Jos tomaatti on päältä punainen, mutta vihreä sisältä, onko siinä solaniinia?

  • Viestiketjun aloittaja höh
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SISÄLTÄ vihreitä tomaatteja saa tämän mukaan syödä.

Jos tomaatti on sisältä vihreämpi kuin muut saman lajin tomaatit, sen voisi siis syödä, vaikka se on ehkä poimittu liian raakana ja siksi se voi maistua kitkerältä. Jos säilytät pöydällä pussissa valolta suojassa, se saattaa kypsyä lisää. Keittäminen/paistaminen voi myös auttaa makuun.

Jos tomaatti on pehmeä mutta silti sisältä liian vihreä ja leikatessa haisee ikävältä, saatan heittää pois, vaikka ei kai ole pakko ja kitkeräkin maku sopisi muutenkin happaman ruokalajin sekaan.

Jos tomaatti on PÄÄLTÄ vihreä, älä syö. (Paitsi jos on vihreä lajike.) Epäterveellistä ja siitä saa helposti vatsan kipeäksi, on aivan liian raaka, liikaa glykoalkaloideja, kuten vihreissä perunoissakin.


Kaikki löytämäni suomenkieliset linkit puhuvat _päältä_ vihreistä tomaateista. _Sisältä_ vihreistä en löytänyt superluotettavaa lähdettä, mutta kohtalaisten mukaan niitä voi syödä.

Tomaatin aina vihreä KANTA on syötävää, mutta tämän mukaan kannan voi leikata pois ulkomaisista tomaateista ja paprikoista, koska niihin voi kertyä kasvinsuojeluaineita ja Henri Alénin mukaan haittaa makuakin.
 

Yhteistyössä