Jauhelihasoossi (ruskea kastike)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kokkiko
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
K

kokkiko

Vieras
Kertokaas miten saisin makua ruskeeseen kastikkeeseen tehtyy jauhelihaan. Mausteeksi laitoin jauhelihamaustetta, soijaa, pippuria ja vielä suolaa. Olisko jotain muuta mitä vois laittaa makua tuomaan? Vissiin laitoin liian vähän kun ei masitu milleen. Ja siis nimenomaan ruskea kastike, ei tomaattipohjainen.
 
maustepippuria jauhelihaan, ehdoton, muuten ei maita miltään. ja laitoin tänään pari laakerilehteä kastikkeeseen tuomaa makua ja pari ruokalusikallista tuorejuustoa joukkoon sulamaan. ja spruuttaus ketsuppia. ( lisäks jauhelihamauste,valkopippuri (vähän) ja mustapippuri (vähän)
 
Alkuperäinen kirjoittaja mie:
porkkanaa vois kokeilla. ja sitten kannattaa hauduttaa ihan rauhassa niin maut "irtoaa" kunnolla.

Totta, ensin tehdään kastike kiuhumaan hiljalleen ja sitten vasta perunat sun muut. Ainakin puoli tuntia.
 

Yhteistyössä