Ja mitähän tänään ruoaksi?

Auttakaa!
En ole kummonen kokki keittiössä ja taitaa poikanikin sen jo huomanneen. Yritän kyllä laittaa ruokaa monipuolisesti. Kalaa, kanaa ja lihaa...unohtamatta kasviksia, perunoita, pastaa ym.
Mitä teillä laitetaan ruoaksi ja syödäänkö samaa usein parina päivänä vai vain kerran?
Meillä vakiona taitaa nykyään olla keitetyt perunat, sopivasti muserrettuina, kalapuikot ja valkokastike. Ai että menee hyvin kaupaksi!
Nyt yritän saada teiltä urkittua jotakin uutta ruokapöytään, kun tuntuu että meillä kiertää liian usein samat ruoat kerta toisensa jälkeen. Eli mitä teillä syödään? :snotty:
(Poika 1v 3kk)

 
Mä en osaa tehdä pieniä annoksia ruokaa, joten meidän 3 henkinen perhe syö välillä 2-3 päivää samaa ruokaa. Tosin tyttö (10kk) syö kaksi ateriaa päivässä, ja hänellä sitten ei ole kahta samaa ruokaa yhtenä päivänä, mutta joskus on kaksi päivää samoja ruokia.

Helppo ohje on ainakin Riisi+ohra paketin kyljessä, siihen lisätään mausteita, kanaa/lihaa ja vettä ja jotain ja laitetaan uuniin. Eli ei tarvitse osata kuin aineet ostaa ja sekoittaa. ;) Ja jos olette makaronilaatikon ystäviä, niin siihen saa vaihtelua vaihtamalla pastaa ja lisäämällä vaikka herne-maissi-paprika pakaste tai jotain muuta mitä pakaste altaasta löytyy. =)

Toivottavasti oli jotain apua. =)
 
Meillä oli perunamuussia ja makkaraa. Hyvin meidän muksuille ja isännälle maistuu. Aamupäivästä meillä lapset syö puuron, kun aamulla ei mene juuri mitään alas, ja toisena ruokana on sitten iltapäivästä perunaruoka. Meillä siis ei tehdä makaronista ja riisistä ruokaa kuin aniharvoin. Perunoiden kanssa teen kastiketta ja lisäksi lihaa, kanaa, kalaa vaihdellen. ja kerran viikossa teen keittoa. Välillä tein 2perunaruokaa lapsille,mutta nyt puuro taas maistuu.
 
Pakastealtaasta sipuliperunasekoituspussi siihen janssoninfileitä tai kanasuikaleita tai ruskistettua jauhelihaa, tai kasviksia tai tonnikalaa
vähän mustapippuria, suolaa ja purkillinen ruokakermaa. hökötys uuniin, lämpötila 200 ja n.45-60minsaa uunissa.parempaa tulee ku puolesvälis heittää folion päälle.
ja hyvää on.
 
Meillä eilen riisiä+broileria+keitettyjä kasviksia.

Toissa päivänä perunamuusi ja uunimakkara.

Tänään keitän perunat, valkokastikkeen ja kalakuvioita uunissa
paistaen ja sitten taas keitän kasviksia tai teen salaattia.

Meillä ei Kinkkis syö ollenkaan makaroniruokia,
niin niitä tehdään sitten harvemmin. Jos hän on kaverin luona yökylässä tai mummulassa.

Keitot(kala ja jauheliha) menee kaikilla tosi hyvin alas.

Helppoa ja nopeaa ruokaa saa just noista pakastealtaan
sipuli-perunaseoksista.
Viimeksi paistoin siihen sekaan jauhelihaa, lisäksi mausteita
ja kasvislientä, sitten vaan uuniin paistumaan.

Joskus laiskotuspäivinä laitan ranskalaiset ja nakit/lihapullat uuniin
ja sitten lisäksi salaattia.


 
Eilen oli hirven lihasta tehtyä palapaistia ja perunamuussia.Tänään lihamureketta, ruskeaa kastiketta ja keitettyjä perunoita.
Huomenna hernekeittoa,lauantaina broilerin filettä,aurajuustokastiketta ja riisiä.
Siinäpä jotain mitä me syödään...Tietty välillä helppoja ja halpoja keittoja,lihasta,kalasta,kanasta tai jauhelihasta.
Kinkku-ja tonnikalakiusaus uppoaa lapsille myös hyvin,samoin jauhemaksapihvit perunamuussin ja kermakastikkeen kans! :p
Possun ja broilerinsuikaleista saa myös helposti ja nopeasti ruokaa.
Eineksiä ei käytetä meillä oikeastaan ollenkaan.
 
Vauvalla vielä omat ruoat, mutta meille aikuisille olen tässä lähiaikoina tehnyt riisi+kana+kasvikset vokkia, perunamuussi+jauhelihasekoitus, perunamuussi+kalapuikot/kasvispihvit/jauhelihapihvit (kannattaa kokeilla tehdä välillä lindströmminpihvejä tai kanajauhelihaan, saapi vaihtelua), spagettia ja jauhelihakastiketta, viikonlopun herkkuruoka on usein ollut kunnon pihvit, röstiperunat ja paprika, sieni,sipuli-paistos :p
 
Ihanaa et joku muukin pohtii elämän suurta kysymystä,mitä tänään ruoaksi.. meillä tyttären ehdoton suosikki on makarooni kaikissa muodoissa ja mieluiten pelkästään upotettuna runsaaseen ketsuppiin...mutta, koska lapselle täytyy muutakin ruokaa tarjota meillä nautitaan pitkälti jauheliha- ja makkararuokia. soppaa,kastiketta, lasagnea,makaronilaatikkoo,italianpataa,lihapullia,mureketta jne..perunoita keitettynä,muusina,ranskalaisina,riisiä ja pastaa vaihtelevasti..salaattia pyrin tekemään melko usein... ja kanaa ja kalaa ehkä haervemmin.olen kyllä koulutukseltani kokki,mutta aina ei nuo nystyrät raksuta... välillä käydään sitten ulkona syömässä kiinalasessa (tyttäreni suuri intohimo 4v.),pizzalla tai hampurilaisella
 
Uskomatonta millasia ruokia annatte lapsille..Kalapuikkoja tai makaronia ja ruskistettua jauhelihaa! :x :headwall:
Oletteko oikeasti noin laiskoja tekemään hyvää,monipuolista ruokaa??Ei ihme et lasten lempiruoka on nykyään hampparit!!Muistakaapa et ollaan jenkkien jälkeen lihavin kansa!!
 
mammaliina
pyrin tekemään ruokaa, ainakin keitot ja laatikot niin, että niitä syödään kahtena päivänä(kiva ettei tarvi aina ruokaa kokata, vaan hiukka helpommalla välillä..)

keitot esim.makkara-jauheliha-nakki-pinaatti-kala ovat helppoja ja edullisia tehdä, sekä uppoavat hyvin pienimmillekkin.

erilaiset pastat syntyvät helposti-pannulle kana-liha-kinkku suikaleita + muita hökkeitä mieltymyksen mukaan ja kermaa, haudutetaan hiukan aikaa ja sekotetaan keitettyyn makarooniin..

erilaiset kiusaukset ovat maailman yksinkertaisempia tehdä: perunaa,sipulia, mustapippuria,kermaa ja lihaa/kalaa maun mukaan

kala on nopea ja helppo valmistaa: lähes kala kuin kala paistuu nopeasti pannulla kastikkeeksi esim. perinteinen kylmä kermaviili kastike
 
Ihan pakko sanoo nyt että mun lapset ei oo kun kerran elämässään saanu kalapuikkoja ja sekin kerta oltiin naapurissa syömässä.
Eineksiä en käytä mutta en silti koko päivää keittiössä vietä.
Enkä mä nyt tarkoita arvostella muita, oon ite vaan tällänen.
 
lami
Vauvalla omat ruuat, yleinsä ostan kaupan valmis soseita joskus teen itse esim nakeista,porkkanasta ja perunasta soseen 8kk vanhalle pojalle. Hän syö vain niitä 5-6kk soseita eikä 8kk vanhalle tarkoitettuja kun ei ilmeisesti pidä mausteista eikä möykyistä :/ Muttakaupan ruuat on aivan ykkösiä hänen makuun

En osaa tehdä pieniä annoksia joten miehen kanssa syödään 2-3 päivää samoja ruokia riippuen mitä teen ja syökö mies paljon...
Ennen tein kaiken itse nyt olen laiskistunut ja käytän paljon puolivalmiita kuten kastikkeet peruna sipuliseos jne.

Eilen syötiin jauhelihakastiketta ja spaghettia, kaupan valmis pastakastike chili tomaatti johon lisäsin ruskistetun ja maustetun jauhelihan.
Tänään aion tehdä kanakastiketta ja riisiä. Taas valmis kastike (curry) johon lisään broiskun, ananasmurskan, herneet, paprikan ja kukkakaalin. Säästyy paljon aikaa kun käyttää puolivalmiita :D
 
me4
Meillä tuotiin tänään kaupasta broilerpyöryköitä, perunaa, porkkanaa, kalapuikkoja... Yleensä ruoka tehdään jauhelihasta tai broilerista. Peruna-porkkanasose sopii hyvin monelle lisukkeeksi. Keitot tulee usein tehtyä peruna-sipulisekoituksesta ja pakastejuuressekoituksesta. Kiusaukset on meilläkin kova sana, miehen helppo ottaa evääksi. Usein on kaapissa "hätä varana" valmiskastike pusseja tai maustettuja frechejä. Saa helpot risotot, padat, pastat, kun pakkasessa on aina he-ma-pa ym. kasviksia.
Eli meillä perustuu homma tällä hetkellä laajaan ja monipuoliseen "perusvarastoon"...
8kk pojalle on pakkasessa peiniin annoksiin laitettua jauhelihaa ja broileria, joista saa helpot ja nopeat kastikkeet.
Näin meillä :)
 
herkku suu
Meillä tehdään aika usein jauheliha ruokia.Vaikka tänään jauheli kastiketta ja keitettyjä perunoita ja huomenna keitän makaroonia ja kaadan kuumennetun jauheliha kastikkeen joukkoon jonka jälkeen vain sekoitan ne kattilassa ja herkullista on tai sitten vaikka tänään paistaisin ja maustaisin taas jauhelihan ja sipulin keittäisin makaroonin ja sekoittaisin ne yhteen ja huomenna syötäisiin samaa mutta sekoittaisin munamaidon vielä sekaan ja uunin niin makaroonilaatikko olisi valmis. =) Viikon loppuisinkun koko perhe on koolla tehdään aina jotain parempaa..nam,nam sekä jauheliha taikka makkara keitto on helppo valmistaa ja lämmittää hellalla seuraavana päivänä vielä. Jauheliha keittoonkin saa vaihtelua lisäämällä tomaatti murska purkin taikka pilkottua spaketin paloja joukkoon.. ja soija rouhetta kannattaa käyttää jauhelihan jatkeena vaikka keitossa jos tuleekin yllätys syöjiä =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.03.2006 klo 16:09 Kokki kirjoitti:
Uskomatonta millasia ruokia annatte lapsille..Kalapuikkoja tai makaronia ja ruskistettua jauhelihaa! :x :headwall:
Oletteko oikeasti noin laiskoja tekemään hyvää,monipuolista ruokaa??Ei ihme et lasten lempiruoka on nykyään hampparit!!Muistakaapa et ollaan jenkkien jälkeen lihavin kansa!!
Kertoisitko mitä itse teet ruoaksi ja onko aina aikaa tehdä ruoat alusta asti itse kun tuollaisen kommentin laitoit? Ollaanhan me joo lihavin kansa jenkkien jälkeen, mut siihen kyl vaikuttaa enemmän sohvaperunakulttuuri kuin kalapuikot ja makaroni+jauheliha!!!
Meillä syödään harvoin kyseisiä ruokia, mut joskus kuitenkin...
Niin ja itsekin olen kokki...

Hauskaa kevättä ja jätetään arvostelut sikseen! B)
 
Fiina79
mulla on sellanen lista jossa on kaikkia erilaisia ruokia ja teen näitä ruokia vuorotellen... esimerkkejä:kananrintapalat,riisi ja currykastike.perunasose ja kalapuikot tai kalapyörykät.itsetehdyt jauhelihapihvit tai pullat ja perunat kastikkeella.pizza.lasagne.makarooni-jauhelihaseos.spagetti-jauhelihakastike.perunat-jauhelihakastike.paistinperunat.täytetyt jauhelihamurekkeet ja pottumuusi.paistetua seitiä ranskankermakastikkeessa.uunilohikermakastikkeessa ja pottumuusi.kalakeitto.lihakeitto.makkarakeitto.kinkkukiusaus.makaroonilaatikko.täytetyt seitileikkeet ja perunamuusi.risotto.porsaan suikaleet ja perunat.karjalanpaisti.kirjolohikiusaus.keitetytnakit ja muusi.uunikinkku ja pottumuusi.jne... ja ruokien kans syödään keitettyjä vihanneksia,joskus italiansalaattia joskus tuoresalaattia.
 
meillä ainakin kerran viikossa jotakin keittoa, koska se on halpaa ja terveellistä. aika pitkälti mennään lapsien ruokahalun mukaan eli ei kovin maustettua sapuskaa.

ja kyllä jauheliha ja makaroni ovat ruokaa siinä missä muutkin, mutta täytyy muutakin olla välillä!

pinaaattiperunamuusi on miedon makuista ja erittäin terveellistä kuten porkkanaperunamuusikin. kalaakin saa muissa muodoissa kuin puikkoina :)

jauhelihakastikkeeseen voi laittaa porkkanaa, sieniä jne.. Ja jos syksyllä on tullut käytyä sienessä niin kannattaa ehdottomasti tehdä jotain muusia, lihamurekettä ja sienikastiketta!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.03.2006 klo 16:09 Kokki kirjoitti:
Uskomatonta millasia ruokia annatte lapsille..Kalapuikkoja tai makaronia ja ruskistettua jauhelihaa! :x :headwall:
Oletteko oikeasti noin laiskoja tekemään hyvää,monipuolista ruokaa??Ei ihme et lasten lempiruoka on nykyään hampparit!!Muistakaapa et ollaan jenkkien jälkeen lihavin kansa!!
Kaikilla ei oo aikaa duunata tuntitolkulla keittiössä, eikä myöskään kaikki oo kokkeja!
 

Yhteistyössä