IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Hei taas naiset pitkästä aikaa! Ollut aika kiirettä mutta sateen sattuessa maalarilla on vapaapäivä :) ja aikaa kirjoitella tänne

Meillä siis ei yksikään neljästä munasolusta hedelmöittynyt ensimmäisessä icsissä. kaks oli jotenkin haperoita? ja kaks muuta eivät vain hedelmöittyneet. Miehellä siittiöitä pesun jälkeen vain 0,18miljoonaa mutta icsissähän ymmärtääkseni riittää yksi hyvä. eipä sit ollut sellaista siinä porukassa.

Viime perjantaina lääkäriltä tuli viestiä et vaikka tulos oli noin huono, ja kaikesta kuulti läpi et aika toivoton, niin viel ei hanskoja lyödä tiskiin vaan kokeillaan nyt toinenkin kierros. jee!! Hassua kyl taas on aika hoitosuunnittelukäynnille kolmen viikon päähän, en ymmärrä miksei vaan sanota et mitä ja milloin ja antaa palaa. ehkäpä haluavat jutella noista huonoista tuloksista. en tiiä. Mut sitä odotellessa nyt sit. Uuteen kierrokseen siis saatetaan viel tän vuoden puolel päästä.

@Mariah33 aika kurjaa on juuri tuo et ehdotellaan ettei kannata edes yrittää. Ois varsinkin kiva kuulla et mihin se perustuu. Itselläkin jäi lääkäreiden viesteistä sellainen fiilis et pitävät meitä aika toivottomina, vaikkei sitä suoraan sanotakaan. tottakai kalliita hoitoja ei kannata loputtomiin antaa mut ei voi kerrasta luovuttaa! Mulla ikää myös koht 38. Munasolureservi kuulemma hyvä ikäisekseni, näyttävät vain olevan hieman huonolaatusia mut niitä kyl on. kunhan saatais vain kypsymään useampi. Viimeks rakkuloita oli ainakin 15 mutta tosiaan vain 4solua :(

@Jantzu olen itsekin miettinyt välillä et olis hyvä päästä jollekin puhumaan, niin näistä hoidoista kuin muustakin mitä päässä pyörii. Pelottaa vain avata ajatuksiaan jollekin vieraalle et millanen vastaan otto on. ammattilaisen tehtävä kuitenkin on tukea, kuunnella ja löytää keinoja auttaa eikä lytätä, vähätellä ja tuottaa pahaa mieltä.
 
Heippa! Kirjoittelin kesällä hieman, mutta sen jälkeen palstailu on jäänyt vähemmälle. Luin eilen uudet kommentit ja onpas täällä tapahtunut paljon. :) Kesällä, kun oli hiljaisempaa.

Hurjasti onnea plussanneille ja tervetuloa uudet/palanneet keskustelijat. Pahoittelut kaikille pettyneille. Taidan itsekin kuulua tähän pettyneiden ryhmään. 1. PAS (viisi päiväinen blasto) siirrettiin 31.8. ja testauspäivä oli tänään. Aamulla testi näytti pelkkää valkoista. Ai, että inhoan sitä näkymää. :( Eilen söin siis viimeiset Terolutit eli kuukautiset sieltä sitten varmaan pari päivän sisällä alkaa. Testin tekeminen tuntui tällä kertaa todella vastenmieliseltä, kun tiesi, millaisen olon negatiivinen testi aiheuttaa. Teki mieli piilottaa testi kaapin perälle ja unohtaa sen sinne.

Tämä kerta tuntuu jotenkin erityisen pahalta. Aloitettiin IVF/ICSI uudella innolla pari vuoden luomuilun jälkeen. Se into on nyt haihtunut ja fiilis on pohjalukemissa. En ymmärrä, miten te pitempään yrittäneet kestätte. Meillä on kaksi siirtoa vasta takana ja olen henkisesti ihan poikki. Tekisi mieli luovuttaa kokonaan. :cry::cry::cry:

Meillä on vielä kaksi pakkasessa. Miehen kanssa puhuttiin, että kokeillaan vielä niillä ja sen jälkeen pieni paussi ennen kuin aloitetaan uusi kierros.
 
@Summerblues se fiilis negatestipäivänä on ihan totaalisen hanurista todellakin! Pahoittelut negasta. Mutta onneksi useimmiten jo seuraavana päivänä on taas parempi mieli - luovutusmieliala alkaa hälvenemään ja taistelutahto nostaa päätään. Koeta selvitä tästä päivästä niin eiköhän se pian ala helpottamaan! voimia
 
@Summerblues Halaus sulle! Tässä on niin isosta asiasta kyse, vaakakupissa saako kokea vanhemmuuden ja olla jonkun äiti vai jääkö siitä kaikesta paitsi ja millä elämää sitten täyttää. Siihen hetkeen asti kun se lapsenkaipuu itselle tuli, olin täysin onnellinen ja tyytyväinen elämääni mutta sitten kun se lapsenkaipuu iski niin yhtäkkiä ei saanut enää samalla tavalla iloa ja tyydytystä niistä asioista joista ennen sai. Kyllä se biologia on niin pirun vahva, kyse ei ole siitä että ei saa haluamaansa taloa tai matkaa tai mitä tahansa muuta, vaan kyseessä on biologinen täyttymys jota varten yhtäkkiä kokee olevansa olemassa ja jota ilman ei tiedä mitä tekee. Niin isoja asioita ja tunteita ja pelkoja. Siksi tippuu aina korkealta vaikka kuinka olisi varautunut negaan ja siitä samasta syystä jaksaa painaa omilla äärirajoilla eteenpäin hoidoissa taas uuteen ja uuteen siirtoon.

Mä kirjoitan itseasiassa nyt tilaustyönä kirjaa omasta matkasta äidiksi ja nämä kaikki tunteet tulee niin voimakkaana mieleen ja sen painavan kiven voi taas tuntea rinnassa kun niistä kirjoittaa. Nyt omalla kohdalla toista yrittäessä ei ole enää samanlainen ahdistus koska ollaan täydellinen perhe näinkin, mutta halutaan kääntää kortit loppuun ja nähdä tulisiko toinen onni vielä meidän kohdalle ja sisarus esikoiselle. Varmasti negat tulee taas itkettämään vaikka kuinka on olevinaan aika viileä asian suhteen, koska eihän niihin siirtoihin menisi ellei sitä toista oikeasti toivoisi. Mutta vaakakupissa ei ole enää se, jäänkö lapsettomaksi. Ja se on iso ero. Siksi mietin itse viitsinkö tulla kirjoittamaan tänne enää koska tuntuu tavallaan epäreilulta sanoa edes ääneen omasta esikoisesta niitä kohtaan jotka yrittävät ensimmäistä. Mutta ehkä täällä voi nyt erilailla olla tukena ja myös kannustavana esimerkkinä.

Kaikille teille jotka koette tarvitsevanne keskusteluapua, yrittäkää sitä hakea. Ja mielellään juuri lapsettomuuteen erikoistuneen ammattilaisen kanssa. Nämä on niin isoja asioita ja isoja pettymyksiä, että vain vahvimmat jaksaa tällä polulla pitämällä kaiken oman pään sisällä. Itse ajattelin että riitti kun omille IVF-alan työkavereille pystyi puhumaan mutta ei sekään riittänyt ja lopulta pää pettikin toisen hoidon pettymysten jälkeen ja jäin pitkälle reilun 2kk saikulle. Siinä sitten keskusteluavun ja klinikan ympyröistä kunnolla irtautuneena sain pään taas kasaan ja jaksoin lähteä uuteen yritykseen, sen hoidon tuoresiirrosta tärppäsikin. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut järkevää hakea sitä ulkopuolista keskustelutukea itselle vieraalta ammattilaiselta jo hoitojen alussa. Ja ihmisethän on erilaisia, toiset pärjää pitkäänkin itsekseen ja toiset tarvitsisi tukea alusta asti.
 
Kiitos tsemppeistä @Mandala ja @CherryPie85. Itkuhan tänään pääsi työpaikalla. Työskentelen vielä avokonttorissa. Onneksi pääsin huomaamatta työkaverin huoneeseen ilman, että kukaan tuli vastaan. Työkaveri tietää tilanteen ja sain onneksi siellä koottua itseni kasaan. Pitää kyllä harkita ammatillista keskusteluapua, kun ei viitsisi ystävien päälle (ja tänne palstalle) tätä kaikkea kaataa... Pitää soittaa työterveyteen, jos olo jatkuu pidempään näin pahana.
 
@Mariah33 Siis onpas ikävä asenne teidän lääkärillä. Realismi on ihan eri asia kuin pessimismi, kyllä ammattilaisen työ on tsempata kun toivoa on eikä lytätä sitä. Oon tosi pahoillani kun omaan erikoisalaan kuuluu tommosia idiootteja. Nyt ota vain iisisti ja katso rauhassa perjantain punktio ja sen saalis ja tulos. Toivotaan edelleen parasta tämän hoidon suhteen, kun se yksi hyvä saattaisi riittää! Jos uusi hoito kuitenkin tarvittaisiin niin suosittelisin kyllä lääkärin vaihtoa (on mahdollista myös julkisella, en tiedä oletteko julkisella vai yksityisellä) koska sulla on oikeus toteuttaa hoito kannustavassa ilmapiirissä. Halauksia ja tsemppiä hoidon loppumetreille!
 
  • Tykkää
Reactions: Mariah33
@Mandala En oo naikkarilla. Oma poli on täällä Pohjanmaalla ja toimenpiteet on TAYS:issa. Niin ja @CherryPie85 ; julkisella puolella oon.

Oon kyllä yllättyny siitä negatiivisuudesta... o_O Kai tuo on tapa saada psyykattua potilas siihen että ei odota mitään tulosta ja ei sitä myötä tipahda sit mistään pilvilinnoista... Mutta kivalta se ei tunnu kun tapetaan toivo kokonaan! Niin kuin täällä on puhuttukin; nää on niin herkkiä asioita niille jotka tätä prosessia joutuu käydä läpi, että luulis että saisi edes hieman empatiaa ja edes pientä tsemppiä... (n) Ja tuo kommentti lopettamisesta; sekoittikohan se mut johonkin toiseen jolla on jo monta yritystä takana...? Tuntuu jotenkin niin kummalta että tuollaista edes kysytään kun ei ole vielä edes se ensimmäinen punktio takana! o_O Noh, päätän jättää sen omaan arvoonsa ja katsotaan kuinka käy! Ja vaikka tämän kierron saalis olisi (on) huono, niin ei se sitä sano etteikö se 2. yritys voisi olla sitten parempi! En mä ainakaan todellakaan lyö tässä vaiheessa hanskoja tiskiin! Kyllä tämä kortti katsotaan loppuun asti. :)
 
Pahoittelut @Summerblues❤ Toivottavasti teidän pakasteessa odottelevat tuottavat iloisen yllätyksen! Ja @Mariah33 tarvitset kannustusta ja tukea kaikilta, myös lääkäriltä! Toivottavasti kaikki menee paremmin keräyksessä❤
@Mandala kiitos tsemppauksesta, se piristi. Täällä oma mieleni muuttuu koko ajan toiveikkaasta pelkoon..tänään ollut alaselkä kipeä (kuten ennen menkkoja) ja sitten, harmi vaan, pikkareissa ruskeaa tuhrua, ihan vähän. Sama alkoi tuoresiirrosta pp5 tai 6..ja voimistui päivä päivältä, lopuksi melkein menkkatasoiseksi.
Olikos se @atvk87 kun mainitsi väsymyksestä..? Mulla ollu päiväunien tarve joka päivä. Jo ennen siirtoa eli tod.näk.johtunee tosiaan näistä lääkkeistä.
@daim1 mun eran tulos oli alkion siirto 146h (+/-3h) Terolutin aloituksesta ja siis päivänä 6. En saanut mitään arveluja edellisestä epäonnistumisesta, mutta nyt ajattelin toivoa perusteellista pohdintaa jos ei kaikesta huolimatta tärppää. Jos oma ikä (40!) tässä pääsyy, voisin harkita lahjoitusalkiota. En tiedä mihin oma mieli vielä muuttuu. @justhope kun tässä kuitenkin yksin minäkin ja pohdiskelen, niin välillä tuntuu että se toisen mielipide olisi hyvä olla. Ehkä siis ammattilaiselle jutteleen, kuten @Jantzu pohdittiin. Vielä on toivoa jäljellä! Ja mielenkiinnolla odotan mitä tikut näyttää...ehkä jo huomenna.
 
  • Tykkää
Reactions: daim1 ja Rusakkonen
Oon unohtanut kertoa, että varastorautani on nyt jo hyvällä tasolla eli 68! Otin tankkauksen kesäkuussa, kun selvisi, että arvo oli silloin vain 17.. Lisäksi olen imeskellyt yhden Maltoferin melkein joka päivä. Samalla kiinnittänyt huomiota ettei ole kofeiinia tai maitotuotteita ainakaan tunnin sisään sen otosta, voivat vaikuttaa imeytymiseen. Ja jotain c-vitamiinipitoista mukana lisäämässä imeytymistä. Lisäksi mama-monivitamiinissakin rautaa. Näillä pitäisi jaksaa:) eli jos kuulolla on vielä joku, joka ei tiedä omia ferritiini-arvojaan, menkää mittauttamaan! Hemoglobiini ei kerro raudanpuutetta.. Ja rauta-arvot saattavat vaikuttaa raskautumiseen. Mulle on sanottu, että ferritiini pitäisi olla ainakin 40-60.
 
  • Tykkää
Reactions: Rusakkonen
Kiitos kaikille kun jaoitte omia kokemuksia ja tietoa ja tsemppiä. tuntuu hyvältä jutella ihmisille jotka tosissaan ymmärtää :)

@Jantzu inhottavaa että oot kaiken tän keskellä joutunu vielä kokemaan noin inhottavaa käytöstä :( paljon tsemppiä tulevaan!

@justhope onpa sulla ollu kyllä pitkä tie :( onneks kuitenki sit vihdoin pääsit alottamaan :)

@Mandala kiitos tsempeistä :love:
 
@Mariah33 Selkeesti vaikuttaa, että lääkäri sekoittaa sut johonkin toiseen. Mun yks kaveri oli siellä Seinäjoella + taysissa ja kehui ammattitaitoista lääkäriä, joten vaihtoehtoja on oltava?
Tai sitten jos matka ei hirvitä, niin siirtykää kokonaan taysiin? Siellä on kuitenkin ihan maan johtavat julkisen puolen lääkärit ja osaaminen.
Tsemppiä vikoihin päiviin! :)

Joo @Nipsu_78, otan edelleen päivittäin päiväunet. 15 min - 2 h, riippuu kuinka paljon ohjelmaa on illaksi. :D Väsyminen alkoi kyllä reilusti ennen siirtoa, joten ei voi tästäkään valitettavasti mitään olettaa. Ja kai sitä olis vieläkin liian aikaista oikeille oireille.

Pahoittelut negasta @Summerblues :( Onneksi pääsette heti perään yrittämään uutta pas:eek:a ja ei tarvitse heti asennoitua uuteen hoitokiekkaan. @Mandala hyvin sanoikin, että yhtäkkiä se toivo ja taistelutahto ilmestyvät sieltä, kun siirto lähenee.
Voimia!

@Rosee ja @Wintersun paljon on matkan varrella jo teille tapahtunut, toivotaan että parempia aikoja olisi luvassa. Hurja aloitus hoidoille ainakin molemmilla. Täältä onneksi löytyy vertaistukea vähän joka tilanteeseen, vaikka jokaisen tie yksilöllinen onkin.

Tilasin kesän alussa ebaysta first response -testejä, jotka jenkkien suosiossa. Tai siis luulin tilanneeni. Myyjä ei herättänyt epäilyksiä, sijainti oli Briteissä ja kaikki muu meni hyvin, mutta paketissa vaan kesti ja kesti ja lopulta ne tulivat Kiinasta! Feikkejä ja ilman käyttöohjeita. No, ilmiannoin myyjän ebayssa ja tuote hävisi sieltä, enkä pääse siis tutkimaan olisiko siellä ollut niille ohjeita.
Onkohan väliä jos kastan purkkiin, mutta pitääkö 5 vai 10 sekuntia ja onko sillä sitten lopputuloksen kannalta väliä? Entä jos ne eivät toimi ollenkaan, pitäiskö ostaa vielä jotain toisia varmuuden vuoksi. Kauhee ku pitää vielä tällastakin alkaa stressaa.
Koko testin tekeminen alkoi tänään ahdistaa hirveästi. On niin kiva olla tällä mentaliteetillä, että alkio ois vielä mukana. Haaveilin jo tekeväni aiemmin testiä, mutta en uskallakaan.
 
Ferritiinin mittaus on kyllä ihan perusteltu labra kaikista lapsettomuuspotilaista. Tulkinnan mukaista hieman se, mitä arvoja sitten pitäisi hoidattaa. Olen itsekin lukenut että jossain suositellaan tuota vähintään 40-60, mutta meidän klinikan ylilääkärin kanssa kun puhuin aiheesta niin hän sanoi että tutkimustulokset eivät ole niin vakuuttavia että voitaisiin jotain virallisia suosituksia antaa. Se tutkimus johon rautatankkausta puoltavat lääkärit yleensä nojaa, on sellainen jossa ei varsinaisesti tutkittu edes ferritiinin vaikutusta raskautumiseen vaan hiustenlähtöön. Tästä toki voi olla jo paljon tuoreempaa tietoa, mutta näin mulle sanottiin pari vuotta sitten ja aiheesta oli aiemmin puhuttu alamme kongressissa muistaakseki 2012 tai 2013.

Itselläni oli kesän alussa hemoglobiini 139 ja ferritiini 29. Omasta toiveestani söin rautatankkauksen 1kk loppukesästä ennen PAS:ia mutta emme kontrolloineet ferritiiniä enää koska en varsinaisesti kärsi tuolla arvolla raudanpuutteesta ja silloin 1kk rautakuuri riittää mikäli haluan asialle jotain tehdä. Pidempiä kuureja sisätautilääkärit eivät suosittele ellei kärsi raudanpuutteesta. Jos kuitenkin aikoo käsikaupparautaa syödä yli 1kk ajan vaikka hb ja ferrit on olleet normaalit, niin maksa-arvoja pitäisi seurata eli siksi ei kannata kenenkään omin päin rautaa tankkailla. Tämän sanon siksi, että julkisella sektorilla töistä jäi mieleen potilastapaus jossa rouva oman käden oikeudella söi pitkiä rautakuureja käyden muualla labrassa mittauttamassa ferritiiniä. IVF-klinikalla oli siis sanottu, että 1kk rautakuuri eikä muuta, ferrit oli tankkauksen jälkeen muistaakseni vähän alle 40 ja hb koko ajan normaali. Muiden oireiden perusteella myöhemmin kun viimeinen IVF oli tuloksettomana tehty meidän labroissa jäi kiinni aivan päin puuta olevat maksa-arvot. Tuossa vaiheessa potilas kertoi kuukausia kestäneestä rautatankkauksesta jonka lopetti kun ferrit oli 80. Se, vaikuttivatko nämä hurjat maksa-arvot mahdollisesti siihen ettei viimeisestä hoidosta saatu tulosta, ei voi kukaan sanoa. Ainakaan tuo ferrit 80 ei ollut riittävä apu. Perustelu tämä ei kuitenkaan ollut enää uuden hoidon tarjoamiselle, koska potilas oli vastoin hoitavan lääkärin ohjetta tankannut rautaa kuukausikaupalla vaikka rauta-arvot olivat normaalit.

Ja puhuin nyt siis tilanteista jossa hb normaali ja ferrit matala. Jos myös hb on matala niin kyseessä raudanpuute jota korjataan lääkärin ohjeiden mukaisesti tarvittaessa pitkälläkin rautakuurilla. Mutta tosiaan kaikkien joista ferritiiniä ei ole mitattu, kannattaa se pyytää ja keskustella sitten lääkärin kanssa olisiko rautatankkaus tarpeen.
 
@Mariah33 Selkeesti vaikuttaa, että lääkäri sekoittaa sut johonkin toiseen. Mun yks kaveri oli siellä Seinäjoella + taysissa ja kehui ammattitaitoista lääkäriä, joten vaihtoehtoja on oltava?
Mistä arvasit tuon Seinäjoen, vaikka niin ympäripyöreästi sanoin vain että Pohjanmaalla... :D Meillä oli aivan aluksi (inseminaatiohoitojen aluksi) todella hyvä ja ihana lääkäri ja toivoinkin että se sama olisi aina kun mentiin sinne, mutta sitten pikkuhiljaa se alkoi vaihtua tähän toiseen ja tämä toinen on ollut nyt jo ainakin toista vuotta joka kerta. :cautious: En tiedä onko tämä ensimmäisten kertojen lääkäri vielä täällä polilla, mutta jos on niin ehdottomasti haluaisin hänelle. Hän oli myös osastolla silloin kun sain keskenmenon toisella kolmanneksella... Harvoin löytyy lääkäriltä empatiaa, mutta häneltä löytyi. ❤

Kiitos tsempeistä kaikille! :love:❤
 
Viimeksi muokattu:
Tanaan oli ultra, limakalvossa se oikea triple lining, munasarjat kummatkin hyvin levossa Progynovan avulla. Nyt paksuus oli 6.7mm. Laakarin kanssa paatettiin, etta alan ottaa neljannen Progynova-tabletin paivassa eli estrogeeni nostettiin 6mg:sta paivassa 8mg:aan. Suunnittelemme yha siirtoa ensi viikon loppupuolelle, paiva tulee hiukan riippumaan myos lennoista, jotka yritan selvittaa huomiseksi. ERA:n mukaan siirron on tapahduttava 121 tuntia Terolutien aloittamisesta, joten sekin tassa pitaisi ottaa huomioon; limakalvo ei enaa paksune Terolutien aloittamisen jalkeen. Lisaksi tassa pitaisi pian aloittaa Prednisolone. Onko kukaan kayttanyt Prednisonea? En viela tieda, miten sita kaytetaan. Olen kuitenkin jo hakenut laakkeet eli Prednisolonen ja Augmentin-antibiootin (olikin jannaa, kun hain suomalaisen laakarin kirjoittaman eurooppalaisen reseptin apteekista ... ja oli muuten tosi halpaa! :) ). Onko kukaan kayttanyt antibioottia osana alkionsiirtoa? Sentaan kaytosta en viela tieda enempia kuin etta Terolutin kanssa tulee.
 
@atvk87 se on ihan älyttömän yleistä eBayssa ett muka myyjä just britti mutta Kiinasta tulee. Mä huomasin sen kolme vuottta sitten kun ekaa kertaa sieltä tilasin (dopplerin) ja kesti tyyliin kuukausi vai puolitoista. Kun sieltä tilaa niin kannattaa katsoa tarkkaan myyjän tiedot koska kyllä siellä usein jossain pienellä lukee Kiina.

Mitä testaamiseen tulee niin mä aina sen 10s kyllä dippaan vaik lukee 5s. Ja aina annan sekunnin pari valua pissaa pönttöön ja sitten kerään talteen. Jos tulos yhtään epäilyttää niin hae pregcheck koska ne on yleensä ollut erittäin luotettavia.

Omaa napaa sen verran että tänään aamulla nyt tärisevin käsin uitin ovitestin ja 2016 vanhentuneen sofie one stepin. En muistanutkaan miten hitaasti niihin mitään tulee jos tulee ja heti oli kirves kaivossa. Mutta kyllä niihin tuli kuin tulikin muutamassa minuutissa väriä :cautious: myönnän nolona että mulla on vielä kolmen vuoden takaiset kaikki testit tallessa :oops: ja vertasin viime kerran ekoihin pp5 testeihin ja kyllä ne samannäköisiä oli.
Eilenhän illalla kun vein testejä vessaan aamua varten niin vessassa käydessä pöksyissä haaleaa ruskeaa vähän ja pyyhkiessä mikä kyllä menisi linjassa (vähän ajoissa) normi kiertoon kun alkaa tuhruamaan ennen menkkoja, että vähän jännäksi menee vessareissut. Viimeks tuhrusin päivittäin rv4-9 joten nyt ollaan kyllä aikaisessa sen kanssa jos edes raskauteen liittyy.

Oireita jos nyt haluaa jotain keksiä niin eilen paleli illalla, hentoa kivistystä munasarjojen kohdalla silloin tällöin (keltarauhanen? En tiiä missä se pitäis olla) ja tuntuu että hajut on voimakkaampia, muuta en kyllä edes saa kuviteltua. Jos piinapäivä meni aika rennosti niin nyt alkaa se kunnon piina taas.
 
@Mandala Varovaiset onnittelut! :love::love::love:

Täällä pp7. Rintoja särkee, ei arista. Alaselkä tuhottoman kipeä mutta epäilen että vika on ennemmin meidän sängyssä. :LOL: Esikoisen plussa oli aikanaan tuoresiirrosta ja tukilääkkeenä oli Lugesteron ja Pregnyl-pistokset muutaman päivän välein. Tuosta cocktailista sai kyllä kaikenlaisia oireita eikä tiennyt kuinka pian vuoto alkaisi niiden jälkeen niin plussaa ei osannu erityisemmin odottaa. Outoa kyllä piinailla taas. Välillä on niin varma olo onnistumisesta (eikä hajuakaan mihin se perustuu) ettei osaa kuvitellakaan muuta vaihtoehtoa ja välillä niin varma olo siitä etten todellakaan voi olla raskaana että suunnittelen testin jälkeiselle viikonlopulle ei-raskaana-olevalle sopivaa herkuttelua kuten viinitastingia, sushia, mätejä ja sampanjaa, juustoja jne. :ROFLMAO: Noh, odotellaan nyt vaan kiltisti, viikon päästä tietää. Edelleen ajatus kotitestistä ahdistaa niin paljon että en varmaan aiemmin testaa kuin on pakko. Tuntuu että kotitestaaminen itsessään jo manaa huonoa tulosta koska en osaa kuvitellakaan miltä positiivinen tikku näyttäisi. Verikokeen osaan kuvitella. :LOL:
 
  • Tykkää
Reactions: Mandala
@Mandala mä oon aina ollu tarkka ku sieltä tilannu jo kymmenen vuotta, mut nyt eka moka! Kai sitä vois silti koittaa, kai ne kiinalaisetkin testaa? :D
No nii, hyvältä kuulostaa sulla meininki siellä! Pidetään peukkuja :)

Mulla tulee nyt tosi ällöä tekstiä! Varoitus!
Ku oon käyttäny lugejen tilalta crinonea ja oon ollu kauheen tyytyväinen kun siitä ei tuu sitä puuroa housuihin. Oon ajatellu että koska se on geeli, niin se sen takia ei jätä samanlaista kuorta tms, mikä pitää sen kapselin kasassa. Mut mul on ollu tosi turvoksissa alakerta ja aika kipee laittaa asetin, vaikka se on kapee ja pieni. Mut nyt pari päivää on asettimen mukana tullu ulos sellasta nenäliina pesukoneessa -tyylistä purua ja sit tänä aamuna päätin et kivusta ja inhottavasta tunteesta huolimatta koitan kaivella sieltä jos on enemmänkin. Ja sitä oli! Siis ihan hirvee määrä sitä purua ja mömmöä ihan vaaleenpunaseks värjäytynyttä ja verta ja riekaleita seassa. :confused: en tiiä mitä pitäis ajatella, et onko toi ny parempi vai se sit taas ihoa ärsyttävä kokkarepuuro housuissa. Kaikkee täs jumalauta saakin kestää! Mulle tuli siitä kaivelusta ihan fyysisesti paha olo joka jatkuu vieläkin, tuntu niin inhottavalta ku aivan turvonneet paikat ja kitkaa täynnä. En oo uskaltanut kauheesti aiemmin sörkkiä, kun tuntuu ettei se hyvää tee. Mut tostakaan ei voi hyvää seurata, jos värkki täynnä kaikkee ylimäärästä jatkuvasti.

Kyllä on taas seksi viimeinen asia mielessä!
Pystyykö kukaan hoitaa parisuhteen seksielämää hoitojen ollessa päällä? o_O
 
  • Tykkää
Reactions: Mandala
@atvk87 Tuo sun oireilu kuulostaa vähän hiivalta? Vois ihan hyvin olla, että uusi lääke on saanut bakteerit epätasapainoon.

Olen käynyt tasaiseen tahtiin kurkkimassa, mutten ole kirjoitellut kun ei oo vielä mitään uutta raportoitavaa. Mies selvittelee vapaapäivämahdollisuutta. Olis tosi kiva jos hänen ei tarttis pomolle kertoa poissaolon syytä - vaikka kuinka painottais luottamuksellisuutta niin varsinkin tässä maassa naisvaltaisella työpaikalla ei taatusti tuollainen asia pysy salassa, etenkin kun pomo itse on tuore äiti :rolleyes:.
Tänään pitäisi asian selvitä. Pahimmassa (vaiko parhaassa tapauksessa) mulla olis lähtö Suomeen viikon varoitusajalla, jos mielin saada suunnittelukäynnin jo ennen seuraavia menkkoja...
 
  • Tykkää
Reactions: Rusakkonen
@Lallastiina Mulla on joskus ollu muutama hiiva, niin ne oli ihan erilaisia ja kutitti kauheesti.
Tässä se lääkkeen joku sivuaine on tollasta mönjää ja sitten kun on niin turvonnut, niin ei pääse valumaan pois.

Toivottavasti miehesi saa vapaan järjestymään, että pääsisitte alkuun!
 
@Summerblues, pahoittelut negasta. Henkisesti kyllä tosi rankkoja nämä hoidot. Me ollaan myös mietitty, että jos vielä meidän viimeisen huurunenän siirrättäisi ja sitten pitäisi taukoa. Mutta voihan se olla, että niistä kahdesta jo ensimmäinen tuo plussan testiin. Onko teidän pakkasessa olevat alkiot myös blastoja?

@Mandala, kuulostaa hyvälle nuo sun testailut. Toivottavasti vahvistuu.

@millionnea, hienoa että pääsette noin pian jo seuraavalle kierrokselle.

@Mariah33, toivottavasti saat lääkärin vaihdettua. Luulisi kenen tahansa muun olevan empaattisempi. Itseäni toisaalta kyllä ärsyttää myös ainainen positiivisuus. Että toivotaan nyt plussaa, kun tästä plussaat, limakalvo on tosi hyvä, on tosi hyvä johtofolli… ja sitten aina kuitenkin on saanut pettyä. Olisi jollain tavalla helpompaa, jos löytyisi joskus jotain valitettavaa eikä oltaisi selittämättömiä. Vaan eipä se tuollainen jatkuva negatiivisuus kyllä ole yhtään parempi asenne hoitohenkilökunnalta.

Väsymyksestä oli puhetta, niin päiväunia on täälläkin otettu. Luulen, että ne on nuo luget mitkä väsyttää. Toisaalta Estradotit valvottavat, aina laastarinvaihdon jälkeinen yö menee erityisen heikoilla unilla.

Ensi viikolle onkin paljon piinailijoita. Toivottavasti pärähtää monta plussaa.

Mulla oli siis testipäivä eilen, ja haaleahko plussahan se siellä kurkki. Soittelin polille ja sain puhuttua lähetteen verikokeeseen. Hcg oli 70, mikä on kyllä hyvin alhainen viikolle 4+4. Tänään soitin polille uudelleen ja siellä hoitaja tuloksen jälkeen jotain selaili ja sitten oli jo ultraa varaamassa. Sain kuitenkin puhuttua, että konsultoi lääkäriä ensin. Menen nyt perjantaina uusintaverikokeeseen. Pelottaa, että on taas kohdunulkoinen, kun testit edelleen vahvistuvat
 
Nimi# yritys aloitettu # mones lapsi # syy # mones hoito meneillään

Annimiina89 #4/16 #2. #munanjohtimet tukossa # 1.IVF
atvk87 #7/17 #1. #siittiöt # 1.ICSI/2.PAS
Carinem #10/16 #1. #endo # 1.IVF/2.PAS
CherryPie85 # 8/2018 # 2. #selittämätön/matala AMH # 3.ICSI / 1.PAS
daim1 #7/16 #1. #selittämätön # 3. ICSI
Domi #4/12 #1. #selittämätön # 5.IVF/1.PAS
JannaJ #-10 #2. #selit./1.tuuba/hiipuvat munas. #2.IVF (ekasta tyttö)
Jantzu #-15 #1. # siittiöt # 3.ICSI/3.PAS
Katti75 #4/2018 #2. #ikä # 2. IVF (ekasta tyttö)
KuuBe #2013 #1.#selittämätön #2.IVF/1.PAS
love- # 2014 #1. #siittiöt # 3.IVF/ICSI
Manteli86 #8/18 #1. #endometrioosi # 1.IVF
Maravilla #2/15 #1. #selit # 3.IVF
Mariah33 # 05/13 #1. # selittämätön/ikä # 1.IVF
Millionnea # 2012 # 2 # siittiöt? munasolut? # 2. ICSI
Nennalii #2012 #1. #selittämätön/siittiöiden laadun vaihtelu # 2.ICSI
Ninnupinnu #6/16 #1. #selittämätön # 4.IVF/1.PAS
Nipsu_78 #9/17 #1. #ikä/muu tuntematon syy
# 2.IVF
Orapihlaja89 #-16 #2. #siittiöt # 1.IVF 1.PAS
Piikkinen #12/16 #2. #matala amh+ikä+endo+perussairaus # 4.IVF
Rusakkonen #1/2017 #1. #ikä # 5.IVF/ICSI 1.PAS
Summerblues #2/16 #1. #selittämätön # 1.IVF/ICSI
Taival #8/15 #1. #siittiöt # 2.IVF/ICSI 1.PAS
Toivo2016 #3/13 #1. #ikä, johdin poist. ym # 6.IVF
Uneksija17 #4/15 #1. #pcos/selit. # 1.IVF/2.PAS
vipe1986 #9/18 #3. #endo ja siittiöt # 2.ICSI 2.PAS tulossa

Piinailijat:
Nipsu_78 17.9. (5pvä/6.9.)
atvk87 18.9. (5pvä/4.9.)
Mandala 18.9. (5pvä/7.9.)
CherryPie85 19.9. (5.pvä/5.9.)

:love: Plussat 2017 :love:
Syys:
#hope 1.IVF (2pv)
Bridge 5.ICSI: jälk. 5pv. lahjasolu
SalamaT 3.IVF/3.PAS (5pv)
Helios 4.ICSI 7.PAS (lahjasiit.) (5pv)
Loka:
Siida 2.ICSI/1.PAS (2x3pv)
Mishala 2.IVF (5pv)
~SeaWind~ 1.IVF(5pv)
kiuski 2.ICSI/1.PAS (5pv)
maljakko 3.ICSI 2.PAS (5pv)
Marras:
marrasmai 5.ICSI (5pv)
Joulu:
Zoona 2.IVF/3.PAS (3pv)
gemmy 3.IVF/1.PAS (tm)
Domi 4.IVF/1.PAS (tm)
lullaby 7.IVF (5pv)
Daim1 1.ICSI/1.PAS (tm)

:love: Plussat 2018 :love:
Tammikuu:
Ravishing (luomu)
An1z81 1.IVF 1.PAS (tm)
Choco coco 1.IVF 1.PAS (5pv)
joskusvielä 3.IVF PAS (6pv)
Helmikuu:
Piinailija 2.IVF/ICSI (kem)
Iiris80 1.IVF (5pv)
kop kop 1.ICSI 3.PAS (5pv)
Maaliskuu:
Amagara82 2.IVF 2.PAS (6pv)
Jantzu 3.ICSI (kem)
Huhtikuu:
Ckk 1.ICSI (5pv)
Toivo2016 6.IVF (kem)
mmmoi 1.ICSI 3.PAS (5pv)
Jantzu 3.ICSI/1.PAS (ku)
kettuperhe 1.IVF (2x3pv)
An1z81 1.IVF/2.PAS (5pv)
Toukokuu:
Voyage 2.ICSI (ku)
Miitta37 1.IVF/1.PAS (5pv)
Kesäkuu:
Toiveikas81 3.ICSI (5pv)
Fainatus 1.IVF/1.PAS (4pv)
Heinäkuu:
Ismundo 1.IVF/2.PAS (5pv)
BabyMaybe (luomu)
Elokuu:
-dino- 2.IVF/2.PAS (6pv)
Syyskuu:
Ihanapa 2.ICSI/1.PAS (3pv)
rouvaNiisku 1.IVF (4pv)
Sunflower33 1.IVF/1.PAS (3pv)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: millionnea

Yhteistyössä