josko tänään:)

  • Viestiketjun aloittaja neljäs
  • Ensimmäinen viesti
neljäs
Ihan päläpälää tässä raapustan , ei siis mitään oikeaa asiaa :p
Neljättä lastani odotan syntyväksi vaikka tänään, odottavan aikahan on pitkä ja malttamaton näin loppumetreillä, eikös?

Viikko sitten oli lekurilla kahdelle sormelle auki, luvalla venytteli kohdunsuuta ja tulikin mojovat supparit siksi illaksi , jotka hiipui kuitenkin, eivätkä olleet säännööllisiä.

Viime yönä tein jo totisesti lähtöä...
laskin että 5-12 minuutin välillä tuli muutama tunti, mutta sitten lopahti.
En taida voida kovin kovia suppareita uskaltaa odottaakaan kotona , koska edellinen syntyi alle tunnissa ekasta Kovasta supistuksesta.
Jos tänään tai ensi yönä toistuu - taidan lähteä näytille, jospa pelkkä sisätutkimus kätilöltä olisi SE mitä kaivataan.

Maanantaina kuitenkin saan käynnistyspäivän ens viikolle (vko39) ,
lapsi on jo sen verran kookas, että ei enää "kasvatella" , mulla kun on taipumusta yliaikaisuuteen/reippaan kokoisiin lapsiin.

Muiltakin loppumetriläisiltä lukisin mielelläni ajatuksia...
 
tässä ollaan rv 38+3,pari yötä sitten puin jo päälle ja taksiraha valmiiksi,sen verran rajuja supistuksia tuli ja niitä tuntuu tulevan kun käppäilenkin.mutta eipä kuitenkaan hälyttävästi sitten!olisin jo niiin valmis synnyttämään ja saamaan tämän olon vähän helpommaksi!lääkärikin kun totesi että vaavi on valmis syntymään.
milloin muutes synnytyksen voi pyytää käynnistymään??onko oltava kuinka paljon yli ajan?
 
neljäs
Taitaa olla kovin tapaus/sairaalakohtaista koska käynnistävät.
meillä vasissa taitaa olla 12pv kun antavat mennä yli?

Mulla vaikuttaa se , että edellinen lapsi jumitti jo pahasti olkapäistään ja kokoa oli 4200g, viikolla 41+3. - fundusmitta 37cm - asento sama.

Nyt on fundus jo 38cm ja viikkoja se 38+4 ja tuntuu_isolta:)

 
Tässä yksi. LA oli 2.6. ja tähän päivään asti on supistellu harvakseltaan ja nyt aamulla ne alkoi koskee selkään ja tuli kuvottava olo. Hälytin miehen koulusta kun en uskaltanu jäädä enää 1v:n kanssa kahdestaan kotiin. Heti kun mies tuli, niin kivut lakkas. Supistelee nyt onneksi vielä n 10 min välein. Limatulppaa ei ole tullu ja lapsivedet on yleensä jouduttu puhkomaan.
 
neljäs
mites mehukettu ja minni , oletteko vielä koossa ;)
Eilen pitkin päivää kyllä supistelli jonkun verran, mutta nukuin viime yön todella hyvin eli ei lähdöstä tietoakaan :p

Taidan tänään mennä perkaamaan kukkamaata, katsotaan mitä se tekee...
 
neljäs
Vieläkin ollaan langoilla :) viime yö meni taas heräillessä napakoihin, kipeisiinkin , mutta ei säännöllisiin suppareihin....NOOOH kait se tästä.Isännällä alkoi onneks kesäloma ettei tartte jännittää sitä, että missäpäin suomea menee kun lähtö tulee :p
ja anoppikin on valmiina tuleen koska vaan lapsenvahdiks...

Mites muilla, onko viimemetriläisiä kuulolla?
 
Täällä ei mitään... \|O Alkaa kaikki suunnitelmat ja laskelmat mennä uusiksi. Vanhimmat veljet olleet toisilla vanhemmillaan odottamassa ja meidän 1 v aistii kans varmaan tän hermostumisen kun koettelee nyt joka tavalla.
Supistelee vaan ja ruokahalu kasvanu vaikka useimmat sanoo, että synnytystä ennen yleensä vähenee. Nivuset on hellänä kun vauvan pää puskee alaspäin. Kohta se on jo varmaan huulilla ilman varotuksia.
Mites muut siellä jaksaneet????
 
Katsu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.06.2006 klo 11:17 minni kirjoitti:
no täälläkin nukuttiin viime yö paremmin kun aikoihin.aamulla taas supistellut kivasti ja turhautua tässä alkaa :whistle:
Mulla oli edellisenä päivänä mahtava olo pitkästä aikaa ja seuraavana iltana sitten jo lähdettiinkin....
 
neljäs
Jep vieläkin täällä.Eilen oli tosi huono päivä- mitään ei saanu tehtyä kun kokoajan supisteli ja lonkkia särkee..huoh.
Viime yönä nukuin klo 2 eteenpäin hyvin- olisiko tyyntä myrskyn edellä ;)

Huomenna onkin äitipoliaika ja toivon Vähintään kunnon sisiätutkimusta tai jos oon auki 4 senttiin kalvojen puhkaisua! (mullahan oli paikat auki 2 sormello jo_ajat sitten....8tuntuu ainakin siltä)
 
Mulle annettiin äitiyspolille vasta ens perjantaille aika kun on menny tasan 2 viikkoa lasketusta päivästä eli 2.6.
Kävelin ja ulkoilin pitkään eilen ja saunottiin kunnolla mutta ei mitään. Äitini kehotti juomaan yhden oluen, jotta paikat rentoutus mutta närästyksen takia ei pystyny. Kohta taas arki ja mies ei haluais mennä kouluun jännittää ja mä taas en halua, että on turhaan kotonakaan kun mitään ei näköjään tapahdu. Pitäs nyt vaan nauttia tästä ehkä viimeisestä raskaudesta vaan loppuun asti, kun saattaa tulla ikävä tätäkin tilaa.
 
neljäs
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.06.2006 klo 13:16 Mehukettu kirjoitti:
Pitäs nyt vaan nauttia tästä ehkä viimeisestä raskaudesta vaan loppuun asti, kun saattaa tulla ikävä tätäkin tilaa.
Niinpä :LOL: meilläkin lapsiluku ehdottomasti täynnä tän neljännen myötä! Itse asiassa eilen huomasin harmitukseni , että en ole ottanut puheeksi lainkaan sitä , että jos sektioon joutuisi olisivat saaneet samalla pistää putket poikki :( taitaa olla jo myöhäistä moisen paperin laatiminen.
 
on se jännä kun ukko tuli kotiin supistukset tullu vaan päivällä ja silloinkin ihan muutama.nukunkin aina tosi hyvin kun on kotona.tänään lähtee taas ulkomaille,viikon on pois.sinä aikana se napero tietysti syntyy.
olen aivan kauhuissani synnytyksestä muutenkin,synnytys aina pelottanut,ja kipua kun en kestä yhtään.:(
mutta silti toivon että syntyisi jo!tänään lähemmäs 30c lämmintä,voi apua!!!
 
neljäs
Täällä ollaan vielä , mutta ei kauan ;) Tiistai-aamuksi sain käynnistysajan,
kokoarvio nyt sen 4000-4200g ja kohdunsuu auki 3,5 senttiä sekä kalvo pullottaa.Eli ilmeisesti puhakisevat kalvot aamulla.

Nyt sais vaan supparit loppua mitkä ylty kopeloinnista, menisin mielelläni vasta aamulla sitten - jospa ehtisi saada jonkun puudutteenkin:)

Tsemppiä muille viimemetriläisille, voin käydä kertoon sitten tuloksen =)
 
Onnea sinne käynnitykseen "neljäs"!!!! Taidat olla siellä parhaillaan. Toivottavasti lähtee kans heti käyntiin, ettei tarvi sitä enää odotella.
Itselläni perjantaina sama edessä. Neuvolan täti oli eilen sitä mieltä. En tiedä oonko yhtään auennu tai muutakaan. TOIVOTTAVASTI kuitenkin perjantaina olisi tämän vauvan syntymäpäivä. Mitenkähän sitä nukkuu edellisen yön??!!
 
Taas yksi odotuspäivä edessä. Tuolla helteellä ei jaksa oikein ulkona oleskella ja varsinkaan kun touhukas 1 vuotiaamme tutkii mailmaa, joten missään varjossa tuskin saa istuskella. Noh... eiköhän tää taas tästä.
 
olipas mukava neuvola käynti,synnytys käynnistetään ensiviikolla jo heti lasketun ajan jälkeen.tullut niin hurjasti turvotusta,käsiin ,jalkoihin,kasvoihin,pääkipuni "huolestuttavaa" ja vauvalla jo tilakin aivan loppu...vaikka onkin vasta 3200g.no mutta,huh helpotus:)
 
Jaahas, huomenna olis sitten synnytys TOIVOTTAVASTI. Toivon totisesti, että ottavat mut sinne sisään ja laittavat sen tipan käteen ilman mitään kerjäämisiä. Oon jo suunnitellu valitusvirttä valmiiksi varmuuden vuoksi. Tässä vaan ei nyt ole ollu sen kummempia vaivoja kuin kyllästyneisyys.

Oon miettiny, että miksi tää vauva ei halua tulla ulos. Vielä kun sanotaan, että jos lyhyt aika edellisestä ja jos useampia lapsia, niin pitäs tulla aikasin ulos ja nopsaan.
 
Eivät sitten ottaneetkaan \|O Jotenkin aavistin sen kun ei mitään selkeitä tuntemuksia ollu. Lapsivettä oli tarpeeksi ja muutenkin vauvan asiat tuntu olevan vielä kunnossa. Viikonloppu tulossa ja lääkäreitä sairaslomalla, joten kotiin vaan. Meen vielä sunnuntaina kontrolliin sinne ja ma tai ti käynnistävät, mikäli mahdun mukaan koska sairaalalla kiintiöt niissäkin. 4kg arvioivat ja sukupuolenkin sain nyt vahingossa tietää vaikka olisin kyllä voinut odottaa sitä tietoa synnytykseen. Mies ei kyennyt. :ashamed: No mut olkoon vielä yllätyksenä tutuille. ;)
 
Mehukettu: Että tuollaista meininkiä Taysin suunnalla. Taitaa siellä olla ruuhka päällä... :/ . Huomasitko ite, että olis ollu ruuhkaa tai kiree ilmapiiri???

Mulla tosiaan se käynti äippäpolilla ens torstaina, eikä mullaka oo mitään tuntemuksia, että vauva syntyis. Kai ne päästää mutkin sieltä vielä jussinviettoon himaan ja kutsuvat sitte uudestaan maanantaina... ;) siis jos kaikki ihan hyvin eikä vauva vielä syntyny itekseen.

Mitä ne tutki/teki siellä vastaanotolla? Mua jänskää tuo vaavin koko, kun ei oo koko raskauden aikana arvioitu yhtään vaavin kokoo...että toivottavasti ei oo mikään jättiläinen :LOL: .

Mekään ei olla haluttu tietää sukupuolta ja pikkusen harmittaa jos se tuolla selvii. No mutta eihän sille mitään sitten voi.

Koitetaan jaksaa...täällä mennään rv:t tasan 41 !<br><br>
 
neljäs
No niinhän meille kävi , että silloin maanantaisen kopeloinnin seurauksena synnytys lähti itsestään käyntiin:)

Illalla 7 aikaan oltiin ihan leppoisissa tunnelmissa ekassa käyrässä,
vain 4 senttiä auki ja vähän yli kymmenen oli jo supersuloinen ihana potra poika masun päällä:))) Kokoakin oli se komeat 4 kiloa mitä arvioivatkin.

Synnytys oli nopee ja kipee.
Ihan loppusentit 7-10 aukesivat vartissa ja puudutteet ja kaasut ei auttaneet mitään:( Onneksi kolmella ponnistuksella ilman repeytymiä sitten selvittin tuon "mustan aukon" jälkeen.

Ja lopputulos Kruunasi kaiken ja vei kivut mennessään.
Nyt ollaan oltu kotona jo muutama yö ja kaikki OK =) =)

Tsemppiä muille loppumetriläisille!
 
neljäs
...vielä piti lisäämäni kehut VAS synnytysosastosta,
vaikka kiirettä välillä pitikin oli tunnelma ihana ja henkilökunta osaa hommansa.

Hienosti kohdallani antoivat sopivasti "olla" koska olinhan neljättä saamassa, mutta eivät liikaakaan jättäneet oman onnensa nojaan =)

En muuten tiennytkään että se calmette on jo vapaaehtoinen,
piti se sitten itsekseni ukolle puhumatta päättää otetaanko :whistle:

ps. ottakaa ihmeessä oma joku hihaton yökkäri mukaan , osastoilla on kuuma ja sairaalavaatteet on kaikki pitkähihaisia!
 

Yhteistyössä