiassa hyvää :)
Tyttö oli puoli vuotiaana n.8kg ja 66cm. Sopivan pyöreä typy.

Hampaita ei vielä ole ja ei kyllä vielä ikenet edes pullota, mutta eiköhän ne sieltä vielä tule.

Liikkumisesta. Eteenpäin ei pääse, mutta ympyrää pyörii ja kääntyilee. Nyt n.viikon ajan on myös noussut konttausasentoon. Hiljaa hyvä tulee. :heart:

Kiinteitä menee nyt jo viisi kertaa päivässä ja imetyksen lopetin pari viikkoa sitten. Nokkamukista juo päivisin ja illalla saa tuttipullosta unimaidon.

Yöt nukkuu omassa sängyssä yleensä heräämättä! Superhelppo vauva meillä :heart: Yösyönnit lopetti ihan itsekseen yli kuukausi sitten. Oikein tässä on itsekin saanut ihmetellä, että näin helpostiko tämä menee...:p

Reissuista. Jonkin verran ollaan reissattu kesän aikana ja tosi hyvin on mennyt. Autossa viihtyy suht hyvin, joten se tekee jo paljon. Yöt nukkuu yhtä hyvin ihan missä vain ja päiväunia nukkuu, kun nukuttaa.

LiMy, teillä on kyllä pitkä vauva. Meidän isommat lapset ovat olleet saman pituisia vuoden ikäisinä :LOL: No, ei olla vanhemmatkaan pitkiä, vaan ennemminkin pätkiä ;)

Päivärytmi
vaihtelee täälläkin. Päiväunia nukkuu kahdet tai kolmet, välillä lyhyempiä, välillä pidempiä. Mitään monen tunnin unia täällä ei koskaan päivisin nukuta.

Nyt lyö tyhjää ja en enää muista mitä piti kommentoida ja kirjottaa, joten mukavaa kesän jatkoa kaikille!

Jouluvauva ja typy kohta jo 7kk
 
Jospa mäkin taas vähän päivitän kuulumisia =)

Meillä neiti liikkuu hurjaa kyytiä kontaten ja seisomaan nousee tukea vasten. Juhannuksena oppi istuun ilman tukea, istumaan osaa ite myös nousta. Hauskan näköstä kun tuollanen mini mennä viipottaa. Kokoahan tuolla oli 6kk neuvolassa vajaa 7kg ja vajaa 65cm eli pikkanen on.

Kiinteitä meil menee 4-5 kertaa ja nyt maito menee pullosta. Imettämisen jouduin lopettaan maanantaina kerta rysäyksellä kun sain vahvan antibioottikuurin. Ihan ok on menny.

Eka hammas meillä tuli viikonloppuna ja niitä näyttäs tulevan lisääkin. Tuon takia (kai) meil yöt tosi levottomia :(
 
Meillä opittiin liikkumaan eteenpäin, mutta ainoastaan silloin, jos näkyy jotain oikein kiinnostavaa. Olen välillä yrittänyt houkutella tulemaan minun luo, kun olen ollut vähän kauempana, mutta ei ole kiinnostanut. Nätisti pystyy olemaan jo kyljelläänkin ja katsoin, että ei tuosta niin kovin paljoa tarvitsisi ponnistaa, niin nousisi istumaan. Vaunuista ollaan välillä otettu koppa pois, niin on saatu nostettua selkänojaa ylös päin, Laura kun ei malttaisi enää olla kauan selällään.

Mie vielä imetän jonkin verran aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin, mutta korvikkeen kanssa on kyllä ongelma, koska Laura ei suostu sitä hirveästi juomaan. Soseiden kanssa annan pullosta, jolloin menee 20-120ml, vaihtelee todella paljon päivittäin ja illalla teen puuron maitoon. Tietysti pitäisi alkaa antamaan aamupuurokin ja siinä saisi sen 100ml maitoa aamuisin, mutta kun meidän neiti herää monesti vasta 9-10 välillä, niin olen todennut helpommaksi imettää vielä aamuisin, kun hän herää ja antaa sitten 11-12 aikoihin sitten lihasoseen maidon kanssa. Hankalaa, kun ei oikein tiedä paljonko tuota maitoa tulee imettäessä, joten varmaa en ole saako Laura sitä 600ml päivittäin.

Meillä neiti nukkuu nykyään päikkäritkin visusti pinnasängyssä, koska yksi päivä hän oli alkanut herätessään pyöriä ja tippui sitten meidän sängystä alas. Pikkuinen järkytys oli, kun yleensä kuulen kyllä, kun hän herää ja sitten osaan mennä hänen luokseen ennen kuin liikkuu, muttä tällä kertaa en kuullut mitään. Onneksi selvittiin säihkähdyksellä, eikä mitään sattunut.

Yötkin menevät vaihtelevasti. Välillä nukkuu koko yön putkeen ilman mitään, mutta toisinaan pitää useammin yössä antaa tuttia suuhun. Imettämään en ole enää yöllä alkanut juuri sen takia, että Lauraa ei tarvitsisi nostaa pinniksestä meidän sänkyyn. Nukkumaan neiti alkaa edellen vasta 22-24 välillä yöllä ja olen kyllä miettinyt miten saisin hänet aikaisemmin unten maille. Vaikka mentäisiin yhdeksän jälkeen makkariin, hän pyörii pinniksessä, eikä malta nukahtaa.

Peppi1981 ja Laura 7kk (Tänään tuli täyteen ja tuntuu ihan ihmeelliseltä, koska vastahan neiti syntyi.)
 
Jospa sitä välillä itekin kirjottais jotain eikä vain laiskana lue muitten kuulumisia ;)

Me oltiin viime viikolla Tukholmassa, eli yks yö laivalla, yö Tukholmassa ja sit taas yks yö laivalla. Ihmeen hyvin meni reissu, kierretiin pari päivää kaupungilla ja likka viihtyi hyvin rattaissa. Välillä otti päikkärit ja muuten sitten ihmetteli kaupungin vilinää :)

Peppi, miten teillä nukutaan päikkärit? Oon ainakin huomannu että oikein paljon ei enää viiden jälkeen saisi nukkua, muuten menee yöunille nukahtaminen juurikin sinne 22-23 välille. Yleensä siis menee nukkumaan aika tasan klo. 21.00. Annan aina iltamaidon siinä vähän ennen yheksää ja joskus nukahtaa siihen pullolle josta kannan sitten omaan sänkyyn tai jos ei nukahda niin vien sitten sänkyyn ja yleensä nukahtaa sitten pian itsekseen.

Meillä likka nukkuu yöt heräämättä, yleensä vetelee sen 12h siis unta palloon eli herää ysin aikoihin aamulla, joskus vähän aikaisemmin. Yösyömisenhän se jätti itekseen pois jo reilun 4kk ikäisenä. Saa nähdä tuoko hampaiden tulo tai liikkeelle lähtemisen oppiminen levottomuutta yöniin, toivottavasti ei ;) Vielä ei siis ole tullut hampaita eikä ryömi tai konttaa.
 
meillä kiukutaan (tai ei siis viihdy itekseen kovin kauaa). pukkaa 3 hammasa yhtäaikaa. |O alas vasemmalle tuli jo kakkonen läpi ja ylhäällä tuntuu ja näkyy ikenestä ykköset. mut yöt ihme kyllä menee iha hyvin. pikkusta kiukkuamista havaittavissa,mutta kun laittaa tutin suuhun niin nukkuu aamuun asti (yleensä) menee siis unille kuuden maissa ja herää aamukuudelta

nyt syöttöpuuhiin,kuuluu kutsuvan tuolla olkkarissa. (viihtyy kävelytuessa)
 
Jospa itsekin taas välillä päivittäisiä kuulumisia. Tyttö pitää kiireisenä, mutta nyt nukkuu päikkäreitä. Ryömii jo hurjaa vauhtia paikasta toiseen, koirien vesikuppeja yritän siirrellä sitä mukaa, kun tyttö ne löytää... Osaa nimittäin lähteä jo huoneesta toiseen. Tänään tuli mukaan vessanpesuun, ihan itse olkkarista. Hyvin siis kulkee äidin perässä huoneesta toiseen itse :D

Hampaita ei vielä(kään) ole. Eikä näytä olevan tulossakaan. Enpä kyllä tuota suuta joka päivä syynäile, että en ehkä huomaisi, vaikka olisikin joku alku jossain.

Päivärytmi meillä on selkeä edelleen. Yösyötöthän tyttö lopetti itse 2kk:n ikäisenä. Nyt herää aamulla klo 7.00 (+-0,5 tuntia), ekoille päikkäreille nukahtaa 10-11 välillä. Nukkuu yleensä tunnin verran. Joskus kaksikin! Harvemmin kuitenkaan. Seuraaville päikkäreille nukahtaa 16-17 välillä. Nukkuu kaksi, jopa kolmekin tuntia. Vaikka jälkimmäiset päikkärit venähtäisikin pitkiksi niin, että herää vasta 19.30, niin silti tytön saa nukahtamaan yöunille yleensä normaaliaikaan, eli klo 22.00. Joskus häärää sängyssään 22.30 saakka, ennenkuin nukahtaa. Useimmiten kuitenkin nukahtaa yöunille klo 21-22 välillä ja nukkuu heräämättä klo 7.00 saakka.

Perhepedistä luovuttiin reilu kuukausi sitten ja siihen olen ollut tosi tyytyväinen. Olen iloinen, että mies ei painostanut laittamaan tyttöä omaan sänkyyn, vaan odotti, että olen itse valmis siihen. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että pahimpien helteiden aikaan totesin itse, että nyt tytön on aika siirtyä omaan sänkyynsä, että saadaan nukutuksi, eikä liimauduta kiinni toisiimme :LOL: Nukahdan itse iltaisin paremmin nyt, kun tyttö on omassa sängyssään ja nukun sikeämmin, eikä tarvi pelätä, että tyttö tipahtaa sängystä. Nyt on ollut hieman levottomampia öitä, nukahtaminen on aluksi yhtä kyljeltä toiselle kieppumista. Toisinaan alkaa aamuyöstä kieppumisen uudestaan. Usein otankin tytön meidän sänkyyn kuuden maissa, että saan vielä tunnin nukkua, kun en jaksa koko ajan hypätä laittamassa tuttia suuhun. Nukkuisin mielelläni vähän pidempään kuin seitsemään, mutta tytön ehdoillahan se on mentävä. Päiväunille nukahtaminenkin on usein yhtä pyörimistä jonkin aikaa, ennenkuin malttaa käydä nukkumaan. Nukahtaminen muuttui levottomammaksi, kun tyttö lähti ryömimään. Lienee ihan normaalia :) Päiväunia en itse osaa nukkua, vaikka yö olisi mennyt miten levottomasti tahansa. Tytön päiväuniajat on kuitenkin ne ainoat hetket, kun saan itse tehdä omia juttujani rauhassa, joten ei silloin malta itse nukahtaa.

Reissuja ei taideta tänä kesänä tehdä. Mies on viikot töissä ja viikonlopuille on muuta ohjelmaa niin hirveästi, ettei tässä mitään reissuja ehdi. Meillä on tänä kesänä vielä mm. kolmet häät...

Maitoa meillä menee vaihtevasti. Aamupuuron teen korvikkeeseen ja puuron lisäksi juo n. 50ml maitoa pullosta. Eli aamulla maitoa menee n. 150ml. Soseisiin sekoittelen maitoa sekaan ehkä n. 10-20ml per lämminruoka. Ruuan päälle menee pullosta 10-50ml. Vaihtelee tosi paljon. Iltapuuron teen korvikkeeseen, joskus juo vielä puuron päälle pullosta 100ml, jolloin illalla maitoa menee 200ml. Eli aika vähäiseksi meillä taitaa maidon määrä jäädä. D-vitamiinin ja raudan saa purkista (rautaa alhaisen syntymäpainon takia), mutta kalsiumin saanti vähän huolettaa. Välillä juotan tyttöä mukista, kun siitä tykkää hörppiä itse ja maitoa saakin upotettua kerralla helposti 50ml enemmän kuin nokkamukista tai tuttipullosta.

Meillä siis tosiaan jo ryömitään paikasta toiseen. Välillä nousee konttausasentoon, mutta ei osaa lähteä liikkeelle. Istumaan ei vielä osaa nousta itse, mutta istuu ilman tukea jo hyvin. Vaununkoppaahan meillä ei ole käytetty enää aikoihin, kun tyttö ei enää viihtynyt siinä. Aluksi oli rattaissa puoli-istuvassa asennossa, mutta nyt on usein selkänoja jo ihan pystyssä, kun tyttö ei enää viihdy puoli-istuvassakaan, kun ei näe tarpeeksi hyvin ympärille :D Heti, kun näyttää, että alkaa väsyttää, kallistetaan selkänojaa, että voi nukahtaa. Eilen kyllä nukahti ihan istuvaan asentoon rattaisiin, eikä herännyt, kun kippasin selkänojan vaakatasoon :D

Mitähän vielä... Tyttö varmaan kohta heräileekin uniltaan. On nukkunut nyt tunnin verran, joten jospa itse irtautuisi tästä läppäristä jo ennenkuin makkarista kuuluu vaativaa huokailua ja pinnojen kolistelua :LOL: Itkemäänhän tyttö ei yleensä ala, kun herää. Huokailee, kolisuttaa pinnasängyn pinnoja tai alkaa muuten hihkumaan omiaan :)

Mukavaa kesänjatkoa kaikille! :)
 
moicca! :wave:

meillä opittiin ryömimään tuos pari päivää sitten ja lujaa menee. istumaanki nousee ite vaikka ei ees osaa vielä tuetta kunnolla istua. kököttää nojaten jalkoihinsa tai sit toiseen käteen.

jaaha,lopu luhueen jorinat,just minimies heräs päikyiltä. nukkuhan tuo melkein 4 tuntia :D
 
Vois itekin vähän kirjotella.

Meillä neiti ryömii jo hiukan, ei mee mitään ihan kauheen pitkiä matkoja vielä mutta kyllä tarvittee perään katella.

Hammastakin pukkaa jo, mutta ei tuo neiti mitenkään erikoisesti siihen huuda, mitä kyllä vähän ihmetellään. Ensimmäinen hammas siis tulossa.

Kovasti yrittää Neiti istuakin ja tuella jo istuukin. Mutta itse ei vielä pysy istuma-asennossa.

Matkalle me ollaan lähdössä ens kuussa. Bulgariaan meijän matka käy, tarkotus oli olla vajaa kaks viikkoa, mutta appivanhempien syntymäpäivien sekä rapujuhlien takia paluuta piti aikaistaa ja ollaan kymmenen päivää. Ja appivanhemmat tulee myös sinne, koska heijän asunto se on minne mennään. Tai on siis vielä elokuun heidän.
Vähän kyllä jännittää mitä mahtaa ensimmäisestä matkasta tulla tuon pikku neidin kanssa, mutta eiköhän se hyvin onnistu.
Onko kenelläkään neuvoja antaa, että mitä pitäs/kannattais mukaan ottaa? Tai mitä tarvitsee ehdottomasti?

Mieskin pääsi tossa kuukausi sitten intistä kotiin ja nyt eletään tällästä perhearkea, jota on kyllä odotetukin.
Miehellä on lomaa tosiaan elokuun viimeiseen päivään, eli syyskuussa palaa töihin.
Ja sitte alkaaki ne aikaset aamut.

Rytmi meillä on pysyny samanlaisena. Siinä 21-22.00 menee nukkumaan, ei herää ennen kuin siinä 06-07.00 välissä ensimmäisen kerran ja sen jälkeen nukkuu vielä sinne 09-10.00 asti. Ekat lyhyet päikkärit on siinä 11.00 aikaa, ja vähän pidemmät sitte 12.00-15.00 ajan.
Ja sitte muuten leikitään, yritetään ryömiä ja naureskellaan isukin kanssa. Ja muutakin ja mitä milloinkin.

Mun sisko menee naimisiin syyskuussa, viikkoa ennen meijän ensimmäistä hääpäivää.
Ja nyt järkätään siskon ystävien ja meidän siskojen kesken polttareita siskolle. Siis järkätään yhdessä polttareita. :)
Toiset polttarit jo tänä vuonna, kun viime kuussa järkkäsin kaason ominaisuudessa ystävälle polttareita.
Ens kesänä on sitte toisen ystävän polttarit kaasona hänellekin toimin. Ja sit ois myös omat polttarit.
Päätettiin siis siunata tää meijän avioliitto ens kesänä ja löydettiin aivan ihana juhlapaikka!

Maitoa menee hyvin. Aamulla puuro tehdään korvikkeeseen ja puuron jälkeen sitte sitä maitoa vielä päälle. Sit päivällä menee vettä sekä maitoa vaihtelevasti mutta hyvissä määrin sekä lämminruoka ja soseitakin menee päivässä hyvin. Hyvin kasvaa meijän Neiti täällä.

Joka päivää piristää, tuo ihana tyttö. Aamulla kun neitiä hakee sängystä, niin siellä se hymyilee. Enemmän kuin naantalin aurinko! <3 Harvemmin herätessään itkee, pientä ääntä pitää, että tietää hakea Neidin sieltä.

Unohdin kokonaan tulla kertoileen kuun alussa Neidin mittoja. Mutta kai näin myöhässäkin voi kertoilla. Edellinen neuvola oli siis 2. päivä tätä kuuta. 8,5kg ja 70,8cm. Joo, vähän myöhässä tuli, mutta nyt tuli kumminkin. :) :D

Tässä nyt tällä erää kaikki.

Susanna#1 & Nelli-Maria 6,5kk. Nopeesti noi vauvat kasvaa. <3
 
Tällane pika kirjotus taas.

Täällä tosiaan nyt kontataan, noustaan seisoon ja istutaan. Kovaa vauhtia menee ettei perässä meinaa pysyä. Nyt on alkanu tasapainoo löytyy vähän enemmän ettei koko aikaa lyö päätänsä lattiaan.

Nyt on myös kolmas hammas tullut ylös. Ei oo ollu edes kauhean kiukkunen.

Täällä ollaan nyt menty nukkumaan siinä 20.30-22.00 välissä ja herätään se 3-5 kertaa yössä. Ylös noustaan sitten siinä 8.30-10.00 aikoihin.

Itellä iski tuossa toissa iltana yhtääkkiä hirvee flunssa. Kurkku kipee, hirvee yskä, nokka vuotaa ja sit yöllä nousi kuume. Mieskin meni tänään töihin ja onneks omat vanhemmat saapui eilen lapista ja lupas tulla auttamaan pojan kanssa että saan levätä edes hetken. Viimesenä 2 yönä en oo nukkunu juuri ollenkaan. Pojalla nokka kanssa vuotaa mutta muuta ei ole vielä tullut. Toivottavasti ei saa tätä tautia.

Ja täällä edelleen myös tuo sammas vaivaa poikaa. Ei meinaa millään lähteä pois. On kokeiltu vichyä, sitruunaa ja puolukkaa ja yhes kohtaa saatiin resepti siihen lääkkeeseen ja muuten auttoi mutta kieleen jäi edelleen. Huomenna ois lääkäri aika aamulla jos sais uudestaan reseptin ja kattoo lähteekö pois. Toivon mukaan ei ole huomenna kuumetta että pääsis sinne lääkäriin.

Mut kirjottelen lisää kun olo vähän paranee niin jaksaa vastailla muidenkin kirjoituksiin:)

ceecee ja poika 7kk + 2pv
 
Täällähän on hiljaista, varmaan nuo ihanat hellepäivät teki tehtävänsä ;)

Oli kyllä niin ihanaa kun vihdoin tuli kunnon kesä muutamaks päiväks vaikka tänään taas sitten sataa...mun puolesta vois olla hellettä vaikka elokuun loppuun asti, nautin kesästä niiiin paljon.

Vaikuttaako teillä kuumemmat ilmat ruokahaluun? Kun tuntuu että aika nihkeästi on nyt muutamana päivänä uponnu ruoka likalle. Parina iltana on vaan alkanu kitistä kun oon yrittäny iltapuuroa antaa...ja mun itte tekemät soseet ei maistu enää ollenkaan, sylkee ne pihalle ja perään oikeen puistattaa. Kaupan soseet menee paljon paremmin. Yritin myös antaa ihan tavallista kaurapuuroa, kun tähän asti oon tehny niistä Muksu -jauheista niin se aiheutti aivan yökkäysreaktion ja nekin tuli heti pihalle. Onkohan nyt tottunu sitten liikaa "hienoihin" soseisiin eikä karkeampi ruoka kelpaa. Tykkää kyllä natustella ite niitä maissinaksuja.

Ja edelleenkään ei ole hampaita tullut, tosin mulle itelle on aikanaan tullu eka hammas 9kk ikäisenä eli ei kai se hampaattomaks jää :D

Ei myöskään ryömi eikä konttaa vielä mutta nyt parina päivänä on alkanu mennä ihan kunnolla konttausasemiin eli ehkä se siitä piakkoin lähtee liikenteeseen.

Olin pari viikkoa sitten Tallinnassa viikonlopun parin kaverin ja kans ja teki kyllä niin hyvää päästä vähän tuulettumaan kotiympyröistä ja mieskin oli kivasti pärjänny tytön kanssa kotona.

No joo en nyt muista oliko muuta mitä piti vielä kirjoitella mutta laittakaahan kuulumisia! :)

*muokkaus* Niin joo sitä piti kysyä että ootteko jo hankkinu tai miettiny että millaisen turvaistuimen ostatte kun kaukalosta aika jättää? Yritin vähän ettiä tietoa mutta kun noitakin tuntuu olevan niin paljon eri variaatioita että ota nyt sitten selvää millainen olisi paras....

Wera ja likka 7,5kk
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä