Joulukuun pikkutontut

Heips

Onpas ollut hiljaista. En ihmettele yhtään :)

Meillä taidetaan nyt toden teolla äheltää sitä hammasta, viime viikon oli todella itkuinen ja pureminen tuntui helpottavan. Alhaalla näkyy pieni valkoinen piste, jospa se olisi se hammas.

Maidosta on edelleen tullut itkuilua ja plörinää massuun.

4kk mitat 6970g 63.9cm, täysimetyksellä vielä mennään.

Meillä ei vielä käännytä, mutta pienen pieni matka on menty eteenpäin kun massulleen laittaa ja lelun hieman kauemmas.

Pitänee harkita käyttäjää facebookiin jos siellä jutustelu on vilkkaampaa, mukava seurata miten muilla menee ja vertaistuestakaan ei haittaa ole.

Aurinkoisia kevät päiviä mammoille ja vauvoille (vaikka ei nämä enää mitään vauvoja ole)
 
suosittelen kans facebookkia :) siellä saa vertaistukea ihan kaikkeen tottakai kun ollaan enemmän ja vähemmän samassa vaiheessa ;) poppeliinille yksäriä niin pääsee ryhmään :)

Leo on sen yhden kerran kääntyny selältä massulleen ja kovasti yrittää joka kerta lattialla ollessa, pidänkin Leoa mielummin lattialla kun sitterissä. Mahallaan ollessa alkaa jo vetää jalkoja vatsan alle. Hampaita on jo 2 puhkes melkein samaan aikaan sen jälkeen kun oli n. viikon vissiin alaien ollu turvoksissa, ilman kitinöitä :D Soseita uppoo hyvin, aivan ihanaa kun toinen oikeen suu ammollaan odottaa lusikkaa :D Leo saa aamusin ensin riisipuuroa ja maitoa, sitten iltapäivällä bataattia ja/tai porkkanaa ja maitoa. Nyt ollaan otettu uutena päärynä että sitä vois kohta laittaa sinne puuron sekaan kun se on muuten aika mautonta vaikka ei Leo tunnu siitä välittävän :) Leo on tosi kiltti vauva ei kitise muutakun sillon kun on nälkä tai kova väsy, mut eroahdistusta sillontällön ja vierastusta. Jos äiti ei oo näkyvissä niin huuto tulee samantien. Huomenna onkin sit 5kk neuvola, saadaan uudet mitat ja rokotteita. olen varovaisen toiveikas että näistäkään ei tulis mitään oireita *sormetristissä*

Tässä on aika paljon hommaa keretty hankkia itsellemme. Tällä viikolla aletaan mylläämään takapihaa kuntoon kun sieltä lähtee yks ruuspuska ja sitten asennetaan lisää pihalaattoja että saadaan patio :) sisällekin on hommaa... tapettia ja laminaattia makkariin, oon vasta saanu 1/3 osaa tapetista pois nii menee hetki ennen kun sitä pääsee alottamaan :) miehen vuorotyö 'sotkee' jonkun verran.


Mitä muille kuuluu?


Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille :flower:
Kista & Leo 2pvä vajaa 5kk.
 
Heips, laitoin tuossa aiemmin poppeliinille yksäriä että jos facebookkiin siirtyis, mutta ei ole vielä mitään kuulunu:) Tai sitten tää kaksplussa sekoilee taas huolella -.-

Meillä menee kivasti. Pitkän aikaa poika on pitänyt rytmiä jossa menee nukkumaan kuudelta illalla ja herää seuraavaksi puol seitsemältä aamulla. Joskus jopa puoli kahdeksalta. Ei syö tuttia, joten sitä ei tarvitse käydä antamassa. Päivisin jaksaa vaan sen 2 tuntia olla hereillä ja pitää käydä nukkumassa vaunuissa :D Luulin että kun ikää tulee niin valveilla oloaika pitenisi, mutta meillä nukutaan vieläkin kun pieni possu.

Soseiden alotus on vähän helpottanut tuota pulauttelua. Poika on alkanut syömään tosin vähemmän kerralla ja tuntuu että telkkari ja muut ihmiset on paljon kiinostavampia kun syöminen, pää kääntyilee joka suuntaan. :) Istumaan ängetään sylissä ja osataan jo matkia äänteitä ja ilmeitä. Repee nauramaan myös jos nauretaan :)

Vierastusta on hieman ilmassa, ei onneksi vielä pahasti. Poika kääntyy kyljelleen ja viihtyy enempi nyt vatsallaan kun ei enää tule aina maidot pihalle.

Mukavaa myöhäistä äitienpäivää muillekkin :)

Hyyppis+Pikku-i 4,5kk
 
Hei taas

Nyt olisi vielä yksi tulossa facebook ryhmään. Pitihän sinne sitten liittyä ketjun hiljennyttyä. Poppeliinille laitoin yksäriä, mutta ei ole vielä kuulunut mitään.

Käytiin viime viikolla reissussa emmekä ottaneet vaunuja mukaan joten ulkoilu tapahtui kantoliinassa. Nyt kotiin tultua ei tykkää enää makoilla vaunuissa vaan haluaa maisemia katselemaan - joten päiväunet on entisestään lyhentyneet. Eilen nukkui n 1h päikkäreitä kolmessa pätkässä :s

Meilläkin käännytään nyt massulleen!
 
Moroloiskista! Tääl rauhallinen kahvi hetki ku siskit on unilla :)
Ansu on välillä kestopeppuna ollu :) alustalla ei kestä enää olleskaa, mönkii :) kovasti punnertaa istumaan mut ei olla viel istutettu,maitoo imuttaa ja sitä tulee edellee välil suihkuamalla,soseita annan pari kertaa päivässä,en viel nii paljoo ku haluis..sai kuulemma jo antaa..
Nää oli tämmöset pika kuulumiset!

~ Marsu ja siskit ~
 
Moikka!

Meillä on viime aikoina heräilty öisin hieman tavallista enemmän, ja päiväunetkin lyhenivät noin puolen tunnin pätkiksi. Selvisi siihen syykin, alaleuassa ensimmäinen etuhammas on puhjennut ja vieressä toinen kuultaa läpi ikenestä, eiköhän niitä ole kohta kaksi. Heti hampaan puhjettua yöt on vähän parantuneet ja tänään nukkui poikkeuksellisesti parin tunnin päikkäritkin.

Poika menee meillä nukkumaan aika tasan klo 20 joka ilta ja herää syömään puolen yön kieppeillä ja toisen kerran viiden aikoihin aamulla, herää kahdeksan-puoli yhdeksän aikoihin. Toisinaan yrittää kukkua jo seitsemältä mutta ollaan otettu meidän sänkyyn niin saadaan jatkaa unia vielä hetki kun yleensä simahtaa sinne.

Meillä käännytään hienosti vatsalleen ja vatsalla ollessa osaa nojata suoriin käsivarsiin, ja kovasti sätkyttelee ja yrittää ryömiä, ihan vielä ei onnistu mutta saas nähdä, voi olla ettei mene kauaa kun pääsee eteenpäin. Selvästi liikkuminen ottaa isoja harppauksia, pinnasängyssäkin peitto on missä sattuu ja poika on löytynyt välillä poikittain ihan sängyn päästä pötköttämästä! :)
Lattiallekkin piti vaihtaa isompi viltti leikkialustaksi, aika paljon siirtyilee siinä leikkiessä.
Istumaan mielii kovasti, sylissä ei suostu pötköttelemään ja aika hyvin sitterissäkin saa itsensä istumaan, ollaan annettu istuksia sen mitä sylissä ollessa yrittää, mutta syöttötuolia ei olla kun testattu.

Me saatiin halvalla sellainen BabyBjörnin pottatuoli, ja ollaan testailtukin sitä, pari kertaa on ajoitus osunut nappiin ja kakat tulleet pottaan, pissa tulee melkein joka pottakerralla. Ei olla montaa minuuttia kerrallaan istutettu, vaikka poju kyllä viihtyy mainiosti siinä, etenkin kun lelulla kolistellessa potta kaikuu komeasti :D Enemmän siis vessahätäviestintä tyylisesti ollaan siis pottailtu, kuivaksi oppiminenhan on näin pienellä vielä ihan mahdotonta. Mutta säästyypä pari vaippaa silloin tällöin.
Ollaan osakestoiltu, muutama kestovaippa on päivittäin käytössä ja kertiksinä Nature Babycaren vaipat, joiden pitäisi olla vähän ympäristöystävällisempiä.

Soseita saa jo, ja hyvin uppoaa, ollaan kokeilu aika reippaassa tahdissa kun ei ole tullut oireita (paitsi banaani, -se herkkujen herkku- veti vatsan tosi kovalle). Hieman kun kasvaa niin saa alkaa syömään omin käsin, nyt ollaan maissinaksuja annettu pojalle itse syötäväksi. Maitoa (omaa) menee edelleen rutkasti päivässä.

Mitäköhän kaikkea piti edes kertoa,
 
Moikka, onko jollakin käytössä rengasliinaa?
Onko niissä paljonkin merkkikohtaisia eroja? Mulla on ihan kunnon kantoliina, mutta suoraan sanottuna en koe sitä kovin käteväksi kun pitää ensin tuhertaa niiden sidontojen kanssa. Olisi kätevää saada nappula jonkin sorttiseen kantimeen nopeasti, ja hakusessa sellainen peli että lapsi pysyy kyydissä esim. imuroidessa tai kauppareissulla, onko rengasliinasta tähän? Nimim. tietämätön
 
Uusimmassa vauva lehdessä oli noista kantoliinoista juttua. Ei siis ole omakohtasta kokemusta, mut miksei rengasliina olisi vaihtoehto tohon hommaan :) se on ainakin ton artikkelin mukaan nopea.

Itte tykkään kyllä tosta kantoliinasta mikä mulla on, ei oo kai minkään merkkinen... ja ihan tavallisesta kietaisurististi II:sestä.
 
Me kokeiltiin kans rengasliinaa (saatiin lainaan, merkkiä en muista) mut eipä toi tyttönen siinä viihtyny kun ei sieltä nähny mihinkään.. =) Meil on babybjörnin rintareppu jossa viihtyy paremmin ja siihen saa aika näpsästi ja nopeesti vauvan kii ja menoks. =)
 
meillä on rengaskantoliina ja siihen oon tykästynyt niin että laitoin babybjörnin myyntiin. Kantoliinan hyvä puoli on se että se on helppo laittaa päälle ja on pitkäikäinen eli sillä oon esikoistakin kantanut tarvittaessa silloin ku oli alle 2v. ja asentoja voi vaihtaa! ainut miinus on se että sitä asentoa on pakko vaihtaa ettei ala sattuu samaan olkopäähän/lihasryhmään jos kantaa pidemmän aikaa. Mut muksu vaan eri tavalla nii helpottaa. Mulle tuli kauheet nirhaumat babybjörnistä kun viimeksi kannoin tyttöä, ei antanut anteeksi asentoa+painoa. :)
 
Hellurei! Tääl ei taija paljoo porukkaa ollakaan!
Kuulumia kuiteskii jos joku vaikka lukasoo =)
Eilen oli Annin 6kk neuvola ja pituutta tyssillä on 68.3cm ja painoo 8.680kg. Jumppamatolla näytti kaikki temput mitä osaa,varpaat saa suuhun, kierähtelee selältä masulleen ja toisin päin, nousee masullaan käit suorana,nousee konttaus asentoon ja hytkyttelee siin itteesä =), mönkii masullaan käsiä siirtäen.. =) näkö ja kuulo kunnossa, hampiharjan sai valmiix :D
Meil menee oikeen mukavasti. Isosiskeistä on paljo seuraa Annille, ja pää pyöriikii kovasti ku haluis joka paikkaan nähä!!

Terkuin Marsu, Minna, Emilia ja Anni
 
Hei hei vaan ihan tosi pitkästä aikaa!

On sitten niin kirjoittelu jäänyt lapsen syntymän jälkeen :ashamed:... Tuon kolmen pienen kanssa on ohjelmaa niin päivät täynnä, ettei ole tullut koneelle parkkeerattua kovinkaan usein. Nyt sattuu olemaan niin harvinainen tilanne, että olen nuorimman kanssa kotona, kun poika on kipeä ja muut ovat maalla vittämässä juhannusta. Olen kyllä silloin tällöin käynyt lueskelemassa juttujanne, mutta suurin osa on tainnut siirtyä tuonne Faceen, missä kyllä itsekin käyn useammin (puhelimella kun pääsee nopsaa :D)...

Mitäs kertoisin... noh, alku oli valohoitoa täynnä, koska poika syntyi 2,5 vkoa etuajassa ensimmäisten joukossa marraskuun puolella, niin oli valopöydällä useamman kerran ennenkuin tilanne helpotti. Ensimmäinen kuukausi oli hieman takkuinen kaikinpuolin, mutta tänä päivänä kaveri on oikein hymyileväinen ja melkoisen rauhallinen poitsu.
Liikunnallisia lahjoja meillä on kertynyt sen verran, että pyörii napansa ympäri lattialla ja peruuttaa mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. :O Yks päivä meni mm. sohvan alle peruuttaen :LOL:... Mutta aika vähän olen voinut poikaa jättää ylipäätään lattialle, koska meidän 2-vuotias on aika mustasukkainen tapaus ja ottaa veljensä välillä vähän liiankin kovaotteiseen halaukseen. : /
Ensi tiistaina menemme neuvolaan 7 kk-mittoja ottamaan, koska tätsyn mielestä poika on liian lyhyt. Noh, oli kuitenkin meidän sisarussarjan pisin puolivuotis-neuvolassa, joten en nyt olis kovin huolissani. Ei meistä koripallojoukkuetta ainakaan saa, kun ollaan tällaisia lyhyitä vähän jokainen. :D
Hammasosasto on muutes sen verran kehittynyt, että kaksi alaetuhammasta löytyy ja niillä on perskuleen mukavata purra äitiä tissiin. :LOL:

Toivotaan, että joku lukee vielä tälläkin palstalla viestejä, niin tulee edes jollekin uusia kuulumisia. Pitäkäähän mukava juhannus kaikinpuolin!

Terveisin pitkästä aikaa garden ja poitsuli
 
Viimeksi muokattu:
Moroloiskista! Mukavaa ja lämmintä kesää kaikille!! :)
Tänäänki oltiin melkei koko päivä pihalla. Tyssit viihtyykii oikee mukavasti ku pihasta löytyy kiikut, kiipeily jutut,karuselli.. :)
Ansu maistelee kaikkee mahollista, ruohotkii ja voikukan lehet on tullu nuolastuu :D Imetys sujuu hienosti :)
Nää oli tämmösiä pika kuulumisia!
~ Marsu ja siskit ~
 
Facebookissa taitaa kaikki olla. Välillä olen kurkannut onko tänne kukaan kirjoitellut, itse en ole saanut aikaiseksi.
Meillä poju tällä hetkellä flunssassa,mutta se ei ole vauhtia hiljentänyt :) ryömii, konttailee ja nousee seisomaan samalla lailla kuin terveenäkin, mikä on tietysti hyvä..
Hampaita on tullut kaksi ja niillä on kiva äitiä purra :/
Mitä muille kuuluu?
Kairi
 
Täällähän me, mut en oo saanut aikaseks kirjotella tänne.
Meidän pimatsu on nyt 8kk1vko vanha, huomenna ois neuvolalääkäri ni saa sit uudet mitat. Mutta kauheen nopeesti nää vauvat on kasvanut, mun pieni rakkaani osaa jo kontata, ryömiä, nousta ite istumaan ja nousta tukea vasten polvilleen, tuettuna seisookin. 8 on hampaita suussa ja lisää on tulossa koko ajan. Eipä tänne oikeen muuta :)

- Sokruli ja pikku neiti 8kk1vko -
 
Mäkin olen jäänyt ihan koukkuun tohon facebookin enkä ole käynyt muutamaan kuukauteen tällä puolella. Jotenkin tänne on hankalampi kirjautua, mukamas.

Meillä on mennyt tosi mukavasti kahden kanssa. Vauva on ollut huomattavasti isoveljeään rauhallisempi ja helpompi tapaus. Tyttö syö aika hyvin, viihtyy itsekseen, osaa jo nousta ylös ilman tukea ja hieman kävellä taaperokärryn kanssa. Juuri nyt on vähän kipeä :-( mutta pääasiassa ollut kyllä tosi terve. Olen käyttänyt Manducaa tosi paljon. On ollut todella kätevä sekä ulkona että sisällä. Äsken juuri sain tytön siihen nukahtamaan ja siitä sänkyyn siirrettyä.

Eipä tänne tosiaan ihmeempiä kuulu.
 
Heipsan.

(liian) paljon tulee oltua palstalla mut en oo saanu aikaseks tänne kirjotella.

Meille kuuluu kaikessaan ihan hyvää, nyt meillä on kyllä yrjö kylässä mut alkanu jo pakkailee tavaroitaan, eilen poika oksensi mut tänään ei ainakaan tähän mennes ole tullu mitää ylös. oli vähän noloa kun oltiin just vauvakerhossa kun poika alko oksentamaan, en osannu aavistaa mitään kun poika oli niin mahtavan hyvällä tuulella. Meil on jo 4 hammasta. Poika nukkuu välillä vähän katkonaisempia ja välillä vähän kokonaisempia öitä. ruoka uppoo hyvin. Osataan jo ryömiä, kontata, nousta tukea vasten ja ottaa sivuttain askelia, tulla hallitusti alas, heiluttaa, antaa pusun, tehdä inkkarihuudon ja on kova pudistaa päätään :) sanoo jo hei ja ei ;D mitähän vielä. Meil on jo siirrytty isompaan istuimeen hankittiin britaxin multitech II. ja tähän mennes on ainakin oltu tyytyväisiä.

Hauskaa syksyä toivotellen Kista ja Leo n.9,5kk
 
Heipsan! Eilen Ansu täytti 10 kuukautta :) joka paikkaan se konttailee ja nousee tukee vasten seisomaan :) ja koittaa kiivetä lelulaatikon päälle! Ja kukkaruukku on semmonen et oikeen uhallaan mennää sinne! :D Vaippa pysyy hienosti osax kuivana, potalla käy. Hampaita löytyy 2. Maito maistuu tisusta. Emppu on totutellu laseihin. Välillä käyttäytyy nii ihanasti ja sit välillä kiukuttaa. Minnin 6v synttäreitä juhlitaan monena päivänä!! Tämmöstä tänne!
Mukavaa syksyä!

~ Marsu ja siskit ~
 
Heippahei, pakko itekki tulla tänne nyt huhuileen, ku oon käsittänyt, ettei kaikki oo täältä tuolla facebookissa...
Meille kuuluu hyvää, tyttö täytti n. 1,5vko sitten 10kk. Hurjan nopeaa menee aika, ei voi muuta sanoa. :heart: Meillä kontataan hurjaa vauhtia, noustaan tukea vasten seisomaan, ymmärretään hienosti sanoja ja osataan sanoa "äiti". Yöt menee tosi hyvin, en muista oonko maininnut, mutta ekan kerran on nukkunut alle kuukauden ikäisenä 00-06 eli täysiä öitä, ja nyt on nukkunutkin sitten jo parin kk:n iästä klo 21-22 ---> 09 asti suunnilleen. Ihanaa! Maailman helpoin muksu toi likka on kyllä.

Tein myös positiivisen raskaustestin päivää ennenku neiti täytti 10kk. :heart: Eli jos ja KUN kaikki nyt menee hyvin, niin meillä on pikkukakkosen LA 16.6. Ei hirvitä yhtään, päinvastoin! Oon pakahtua onnesta!
 
kish onnittelut plussasta!!:heart: imetätkö?
Syksyistä perjantaita kaikille! Tääl sato ihan vähän jo lunta! Ei voi viel pulkkia ja liukureita kaivella esiin!
Ansu kävelee tukee vasten ja ihan joka paikkaan pitää nousta seisomaan! 10kk neuvolassa kävästiin.
~ Marsu ja siskit ~
 
kylläpäs kk:t on vierähtänyt nopeasti. Meillä tyttö kohta täyttää jo 11kk!!! meillä on jo 2hammasta suussa ja kova konttaaja, menee "kilpaa" isoveljensä kanssa. Sanat meillä on englanniksi pääsääntöisesti (ehkä helpompaa oppia kuin suomi) eli "yeah" on yleisin mikä tulee amerikkalaisittain huudettuna :D. Ehkä se "äiti"tulee joku päivä, nyt kuulee usein "mom"versioita. Mutta juuh, englanti on vahvana kuten isovelilläkin (ehkä puhuvat keskenään englantia). Tyttö nousee jo pystyyn ja "kävelee" sohvan reunaa tai tuolia apuna käyttäen :) Täytyy sanoa että voimakastahtoinen on tämäkin lapsi!! mutta eipähän tule tylsää kun kaksi tekee itku-potku-raivareita :rolleyes: :heart:

onnea Kish! :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Paljon onnea Kish :)

Mä en tuolla fb ryhmässä ole, mutta olisi kiva sinnekkin päästä, kun täällä on hiljentyny näin mahottomasti. Että jos joku ryhmän ylläpitäjistä tän näkee ni ois kiva saada kutsua sinne :)

Meidän iso tyttö täyttää huomenna 10kk, ja sen kunniaksi olisi neuvola heti aamusta. Tuntuu että tyttö on kasvanut ihan mahottoman paljon 2kk aikana. :) Neiti konttaa, kävelee tukea vasten, ja ottaa yhen tai kaksi askelta ilman tukea kunnes lyssähtää pyllylleen tai ottaa tukea sohvasta, kyllä se siitä kohta lähtee eteenpäin. :)
 

Yhteistyössä