Jäntevyys..??

Hei!
Onko taaperonne olleet vauvana jämäkkiä vai pehmeitä?
Onko jäntevyys jotenkin vaikuttanut motoriseen kehitykseen positiivisesti vai negatiivisesti?

Oma poikani (3kk) on aika jäntevä, liikettä kuitenkin löytyy normaalisti sen ikäiseksi. Olen huolestunut, jos jämäkkyys jotenkin hidastaa liikkeelle lähtöä ja motoristen taitojen oppimista. Lähinnä siksi näin ajattelen, että onko jäntevä vauva jotenkin kankeampi oppimaan näitä motorisia taitoja.
 
Moi!

Meidän poika kannatteli jo kahden viikon ikäisestä päänsä tosi hyvin ja neuvolakortin vauva-ajasta aina merkinnät että jäntevä poika. Ihan normaalitahtiin kehittynyt. En usko että se kävelemään lähteminen oli hänellä liika jäntevyydestä kiinni, vaan uskalluksesta päästää irti. Eli käveli kunnolla 1v. 3kk iässä. Oltiin tyytyväisiä ettei ihan liika aikasin oppinut kävelee et kerkesi vähän järkeäkin olla mukana. Osasi sitten kävellessä katsoa esteetkin matkan varrella, väistää kulmat ym.
 
pirre78
Meillä kanssa sanottiin neuvolassa ihan vauvasta asti että tosi jäntevä on, ja kaikki konttaamiset, ryömimiset ja nousemiset on tapahtunut just silloin kun pitäisi. Ja kävelemään hän lähti 11kkvko
 
Meillä myös eikoinen jäntevä ja sitä joka puolelta kuuli. 9kuisena lähti kävelemään ja hienosti meni. ei ollut "toheltaja" eikä hankalioittanut elämää. Pikkusiskostaan ei koskaan ollut mitään jäntevyyspuheita kuitekin 10kuisena lähti kävelemään.

Että tiedä häntä... Tuskin siitä jäntevyydestä haittaa on. :)
 
Meillä jäntevä tyttö. Kävelemään lähti 1 v ½ kk. Myös kova puhumaan. Neuvolassa kysyttiin jo jokeltelu aikana jutellaanko tytölle paljon. Kun myönsin näin olevan, sanoivat että yleensä lapsilla joille jutellaan paljon on kielellinen niin varhaista kuin meillä oli ja on.
 
haloo
Normaali jäntevyys on kehitykselle eduksi. Joskus kuitenkin esim. nostaminen väärällä, ikää vastaamattomalla tavalla, voi aiheuttaa liiallista jännittymistä. Esim. pään tukematta jättäminen nostettaessa jäykistää niskan takakenoiseen asentoon. Tällöin siitä voi olla haittaa kehitykselle.

Olen käynyt aiheesta kurssin sairaanhoito-opinnoissani. Suosittelen ottamaan asiasta selvää, jos epäilet tällaista liikajäntevyyttä. Mitään korjaamatonta et(te) ole voineet saada aikaan, joten ole huoleti!

Jos terveydenhoitajasi ei ole tällaisesta kuullut, käy esim. paikkakuntasi ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveydenhoitoalan opintopisteen kirjastossa.
 

Yhteistyössä