Insuliinikynässä liian pieni annos (insuliini loppuu) voinko

  • Viestiketjun aloittaja radi-mamma
  • Ensimmäinen viesti
radi-mamma
pistää sen jäljellä olevan määrän ja sitten toisesta kynästä loput? Ekaa kertaa insuliinihoitoinen radi ja eka kynä nyt loppumassa. Kynässä on jäljellä n. 12 yksikköä ja pitäisi 18 yksikköä pistää...

Vai pitääkö minun jättää loput insuliinit käyttämättä ja aloittaa suoraan uusi kynä?
 
Voit ottaa sen mitä on jäljellä loppuvassa ja uudesta sit se osa mikä jäi uupumaan. Näin toimii myös hoitajat kynien kanssa. Jos sulla on uus kynä edelleen kylmässä lämmitä sitä hetken kämmenien välissä pyörittäen, kylmä insuliini ei tunnu mukavalta.
 
sannyli
Juu, pistä vanhasta kynästä ensin ja sitten aloitat uuden kynän, ennen kuin pistät, lämmitä kynää käsien välissä, heiluta kynää varovasti edestakaisin muutamia kertoja, ja tärkein, päästäthän ulos aina ennen uudesta kynästä aloittamista 2 yksikköä pois, tulee mahdolliset ilmakuplat pois ja beyla täyttyy insuliinilla.
 
alkuperäinen
Kiitos :D Tein niin, siis eli vanhasta kynästä ensin ja loput uudesta :) Otin uuden kynän jo päivällä lämpenemään, kun näin neuvottiin neuvolassa ja tosiaan varovainen edestakainen "heilutus", jotta menee sekaisin. Sekä tuo kaksi yksikköä ns. hukkaan.

Ei aina kaikkea muista kysyä neuvolassa :) Miten tuo muuten hävitetään tuo vanha kynä? Pitääkö se viedä apteekkiin vai saako heittää roskiin? Onko tietoa?
 
eikun
Helpointa toki hävittää kotitalousjätteiden mukana, mutta voi viedä apteekkiinkin. Mutta edelleen kannattaa kerätä yhteen muoviastiaan/mehupurkkiin tms, sulkea hyvin ja sitten roskiin.
 

Yhteistyössä