Ärsyttää tällainen uutisointi. Evira, joka on siis maassamme toimiva elintarviketurvallisuusviranoimainen, puhuu "inkiväärivalmisteista". Ks.
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/?bid=1643
Miten on tuoreen inkiväärin laita? Entä mausteinkiväärin? Pitääkö välttää kaikkia inkivääriä sisältäviä ruokia?
Arvaukseni on, että tässä on kyse kaikenlaisista luontaistuotteista, joita muutenkin suositellaan välttelemään. Todennäköisesti, jos ruuanlaitossa käyttää tuoretta inkivääriä, ei siitä varmaankaan ole haittaa, koska pitoisuudet tuoretavarassa ovat varmasti pienempiä, kuin luontaistuotteissa, jotka ovat tiivisteitä. Edellisen raskauteni aikana söin surutta tuoretta inkivääriä ruuissa ja säilykkeenä, ja ihan terve vauva syntyi. Evira voisi vähän tarkentaa suosituksiaan, ettei tästäkin asiasta tarvitse tulla hysteriaa.