piiperoinen P
Toffee-omenat
4 isoa kuorittua omenaa, joista siemenkota on poistettu
4rkl vehnäjauhoja
1rkl maissijauhoja
2 munanvalkuaista
n.1 l öljyä umpirasvassa keittämiseen
100g sokeria
2rkl vettä
1rkl voita
[1rkl seesamin siemeniä]
Leikkaa omenat n.8 palaan ja jauhota palat. Sekoita loput venhäjauhot, maissijauhot ja munanvalkuaiset kuorrutustaikinaksi.
Kuumenna öljy wokissa tai padassa. Kasta omenanpalat taikinaan ja keitä umpirasvassa n. 3 minuuttia. Nosta omenat reikäkauhalla pasasta ja valuta hyvin.
Pane sokeri ja vesi pannuun ja kuumenna. Lisää rasva ja kuumenna seosta edelleen sekoittaen, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää omenapalat, sekoita ja lisää seesaminsiemenet.
Kata pyötään kulhollinen kylmää vettä ja kasta omenapalat veteen, niin että toffee kovettuu
Vadelmavaahto
4-5 dl vadelmia
4 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 valkuaista
koristeeksi kokonaisia vadelmia
Soseuta vadelmat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma sakeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita marjasose valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Lisää seokseen kermavaahto niin ikään kevyesti nostellen. Annostele vaahto jälkiruokamaljoihin ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Koristele vadelmilla juuri ennen tarjoilua.
Vadelmajogurttipiiras
Pohja:
4 dl crunchy tai fruity mysliä*
125 g voita tai margariinia
Sulata voi tai margariini ja sekoita mysli rasvaan.
Painele piiraspohja leivinpaperin päälle vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.
*
* Täyte:
* 1 pkt vadelmajogurttia*
* 1 dl kermaa*
* 1-2 rkl juoksevaa hunajaa*
* 1-2 rkl sitruunanmehua*
* (1-2 tl raastettua sitruunankuorta*)
*
* *Tähdellä merkittyjä raaka-aineita on saatavilla luomuna.
*
Valuta jogurtista ylimääräinen neste pois. Aseta kahvisuodatinpaperi tai paperipyyhe siivilän päälle ja kaada jogurtti siihen. Ylimääräisen nesteen valuminen kestää noin viisi tuntia, mutta voit hyvin jättää jogurtin valumaan yön yli niin saat massasta kiinteätä.
Vaahdota kerma ja lisää se jogurttiin. Makeuta halutessasi hunajalla.
Levitä jogurtti-kermamassa pohjan päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele sellaisenaan tai marjamelban kanssa.
Vinkki:
Hedelmien kuoret ovat käyttökelpoisia ja maukkaita. Käytä piirastäytteeseen raastettua sitruunankuorta! Sopii hyvin moniin leivontaohjeisiin aromia antamaan.
Mansikkakakku
Ainekset:
* Kakkupohja:
* 5 kananmunaa
* 1,25 dl sokeria
* 0,75 dl kaakaojauhetta
*
* Mansikkakermahyytelö:
* 5 dl kuohukermaa
* 3,5 + 1 dl mansikkasosetta
* 1-1,5 dl sokeria
* 7-8 liivatetta
*
* Koristeluun:
* 1 dl kermavaahtoa
* 2 rkl sokeria
* 1-2 tl vaniljasokeria
* 1 l tuoreita mansikoita
*
Valmistusohje:
pohja:
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja leikkaa sen pohjalle pyöreä pala leivinpaperista.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180C uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.
mansikkakermahyytelö:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon 3 dl mansikkasosetta. Mausta seos sokerilla.
Lämmitä 0,5 dl mansikkasosetta varovasti kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikka-kermavaahtoon hyvin sekoittaen.
Laita kakkupohja pyöreän kelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pinnalle 1 dl mansikkasosetta tai -hilloa. Kaada päälle täyte. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli (min. 6 tuntia).
koristeluun:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lohko mansikat.
4 isoa kuorittua omenaa, joista siemenkota on poistettu
4rkl vehnäjauhoja
1rkl maissijauhoja
2 munanvalkuaista
n.1 l öljyä umpirasvassa keittämiseen
100g sokeria
2rkl vettä
1rkl voita
[1rkl seesamin siemeniä]
Leikkaa omenat n.8 palaan ja jauhota palat. Sekoita loput venhäjauhot, maissijauhot ja munanvalkuaiset kuorrutustaikinaksi.
Kuumenna öljy wokissa tai padassa. Kasta omenanpalat taikinaan ja keitä umpirasvassa n. 3 minuuttia. Nosta omenat reikäkauhalla pasasta ja valuta hyvin.
Pane sokeri ja vesi pannuun ja kuumenna. Lisää rasva ja kuumenna seosta edelleen sekoittaen, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää omenapalat, sekoita ja lisää seesaminsiemenet.
Kata pyötään kulhollinen kylmää vettä ja kasta omenapalat veteen, niin että toffee kovettuu
Vadelmavaahto
4-5 dl vadelmia
4 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 valkuaista
koristeeksi kokonaisia vadelmia
Soseuta vadelmat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma sakeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita marjasose valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Lisää seokseen kermavaahto niin ikään kevyesti nostellen. Annostele vaahto jälkiruokamaljoihin ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Koristele vadelmilla juuri ennen tarjoilua.
Vadelmajogurttipiiras
Pohja:
4 dl crunchy tai fruity mysliä*
125 g voita tai margariinia
Sulata voi tai margariini ja sekoita mysli rasvaan.
Painele piiraspohja leivinpaperin päälle vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.
*
* Täyte:
* 1 pkt vadelmajogurttia*
* 1 dl kermaa*
* 1-2 rkl juoksevaa hunajaa*
* 1-2 rkl sitruunanmehua*
* (1-2 tl raastettua sitruunankuorta*)
*
* *Tähdellä merkittyjä raaka-aineita on saatavilla luomuna.
*
Valuta jogurtista ylimääräinen neste pois. Aseta kahvisuodatinpaperi tai paperipyyhe siivilän päälle ja kaada jogurtti siihen. Ylimääräisen nesteen valuminen kestää noin viisi tuntia, mutta voit hyvin jättää jogurtin valumaan yön yli niin saat massasta kiinteätä.
Vaahdota kerma ja lisää se jogurttiin. Makeuta halutessasi hunajalla.
Levitä jogurtti-kermamassa pohjan päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele sellaisenaan tai marjamelban kanssa.
Vinkki:
Hedelmien kuoret ovat käyttökelpoisia ja maukkaita. Käytä piirastäytteeseen raastettua sitruunankuorta! Sopii hyvin moniin leivontaohjeisiin aromia antamaan.
Mansikkakakku
Ainekset:
* Kakkupohja:
* 5 kananmunaa
* 1,25 dl sokeria
* 0,75 dl kaakaojauhetta
*
* Mansikkakermahyytelö:
* 5 dl kuohukermaa
* 3,5 + 1 dl mansikkasosetta
* 1-1,5 dl sokeria
* 7-8 liivatetta
*
* Koristeluun:
* 1 dl kermavaahtoa
* 2 rkl sokeria
* 1-2 tl vaniljasokeria
* 1 l tuoreita mansikoita
*
Valmistusohje:
pohja:
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja leikkaa sen pohjalle pyöreä pala leivinpaperista.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180C uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.
mansikkakermahyytelö:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon 3 dl mansikkasosetta. Mausta seos sokerilla.
Lämmitä 0,5 dl mansikkasosetta varovasti kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikka-kermavaahtoon hyvin sekoittaen.
Laita kakkupohja pyöreän kelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pinnalle 1 dl mansikkasosetta tai -hilloa. Kaada päälle täyte. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli (min. 6 tuntia).
koristeluun:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lohko mansikat.