Jos odottaisit vieraita niin ilmottaisitko että teillä sairastetaan?

  • Viestiketjun aloittaja Tällä kertaa en kirjaudu
  • Ensimmäinen viesti
Tällä kertaa en kirjaudu
Nyt on ihan pakko avautua miehen siskosta ja heidän vanhemmistaan... tai lähinnä heidän ajattelemattomuudestaan
Taustaa: Poikamme (4½v) on pienestä pitäen ollut sellainen että nappaa helposti taudit itselleen ja kun tulee kipeäksi niin on aina korvatulehdus ja kuumetta 38-39.5 useamman päivän eikä oikeen saa syödyksi mitään kun menee niin tukkoon että oksentaa kaiken liman kanssa ulos. Pari syksyä on nyt ollut helpompaa mutta tänä syksynä on taas sairastettu liiankin kanssa. Tälläkin hetkellä korvatulehdus ja antibioottikuuri päällä. No, miehen sisko tietää poikamme tapauksen ja eilen sitten olimme menossa mieheni vanhempien luokse juhlistamaan heidän hääpäiväänsä ja sielä oli myös mieheni sisko ja hänen perheensä. Appiukko oli etukäteen sanonut että siskon mies on ollut kipeänä ja kun mies kysyi että onko nyt kunnossa niin sanottiin olevan.
No, eiköhän sielä ollut eilen sitten kaksikin potilasta kun sinne menimme... toinen makaa sängyssä voimattomana ja heidän lapsensa silmät punoittavat ja näyttää kaikkea muuta kuin terveeltä. Miehelle asiasta mainitsin kotimatkalla kiukkuisena että miks eivät voineet ilmoittaa ettei ole terveitä.
Syy miksi asia eniten suututtaa on se että pojallemme on varattuna putkitus&kitarisaleikkausaika enkä haluaisi sitä joutua siirtämään että saisi pojan kuntoon jouluksi ja kun perheessämme on vielä pienempikin lapsi (perheissä kun flunssat tapaa usein kiertää useammankin perhenjäsenen läpi) & itse olen raskaana (eli käytettävissä olevat lääkkeet ovat rajalliset) niin koitan muutenkin kiertää kaukaa jos etukäteen tiedän jonkun olevan kipeä. Ja tänään sitten sain tietää että olivat kyllä ajatelleet lapsensa viedä lääkäriin mutta eivät saaneet aikaa eiliselle niin kävivät tänään. Ja yrittivät siis saada tätä lääkäriaikaa sillon kun olimme vasta menossa sinne eli tiesivät tästä jo ennen kuin menimme sinne... GRRRRRRRR!!!!

Eli tiivistettynä... sanokaa mulle ettei kaikki ole noin ajattelemattomia vaan ilmoittaa ystävällisesti jos jotain treffejä on sovittuna että on vaarana sada tauti jos tulee kylään.
 
Tuo on todella rasittavaa ja ymmärrän täysin sun tunteet :headwall:. Osa pitää pöpöjä vältteleviä ylihysteerisinä, mutta kyllä on toku järki oltava. Suoraan voin sanoa, että monet rajut taudit ollaan lähipiiriltä saatu. Eivät ole sanoneet sairastelevansa. Pitemmittä puheitta perheessämmekin on ollut tilanteita, jolloin ei todella olisi saanut sairastua ja silloin toisten välinpitämättömyys on tosissaan ottanut hermoon :kieh:
 
v
Todellakin ilmoitetaan asiasta, jos on lapsivieraita tulossa tai paikassa mihin oltais menossa, on lapsia. Tosin ei nyt ees tietenkään mennä kyläilemään, jos on esim. kuumetta ja kovaa räkätautia tms.
 
v
Ja lisään vielä äskeiseen, että saatiin kyllä tässä viime talvena aivan järkyttävä oksennustauti perheeseen, kun mentiin synttäreille kaveriperheeseen jossa olikin isoveli oksentanut edellisyön. Mutta siitä ei sitten voinut tietenkään mainita etukäteen. Olipa tosi kiva yllätys ja vauvakin oli silloin vasta noin 7kk, mutta onneksi hän (ainoana meidän perheestä) säästyi mahataudilta sitten kuitenkin.
 
Tällä kertaa en kirjaudu
Alkuperäinen kirjoittaja HuutoYössä;22555670:
Tuo on todella rasittavaa ja ymmärrän täysin sun tunteet :headwall:. Osa pitää pöpöjä vältteleviä ylihysteerisinä, mutta kyllä on toku järki oltava. Suoraan voin sanoa, että monet rajut taudit ollaan lähipiiriltä saatu. Eivät ole sanoneet sairastelevansa. Pitemmittä puheitta perheessämmekin on ollut tilanteita, jolloin ei todella olisi saanut sairastua ja silloin toisten välinpitämättömyys on tosissaan ottanut hermoon :kieh:
Kiitos! Mä en yleensä pidä itteäni mitenkään hysteerisenä äitinä enkä pientä nuhaa pelästy ja lääkäriinkiin mennään vasta kun oikeasti on syytä... mutta... nyt tosiaan ei haluis et poika tulee heti uudestaan kipeeks kun leikkausaika on vajaa parin viikon päästä. Ja kukapa sitä jouluna haluis olla kipeenä leikkauksen jäljiltä? Ei varmaankaan ainakaan kukaan lapsi.
 
Tällä kertaa en kirjaudu
Miten sä uskallat käydä kaupassa?
Vähän eri asia käydä kaupassa kun se että lapselle läheiset ihmiset jotka tietävät taustat jättävät ilmoittamatta sairastavansa ja pyytävät kylään. Itse ainakin ajattelen niin etten halua kenekään joutuvan sairastamaan meidän takia. Ja kuten ilmoitin niin pientä nuhaa en pelästy mutten nyt halua lähteä varta vasten hakemaan mitään tautia kun on leikkausaika saatu joka tulee sairastelujen osalta helpottamaan lapseni elämää.
 
Tyhmää ja itsekästä käytöstä kyllä, ei taas olla ajateltu sitten yhtään. Luulisi tosin aikuisten ihmisten jo älyävän (kun niitä on siellä ollut enemmän kuin pari) että pari lasta tuossa sairastaa että kutsutaanko lapsi, jolla leikkausaika varattu ja pitäs olla terveenä silloin!

Muutenkin jos juhlat järjestää niin on ystävällistä vähintään varoittaa jos joku äkillisesti esim. silloin edellisenä yönä sairastuu. Saa jokainen päättää itse tuleeko vai ei, juhlia voi aina siirtää. Toki siinä niitä juhlia odottanut pettyy, mutta takuulla pettyy myös jos kukaan ei tule kun osa perheestä on kipeänä. Aikuisen tosin jo ymmärtäisi älyävän siirtää kutsua omiin juhliinsa jos perheessä sairastetaan, luulisi ettei se ole niin päiväntarkkaa enää silloin! (paitsi sellaisia hankalampi siirtää mihin vaaditaan juhlatilat, papit ym. mutta sellaisista ei tainnut nytkään olla kyse)
 
tiedän fiiliksen! Mikään ei ota päähän ku mennä kylään jossa ollaankin kipeinä. Meillä 3 astmalasta ja räkätauti tietää 3-4 viikon tuskaa niin tenaville kun vanhemmille.

Ja kaupassa käyntiin.. Siellä ei olla pitkään kontaktissa toisten kanssa.. Esim kylässä on samat lelut ja niitä muksut saattaa laittaa suuhun ja käsienki kautta pöpöt kulkeentuu. ja taudin aiheuttajia on joka paikka täynnä siellä missä asustaa sairaana oleva.
 
"lumiukko"
vähä eri asia meneekö kauppaan vai kylään, kaupassa nimittäin harvemmin vieraat lapset leikkii keskenään....ja kaupasta kun tullaan monet pesee lastensa kädet....

Ja kysymyksween vastaus: ilmoitan pienen nuhankin jos vieraita tulossa.
 
"epsu"
mulla on tapana ilmoittaa jos lapset tai joku muu on kipeänä ja vieraita tulossa.jää sitten vieraiden omanharkinnan varaaan kannattaako tulla.kerron myös jos on just sairastettu eikä pitäisi tarttua enää, mun mielestä se nyt vaan on kohteliasta ja muut huomioon ottavaa.
 
sama täällä
joka ei saa missään nimessä sairastaa edes perusflunssaa.ja tätä ihmiset eivät ymmärrä!jopa oma äitini vähättelee asiaa.vaikka nimenomaan helsingin lastenklinikan kirurgi on kieltäny tartuttamasta poikaan yhtään mitään tautia.pikku flunssa tai oksennustauti ja me vietetään sairaalassa 1-2 viikkoa.
kaupassa käymme mutta käsidesit mukana ja ei anneta ihmiset lääppiä poikaa.ja näin flunssa kautena meillä käy vain toinen kaupassa.
kummasti on ihmiset hävinneet kun ovat loukkaantuneet vaikka kuinka asiallisesti ollaan koitettu sanoo jotta ei meille voi tulla edes pikku nuhassa tai yskässä.
turhauttavaa kun jotkut eivät edes yritä ymmärtää tilannetta.
 
Jeps jeps. kokemusta on.
Ristiäisissä vauva sai rajun flunssan (niin myös me aikuiset ja oltiin ihan puolikuolleita kaikki)
Jouluna me saatiin raju vatsatauti (tartuttajina samat tyypit murr)

Pelkään lasten, varsinkin pienten, mahatautia, kun se voi olla kovinkin kohtalokas.
 
Tällä kertaa en kirjaudu
Kiitokset vastauksista! Suurin osa näyttäisi olevan samoilla linjoilla eli en mielestäni turhasta ole harmistunut.
Ja näille ketkä ihmettelivät miksi itse menen kipeän lapsen kanssa muita sairastuttamaan... pojalla siis viikko sitten todettu korvatulehdus johon kuuri loppui tänään... ainoat oireet olleet viikko sittten maanantaina kuumetta ja poika valitti korvaansa mistä tiesinkin hänellä tulehdus olevan, ei nuhaa tms ja kuumekin oli vain sen päivän. Ja kuten yllä jo mainittiinkin niin korvatulehdushan ei tartu.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja sama täällä;22555919kummasti on ihmiset hävinneet kun ovat loukkaantuneet vaikka kuinka asiallisesti ollaan koitettu sanoo jotta ei meille voi tulla edes pikku nuhassa tai yskässä. turhauttavaa kun jotkut eivät edes yritä ymmärtää tilannetta.[/QUOTE:
Teillä on varmasti rankkaa. Mutta kun lapsiperheissä varsinkin on melkein jatkuvasti jollakulla jotain taudintynkää, on minusta aika ymmärrettävää, että ihmisiä "häviää" ympäriltänne.

Toivottavasti teidän lapsellanne on parempia aikoja edessä, ja vastustuskyky ja taudinkestävbyys edes vähän paranee. Aika eristävää tuollainen elämä varmaankin.
 

Yhteistyössä