Kaipailisin itse tehdyn riisi tai maissijauhoista tehdyn vellin ohjetta erityiskorvikkeelle. Siis paljonko vettä, jauhoja ja korvikejauhetta ja missä vaiheessa se korvikejauhe lisätään? Jäähtyneeseen velliinkö?
Vettä 2 dl. Kiehauta vesi. Lisää riisihiutaleita noin 0,5 dl. Sekoita. Jäähdytä velli. Kaada jäähtynyt velli tuttipulloon ja lisää 5 mittaa korvikejauhetta. Sekoita.
Ohjeen määriä hieman muunnellen saa pienempiä ja isompia annoksia.
Apteekista voi kysyä ohjevihkosta, jossa ruoanvalmistusohjeita erityiskorviketta käyttäen.
Heippa!
Jos haluat tehdä vellin nimenomaan jauhoista, niin minä olen tehnyt riisivellin Risentajauheista muuten sama ohje kuin edellä, mutta noita jauhoja tarvitaan noin
1 ruokalusikallinen.