Jos 3,5 vee painaa 20 kg...

  • Viestiketjun aloittaja .....
  • Ensimmäinen viesti
.....
Onko se jotenkin paljon jos 3,5 v. painaa tuon verran? Kävin tänään apteekissa hakemassa lääkkeitä ja silmät pyöreinä vaan ihmettelivät painoa (lääke kun tuli sen mukaan) ja varmistelivat, että ei ole virhe. Kyse pitkästä normaalipainoisesta lapsesta. Mietin vaan, että onhan niitä ylipainoisiakin. Ihan hyvin oma voisi painaa paljon enemmänkin.
 
vierasss
Pitkät lapset painavat usein myös "paljon" olematta lihavia. Meillä viisi lasta +2-käyrällä ja samaan olen törmännyt. Lapset ovat melkoisia laiheliinejä, mutta ihmiset taivastelevat painoa. Katsosivat ensin sitä lasta (jos mukana) ja puhuisivat vasta sitten.
Hyvä tietty, että asia apteekissa varmistetaan, ettei satu mitään vakavaa.
 
"vieras"
En pidä kovin ihmeellisenä tuota painoa jos vaan pituuttakin löytyy. Meillä tasan 3-vuotias on 100cm ja 17,5kg. On ollut pienestä pitäen sellainen vankkarakenteinen, näkee jo nyt että isokokoinen mies tuosta tulee. Enkä tarkoita nyt pulskaa.
 
miekin
Riippuu niin paljon lapsesta. Itselläni esikoinen painoi 3vuotiaana sen 20kg, mutta oli myös 107cm pitkä. Tällä hetkellä on reipas 7v ekaluokkalainen, pituutta melkein 140cm ja painoa 29kg (ja terveydenhoitaja on huolissaan, kun painoa ei tule millään lisää. Painaunut sen 29kg jo vuoden verran, vaikka pituutta tullut reilut 10cm lisää).
Keskimmäinen poika taas oli 3veenä nippa-nappa metrin ja painoa 13-14kg.....
Jos saman perheen lapset, samoista vanhemmista, voi olla jo niin erikokoisia, niin.... :D
 
ketjun aloittaja
3-v. neuvolassa oli 18,5 kg ja 106 cm ja nyt ei olla mitattu. Varmaan jotain 110 cm on siis. Tuon 1,5 kg painoa tullut syksyn aikana ja senttejäkin siis lisää. Pitkähän se on juu, mutta oli hiukan outo tilanne alkaa vakuutella, että paino on oikein.
 
3-v. neuvolassa oli 18,5 kg ja 106 cm ja nyt ei olla mitattu. Varmaan jotain 110 cm on siis. Tuon 1,5 kg painoa tullut syksyn aikana ja senttejäkin siis lisää. Pitkähän se on juu, mutta oli hiukan outo tilanne alkaa vakuutella, että paino on oikein.
No mutta 20kg tuon ikäisellä on harvinaista, joten hyvähän se on että apteekista tsekattiin, että onhan luku varmasti oikein. Toimivat varmaan juuri niin kuin asiaan kuuluu.
 
kolmelle äiti
Riippuu kait pituudestakin niin, mutta kyllä tuo aika jötköltä kuulostaa. Oma 3,5v painaa 14kg.
No tosiaan riippuu pituudesta, ei mitenkään 'kait'. Tää on tosi tyhmää ihmettelyä, ei kai siitä mitään määräystä ole minkä verran pitää painaa minkä ikäisenä vaan nimenomaan minkä pituisena. Meillä 2v on 13,5kg ja 93,5cm pitkä. 3,5v painaa 19,8kg ja on 108cm pitkä. Juuri kaivelin 116cm vaatteita hänelle pikkuhiljaa esille.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön;27694907:
No on paljon! Mutta taitaa olla myös pitkä.
Moni ekaluokkalainen painaa 18-22 kg.
paitsi meidän ekaluokkalainen painaa 29,5 kg, ihan normikokoinen (harrastaa jääkiekkoa, sahlyä, uintia ym)
 
fdgd
[QUOTE="vieras";27694975]öö ei 106cm ole kyllä pitkä 3v4kuiseksi

mulla poika 4v tasan, ja neuvolassa oli 117cm ja sen 20kg. ja hän on suht pitkä ikäisekseen[/QUOTE]

Minä sanoisin että sun 4v. on jättiläinen. Ja minusta reilu 3v. on pitkä ikäisekseen jos on 106cm.
Omani oli 3v. neuvolassa 96cm ja 13kg.
 

Yhteistyössä