Valmistan itse pojan (8kk) kasvis- ja lihasoseet. Keitän ja soseutan ison määrän kasviksia kerralla ja pakastan nokareina. Olen keittänyt perunaa ja porkkanaa, joiden sekaan olen vuorotellut parsakaalia, kukkakaalia ja kesäkurpitsaa. Lihat olen keittänyt, hienontannut ja pakastanut erikseen, ja otan annokseen sopivan määrän.
Riisiä en ole pojalle vielä antanut, mutta makaronia olen pari kertaa keittänyt pienen erän ruuan sekaan. Voiko ja kannattaako makaronia ja riisiä pakastaa? Eli voisko niitäkin keittää isomman erän esim. kasvisten ja vaikka jauhelihankin kanssa, soseuttaa ja pakastaa?
Entäs pakastevihannesten käyttö. Sulatettuja vihanneksia ei sais uudelleen pakastaa, mutta voiko keitettyjä pakastevihanneksia pakastaa? Eli voisko vaihtelun vuoksi käyttää niitä kasvissoseisiin?
Riisiä en ole pojalle vielä antanut, mutta makaronia olen pari kertaa keittänyt pienen erän ruuan sekaan. Voiko ja kannattaako makaronia ja riisiä pakastaa? Eli voisko niitäkin keittää isomman erän esim. kasvisten ja vaikka jauhelihankin kanssa, soseuttaa ja pakastaa?
Entäs pakastevihannesten käyttö. Sulatettuja vihanneksia ei sais uudelleen pakastaa, mutta voiko keitettyjä pakastevihanneksia pakastaa? Eli voisko vaihtelun vuoksi käyttää niitä kasvissoseisiin?