Jes! Mulla on karppaamalla lähtenyt viikossa 3 kg painoa =D

Alkuperäinen kirjoittaja jaaha:
Alkuperäinen kirjoittaja Anni Vadelma:
Oletko nyt ihan varma, että Japanissa ei ole kuultu karppauksesta? Ymmärtääkseni japanilainen ruokavalio perustuu aika pitkälti kalaan ja vihanneksiin eikä tietääkseni siellä syödä samalla tavalla leipää kuin esim. Euroopassa. Proteiinipitoisia soijatuotteita taas käytetään enemmän kuin meillä päin esim. tofua ja soijakastiketta. Oli termi mikä tahansa, niin mielestäni tässä on jo jonkin verran karppauksen aineksia.
No, aterian perusosan muodostavat riisi tai erilaiset nuudelit, molemmat käsittääkseni sisältävät hiilareita. Leipää syödään myös, muttei ruoan kanssa. Kyllä siitä ruokavaliosta on karppaus kaukana.
http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/artikkeli.shtml/503709?hyvinvointi-voin_hyvin-ravinto

Lueppas tuo, mun mielestä tuo aterian perusosa on kyllä aina kala, ei riisi.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
Alkuperäinen kirjoittaja jaaha:
Alkuperäinen kirjoittaja Anni Vadelma:
Oletko nyt ihan varma, että Japanissa ei ole kuultu karppauksesta? Ymmärtääkseni japanilainen ruokavalio perustuu aika pitkälti kalaan ja vihanneksiin eikä tietääkseni siellä syödä samalla tavalla leipää kuin esim. Euroopassa. Proteiinipitoisia soijatuotteita taas käytetään enemmän kuin meillä päin esim. tofua ja soijakastiketta. Oli termi mikä tahansa, niin mielestäni tässä on jo jonkin verran karppauksen aineksia.
No, aterian perusosan muodostavat riisi tai erilaiset nuudelit, molemmat käsittääkseni sisältävät hiilareita. Leipää syödään myös, muttei ruoan kanssa. Kyllä siitä ruokavaliosta on karppaus kaukana.
http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/artikkeli.shtml/503709?hyvinvointi-voin_hyvin-ravinto

Lueppas tuo, mun mielestä tuo aterian perusosa on kyllä aina kala, ei riisi.
Siinähän todettiin, että lähes joka aterian muodostavat kala, _riisi_, soija, vihannekset ja hedelmät.

 
vieras
Artikkelissa sanottiin, että japanilaiset syövät aamiaisellakin riisiä(!), ei kuulostaa kovin karpilta....
Eivätkä italialaisetkaan taida kovin ylipainoista kansaa olla, vaikka pastaa vetävätkin.
 
kysymys lisää
Kun aikaisemmin oli tällainen (tappelu)ketju niin siellä sanottiin että proteiineja pitäisi karppienkin syödä "virallisterveellisesti" eli 0,8-2 grammaa per painokilo. Sitten täällä sanotaan, että ei sitä rasvaa tarvi syödä jos ei halua, niin mistä sitten se energia saadaan? Ei hiilareista, ei rasvasta ja proteiinienkin määrä on rajoitettu? Ei ymmärrä...
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Siinähän todettiin, että lähes joka aterian muodostavat kala, _riisi_, soija, vihannekset ja hedelmät.
Mäkin luin artikkelin mielenkiinnolla :) Siellä oli mm. tällainen lause: "Kalaan pohjautuvan ruokavalion juuret ulottuvat aikaan jolloin buddhalaisuus saapui maahan." =)
 
jaaha
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
edit - linkki poistettu -

Lueppas tuo, mun mielestä tuo aterian perusosa on kyllä aina kala, ei riisi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen_keitti%C3%B6

Siinä sulle vähän enemmän luettavaa. Kannattaa myös katsoa se englanninkielinen versio. Nimenomaan sitä riisiä on melkein joka aterialla aamusta iltaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kysymys lisää:
Kun aikaisemmin oli tällainen (tappelu)ketju niin siellä sanottiin että proteiineja pitäisi karppienkin syödä "virallisterveellisesti" eli 0,8-2 grammaa per painokilo. Sitten täällä sanotaan, että ei sitä rasvaa tarvi syödä jos ei halua, niin mistä sitten se energia saadaan? Ei hiilareista, ei rasvasta ja proteiinienkin määrä on rajoitettu? Ei ymmärrä...
Rasvaa ja proteiineja PITÄÄ syödä, jos ei syö rasvaa, niin ei lähde rasvaa.
Proteiinien määrää EI ole rajoitettu, senkus vaikka vedät kilon kalaa, jos mieli tekee. (Tuskinpa tuohon kyllä monikaan pystyisi :D )
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Tallu -:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Siinähän todettiin, että lähes joka aterian muodostavat kala, _riisi_, soija, vihannekset ja hedelmät.
Mäkin luin artikkelin mielenkiinnolla :) Siellä oli mm. tällainen lause: "Kalaan pohjautuvan ruokavalion juuret ulottuvat aikaan jolloin buddhalaisuus saapui maahan." =)
Jep. Proteiineina kala ja soija, ja hiilihydraatteina riisi, jota syödään joka aterialla. Eli ihan "tavallinen ruokavalio" kyseessä. Se ei yllätä, että ne ihmiset elävät pidempään, jotka syövät enemmän kalaa, kuin ne, jotka syövät lihaa.

 
Alkuperäinen kirjoittaja jaaha:
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
edit - linkki poistettu -

Lueppas tuo, mun mielestä tuo aterian perusosa on kyllä aina kala, ei riisi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen_keitti%C3%B6

Siinä sulle vähän enemmän luettavaa. Kannattaa myös katsoa se englanninkielinen versio. Nimenomaan sitä riisiä on melkein joka aterialla aamusta iltaan.
Kysymyshän kuuluu, että KUINKA PALJON sitä riisiä on. Kuten tuolla mun esille tuomassa artikkelissa mainittiin, tarjotaan ruoka hyvin pienistä kulhoista. Kyllähän karppauksessa kuitenkin saa tietyn määrän hiilareita syödä, kun ei syö LIIKAA.
 
Alkuperäinen kirjoittaja jaaha:
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
edit - linkki poistettu -

Lueppas tuo, mun mielestä tuo aterian perusosa on kyllä aina kala, ei riisi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen_keitti%C3%B6

Siinä sulle vähän enemmän luettavaa. Kannattaa myös katsoa se englanninkielinen versio. Nimenomaan sitä riisiä on melkein joka aterialla aamusta iltaan.
Pointti taitaa olla lähinnä se, ettei tuossa ruokavaliossa syödä muuta kuin sitä riisiä+kasviksia+kalaa ja hedelmiä ja juodaan teetä. Suomalainen ruokavalio yleensä koostuu myös esim. leivästä, perunasta, pastasta. Leipääkin pitäisi virallisterveellisen suosituksen mukaan syödä jotain 9 palaa päivässä + muut hiilarit. Japanilaisessa keittiössä ei ole noita muita hiilareita, kun siellä syödään vaan sitä riisiä.
 
Vihreä sateenvarjo, joka unohti kirjautua
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
Alkuperäinen kirjoittaja kysymys lisää:
Kun aikaisemmin oli tällainen (tappelu)ketju niin siellä sanottiin että proteiineja pitäisi karppienkin syödä "virallisterveellisesti" eli 0,8-2 grammaa per painokilo. Sitten täällä sanotaan, että ei sitä rasvaa tarvi syödä jos ei halua, niin mistä sitten se energia saadaan? Ei hiilareista, ei rasvasta ja proteiinienkin määrä on rajoitettu? Ei ymmärrä...
Rasvaa ja proteiineja PITÄÄ syödä, jos ei syö rasvaa, niin ei lähde rasvaa.
Proteiinien määrää EI ole rajoitettu, senkus vaikka vedät kilon kalaa, jos mieli tekee. (Tuskinpa tuohon kyllä monikaan pystyisi :D )
Paitsi että liika proteiini vaikuttaa elimistössä samoin kuin hiilarit, joten eipä sitä proteiinia nyt ylenmäärin kannata syödä kuitenkaan.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Tallu -:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Siinähän todettiin, että lähes joka aterian muodostavat kala, _riisi_, soija, vihannekset ja hedelmät.
Mäkin luin artikkelin mielenkiinnolla :) Siellä oli mm. tällainen lause: "Kalaan pohjautuvan ruokavalion juuret ulottuvat aikaan jolloin buddhalaisuus saapui maahan." =)
Jep. Proteiineina kala ja soija, ja hiilihydraatteina riisi, jota syödään joka aterialla. Eli ihan "tavallinen ruokavalio" kyseessä. Se ei yllätä, että ne ihmiset elävät pidempään, jotka syövät enemmän kalaa, kuin ne, jotka syövät lihaa.
Tai toisena hh:na nuudelit.

Mutta en tarkoituksella mollaa karppaajien ruokavaliota, uskon että se toimii karppaajilla.

Haluan vain todeta, että sieltä Japanista ne terveimmät ja pitkäikäisimmät ihmiset löytyvät, ja he tosiaan syövät myös hiilihydraatteja, toisin kuin tässä ketjussa väitettiin. :)
 
chickenflavour
Alkuperäinen kirjoittaja Tallu -:
Alkuperäinen kirjoittaja jaaha:
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
edit - linkki poistettu -

Lueppas tuo, mun mielestä tuo aterian perusosa on kyllä aina kala, ei riisi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen_keitti%C3%B6

Siinä sulle vähän enemmän luettavaa. Kannattaa myös katsoa se englanninkielinen versio. Nimenomaan sitä riisiä on melkein joka aterialla aamusta iltaan.
Pointti taitaa olla lähinnä se, ettei tuossa ruokavaliossa syödä muuta kuin sitä riisiä+kasviksia+kalaa ja hedelmiä ja juodaan teetä. Suomalainen ruokavalio yleensä koostuu myös esim. leivästä, perunasta, pastasta. Leipääkin pitäisi virallisterveellisen suosituksen mukaan syödä jotain 9 palaa päivässä + muut hiilarit. Japanilaisessa keittiössä ei ole noita muita hiilareita, kun siellä syödään vaan sitä riisiä.
Ja nuudeleita...
 
jaaha
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
Alkuperäinen kirjoittaja jaaha:
Alkuperäinen kirjoittaja Tiskirätti:
edit - linkki poistettu -

Lueppas tuo, mun mielestä tuo aterian perusosa on kyllä aina kala, ei riisi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen_keitti%C3%B6

Siinä sulle vähän enemmän luettavaa. Kannattaa myös katsoa se englanninkielinen versio. Nimenomaan sitä riisiä on melkein joka aterialla aamusta iltaan.
Kysymyshän kuuluu, että KUINKA PALJON sitä riisiä on. Kuten tuolla mun esille tuomassa artikkelissa mainittiin, tarjotaan ruoka hyvin pienistä kulhoista. Kyllähän karppauksessa kuitenkin saa tietyn määrän hiilareita syödä, kun ei syö LIIKAA.
Ihan oikeesti - älä väännä kun et tiedä. Esimerkiksi doni on iso kulho riisiä ja päällä paistettua lihaa tai fisua. Sopat - pelkkää hiilaria. Lounaslaatikot, pääosaa esittää jälleen riisi.

Sitä riisiä ei perinteiselläkään aterialla ole todellakaan mitään pikkukuppia tarjolla vaan ihan kunnolla.
 
Mä väitän, että suomalaisten lihavuus johtuu perunasta. Se on mulla ainakin hiilareista se, mikä eniten turvottaa ja lyö vatsan sekaisin ja siihen jotenkin tulee himo. Jotenkin tätä tukee sekin, että käsittääkseni suomessa syödään perunaa ihan huikeita määriä per asukas muihin maihin verrattuna, jenkit ehkä samoissa määrissä - lihavia nekin...
 

Yhteistyössä