Joko uskaltais laittaa lapselle hoitoon vk-haalarin?

  • Viestiketjun aloittaja hmmmm
  • Ensimmäinen viesti
hmmmm
Otsikossahan tuo kysymys tulikin.

Mietittiin miehen kanssa, et jokohan kohta uskaltais laittaa 3v:lle vk-haalarin hoitoon päälle. Toppahaalari on aivan liian paksu jo, lapsi on ihan hikinen aina kun tulee kotiin. Hoidossa kun pukevat joka tapauksessa välikerroksia, joko fleecen (jos on mukana) tai sit sisävaatteita enemmän.

Tänään oli 6 astetta lämmintä ja huomiseksi on tänne meidän paikkeilla luvattu ihan samanlaista keliä...
 
"Minä"
Miksi niitä väliasuja pitää pukea? Tavallinen pitkähihainen ja housut tai tunika ja sukkikset haalarin alle. Se on siinä. Maassa on kuitenkin lunta vielä..? Täällä ainakin on. :) En mä jaksa minkään fleecejen tai villahaalareiden kanssa pelata nyt kun ei enää pakkasten takia pärjää.
 
"lyyti"
Meillä on ainakin vielä toppahaalarit käytössä kun maa on jäässä. Mutta haalarin alla on ihan tavalliset sisävaatteet, ei mitään extrakerroksia, fleeceistä puhumattakaan. Ei ole lapset kylmissään, muttei myöskään hikisiä. Kauppareissuilla (mennään omalla autolla) ollaan käytetty jo välikausivaatteita.
 
Hoidossa kun pukevat joka tapauksessa välikerroksia, joko fleecen (jos on mukana) tai sit sisävaatteita enemmän.
Eikö niille siellä hoidossa voi sanoa, etteivät pukisi enää lisäkerroksia ulos, että vai yksi ohut sisävaatekerros talvihaalarin alle? Oletteko yrittäneet? Vai ovatko ilmoittaneet tehneensä periaatepäätöksen "Tässä päiväkodissa puemme aina lapsille välikerroksia ulkovaatteiden alle..."

Jos (useista) pyynnöistä huolimatta eivät pue lapsellenne vähemmän päälle, melkoisen mielenkiintoista hoitoa, täytyy todeta. Miten siellä muuten toimitaan? (Vai paleleeko niitä tätejä itsejään siellä pihalla värjötellessä ties missä varusteissa, niin toppaavat lapsia edelleen?)
 
hhhh
Meillä on mennyt jo pari viikkoa pelkällä välikausihaalarilla, kun on ollut nollan molemmin puolin. Välillä yritetty fleecetakkia tai villahaalaria vk-haalarin alle, mutta siinä lapsi tulee ihan hikiseksi. Kauluri ja tumput rukkasten alla + villasukat kengissä on ollut. Kyseessä on superkuumaverinen duracell-pupu -tyyppinen 3 v. poika.
 
Hain tänään hoidosta täysin hikisen lapsen. Ohuehkon toppahaalarin alla oli collegehousut ja trikoopaita, ja silti lapsi oli hiestä märkä.

Nyt ulkoilee välikausivaatteissa, ja ensi viikolla ottaa vk-vaatteet myös päiväkotiin.
 
"mamma"
Meillä on jo toista viikkoa ollut vk-haalari päällä. Pesin kaikki toppavaatteet viime viikonloppuna ja laitoin vintille ja eiköhän heti maanantaina herätty lumipyryyn. ;) Onneksi villahaalari pelasti tilanteen ja ihan lämmin tyttö tuli hoidosta kotiin. Meidän 3v on sitä mieltä, että välikausihaalarissa on helpompi liikkua kuin paksussa toppahaalarissa. Puen sitten mieluummin tarvittaessa sen ohuen fleecetakin sinne väliin.
 
Toppaa oon hoitoon laittanut vielä. Alle ohuet housut ja paita. Pipo on vaihdettu ohuempaan.
Kotona eilen laitoin välikausihaalarit (päällä kurikset) ja kohta hoitoonkin näillä varustein jos ilmat pysyy tässä +5 :)
 

Yhteistyössä