Joulukuun pikkuiset ihmeet 2017

Oi, tulin tänne kurkkaamaan mitä joulukuisille kuuluu, onnea Amanda uudesta tulokkaasta! <3

Meillä esikoinen täytti muutama päivä sitten vuoden, ja on maailman ihanin tyttö, vauhdikas taapero joka lähti kävelemään jo reilun 9 kk iässä ja on pitänyt meidät kyllä kiireisinä. :LOL: Nyt kuitenkin meillä on alkanut vauvakuume nostaa päätään, ja tarkoitus olisi tässä aloittaa pikkusisaruksen yritys varmaankin ensi kuusta alkaen.

Tämä ketju jäi ihan kokonaan kun vauva-arki vei niin mukanaan, koin tämän vauvavuoden aika rankaksi vaikka mies oli paljon kotona auttamassa. Silti siihen on kummasti valmis uudestaan...

Lueskelen tämän ketjun läpi tässä iltojen ratoksi kunhan ehdin, olen aina säännöllisesti miettinyt mitä teille kuuluu ja täältähän niitä vastauksia olisi löytynyt :X3:
 
@-Amanda- Suuret onnittelut vauvasta! Kuinka teillä on lähtenyt sujumaan uuden tulokkaan kanssa? Mielelläni myös kuulen synnytyksestä, jos siitä haluat ja ehdit kirjoitella :) Niin ja onnittelut totta kai myös 1-vuotiaalle.

@Hilma85 Hui, nousipas korkea kuume rokotteesta. Meillä ei rokotteista tullut oireita. Harmi juttu allergiat, meilläkin niistä päänvaivaa. Kirjoitan alemmas enemmän.

@Lumi87 Kiva kuulla teidän kuulumiset pitkästä aikaa. Aika varhain lähtenyt poitsu kävelemään. Vauhti on varmasti hurja kun ehtinyt jo niin pitkään harjoitella :D Miten on imetyksen vähentäminen sujunut?
Niin ja kiitos paljon tsempeistä liittyen lapsilukuasiaan, merkitsee paljon :)

@Nanna-87 Teidänkin kuulumiset pitkästä aikaa tosi mukava lukea. Hyvältä kuulostaa teidän yöt. Kahdet päikkärit meilläkin vielä. Onko teillä nyt hiljattain tapahtunut niiden suhteen mitään muutoksia? Meillä ei varmaan ihan vielä jää toiset pois.

@mimmi92 No onpa ihanaa, että mies vielä haluaisi lisää lapsia, vaikka sitten onkin sinulla kova pohtiminen asiassa :) Ymmärrän täysin, että on hankala asia päättää. Minulla itselläkin järkisyyt usein yrittää selittää, miksi meille tämä yksi lapsi on riittävä, mutta kun se tunne toisen haluamisesta on niiiiin voimakas ja se kun iskee joka päivä. Ainaista taistelua asian kanssa, olisi kiva saada joku rauha ja hyväksyä se, että ainakin toistaiseksi näin ja olla nyt vain miettimättä.

@Shara Hei pitkästä aikaa ja siellä on myös tosi ajoissa ryhdytty kävelemään :) Varmasti ollut kova työ pysyä perässä.
Onnea uuteen yritykseen!

Niin ja yhteisesti vielä tietysti kaikille onnittelut 1v. synttäreiden johdosta.

Meidän tyttö on nyt viime päivinä innostunut enemmän kävelemään ja nyt voi sanoa, että ihan jo käveleekin paikasta toiseen eikä vain ota muutamia askelia. Ei silti ihan täydessä vauhdissa vielä olla, paljon konttaillaan edelleen ja juoksuaskeleita varmaan vielä saa odotella. Kiipeilystä innostunut kuten monen muunkin lapsi täällä. Ymmärtää myös puhetta yllättävän hyvin. Ja vihdoinkin hän suostuu oikeasti syömään ruokaa kunnolla. Tähän asti ollut aina enemmän tai vähemmän huoli kiinteistä, mutta enää ei ole. Ollaan siirrytty 99% sormiruokailuun ja tämä ollut meidän kaikkien hermoja säästävä valinta. Lusikan kanssa teki täyden stopin ja ruokailutilanteet oli stressaavia. Päätettiin sitten antaa itse syödä vaan. Ihan aluksi tyttö söi päivän pari tosi niukasti, lähes maidolla meni mutta sen jälkeen alkoi sujumaan. Selvästi ei enää niin rintamaidonkaan perään ole, mutta sellaisen 2-3 kertaa päivässä vielä käy rinnalla.

No mutta ruokaan liittyen on vielä ne allergiat harmina. Tyttö sai tällä viikolla cashewpähkinää ja lopputuloksena jouduimme soittamaan hätäkeskukseen, josta lähetettiin ambulanssi paikalle. Iholle tuli laajasti kunnon nokkosihottumat ja punoitus, kasvot olivat kulmakarvoihin asti ihan punaiset ja korvat samoin punaisena sekä turvonneet. Onneksi kuitenaan hengityksessä ei loppujen lopuksi tullut ongelmaa, vaikka niin ensin pelättiin käyvän. Ensihoitajien lähdettyä kotoamme menimme vielä päivystykseen seurantaan. Illalla oireet olivat jo helpottaneet, mutta jäi kyllä nyt jännitys päälle ettei vaan tule jostakin ruoka-aineesta uutta ja mahdollisesti vielä pahempaa reaktiota. Todennäköisesti mennään nyt vielä siis laajempiin allergiatutkimuksiin. Tähän mennessä maitoallergia on ainut, joka on virallisesti todettu, mutta muitakin epäilyjä on.

aprikoosinkukka & tyttö 1v
 
@Shara Kiitos. :) Ihana kuulla teidän kuulumisia ja onnea sisaruksen yrittämiseen! :)

@aprikoosinkukka Kiitos onnitteluista! :) Arki lähti synnäriltä päästyä sujumaan yllättävänkin hyvin ottaen huomioon sen, että kotona on tosiaan erittäin energinen 1-vuotias taapero.
Olivia on ottanut pikkusiskon hyvin vastaan, ainakaan vielä ei pahemmin ole mustasukkaisuutta, neiti saa kyllä yhtä paljon huomiota kuin ennen vauvan syntymää.
Vauva nyt tällä hetkellä syö, nukkuu sekä kakkaa ja pissaa.

Öö, mistäs sitä aloittais.

Synnytys käynnistyi tosiaan sillon torstai yöllä, ja käynnistyi siis suoraan lapsivesien menolla, josta melkein samantien alkoi supistukset.
Herättelin miestä, joka soitti Olivian hoitajalle.
Lähdettiin ajamaan (tässä välissä oli joku 20min) ja tässä vaiheessa oli supistukset jo maksimaalisen kipeät. Ajo tuntui kestävän ikuisuuden (ainakin niiden supistusten kourissa) mutta lopulta päästiin turvallisesti perille.
Siitä sitten tutkittavaksi ja 8cm auki.
2cm aukesi reiluun 20 minuuttiin ja sitten saikin luvan alkaa ponnistamaan ja 6 minuutin ponnistamisen jälkeen meidän rakas ja terve tyttömme syntyi.

Synnytyksen kesto 1h 39min (Laskettuna siitä, kun lapsivedet tuli. Synnärillä oltiin vajaa n. 40minuuttia.)
Siinä nyt lyhyt kertomus.

Tosiaan vauva jo kaksi viikkoa vanha (Ja apua mihin tää kaks viikkoa on mennyt) ja nukkuu hyvin, herää yöllä kaks kertaa eikä kyllä turhia itkeskele. Hyvin tyytyväinen ja kiltti neiti.

Täälläkin tosiaan neiti täytti 1v ja rokotteita saatiin, niistä ei onneksi mitään tullut.
Ja pituutta Olivialla 80,5cm ja painoa 10,2kg.

Ristiäiset meillä on helmikuun alussa.
Nimi on päätettynä, tarjottavat myös ja pappi varattu. Sekä kummit toki kysytty.

Ja muitakin juhlia on tiedossa.
Siskon polttarit ois ens kuussa ja häät myös tässä muutaman kuukauden sisällä.

Varmaan unohdin jotain, mutta vauva-aivot, joten unohdin varmasti jotain.

Amanda & Olivia 1v
(Bebe 2vko)
 
@-Amanda- paljon onnea pienestä tytöstä! Onpas ollut nopea synnytys! Kiva, että teillä lähtenyt sujumaan hyvin. :)

@aprikoosinkukka joo meillä jäi toiset päikkärit nyt pois oikeestaan tuossa toissaviikolla. Silloin oli parina päivänä nukkumatta toisia unia ja nyt viime ja tälläviikolla on nukkunut joka päivä vain yhdet päikkärit. Hyvin on pärjännyt ja nyt on illalla sit ihan kunnolla jo väsynyt, niin nukahtaa paljon nopeammin. :)Toivottavasti pääsette yksimielisyyteen lapsiluvun suhteen, ettei jää kaivelemaan. Tiedän tunteen, kun vauvakuume ei jätä rauhaan ja on ajatuksissa päivittäin. Tsemppiä!

@mimmi92 Kiitos kierukka kokemuksista. Siinäpä onkin pähkäilyä, että mikä se lopullinen lapsiluku ois. Onko tullut päätöstä? Täällä vähän samat pohdinnat...

@Shara kiva kuulla pitkästä aikaa. Onnea uuden pienen yritykseen. :)

Meillä oli alkukuusta 1v neuvola. Pieni tämä meidän tytsy on monen teidän muiden mittoihin verrattuna, n. 9kg ja 72cm. Mutta kasvaa hyvin omalla käyrällään. Rokotukset saatiin ja meillekin mpr rokote nosti kuumeen 38asteeseen, viikonpäästä laitosta. Muutama päivä oli kuumetta ja tuo kuumejakso pistikin sitten tuon meidän unirytmin uusiksi. Eli eka päikkärit venyi pidemmiksi ja kuumeilun mentyä ohi toiset päikkärit jäi sitten aika itsestään pois. :) Nyt täällä voidaan hyvin. Yöunet on kuumeilun, ja päikkäri rytmin muuttumisen jälkeen muuttuneet entistäkin paremmiksi. Täällä nukutaan parhaimmillaan klo 21-9 heräämättä kertaakaan. Yks aamu heräsi vasta puoli kymmenen. Että todella hyvin kyllä nukutaan. :)

Nanna ja tytsy 1v
 
@Nanna-87 Kiitos! ❤ vaikka ei tuo kolme viikkoinen niin hirveän pieneltä enää tunnu, vaikka sitä kyllä vielä on.
Se oli kieltämättä yllättävänkin nopea, onneks lähdettiin silloin kun lähdettiin, koska muuten ois voinut käydä niin, että tytsy olis syntynyt autoon. Joten parempi näin.

Jos vertaa esikoisen ja nyt kuopuksen synnytyksiä, niin tää toinen oli kyllä helpompi, jos nyt niin voi sanoa.
Nyt toisaalta ties jopa vähän paremmin, että missä mennään, esimerkiksi tiesi, että milloin ne kunnon supistukset on alkaneet.

Unohdin jo välissä mitä kirjoitin tähän, kun pienempi neiti heräsi syömään ja isompi neiti meni välissä päikkäreille.
Ja samalla unohdin mitä muuta mun piti kirjoittaa.

Käytiin pienen neidin kanssa neuvolassa, mitat meidän 3 viikkoisella on 54cm ja 4,2kg.

Ja mä en oikeesti nyt muista mitä piti kirjoittaa. Kirjoittelen uudelleen kun saan mieleeni ne muut asiat.

Amanda & Olivia 1v
(Tytsy 3vko)
 
Olet satakieli ja ruusu,
olet tähti ja aurinko.
Olet kauneinta mitä on.

Bella Ellen Sofia
❤

Meijän rakas tytär sai tänään nimen.

(Meillähän siis kävi niin, että nimi kuitenkin vaihtui noin kaksi viikkoa ennen ristiäisiä. Eli se siitä, että nimi on valmiina jo. Mutta saatiin onneksi nimi päätettyä ajoissa.)

Ristiäiset tosiaan onnistuneesti vietetty ja vieraatkin lähteneet. Sisko jäi kihlattunsa kanssa tähän meille huomiseen.
Tarttis vaan jaksaa nostaa takapuoli sohvalta ja vähän siivoilla.

Ihanaa helmikuuta kaikille!

Amanda & Olivia 1v 1kk
(Bella kohta jo 1kk)
 
Onnea Amandalle uudesta (tai tässä kohtaa jo vähän vanhemmasta) tulokkaasta!

Tulin vain tänne(kin) kertomaan, jos joku vielä täällä käy kurkkimassa, että tein juuri aamulla plussatestin, joten näillä näkymin meitä onkin sitten neljä vuoden loppuun mennessä :love:
 
@Shara Kiitos. Ja hurjan paljon onnea sinne! :love: ihana uutinen!:love:

Viikonloppuna juhlittiin rakkaan siskon polttarit ja hauskaa oli.
Kyllä mua alkuun vähän jännitti, miten isimies tyttöjen kanssa kotona pärjää, mutta muutaman kerran aamupäivän ja iltapäivän aikaan kun soitin ja hyvin oli siihen mennessä mennyt, niin totesin, että kyllä isi lasten kanssa pärjää ja voin ottaa rennosti. Nuorempikin kun syö sujuvasti pullosta (sekä rintamaitoa, että korviketta.)
Mut tietyllä tapaa oli kyllä virkistävää olla pitkästä aikaa tyttöporukalla ulkona, ja tosiaan nyt vielä ihanampaa, kun oli siskon polttarit.
Ja nyt sitten odotellaan pian saapuvia häitä.
Mitäs tässä muuten.
Ei meidän perheelle oikeen sen kummempia kuulu.
Tytöt kasvaa ja voi hyvin, mies palas talvi-sekä isyyslomalta viime viikolla töihin (hän piti siis putkeen ne.) Ja mä olen tyttöjen kanssa kotona. Eli aika perus perhe-elämää tällä hetkellä.

Tänään oli jälkitarkastus ja kaikki on hyvin.
Hemoglobiini on nyt samoissa, missä oli ennen raskautta, sehän vähän laski raskausaikana mutta nyt tosiaan vanhalla tasolla.
Paino on nyt 2,5kg päässä lähtöpainosta ja saa ollakin.

Kyllä mä jo kävin iisisti lenkillä, mutta ajattelin hetken aikaa odotella vielä niitä kunnon juoksulenkkejä, ihan kaiken varalta.

Ja sain entiseltä pomolta työtarjouksen, ihan siis muutama tunti kahtena päivänä viikossa. Muutaman kuukauden tuuraus.
(Mutta se työ, josta äitiyslomalle jäin Oliviaa odottaessa, odottaa kyllä. Paluusta ei tosin vielä oo ollut puhetta.)

Ja mikä parasta, saatiin Bellalta ensihymy kaksi viikkoa sitten. :love:

Amanda & Olivia 1v 2kk
(Bella kohta 2kk)
 
Onnea @-Amanda- pienokaisesta! Ihanan nimen valitsitte, ja nopea on ollut synnytys.

Onnea @Shara plussasta, sehän kävikin tällä kertaa nopeaa! :)

Mitähän muuta.. pitkä aika kun viimeksi ollut aikaa kirjoitella. Nyt poitsu ollut viikon vatsataudissa, mutta vihdoin näyttäisi helpottavan!

Syö yleensä hyvin ja yöt nukkuu n. 19.30-6 heräämättä, yhdet parin tunnin päiväunet nukkuu puolen päivän aikaan.
Arki rullaa vauhdilla, päivähoitokuviot muuttuu miehen uuden (vuoro)työn johdosta, ovat siis paljon vähemmän päiväkodissa tulevaisuudessa, vaikka siellä kaikki hyvin sujunutkin.

Vauvakuumetta mulla edelleen ajoittain. Mies lähes joka päivä ottaa asian puheeksi.. ei vaan jotenkin enää uskalla alkaa yrittämään, kun juuri nyt on hyvä näinkin. Kaikista pieneksi menneistä tavaroista/vaatteista luovuttu heti. Kierukan kanssa kierto toimii edelleen säännöllisenä, joskin menkat lähes kivuttomat ja vuoto vähäistä, että voisihan se mahdollisesti nopeasti tärpätä, jos alkaisikin yrittämään:whistle:
 
Mäkin tulin tänne pitkästä aikaa stalkkailee mitä joulukuisille kuuluu :) Onnea @-Amanda- lle tytöstä ja kauniista nimestä ja @Shara lle plussasta. Meidän poika on jo kovasti ympäri juoksenteleva hurjapää. Pitkä ja melko hoikka kuten on koko elämänsä ollut. Meille menee kaikki tosi hyvin ja itseasiassa meillekkin on tulossa pojalle pikkuveli heinäkuussa :barefoot: Jotkut ehkä muistaa et mulla oli tosi vaikea raskaus henkisesti mutta nyt on mennyt paljon kevyemmin ja fiilis pysynyt parempana (y) Toivotaan et pysyy näin! Tarkassa syynissä olen kyllä neuvolassa mutta hyvä niin

Hyvää kevättä kaikille, käyn täällä aina välillä lukemassa kuulumisia

Vihersmoothie ja poika 1v2kk ja rv 21+
 
@Vihersmoothie Kiitos kiitos :)
Hurjan paljon onnea sinne tulevasta pienestä. :love:

@mimmi92 Kiitos paljon. :)
Joo, olihan se varsinainen synnytys, nyt jo tosin pitkälti unohtunut, mutta nopea tosiaan oli. Muistan kyllä sen, kun kätilö siinä sanoi, että jos oltais vähänkin kauemmin odotettu kotona, ennen kuin lähdettiin synnärille ajamaan, olis vauva voinut syntyä autoon. Eli lähdettiin just eikä melkeen oikeaan aikaan.

Taas on kuukaus siitä, kun viimeksi tänne mitään kirjoittanut. Monesti kyllä oon aloittanut, mutta aina se kirjoittaminen sitten keskeytyy johonkin ja sen jälkeen ei sitten olekaan mielessä enää mitään mitä pitikään kirjoittaa.

Siskon häät vietetty ja ihana päivä oli ja morsian oli valloittavan kaunis.

Lapset oli seitsemään asti meidän kanssa paikan päällä ja sen jälkeen anoppi ja appiukko hakivat heidät ja menivät sitten meille. Päätin etten ota mitään huono äiti fiilistä siitä. Lapset voi hyvin ja on iloisia, joten ei kumpikaan heistä ole ainakaan tuosta jokusesta tunnista traumoja saanut.
Me jäätiin miehen kanssa juhlistamaan siskon naimisiinmenoa ja saatiin samalla hieman itsekin parisuhdeaikaa.

Ja nyt sitten makaan rapian 38 asteen kuumeessa sängyssä, nokka ihan tukossa ja kurkussakin taitaa tällä hetkellä asustaa joku.. yöunia takana 0h, koska ei saa nenän kautta hengitettyä ja huulet kuivaa inhottavasti kun joutuu pelkästään suun kautta hengittämään.
Toisaalta nyt on kyllä positiivista se, että miehellä on tänään vapaa-päivä. Tosin olis ollut mukava touhuta koko perheen kanssa jotain, mutta mun päivä menee tänään kyllä ainakin osittain lepäillessä. Mies hoitaa tämän päivän lapset.
Ja hetki sitten vielä itse patisti mut sänkyyn, ja perästä toi vielä kuumaa juotavaa ja muitakin apuja. (Mulla on ihana mies <3)

Tästäkin uupuu varmaan puolet, mitä piti kirjoittaa, mutta nyt ei jaksa enempää keskittyä.

Kohta on jo huhtikuu!
Samalla vajaan viikon päästä meille tulee 12 vuotta yhdessä. Ja siintää tossa edessä mun syntymäpäivätkin.

Amanda & Olivia 1v 2kk (ja rapiat päälle.)
(Bella 2,5kk ja rapiat päälle.)
 
Kuulumisia pitkästä aikaa!
Meillä poitsu kasvaa ja kehittyy kauhiaa vauhtia, pottaillaan reippaasti eikä päivässä tapaa tulla kuin muutama vaippa pyykkiin. Sanoja etsitään kovaa ja muutenkin höpötellään hirveästi. Mä olen näillä näkymin syksyyn asti kotona ja pikkukakkosen yritys on edelleen päällä.. minkäskokoisia teidän pienet on? Meille tuli valtava kasvupyrähdys, housuista 86 alkaa olla jo nilkkapituisia :ROFLMAO: mukavaa kevättä kaikille, meinaatteko juhlistaa pääsiäistä?

Hilma ja pikkujätkä
 
@Vihersmoothie onnea sinnekin tulevasta sisaruksista!

@Hilma85 toivottavasti teillä pian tärppää!

Täällä käytetään pääasiassa 80/86 cm vaatteita, vähän merkistä riippuen. Pojalle on tullut ihan järkyttävä ruokahalu ja se myös alkanut näkymään (ja tuntumaan kanniskellessa). Maha on siis isompi kuin isosiskolla:D veikkaan n. 10kg olevan.

Selviä sanoja tulee muutamia ja kovasti yrittää matkia kuulemiaan sanoja. Hyvin ymmärtää puhetta ja tekee mitä sanotaan. Omaa tahtoa myös osoittaa lattialla kiukuten, jos ei saa mitä haluaa..

Poika on nyt ollut miehen kanssa kotihoidossa ja on ainakin syksyyn. Päivähoitopaikka siis irtisanottiin, eikä uutta hakemusta olla vielä laitettu.

Kaukomatka loppuvuodelle varattu ja vähän jo jännittää tuleva 11h lento, poika menee vielä silloin sylimatkustajana.

Onko muut lentäneet pienten kanssa pitkiä matkoja tai kokemuksia twinrix rokotteesta, se kun olisi tarkoitus koko perheelle ottaa?

Mimmi & poitsu 1v4kk
 
@Hilma85 toivottavasti siellä tärppää pian.

Meillä on käytössä tällä hetkellä koot 80-86, joskin enemmän noita viimeksi mainittuja, koon 80 vaatteet alkaa kyllä olemaan sen verran pieniä, että ei niitä pahemmin päälle kyllä laiteta. Jää nilkat paljaaksi.
Muunmuassa koon 74-80 kurahousut on hyvin naftit, kyllä ne vielä käytössä on ja ajaa asiansa, mutta kyllä meillä on jo seuraava koko käytössä myös.

Me mennään sunnuntaina pääsiäisaterialle anoppilaan.
Ja lauantaina siskon luokse, jossa kokoonnutaan kaikki sisarukset sekä lapset. Lapsille piilotetaan munia, joita saavat etsiä ja sit olis tarkotus grillailla, mikäli sää sallii, nättiä säätä tänne on kyllä luvattu.
Mutta siinä meidän pääsiäisen suunnitelmat.

Täällä on tosiaan nyt muutaman päivän ollut erittäin nätit ilmat ja hyvin lämmintä.
Ollaankin päivisin ulkona viihdytty, Bella vaunuissa nukkuen ja Olivian kanssa ollaan sitten leikitty.
Saa tosin olla koko ajan imuroimassa, kun tulee niin pirusti hiekkaa sisälle. Tai siis imuri saa olla tyyliin koko ajan päällä, koska sain viimeinkin kauan toivoman robotti-imurin! Mies sen osti mulle syntymäpäivälahjaksi, vissiin kyllästyi kuuntelemaan mun höpöttelyä siitä. :LOL:

Oon uskaltanut jo käymään hölkkäilemässä muutaman kerran.
Ajattelin ihan juoksun kanssa odotella kesän alkuun.
Ja tuurauskin alkoi siellä vanhassa työpaikassa ja hyvin on mennyt. Kaikki tulee kuin vanhasta muistista, mikä on vain positiivista. Ja siis tosiaan kyseessä on muutama tunti kaks kertaa viikossa, joten ei sen enempää.

Ja pihakin on laitettu kesäkuntoon. Eli toivottavasti nyt ei tule enää lunta alas.

Amanda & Olivia 1v 3kk
(Bella 3,5kk)
 
Josko sitä saisi itsekin pitkästä aikaa kuulumisia kirjoiteltua. Todennäköisesti ihan juuri tyttö herää päikkäreiltä, aika vakiintunut tämä klo 12-14 päikkärit meillä. Mitenkäs muiden lapset nukkuu päikkärit tällä hetkellä?

Tyttö oli 1v3kk neuvolassa (käytiin ylimääräisellä käynnillä kasvun seurannan vuoksi) 9,7 kg ja 76 cm. Vaatteista käytössä 80 ja 86. 80 cm vielä parempi, kasikutosista pitää lahkeita kääriä.

Odotan todella, milloin tämä neiti päättää alkaa nukkumaan yöt heräämättä. Edelleen tulee muutaman kerran (joskus harvoin yhden kerran) käytyä häntä rauhoittelemassa. Jos huoneeseen ehtii nopeasti, yleensä rauhoittuu suht helposti. Helposti yltyy itkemään kunnolla ja seisoo sängynlaitaa vasten, harvoin itsekseen rauhoittuu. Ihan pienimmästä äninästä en kuitenkaan huoneeseen heti säntää, saattaa silloin rauhoittua itsekin. Noin kuukausi sitten oli ihan järkyttävä vaihe pari viikkoa kun hän huusi joka yö useamman tunnin aivan raivona tissin perään. Saatoin istua huoneessa kolme tuntia ja kuunnella itkua, välillä tyttö sylissä. Nyt ollaan jätetty aamutissi pois, jotta ei yhdistäisi heräämistä tissin saamiseen. Ilmeisesti aina piti yöllä herätessä kokeilla, joko sitä jo saisi. Pari kertaa päivässä vielä kuitenkin imetän, ennen päikkäreitä ja illalla. Välillä miettinyt pitäisikö lopettaa, mutta en raaski! Toivon, että tyttö itse jossain vaiheessa luontaisesti jättää pois. Saapa nähdä :D

Meillä on kyllä edelleen allergioiden ja atopian kanssa päänvaivaa ja lääkärillä käyty muutamaankin otteeseen lähiaikoina näihin liittyen. Epäilen, että ainakin osittain nämä vaikuttavat myös unenlaatuun hänellä. Toivon, että ihon kutina helpottaa kesällä kun saa aurinkoa ja ilma on lämpimämpi. Kovasti hoidetaan ja rasvaillaan ihoa, mutta täysin oireettomaksi hyvin hankala saada :/

Puhetta meilläkin todella hienosti ymmärtää, vaikka ei itse puhu. Osaa kyllä haukahdella ja ammua, kun kysyy mitä koira/lehmä sanoo jne :) Omaa höpinää tulee paljon.

Pottailussa ei olla vielä päästy pitkälle. Tyttö kyllä osaa mennä potalle, jos kysyy onko hätä, mutta ei sinne kuitenkaan mitään halua tehdä oikeasti. Osaa kuitenkin potan yhdistää vessahommiin, joten josko se tästä alkaa sujua kun antaa asialle aikaa.

@Vihersmoothie ja @Shara Onnea raskaudesta!

@mimmi92 Kiva kun reissu tiedossa. Toivottavasti matka sujuu hyvin, itsellä ei kokemusta pienten kanssa matkustamisesta.

@Hilma85 Teillä kuulostaa pottailu sujuvan jo tosi hyvin :)

@-Amanda- Ihanaa, robotti-imuri :D Meillä tyttö tuntuu olevan kauhean tarkka siivoamisesta. Kun tullaan ulkoa ja hiekkaa tulee kengistä, osoittaa lattiaa ja sen jälkeen menee siivouskaapille ja haluaa imuroida äidin apuna, hahhah.

Mukavaa tulevaa äitienpäivää kaikille!

aprikoosinkukka & tyttö 1v4kk
 
@aprikoosinkukka Siis meillä tuo on ollut niin arjen pelastus.
Mä en ois uskonut, että joskus voisin olla oikeesti onnellinen, että saan lahjaksi siivousvälineen, mutta mä oikeesti olin, varsinkin kun olin sitä itse toivonut ja mies oli kuunnellut.
Ja joo, kunpa tuo neiti olis täälläkin samanlainen siivoushullu muutaman vuoden päästä mitä on nyt. Tykkää pyyhkiä pöytiä ja nyt kun möömöö (Olivian nimi robotti-imurille) tuli taloon, niin sitä olis kiva laittaa päälle.
Se on vielä sen verran helppokäyttöinen, että Olivia saa möömöön laitettua päälle (Joo, nimi vakiintui vanhempien käyttöönkin.)
Joten se pyöris täällä hyvin usein, jollei sitä oltais laitettu vähän piiloon, Olivia tykkää seurata nimittäin sitä herkeämättä.

Sainpa mä pitkän tekstin aikaiseksi imurista :LOL:

Meillä Olivia nukkuu kahdet päikkärit.
Ekat on yleensä 30min - 1 tunnin mittaiset siinä puolen päivän maissa ja toiset on sitten 14-16/16.30, eli kahdesta tunnista kahteen ja puoleen tuntiin. Nyt on kyllä muutaman kuukauden vetänyt 2,5tunnin päiksyt.

Pottailu.
Sitä ollaan kyllä muutamaan otteeseen treenattu ja suostuu istumaan kyllä potalle, mutta ei suostu sinne asioitaan tekemään.
Täytyy tossa kesän aikana keskittyä enempi pottatreenailuun, kun on vaatteiden suhteenkin hieman iisimpää.

Ja en voi uskoa, että Bella on 4kk.
Järkytyin jopa toissa päivänä vähän, kun Bella oli leikkimatolla lattialla selällään ja käänsin katseeni ehkä minuutiksi, kun laitoin Olivialle kengät ja pipon, ja käännyin takas niin neiti Bella oli mahallaan.
Kasvaa niin nopeasti.

Ja samoin Olivia. Tuntuu, että hän on muutaman kuukauden aikana kasvanut hirveesti.
Puhetta ymmärtää ja tietää myös esimerkiksi missä on mitäkin. Sanojakin tulee muutamia, joista tosin osa on sellasia, mistä vanhemmat ei välttämättä saa selvää.
Äiti ja iti (isi) tulee erittäin selvästi.

Amanda & Olivia 1v 4kk
(Bella 4kk)
 
Moikka kaikki!

Meillä oli tänään 1 v 4 kk neuvola, pituutta tytöllä oli 83.4 cm ja painoa rapiat 12 kg. Iso tyttö :giggle:Aktiivisessa käytössä on ehkä kymmenkunta sanaa, jotka tulee suunnilleen oikein ja tiedetään mitä ne tarkoittaa. Puhetta tyttö kyllä ymmärtää hurjan hyvin, pitää olla nykyään jo vähän varovainen mitä tytön kuullen puhuu :LOL:

Meillä on nukuttu yhdet päikkärit jo pitkän aikaa, kestoltaan noin 1.5 h. Yöt on nukuttu imetyksen lopetuksen jälkeen (eli noin vuoden alusta) tosi hyvin, pääasiassa heräämättä. Onneksi, sillä tää uusi raskaus on ollut mulle fyysisesti tosi rankka ja jokainen hetki unta tulee tarpeeseen. Nyt viikkoja on 14+5 ja kärsin yhä etovasta olosta ja lamaannuttavasta väsymyksestä. Ikä alkaa vissiin painaa, kun tuli just 30 v. täyteen :p

Mitähän muuta... saatiin juuri tieto että tyttö saa päivähoitopaikan elokuusta alkaen. Silloin kun paikkaa haettiin en ollut vielä raskaana, ja varmastikaan kokopäivähoidossa tyttö ei tule syksyllä olemaan, mutta joitakin tunteja päivässä. Tyttö on luonteeltaan aika varautunut ja hitaasti lämpiävä, jospa muiden lasten seura vähän auttaisi rohkeammaksi.
 
Ihanaa äitienpäivää kaikille täällä! ❤

Itselläni toinen äitienpäivä kokonaisuudessaan ja ensimmäinen kahden ihanan tytön äitinä. Nuo kaksi ihanaa neitiä, on suloistuttanut ihanuudellaan meidän elämää jo melkein 1,5vuoden ajan.
Ja joka päivä mä katson tyttöjä ja ajattelen miten onnekas olenkaan, kun saan olla kahden niin täydellisen ja ihanan tytön äiti.

Äitienpäivä oli täydellinen.
Mies oli tyttöjen kanssa tehnyt kunnon aamupalan, tuli korttia ja lahjaa. Ja ehkä kaikista tärkeintä oli se, että saatiin olla yhdessä koko päivä ilman kiirettä.
(Käytiin me mun äitiä moikkaamassa ja samoin miehen äitiä, mutta noin niinkuin muuten siis.)

Torstaista on asiat sen verran muuttuneet, että perjantaina soitti tää mun vanha pomo ja kyseli pystyisinkö jatkamaan sijaisuutta syksyllä.
Mä en vielä varmaksi sanonut kyllä, mutta sanoin, että puheellaan miehen kanssa ja mä ilmoittelen hälle takas.
Tarkoitus ei siis ole siirtyä takaisin vanhaan työhön. Mutta toisaalta ennen kuin palaa takas työhön, josta jäi mammalomalle, olis tuo ihan mukavaa vaihtelua. Joten katellaan.

Meni vähän myöhäiseksi tää toivottaminen, mutta kuitenkin vielä sunnuntain puolella ollaan.

Amanda & Olivia 1v 4kk
(Bella 4kk)