Iso-Fifi puri 7v poikaa Mikkelissä

  • Viestiketjun aloittaja vieras.
  • Ensimmäinen viesti
vieras.
Karannut dobermanni retuutti tyttöä ja puri pojan sairaalakuntoon Mikkelissä | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Karannut dobermanni retuutti tyttöä ja puri pojan sairaalakuntoon
Torstai 7.11.2013 klo 15.24 (päivitetty 8.11.2013 klo 13.42)


Isokokoinen dobermanni hyökkäsi 7-vuotiaiden tytön ja pojan kimppuun Mikkelin Tupalassa tänä aamuna.

Koira karkasi rivitaloasunnosta aamuyhdeksän aikoihin ja lähti juoksemaan läheistä tietä pitkin. Vähän matkan päässä 7-vuotiaat tyttö ja poika kävelivät tien vierustalla. Koira tarrasi tyttöä repusta, kaatoi ja retuutti maata pitkin. Reppuun tuli reikiä, mutta tyttö ei saanut vammoja. Sen jälkeen koira hyökkäsi pojan kimppuun ja puri selästä.

Pojan selkään tuli vertavuotavia haavoja, ja hänet vietiin Mikkelin keskussairaalaan.

-Emme toistaiseksi tiedä, miksi koira kävi lasten kimppuun, sanoo rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen.

Rivitaloasunnossa vieraillut koiran omistajan ystävä sai dobermannin kiinni.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus.
 
"vieras"
Dobermannit kieltoon, ovat arvaamattomia otuksia.
Oikein koulutettu dobermanni on lapsiystävällinen eikä yhtään sen vaarallisempi kuin vaikkapa yleisesti ystävällisenä pidetty labbis tai kultsu.

Taas syyllistetään koko rotu yksittäistapauksen perusteella... Yleensä syy löytyy sieltä kasvatuspuolelta, rotua on turha syyttää. Osa roduista on toki haastavampia kuin toiset mutta ihmisen pitää tiedostaa se koiran ottaessaan.

Chihuahuakin on vittumainen pommi väärissä käsissä.
 
  • Tykkää
Reactions: Tepadj
sfsfsfsd
Voihan tää olla niinkin,että lapset ovat ensin härnänneet koiraa ja koira puolustukseksi käynyt kiinni.Tätähän ei kukaan meistä voi tietää.
Enpä oikein usko että kaksi pientä ekaluokkalaista alkavat härnäämään lähes itsensä kokoista koiraa. Yleensä karanneeseen koiraan ei kukaan pääse koskemaankaan, se vain juoksee, haistelee ja kusee.
 
Joku ihminen on ottanut omiin käsiinsä liian haastavan rodun. joku toisenrotuinen olisi ollut somempi.

Enkä nyt osoita sormella juuri tätä tapausta, mutta toteanpa vaan, että niin monesti jotkut tietyt koirat ovat niitä egonjatkeita, mikä on aivan väärä peruste hankkia koiraa. :( Enemmän vastuuta kasvattajille, koiran kyselijöitä pitää oikeasti kunnolla tentata ja harkita tarkkaan, kenelle niitä pentuja luovuttaa. : /
 
  • Tykkää
Reactions: Jätkä
"vieras"
[QUOTE="vieras";29192123]No tulihan sieltä taas se kultainennoutaja-kortti pöytään. hahaha, eipä oo kyl monesta kultsusta (tai chihusta) näkyny uutisia...[/QUOTE]

Tiedätkö miksi?
No siksi kun ne ei ole mediaseksikkäitä rotuja. Niiden hyökkäykset uutisoidaan vain "koira hyökkäsi"...

Toki näillä voimakkailla roduilla on myös se rasitteena että niitä tosiaan ottaa usein väärät ihmiset. Roduissa ei ole mitään vikaa edelleenkään, niitä vaan otetaan liikaa osaamattomiin käsiin egonjatkeeksi kuten feger tuossa jo aiemmin mainitsi.

Ja chihunpuremia ei uutisoida koska ne ei saa vahinkoa aikaan. Perkeleen kiukkuisia usein ovat, jos rotikalla olisi sellainen luonne kuin monella niistä niin johan oltaisiin piikille vaatimassa... Kun niitäkään ei viitsitä kouluttaa kun "ne on niin pieniä ja söpöjä". Koiria nekin on ja vaatisi sen mukaisen kohtelun.
 
  • Tykkää
Reactions: kauris75 ja Tepadj
[QUOTE="vieras";29192277]Verikoirat pitäisi kieltää kokonaan. Näitä ovat mm. susikoira, dobermanni, argentino ja brasilero.[/QUOTE]

Mikä ihmeen susikoira?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";29192169]

Ja chihunpuremia ei uutisoida koska ne ei saa vahinkoa aikaan. [/QUOTE]

Niinpä, siksi puhutaan aivan eri asioista, kun puhutaan agressiivisesta chihusta ja agressiivisesta dobermannista. Vähän niinkuin verrattais siiliä ja karhua keskenään. Mitä isompi koira, sen _isompi vastuu_! niin se vaan on. Jos sulla on käsissäs niin iso yksilö että se voi halutessaan vaikka tappaa lapsen, niin sulla on käsissäsi todella iso vastuu.

Ja noi isot irtokoirat on saaneet meidänkin chihun ihan hermoheikoksi remmilenkeillä, kun on jo kaksi kertaa iso vieras koira käynyt päälle. Monet varmaan luulee että se on vaan väärin kasvatettu ja häijy kun haukkuu isoja rakkeja, vaikka oikeesti se vaan pelkää niin saatanasti moisten petojen kitoja, ja niin pelkään nykyään minäkin.
 

Yhteistyössä