Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Jälkiruoka ja leivonnais pino
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 2927221, member: 589"]</p><p><strong>Paahtovanukas</strong></p><p>(neljälle)</p><p></p><p>Karamellikastike :</p><p>100 g sokeria </p><p>1 dl vettä </p><p></p><p>1. Paahda sokeri paksupohjaisessa kattilassa, varo polttamasta. </p><p>2. Lisää vesi ja keitä tasaiseksi siirappimaiseksi kastikkeeksi. </p><p>3. Kaada noin 1,5 l vetoiseen sileäpohjaiseen ja -reunaiseen uunivuokaan ja kääntele niin, että paahdettu sokeri peittää kaikki pinnat. </p><p></p><p>Vanukas </p><p></p><p>5 dl maitoa </p><p>80 g sokeria </p><p>1 rkl vaniljasokeria tai 1 kpl vaniljatanko </p><p>5 kpl kananmunia </p><p></p><p>1. Hauduta halkaistu vaniljatanko kuumassa maidossa noin 15 minuuttia, poista tanko. </p><p>2. Tai käytä vaniljasokeria. </p><p>3. Riko kananmunista rakenne ja sekoita sokerin kanssa. </p><p>4. Älä vaahdota, ettei valmiiseen vanukkaaseen jää ilmakuplia. </p><p>5. Lisää kiehuvan kuuma maito sekoittaen joukkoon. </p><p>6. Kaada varoen karamellikastikkeella vuorattuun vuokaan.</p><p>7. Kypsennä vesihauteessa miedossa lämmössä noin 175 asteessa vajaa tunti. </p><p>8. Hyytyneen vanukkaan kypsyyttä voit kokeilla pistämällä veitsellä: jos veitsi on puhdas, on vanukas kypsä. </p><p>9. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa tarjolle irrottamalla varoen veitsellä reunoista. </p><p>10. Tarjoiluvadissa tulee olla jonkin verran reunoja, koska osa karamellikastikkeesta valuu vanukkaan ympärille.</p><p></p><p><strong>Kahvikiisseli</strong></p><p>(neljälle-kuudelle) </p><p></p><p>6 dl vahvaa kahvia </p><p>4 dl kermamaitoa </p><p>1,5 dl sokeria (tai maun mukaan) </p><p>1 tl vaniljasokeria </p><p>5 rkl maissitärkkelystä </p><p></p><p>1. Kuumenna kermamaito ja kahvi paksupohjaisessa kattilassa kiehuvaksi. </p><p>2. Mausta sokerilla ja suurusta kylmään kahvitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. </p><p>3. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla ja jäähdytä sekoitellen, ettei pinnalle synny sitkeää kalvoa. </p><p></p><p>Muuta: </p><p>4. Voit valmistaa kahvi-kermamaito-sokeriseoksen haluamasi vahvuiseksi; kahvin ystävä lisää kahvin osuutta ja päin vastoin.</p><p></p><p><strong>Pappilan hätävara</strong> </p><p>(neljälle) </p><p></p><p>n. ½ l kahvikakkupaloja tai kakkupohjaa (myös kuivahtaneet käyvät) </p><p>2 dl hilloa (maun mukaan) </p><p>2 dl kermaa (vaahdotetaan) </p><p>1 tl vaniljasokeria </p><p>piparia </p><p></p><p>1. Laita lasikulhon pohjalle ensin hieman hilloa.</p><p>2. Murustele päälle kakkupaloja.</p><p>3. Levitä seuraavaksi vaniljalla maustettua kermavaahtoa. </p><p>4. Toista kerroksia, kunnes ainekset on käytetty. </p><p>5. Päällimmäiseksi kermavaahtopilvi ja koristeeksi piparin muruja. </p><p>6. Tarjoa heti jälkiruokana tai kahvin kanssa.</p><p></p><p><strong>Omena-rättänä vaniljakastikeella</strong></p><p>(neljälle-kuudelle) </p><p></p><p>Pohja :</p><p>150 g voita </p><p>1 dl sokeria </p><p>3 dl ruisjauhoja </p><p>1 dl ohrajauhoja </p><p>1 dl vehnäjauhoja </p><p>1 tl leivinjauhetta </p><p></p><p>1. Vaahdota voi ja sokeri. </p><p>2. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita vaahtoon. </p><p>3. Ota taikinasta 1/5 sivuun.</p><p>4. Vuoraa lopulla matalahko uuni- tai piirakkavuoka (halkaisijaltaan 22-25 cm). </p><p></p><p>Täyte :</p><p>7 dl omenaa kuutioina </p><p>1 dl fariinisokeria </p><p>1 tl kanelia </p><p></p><p>1. Sekoita omena, sokeri ja kaneli. </p><p>2. Levitä seos vuokaan ja murusta loppu taikina päälle. </p><p>3. Paista 200 asteessa 1-1,5 tuntia. </p><p>4. Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kera.</p><p></p><p><strong>Marjakimara tarjottuna hunajakermalla</strong></p><p>(neljälle) </p><p></p><p>400 g tuoreita tai pakastemarjoja </p><p>valintasi mukaan </p><p></p><p>Sokeriliemi </p><p>1 dl vettä </p><p>¾ dl sokeria </p><p></p><p>1. Keitä sokeri ja vesi. </p><p>2. Jos käytät pakastemarjoja, kaada kuuma liemi suoraan marjojen päälle. </p><p>3. Lisää tuoreiden marjojen joukkoon liemi jäähdytettynä. </p><p>4. Anna mehustua hetki kylmässä. </p><p>5. Annostele jälkiruokamaljoihin tai cocktaillaseihin.</p><p>6. Tarjoa hunajalla maustetun kevyesti vaahdotetun kerman kera.</p><p></p><p><strong>Mustikkakukko 2</strong></p><p></p><p>200g margariinia </p><p>11/2 dl sokeria </p><p>1 muna </p><p>3 dl ruisjauhoja </p><p>2 dl vehnäjauhoja </p><p>11/2 tl soodaa </p><p></p><p>Täytteeksi: </p><p>jäisiä mustikoita n. 1/2 litraa, ja pinnalle sokeria maun mukaan. </p><p></p><p>1. Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi. </p><p>2. Muna lisätään sekä ruisjauho.</p><p>3. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon.</p><p>4. Lisää taikinaan. </p><p>5. Kostuta kädet. </p><p>6. Levitä uuninkestävän korkean vuoan pohjalle sekä reunoille osa taikinasta. </p><p>7. Mustikat pohjan päälle sekä sokeria. (Mustikoiden sekaan 1-2 tl perunajauhoja) </p><p>8. Loppu taikina taputellaan mustikoiden päälle kanneksi. </p><p>9. Paista 175-200 asteessa 30-35 min. </p><p>10. Tarjoillaan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.</p><p></p><p>Hovijälkiruoka</p><p>(neljälle) </p><p></p><p>12 kpl marenkiruusukkeita </p><p>2 kpl kypsiä banaaneja </p><p>2 dl kermaa </p><p>1/3 tl vaniljasokeria </p><p>2 dl suklaakastiketta </p><p></p><p>1. Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin tai isommalle laakeahkolle vadille. </p><p>2. Vaahdota kerma.</p><p>3. Mausta se vaniljasokerilla. </p><p>4. Laita astiaan ensin hieman kermaa (tasaisella pohjalla marengit pysyvät paikallaan kerman avulla).</p><p>5. Seuraavaksi marenkeja ja kermaa.</p><p>6. Viipaloi banaanit päälle.</p><p>7. Valuta suklaakastiketta pinnalle. </p><p>8. Koristeeksi vielä nokare kermaa, marenki ja sipaisu suklaakastiketta. </p><p>9. Tarjoa heti.</p><p></p><p><strong>Minttu-suklaakiisseli</strong></p><p>Valmista tätä jälkiruokalajia varten kaksi kiisseliä: vaniljakiisseli ja minttu-suklaakiisseli. </p><p></p><p>Minttu-suklaakiisseli</p><p></p><p>6 dl maitoa </p><p>2 rkl kaakaojauhetta </p><p>3 rkl sokeria </p><p>14 kpl Marianne-karamelleja </p><p>2 rkl maissitärkkelystä </p><p></p><p>1. Kuumenna maito kiehuvaksi. </p><p>2. Lisää karamellit ja liota ne maidon joukkoon. </p><p>3. Mausta kaakaojauheella ja sokerilla. </p><p>4. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan maitoa tai vettä.</p><p>5. Kaada ohuena nauhana kaakaon joukkoon. </p><p>6. Kypsennä muutama minuutti ja ota sivuun. </p><p>7. Ripottele sokeria pinnalle ja jäähdytä. </p><p></p><p>Vaniljakiisseli </p><p>2 dl maitoa </p><p>1 rkl sokeria </p><p>2 tl maissitärkkelystä </p><p>0,5 tl vaniljasokeria </p><p></p><p>1. Yhdistä kaikki aineet, paitsi vaniljasokeri, paksupohjaisessa kattilassa.</p><p>2. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. </p><p>3. Keitä muutama minuutti ja ota sivuun. </p><p>4. Mausta vaniljasokerilla ja ripottele hieman sokeria pinnalle. </p><p>5. Jäähdytä. </p><p>6. Kaada jäähtyneet kiisselit raidoiksi laakealle vadille ja tee marmorikuviointi vetämällä veitsenterällä raitojen läpi joka toinen kerta eri suuntaan.</p><p></p><p><strong>Päärynäpaistos</strong></p><p></p><p>150 g voita </p><p>1 dl sokeria </p><p>1 kpl kananmunia </p><p>3 dl vehnäjauhoja </p><p>1 tl leivinjauhetta </p><p></p><p>1. Vaahdota voi ja sokeri. </p><p>2. Lisää muna vatkaten.</p><p>3. Lopuksi keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. </p><p>4. Vältä vaivaamista. </p><p>5. Painele taikina jauhotetuin sormin halkaisijaltaan noin 25 cm:n matalareunaiseen uunivuokaan reunoille asti. </p><p>6. Jätä pieni määrä taikinaa päälle ripoteltavaksi. </p><p>7. Levitä päälle iso purkillinen (päärynää n. 450 g) valutettuja säilykepäärynäpuolikkaita.</p><p>8. Mausta vaalealla siirapilla tai hunajalla.</p><p>9. Ripottele tai kaulaa nauhoiksi pinnalle loppu taikina. </p><p>10. Kypsennä 225 asteessa 30-40 minuuttia.</p><p>11. Tarjoa lämpimänä tai haaleana kylmän vaniljajäätelön tai aurajuustolla maustetun vaahdotetun kerman kera.</p><p></p><p><strong>Lämmin hedelmäruukku vaniljajäätelöllä</strong></p><p>(neljälle) </p><p></p><p>n. 400 g valutettuja säilykecocktail- hedelmiä tai muita säilykehedelmiä </p><p>1 dl appelsiinituoremehua </p><p>0,5-1 dl sokeria </p><p></p><p>1. Laita valutetut hedelmät voideltuun uunivuokaan.</p><p>2. Kaada päälle mehu ja ripottele pinnalle sokeri. </p><p>3. Kuumenna 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. </p><p>4. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.</p><p></p><p><strong>Omenaunelma </strong></p><p></p><p>1 pkt (400g) valmista murotaikinaa </p><p>margariinia vuoan voiteluun </p><p></p><p>Täyte: </p><p>4-6 (n. 1kg) hapanta omenaa </p><p>50g voita </p><p>1-1 1/2 dl fariinisokeria </p><p>1 tl inkivääriä </p><p>1 1/2 tl kardemummaa </p><p>1 dl mantelirouhetta tai -lastuja </p><p>3 rkl maissitärkkelysjauhoja </p><p></p><p>Tarjoiluun: </p><p>vaahtoutuvaa vaniljakastiketta </p><p></p><p>1. Kuori ja leikkaa omenat 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. </p><p>2. Sulata voi kasarissa. </p><p>3. Lisää omenakuutiot, fariinisokeri, mausteet ja mantelirouhe. </p><p>4. Sekoita varovasti.</p><p>5. Hauduta miedolla lämmöllä 2 minuutin ajan. </p><p>6. Anna jäähtyä. </p><p>7. Vuoraa voidellun irtopohjavuoan pohja ja reunat 3-4 cm:n korkeudelle murotaikinalla. </p><p>8. Lisää hieman jäähtyneeseen omenatäytteeseen maissitärkkelysjauhot hyvin sekoittaen. </p><p>9. Kaada täyte murotaikinalla vuorattuun vuokaan. </p><p>10. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. </p><p>11. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään. </p><p>12. Tarjoa vaahdotetun kerman tai vanilliinikastikkeen kanssa. </p><p>13. Paistos on parhaimmillaan, jos sen antaa jäähtyä seuraavaan päivään. </p><p></p><p><strong>Puolukkarex </strong></p><p></p><p>1 pss (á 200g) puolukoita (pakaste tai tuore) </p><p>2 dl puolukkahilloa </p><p>1 pkt kaurakeksejä </p><p>2 dl kinuskikastiketta </p><p></p><p>1. Sekoita puolukat ja hillo keskenään. </p><p>2. Lado suorareunaiseen mieluiten pyöreän lasiastian pohjalle hieman murennettuja kaurakeksejä tasaiseksi kerrokseksi. </p><p>3. Lusikoi keksien päälle puolukkaseosta ja tämän päälle jälleen kaurakeksejä. </p><p>4. Toista kerroksia, kunnes raaka-aineet loppuvat. </p><p>5. Kaada viimeiseksi täytettyyn vuokaan kinuskikastiketta niin, että sitä valuu myös kerrosten väliin. </p><p>6. Laita jääkaappiin vetäytymään. </p><p>7. Tarjoa pehmeän vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. </p><p></p><p><strong>Suklaariisivanukas</strong></p><p>(4:lle)</p><p></p><p>3/4 dl puuroriisiä </p><p>5 dl täysmaitoa </p><p>100 g maitosuklaata </p><p>n. 1/2 dl sokeria </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>2 dl kuohukermaa </p><p>1 prk persikoita </p><p></p><p>1. Keitä riisit kypsiksi hiljakseen kiehuvassa maidossa noin 30 minuuttia. </p><p>2. Lisää kypsään kuumaan puuroon maitosuklaapalat ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet puuron joukkoon. </p><p>3. Makeuta sokereilla. </p><p>4. Anna puuron jäähtyä kokonaan. </p><p>5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen kylmään puuroon. </p><p>6. Tarjoa säilykepersikkalohkojen kanssa.</p><p>7. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä. </p><p>8. Voit annostella vanukkaan myös korkeisiin laseihin kerroksittain persikkalohkojen kanssa.</p><p></p><p><strong>Hyytelöidyt vadelmat</strong> </p><p>(4 annosta) </p><p></p><p>2 pss Kesäpöytä vadelmia 200 g </p><p>1½ dl hyytelösokeria </p><p>2 dl kuohukermaa </p><p> </p><p>1. Annostele jäiset vadelmat jälkiruoka-maljoihin. </p><p>2. Kiehauta 5 dl vettä. </p><p>3. Lisää sekoittaen hyytelösokeri ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu. </p><p>4. Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle. </p><p>5. Hyydytä hetki jääkaapissa ja koristele annokset kermavaahdolla.</p><p></p><p><strong>Kesäkurpitsa-vanukas</strong> </p><p></p><p>400 g kesäkurpitsaa</p><p>1 rkl öljyä</p><p>3 valkosipulinkynttä</p><p>3 munaa</p><p>1/2 dl ruokakermaa</p><p>1 rkl pestokastiketta</p><p>50 g parmesaanijuustoa</p><p>3/4 tl suolaa</p><p></p><p>1. Raasta kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet. </p><p>2. Kuullota raaka-aineita öljytilkassa.</p><p>3. Riko munien rakenne ja lisää joukkoon ruokakerma, juustoraaste, pestokastike ja suola, ja sekoita aineet keskenään. </p><p>4. Kaada seos kesäkurpitsan joukkoon.</p><p>5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.</p><p>6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. </p><p>7. Tarjoa välittömästi liharuuan lisäkkeenä.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 2927221, member: 589"] [b]Paahtovanukas[/b] (neljälle) Karamellikastike : 100 g sokeria 1 dl vettä 1. Paahda sokeri paksupohjaisessa kattilassa, varo polttamasta. 2. Lisää vesi ja keitä tasaiseksi siirappimaiseksi kastikkeeksi. 3. Kaada noin 1,5 l vetoiseen sileäpohjaiseen ja -reunaiseen uunivuokaan ja kääntele niin, että paahdettu sokeri peittää kaikki pinnat. Vanukas 5 dl maitoa 80 g sokeria 1 rkl vaniljasokeria tai 1 kpl vaniljatanko 5 kpl kananmunia 1. Hauduta halkaistu vaniljatanko kuumassa maidossa noin 15 minuuttia, poista tanko. 2. Tai käytä vaniljasokeria. 3. Riko kananmunista rakenne ja sekoita sokerin kanssa. 4. Älä vaahdota, ettei valmiiseen vanukkaaseen jää ilmakuplia. 5. Lisää kiehuvan kuuma maito sekoittaen joukkoon. 6. Kaada varoen karamellikastikkeella vuorattuun vuokaan. 7. Kypsennä vesihauteessa miedossa lämmössä noin 175 asteessa vajaa tunti. 8. Hyytyneen vanukkaan kypsyyttä voit kokeilla pistämällä veitsellä: jos veitsi on puhdas, on vanukas kypsä. 9. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa tarjolle irrottamalla varoen veitsellä reunoista. 10. Tarjoiluvadissa tulee olla jonkin verran reunoja, koska osa karamellikastikkeesta valuu vanukkaan ympärille. [b]Kahvikiisseli[/b] (neljälle-kuudelle) 6 dl vahvaa kahvia 4 dl kermamaitoa 1,5 dl sokeria (tai maun mukaan) 1 tl vaniljasokeria 5 rkl maissitärkkelystä 1. Kuumenna kermamaito ja kahvi paksupohjaisessa kattilassa kiehuvaksi. 2. Mausta sokerilla ja suurusta kylmään kahvitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. 3. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla ja jäähdytä sekoitellen, ettei pinnalle synny sitkeää kalvoa. Muuta: 4. Voit valmistaa kahvi-kermamaito-sokeriseoksen haluamasi vahvuiseksi; kahvin ystävä lisää kahvin osuutta ja päin vastoin. [b]Pappilan hätävara[/b] (neljälle) n. ½ l kahvikakkupaloja tai kakkupohjaa (myös kuivahtaneet käyvät) 2 dl hilloa (maun mukaan) 2 dl kermaa (vaahdotetaan) 1 tl vaniljasokeria piparia 1. Laita lasikulhon pohjalle ensin hieman hilloa. 2. Murustele päälle kakkupaloja. 3. Levitä seuraavaksi vaniljalla maustettua kermavaahtoa. 4. Toista kerroksia, kunnes ainekset on käytetty. 5. Päällimmäiseksi kermavaahtopilvi ja koristeeksi piparin muruja. 6. Tarjoa heti jälkiruokana tai kahvin kanssa. [b]Omena-rättänä vaniljakastikeella[/b] (neljälle-kuudelle) Pohja : 150 g voita 1 dl sokeria 3 dl ruisjauhoja 1 dl ohrajauhoja 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1. Vaahdota voi ja sokeri. 2. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita vaahtoon. 3. Ota taikinasta 1/5 sivuun. 4. Vuoraa lopulla matalahko uuni- tai piirakkavuoka (halkaisijaltaan 22-25 cm). Täyte : 7 dl omenaa kuutioina 1 dl fariinisokeria 1 tl kanelia 1. Sekoita omena, sokeri ja kaneli. 2. Levitä seos vuokaan ja murusta loppu taikina päälle. 3. Paista 200 asteessa 1-1,5 tuntia. 4. Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kera. [b]Marjakimara tarjottuna hunajakermalla[/b] (neljälle) 400 g tuoreita tai pakastemarjoja valintasi mukaan Sokeriliemi 1 dl vettä ¾ dl sokeria 1. Keitä sokeri ja vesi. 2. Jos käytät pakastemarjoja, kaada kuuma liemi suoraan marjojen päälle. 3. Lisää tuoreiden marjojen joukkoon liemi jäähdytettynä. 4. Anna mehustua hetki kylmässä. 5. Annostele jälkiruokamaljoihin tai cocktaillaseihin. 6. Tarjoa hunajalla maustetun kevyesti vaahdotetun kerman kera. [b]Mustikkakukko 2[/b] 200g margariinia 11/2 dl sokeria 1 muna 3 dl ruisjauhoja 2 dl vehnäjauhoja 11/2 tl soodaa Täytteeksi: jäisiä mustikoita n. 1/2 litraa, ja pinnalle sokeria maun mukaan. 1. Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi. 2. Muna lisätään sekä ruisjauho. 3. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon. 4. Lisää taikinaan. 5. Kostuta kädet. 6. Levitä uuninkestävän korkean vuoan pohjalle sekä reunoille osa taikinasta. 7. Mustikat pohjan päälle sekä sokeria. (Mustikoiden sekaan 1-2 tl perunajauhoja) 8. Loppu taikina taputellaan mustikoiden päälle kanneksi. 9. Paista 175-200 asteessa 30-35 min. 10. Tarjoillaan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Hovijälkiruoka (neljälle) 12 kpl marenkiruusukkeita 2 kpl kypsiä banaaneja 2 dl kermaa 1/3 tl vaniljasokeria 2 dl suklaakastiketta 1. Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin tai isommalle laakeahkolle vadille. 2. Vaahdota kerma. 3. Mausta se vaniljasokerilla. 4. Laita astiaan ensin hieman kermaa (tasaisella pohjalla marengit pysyvät paikallaan kerman avulla). 5. Seuraavaksi marenkeja ja kermaa. 6. Viipaloi banaanit päälle. 7. Valuta suklaakastiketta pinnalle. 8. Koristeeksi vielä nokare kermaa, marenki ja sipaisu suklaakastiketta. 9. Tarjoa heti. [b]Minttu-suklaakiisseli[/b] Valmista tätä jälkiruokalajia varten kaksi kiisseliä: vaniljakiisseli ja minttu-suklaakiisseli. Minttu-suklaakiisseli 6 dl maitoa 2 rkl kaakaojauhetta 3 rkl sokeria 14 kpl Marianne-karamelleja 2 rkl maissitärkkelystä 1. Kuumenna maito kiehuvaksi. 2. Lisää karamellit ja liota ne maidon joukkoon. 3. Mausta kaakaojauheella ja sokerilla. 4. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan maitoa tai vettä. 5. Kaada ohuena nauhana kaakaon joukkoon. 6. Kypsennä muutama minuutti ja ota sivuun. 7. Ripottele sokeria pinnalle ja jäähdytä. Vaniljakiisseli 2 dl maitoa 1 rkl sokeria 2 tl maissitärkkelystä 0,5 tl vaniljasokeria 1. Yhdistä kaikki aineet, paitsi vaniljasokeri, paksupohjaisessa kattilassa. 2. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. 3. Keitä muutama minuutti ja ota sivuun. 4. Mausta vaniljasokerilla ja ripottele hieman sokeria pinnalle. 5. Jäähdytä. 6. Kaada jäähtyneet kiisselit raidoiksi laakealle vadille ja tee marmorikuviointi vetämällä veitsenterällä raitojen läpi joka toinen kerta eri suuntaan. [b]Päärynäpaistos[/b] 150 g voita 1 dl sokeria 1 kpl kananmunia 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1. Vaahdota voi ja sokeri. 2. Lisää muna vatkaten. 3. Lopuksi keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. 4. Vältä vaivaamista. 5. Painele taikina jauhotetuin sormin halkaisijaltaan noin 25 cm:n matalareunaiseen uunivuokaan reunoille asti. 6. Jätä pieni määrä taikinaa päälle ripoteltavaksi. 7. Levitä päälle iso purkillinen (päärynää n. 450 g) valutettuja säilykepäärynäpuolikkaita. 8. Mausta vaalealla siirapilla tai hunajalla. 9. Ripottele tai kaulaa nauhoiksi pinnalle loppu taikina. 10. Kypsennä 225 asteessa 30-40 minuuttia. 11. Tarjoa lämpimänä tai haaleana kylmän vaniljajäätelön tai aurajuustolla maustetun vaahdotetun kerman kera. [b]Lämmin hedelmäruukku vaniljajäätelöllä[/b] (neljälle) n. 400 g valutettuja säilykecocktail- hedelmiä tai muita säilykehedelmiä 1 dl appelsiinituoremehua 0,5-1 dl sokeria 1. Laita valutetut hedelmät voideltuun uunivuokaan. 2. Kaada päälle mehu ja ripottele pinnalle sokeri. 3. Kuumenna 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. 4. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera. [b]Omenaunelma [/b] 1 pkt (400g) valmista murotaikinaa margariinia vuoan voiteluun Täyte: 4-6 (n. 1kg) hapanta omenaa 50g voita 1-1 1/2 dl fariinisokeria 1 tl inkivääriä 1 1/2 tl kardemummaa 1 dl mantelirouhetta tai -lastuja 3 rkl maissitärkkelysjauhoja Tarjoiluun: vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 1. Kuori ja leikkaa omenat 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. 2. Sulata voi kasarissa. 3. Lisää omenakuutiot, fariinisokeri, mausteet ja mantelirouhe. 4. Sekoita varovasti. 5. Hauduta miedolla lämmöllä 2 minuutin ajan. 6. Anna jäähtyä. 7. Vuoraa voidellun irtopohjavuoan pohja ja reunat 3-4 cm:n korkeudelle murotaikinalla. 8. Lisää hieman jäähtyneeseen omenatäytteeseen maissitärkkelysjauhot hyvin sekoittaen. 9. Kaada täyte murotaikinalla vuorattuun vuokaan. 10. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. 11. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään. 12. Tarjoa vaahdotetun kerman tai vanilliinikastikkeen kanssa. 13. Paistos on parhaimmillaan, jos sen antaa jäähtyä seuraavaan päivään. [b]Puolukkarex [/b] 1 pss (á 200g) puolukoita (pakaste tai tuore) 2 dl puolukkahilloa 1 pkt kaurakeksejä 2 dl kinuskikastiketta 1. Sekoita puolukat ja hillo keskenään. 2. Lado suorareunaiseen mieluiten pyöreän lasiastian pohjalle hieman murennettuja kaurakeksejä tasaiseksi kerrokseksi. 3. Lusikoi keksien päälle puolukkaseosta ja tämän päälle jälleen kaurakeksejä. 4. Toista kerroksia, kunnes raaka-aineet loppuvat. 5. Kaada viimeiseksi täytettyyn vuokaan kinuskikastiketta niin, että sitä valuu myös kerrosten väliin. 6. Laita jääkaappiin vetäytymään. 7. Tarjoa pehmeän vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. [b]Suklaariisivanukas[/b] (4:lle) 3/4 dl puuroriisiä 5 dl täysmaitoa 100 g maitosuklaata n. 1/2 dl sokeria 1 tl vanilliinisokeria 2 dl kuohukermaa 1 prk persikoita 1. Keitä riisit kypsiksi hiljakseen kiehuvassa maidossa noin 30 minuuttia. 2. Lisää kypsään kuumaan puuroon maitosuklaapalat ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet puuron joukkoon. 3. Makeuta sokereilla. 4. Anna puuron jäähtyä kokonaan. 5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen kylmään puuroon. 6. Tarjoa säilykepersikkalohkojen kanssa. 7. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä. 8. Voit annostella vanukkaan myös korkeisiin laseihin kerroksittain persikkalohkojen kanssa. [b]Hyytelöidyt vadelmat[/b] (4 annosta) 2 pss Kesäpöytä vadelmia 200 g 1½ dl hyytelösokeria 2 dl kuohukermaa 1. Annostele jäiset vadelmat jälkiruoka-maljoihin. 2. Kiehauta 5 dl vettä. 3. Lisää sekoittaen hyytelösokeri ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu. 4. Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle. 5. Hyydytä hetki jääkaapissa ja koristele annokset kermavaahdolla. [b]Kesäkurpitsa-vanukas[/b] 400 g kesäkurpitsaa 1 rkl öljyä 3 valkosipulinkynttä 3 munaa 1/2 dl ruokakermaa 1 rkl pestokastiketta 50 g parmesaanijuustoa 3/4 tl suolaa 1. Raasta kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet. 2. Kuullota raaka-aineita öljytilkassa. 3. Riko munien rakenne ja lisää joukkoon ruokakerma, juustoraaste, pestokastike ja suola, ja sekoita aineet keskenään. 4. Kaada seos kesäkurpitsan joukkoon. 5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. 6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 7. Tarjoa välittömästi liharuuan lisäkkeenä. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Järjestä seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan: 3 6 1
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Suomessa margariinin valmistukseen käytettiin -60 -luvulla kissanraatoja ja muitakin pilaantuneita ruhoja. Mitä lie nykyisin?
9 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Kirjaketju. Laittakaa vinkkejä uusista hyvistä ja saa klassikkojakin kehua.
16 min sitten
-roosaruusa-
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Mannerheimin talon voisi polttaa, niin siitä ei tulisi kuluja suomelle
29 min sitten
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Miksi suomessa maksetaan yhdellekään työntekijälle yli 10 euroa tunnissa?
40 min sitten
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Ihana MSM- jauhe pulveri, paljonko uskaltaa ottaa että ei tule liikaa ongelmia
Tänään 11:01
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Ravintolisässä on kloridia. Mitä ne on?
Tänään 10:41
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Sanna on nähty rajusti juhlimassa MAGA-lippis päässä
Tänään 10:29
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
8.
"Yle aloittaa muutosneuvottelut – neuvottelut voivat johtaa 375 työntekijän irtisanomiseen"
Tänään 10:26
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Seksihaluissa on eroja sukupuolten välillä
Started by Johnny Appleseed
Maanantai klo 22:43
Luettu: 844
Aihe vapaa
2.
Setis lienee ainoa mies palstalla, joka on saanut naiseltaan tämän hauskan ja vihjailevan videon. (Ekko ja Alepa voivat sivuuttaa tämän ketjun 🤣)
Started by vierailija
Maanantai klo 00:02
Luettu: 817
Aihe vapaa
3.
Ollaanko me joku Yhdysvaltojen osavaltio?
Started by vierailija
Eilen 08:17
Luettu: 701
Aihe vapaa
4.
"Taloustieteilijöillä on nyt suomalaisille hyviä uutisia"
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:17
Luettu: 585
Aihe vapaa
5.
Trump: ”Minua ei haittaisi, jos joku ampuisi kampanjatilaisuudessa paikalla olevia toimittajia”. Palstan Trump-fanit, onko OK sanoa noin?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:27
Luettu: 563
Aihe vapaa
6.
Miten oikeasti pärjäisitte pidemmän sähkökatkon yli?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 12:23
Luettu: 380
Aihe vapaa
7.
Trumpin onnitteluketju 2024🇺🇸
Started by vierailija
Maanantai klo 20:42
Luettu: 318
Aihe vapaa
8.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ousman Ceesayn, 33, viideksi vuodeksi vankeuteen lapsenrai.skauk.sesta
Started by vierailija
Sunnuntai klo 14:42
Luettu: 311
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Onnenarpa ja Janne Antin
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Suomessa margariinin valmistukseen käytettiin -60 -luvulla kissanraatoja ja muitakin pilaantuneita ruhoja. Mitä lie nykyisin?
Latest: vierailija
9 min sitten
Aihe vapaa
3.
Kirjaketju. Laittakaa vinkkejä uusista hyvistä ja saa klassikkojakin kehua.
Latest: -roosaruusa-
11 min sitten
Aihe vapaa
4.
Miksi suomessa maksetaan yhdellekään työntekijälle yli 10 euroa tunnissa?
Latest: vierailija
12 min sitten
Aihe vapaa
5.
Töihin ambulanssiin 5 euroa tunti ilman lisiä?
Latest: vierailija
15 min sitten
Aihe vapaa
6.
Mannerheimin talon voisi polttaa, niin siitä ei tulisi kuluja suomelle
Latest: vierailija
17 min sitten
Aihe vapaa
7.
Ulkopolitiikasta on kiinnostunut vain 4% amerikkalaisista äänestäjistä
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
8.
Pistetääs hyvältä kuulostavia reseptejä joulunodotukseen!
Latest: vierailija
20 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Jälkiruoka ja leivonnais pino
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu