Joulukuun toivevauvat 2012 *MEIDÄN KUU!!!*

Heipä hei!
Aloitetaanpa jutustelua sieltä mukavammalta päästä ;)
Valkovuodoista, sanoisinko, että omalla kohdallani on lisääntynyt huomattavasti viime viikkojen aikana. On juurikin tuollaista hyvin vetistä ja ilmaista. Äitipolilla reilu viikko sitten käydessäni lääkäri vielä tarkasti asian ja totesi normi valkovuodoksi. Esikoista odottaessani lapsiveden tihkuminen tuntui lähes "pissimäisiltä pikku lorahduksilta" ja oli vielä siinä vaiheessa ihan kirkasta...sittenhän se isompi vesien meno ei ollutkaan niin kirkasta, vaan verensekaista.

Sitten omaa napaa ja neuvolakuulumisia:
Verenpaine: 119/71
Hb: 116 (!!! Jee se nousee! Viimeksi alkuraskaudessa ollu noin korkea =) )
Sf: 30
Masuasukin syke: rauhallinen 130
Pää pääsi vielä hieman liikkumaan, ei ihme et siis vielä vihloo alapäätä.

Painoa alkuraskaudesta tullut lisää + 11kg, ihan ok siis :) mitään stressiä minulla ei ole painosta ollutkaan ja onneksi olen voinut syödäkin mitä mieli tekee. Eniten kyllä himoitsee satsumien ja salmiakin perään :p

Neuvolan jälkeen "karkasin" miehen kyydissä cittarille ja sain vihdoin ostettua ekat imetysliivit... Jotka on myös pitkään aikaan ekat mitkä mahtuu päälle. Tän täyslevon takia, kun en ole päässyt mihinkään kauppaan. Housutkin oon miehen kaapista ryövänny ja niillä mennään jo nappi auki lahkeet käärittynä loppumetritkin :D
Joku tais kysyäkin imetysliivien koosta jotain...olikohan marraskuun alkupuolen kirjoituksissa enempi niistä jutustelua... Itse ostin nyt ainoat vaihtoehdot mitä löysin, Thriumphin mamabel comfortit. Ennen raskautta kuppikoko on ollut 70/75B ja nyt yllätykseksi paras koko oli 80C. Aiempien raskausajan liivien perusteella olisin ottanut D-kupin, mutta se menikin jo liian isoks. Onneksi siis kokeilin. Noissa liiveissähän ei ole mitään toppausta. Ohkasen toppauksen kaipaisin, joten jahka jakaudun, ja näen kuinka imetys lähtee käyntiin/kuinka tämä rintavarustus vielä turpoaa, niin metsästän sitten lisää.

Nyt ei tässä tulekaan muuta tälläkertaa mieleen

- Nuusku82 ja typy 36+5
 
Viimeksi muokattu:
Sofille hurjasti onnea! :heart:

Ensimmäiset Imetysliivit täälläkin hankittu! :wave: Tilasin netistä Bravadoksen-liivit. Tykästyin niihin, koska niillä nuo koot on vähän eri lailla. Yhden koon pitäisi siis olla melko joustava, koska käsittää useamman eri koon... Kaupoissa täällä meillä oli valikoima todella suppea.

Mitäköhän muuta piti kommentoida... :confused:

Kiva Pihla, että sektio sujui hyvin ja olet jo saanut pikkuisen vierihoitoon. Toivottavasti sokerit pysyisivät hyvinä toisella! :)

Madicken kuulostaa, että toivuit todella nopeasti sektiosta! :)

Tsemppiä kaikille kipujen/suppareiden kanssa kärvisteleville! Toivottavasti nopeasti pääsette tositoimiin, jotka sitä toivotte! ;)

Täällä alkanut vasen ranne ajoittain vihoittelemaan. Kunhan ei tulisi vaivaksi mitään kivuliasta rannekanavaoireyhtymää näille viimeisille viikoille... :O Muuten täällä hyvä vointi. Ja kuten joku muukin taisi mainita, niin ei tämäkään kyllä touhuamisella pihalle tule. :D Niin paljon tulee päivittäin tehtyä kaikenlaista, eikä edes yhden yhtä supistusta ole nyt ollut...

Pepsimax 38+0
 
Paljon onnea pikkumiehestä Vogue ja pienistä tyttösistä Sofi12 ja *Pihla*! :)

Jouluvauva: mulla on ollut ihan samoja oireita jokusen viikon. Laittoi mietittyttämään että jotain tuolla masussa on selvästi tapahtumassa, hormonit varmaan saa noi aikaan. Lisäksi naama kukkii, mikä on laittanut kovasti aprikoimaan että kuinka lähellä synnytys on. Finnit on olleet aiemmissa raskauksissa vähän ennen synnytystä tullut ilmiö.

Mulla imetysliivien hankinta on vielä edessä. Vanhat oon heittänyt roskiin. Ne oli muutenkin kaikki niin kulahtaneita kaikista pesuista kun jatkuvasti ne tuntui olevan kyllästetty maidolla vaikka liivinsuojat onneksi paljon suojaakin. :D Ehkä huomenna kaupoille. :)

Kantoliina on ennestään. Hug-a-bubin suloinen, pitkä liina jossa on taskukin pikkutavaroille. Niitä on myynnissä tosi herkullisia värejä ja kuoseja, tosi kivan näköinen vaihtoehto kantoliinaksi. Oli edellisten kanssa tosi kätevä. :) Tuollainen joustava trikooliina vois olla kans hyvä. Täytyy testailla sitten jos hug-a-bub ei jostain syystä toimis kolmosella...

Huomenna poksuu täysiaikaiset viikot, jihuu! :)

Tupuna ja Boitsu 36+6 <3
 
Onnea Vogue ja Sofille ja Pihlalle vauvoista <3

Ja kiitos Mameliinille kantoliinan sidontalinkistä. :) Itselläkin suunnitelmissa hankkia jonkunlainen liina. Mie uskon, että helpottaisi myös koiran ulkoilutuksia, mikäli pieni suostuu siinä viihtymään, ei tarvisi pientä lenkkiä varten aina pakata toista vaunuihin, tietty kylmät ilmat on erikseen.

Mie tilasin imetysliivit uk:sta, säästin varmaan joku 15 € , itseasiassa paketti tuli tänään kotiin. :) Nyt alkaa olemaan kaikki hankinnat suurinpiirtein tehtynä, pientä odotetaan kovin saapuvaksi perheeseen, tai mie ootan, mies on sitä mieltä, että 1.1. saisi vasta tulla. :)

Itsellä ei olossa kauheasti valitettavaa, hiukan on alkanut tuntumaan alakerrassa, tyyppi varmaan yrittää kiinnittyä... Tehdään hyvillä mielin koiran kanssa vielä 45-60 min lenkkejä, kuntoon olen tyytyväinen, ja tuohon, et pystyy liikkumaan. Pakkasetkin onneksi hellitti, nyt enää 4-5 astetta, kun pahimmillaan lähenteli 20 astetta, ei muuten haittaisi, mutta en ole raaskinut ostaa sopivia toppahousuja viimeiseksi kuukaudeksi, kun elättelen toiveita, että alkuvuodesta mahtuisin jo vanhoihin toppiksiin.

Mutta tänään ollaan vihdoin täysiaikaisia <3


- tiituh ja pötkö 37+0
 
Viimeksi muokattu:
Tulin aikani kuluksi valittamaan hitaasti, tai toisaalta nopeesti kuluvaa aikaa..Oisin jo niin synnyttämässä- mutta nyt on alkanu pelko kasvaa että jos meneekin yliaikaiseksi. Tietysti se on naurettavaa kun laskettuun päivään on 12 pvää jälellä mutta mulla taustalla se, että esikko tuli jo 38+viikoilla- ni alitajunta vertaa kokoajan siihen..
nyt on siis 38+1.
onneks pääsen tiistai aamuna ultraan, toisaalta, sekin voi lisätä ahdistusta, jos taas sanovat ettei oo vielkohtakaa tulossa, ja niin edelleen..

Onnea vauvautuneille taas, ja kertokaa niistä synnytyksistä jos jaksatte!! :)
 
Tänään täysiaikaisena! :) :) :)

Takana hyvin nukuttu yö. Ihanaa saada nukuttua oikeaan aikaan ja herätä pirteänä "oikeaan" aikaan. Unirytmi taas kohdillaan.

Rödluvanille suuresti onnea potrasta pojasta ja jaksuja synnytyksestä toipumiseen! :flower:

Kaikille hyviä vointeja!

Tupuna ja Boitsu tänään 37+0!!! :heart: :heart:
 
onnea kaikille jakaantuneille

täällä vauva-arki rullaa sujuvasti. poika syö kolmen tunnin välein ja kiltti ku mikä. ei turhasta kitise :heart:

eilen kävi terkka vierailulla ja oli jo painoki alkanu nousta. lähtöpaino oli torstaiaamuna 3432g ja eilen 3510g

:hug: kaikille yhes kasas kärvisteleville. kyllä ne vauvat sieltä syntyy,kun ovat vamiita. ei oo yksikään ikoä mahaan jääny :LOL:

oma olo on väsyny,mullahan tippu hb 140-->103. vuosin sen verran kuitenki,ku ei alannu kohtu supistumaan. oli niin raju se synnytys,et ei ilman lääkkeitä enää kohtu jaksanu. mut ny se on jo kehuttavan hyväs kunnos ja vuotoki on vähentyny lähes olemattomiin. ainoostaan imetyksen jälkeen jos on jälkisuppareita ni vähä enemmän tulee...

ny jos ruokkis tuon taaperon,pikkunen nukkuu.
 
rödluvan onnea pojasta ja voimia toipumiseen!

(.) takana superhyvin nukuttu yö, jee! Viimeiset 2-3 vkoa mennyt pätkissä flunssan/parin supistusyön takia. Mutta nyt olo ihanan levännyt :) mutta silti olisin valmis luopumaan mahasta, koko ajan pelottaa, että jotain on vauvalla hätänä, joten mielellään näkisin hänet masun ulkopuolella enemmin kuin tarkkailisin vointia sisäpuolella.
 
Onnea Rödluvan pienestä pojasta! Koitahan toipua..:)

Täällä päästään jo tänään kotio, lastenlääkärin tarkastus vielä, mut mitään esteitä ei pitäisi olla..
Kotoa sitten parempi kirjoitella kun kännyllä..

Sofi ja 'Lelli' 2vrk
 
Onnea pikkuisista Rödluvan, Milha ja Erementia! :heart:

Tombatar kiva että arki kotona lähtenyt hyvin rullaamaan! :)

Miten musta tuntuu, että teitä synnyttäneitä on jo paljon enemmän kun meitä yhdessä kasassa olevia? :D Vaikka ollaan vasta alkupuolella kuuta... Ehkä se tuntuu vaan siltä.

Pepsimax 38+1
 
Onnea uunituoreista nyyteistä Rödluvan, Mihla ja Emerentia!:flower:

Kiitos Pepsimax imetysliivi vinkistä =) Piti het hieman googlailla ja vaikuttaisivat aika mukavilta. Voipi olla, että hankin liivejä lisää vasta synnytyksen jälkeen, mutta vinkit on aina tervetulleita. Onpahan jo valmiiks katseltu tarjontaa ja vertaillu mistä saapi huokeimmalla :)

Vauvan vaatteet olis nyt pesty ja suurimmalta osin silitettykin. Muutapa ei ole vielä valmiina... Siis pinnasänkyä ei vielä ole, eikä pikkuvaatteille tarkoitettua lipastoa vielä tyhjennetty... Jahka pinnis saadaan, niin meidän makuuhuoneen järjestys pitäisi myös pyöritellä niin, että saan pinniksen suht lähelle sänkyä -> yösyöttöjä ajatellen, ettei tarvitsisi paljoa liikuskella.

Vauva möyrii mukavasti massussa :heart: Tulee kyllä kaikesta pakkomakuilusta huolimatta ikävä tätä masukumpua. Samoja ajatuksia täällä kuin mamellakin. Vaikka tietää, että jokainen raskaus erilainen, niin silti ei voi välttyä vertaamasta esikoisen odottamiseen. Meillä esikoinen syntyi 37+6 ja nyt meillä viikkoja 36+6, eli jos ei vikon sisään mitään tapahdu, niin ihan ihmeissäni olen :D Vauva sais olla omasta puolestani pidempäänkin masussa, mutta se vaan tuntuu itsestä hurjan epätodennäköiseltä.
Ens keskivikkona taas neuvola, katsellaas päästäänkö siitä vielä yhdessä kasassa ohi :popcorn:

- Nuusku ja typy 36+6
 
Onnea taas uusille vauvoille, kylläpä niitä nyt tulee aika tohinalla :flower:

Täällä myös yksi kateellinen, tämä poika ei varmaan tule ihan lähiaikoina, ei nimittäin mitään synnytykseen viittaavia tuntemuksia :( olisi kiva saada edes yksi kipeä suppari niin tietäisi että jotain tapahtuu.

Iskias vaivaa ennallaan, kävely tuottaa tuskaa ja kaiken kivan päälle flunssa pukkaa päälle... Tänä aamuna heräsin viideltä tuosta vaan ja aloin kattomaan telkkaria kun ei uni enää tullut. Sitten torkuin sohvalla puolille päivin eli tänään väsynyt päivä tiedossa :|

BoB 39+1
 
Viimeksi muokattu:
Onnea taas kaikille vauvautuneille :) Tuntuu tosiaan, että kaikki muut saa vauvat syliin ja itellä vaan tuo viihtyy tuolla mahassa vaikka kuinka supistaa ja jomottelee paikkoja.
No, jospa kuitenki tänä vuonna tää syntyis kanssa :D

Neuvolassa käväsin eilen ja kaikki oli ok. Painoa tullu +300g/vko. Sf-mitta oli tullu ½cm pienemmäks kun viimeks, oli nyt 30,5cm. Verenpaineet samoissa kun aikasempaakin ja vauvan sydänsykki hienosti. Ens viikon ke on seuraava neuvola ja toivottavasti viimenen, koska sitte jää oma terkkari lomalle ja en haluis enää vaihtaa toiseen, vaikka eipä tuosta omastakaan kauheesti oo hyötyä ollu.

Supistellu on joka päivä ja lonkat huutaa hoosiannaa, mutta ulkoillu oon kivuista huolimatta. Kolmena viimesenä iltana on nukkumaan mennessä mahassa naksahtanu kovaa, mutta sekin kai iha normaalia. Nukkuminen on sitä sun tätä, mutta siihen jo tottunu että on koko ajan väsyny. Eipä tänne siis ihmeitä... Pikkusta vaan odotellaan saapuvaksi.

Jabadaba77 ja 38+6
 
Onnittelut Rödluvan, Mihla ja Emerentia! Ihanaa kun näitä vauvauutisia satelee nyt :heart:

( . ) eilen käytiin ultrassa taas ja vauvan painoarvio oli nyt 2,9kg ultralla mut käsin tunnusteltuna voisi olla kolmekiloinenkin :) pieni siis on, mutta ihan hyvän kokonen kuitenki..ens torstaina uusi aika ja sillon todennäkönen käynnistys jos edistystä vaan on tapahtunut. Supistukset on tuntuvia mut tilanne oli eilenkin erittäin epäkypsä :(

minttis ja mini 38+0 :heart:
 
Täälläkin yhdessä kasassa, huomenna poksuu 39 viikkoa ja ei ole vauvaa näkyvissä. Supistuksia tlee edelleen, kohta on jo viikko täynnä, muuten ei mitään merkkejä. Argh. Tiedän toki että vauv tulee kun on valmis mutta islti, nää vikat päivät (toivottavasti ei viikot enää...) on tosi piinaavia.

Undu38+6
 
Onnittelut uusista vauvoista! :flower:

Jos jotain kaipaan Suomesta niin lumiauroja! Täällä lumi tulee aina täytenä yllätyksenä ja sitten ihmetellään mitä pitäisi tehdä, päiväkoteja ja kouluja suljetaan kun ihmiset ei pääse töihin. Täällä ollaan nyt neljättä päivää elelty lumen keskellä, jalkakäytäviä ei vieläkään ole tästä kaupunginosasta aurattu kuin muutamia ja koska lastenvaunujen lykkiminen tuolla kinoksissa ei ole näin pian sektion jälkeen ihan järkihommaa niin ollaan pitkälti jouduttu viihtymään sisällä.

Onneksi tyttönen on tyytyväinen ja rauhallinen tapaus. :) Kantoliinassa viihtyy loistavasti.



Mukavaa viikonloppua itse kullekin!
 
  • Tykkää
Reactions: Mameliini
Onnea kaikille vaaveleista, ihania uutisia! :))

Mustakin tuntuu että täällä on kohta kaikilla muilla jo nyytit sylissä ja itellä vaan jaksaa pysyä masussa, kyllä meinaa kateus jo iskeä;) TULE JO!!

Julia 38+0 POKS
 
Hih, ehdinpä kerrankin postata perättäisen postauksen. Illan viimeinen postaaja ja taas tänään aamuvarhaisesta kukuttu hereillä. ihan kuin jotain asiaakin ois... :D

Mutta huomenta kaikille kukkujille ja myöhään nukkujille ja mukavaa sunnuntaita. :) Josko se synnytys tänään lähtis käyntiin... Toivossa on hyvä elää.

Tupuna ja Boitsu 37+1 :heart:
 

Yhteistyössä