Itsetehty kerrossänky

Hei!

Onko kukaan tehnyt itse kerrossänkyä? Haluasin mökille "mittatilaustyön" mutta ihan omin neuvoin en uskalla projektiin ryhtyä. Löytyisikö jostain ohjeita tai miltä foorumilta kannattaisi kysellä. Googletin mutta en löytänyt mitään järkevää :(.
Kiitos jos osaat auttaa.
 
Faa
Jos lasten kerrossängyn tekee itse, voisi olla hyvä seurata kerrossänky-valmistajien tapaan turvalliseksi todettuja rakenteellisia ratkaisuja.

Suomessa noudatetaan EU:n kerrossänky-standardeja EN 474-1:2012 ja EN 474-2:2012, jotka tähtäävät lasten onnetomuusriskien vähentämiseen hyväksi todettujen käytäntöjen perusteella. Noita standardeja ei kannata pelästyä, voisi olla sänkyä tehdessä hyvä selailla. Aika nopeasti selailtavia ja omaksuttavia suurimmaksi osaksi maalaisjärjenmukaisia. Yrittävät varmistaa sitä, että lapsi ei tarkertuisi johonkin sängyn rakoon ja että sänky rakenteellisesti kestäisi. Standardit voi löytää Suomen standardoimisliitosta ja joistain kirjastoista, joilla on pääsy heidän kokoelmiin.

Tässä esimerkkikuva EN 474-standardista - turvakaiteesta ja tikkaiden kulkuaukosta.


Asiaan liittyen - koostin kerrossänkyihin liittyvistä käytännöistä ja suosituksista jutun, jossa myös viitataan näihin turvallisuussuosituksiin: Kerrossänky – suositukset lasten vanhemmilta ja asiantuntijoilta
Saa katsoa, jos sattumalta löytyisi myös jotain hyödyllistä omaa kerrossänkyä suunnitellessa.
 

Yhteistyössä