Influenssarokote ja MPR-rokote samaan aikaan?

Me otetan pojalle (1,4 v) influenssarokote eli se pistetään marraskuun puolivälissä 1.kerta ja toka kerta kai n.kk myöhemmin, kun ei ole aiemmin influenssaa vastaan rokotettu.
Mut meillä olis joulukuun alussa 1,5 v neuvola, jossa MPR-rokote pistettäis. Muistelen jostain lukeneeni, että nuo rokotteet pitäis ottaa eri aikaan eli aikaistaa tai lykätä tota MPR:n ottoa mutta meillä neuvolan täti ei tollasesta tienny mitään...? Muistaako kukaan muu kuulleensa asiasta?
 
Aion ottaa myös tytöllemme influenssarokotteen. Sai pari viikkoa sitten MPR:n. Ihana ja kokenut terveydenhoitajamme mielellään haluaa pitää rokotteiden välissä vähintään kuukauden vasta-aineiden muodostumisen takia. Muuta en tiedä. Tällainen käytäntö hänellä ollut, ehkä käytännön kokemus osoittanut jotain. Sanoi kyllä, että influenssarokotteen ohjeiden mukaan rokotteen antamisen ei pitäisi haitata muiden rokotteiden antamista. Luotan terkkarimme kokemukseen ja saamme juuri ja juuri kuukauden rokottamisien väliin. Tyttömme rokotettiin muutenkin vasta 1v 8 kk iässä, koska sai vesirokkorokotteesta ihottumareaktion. Siinä ja Mpr:ssä kuten myös influenssarokotteessa on samoja ainesosia. Loppujen lopuksi ei mielestäni ole katastrofi, vaikka jotakin rokotusta vähän lykkäisikin. Monille kananmuna-allergikoille esim. Mpr:ää ei muutenkaan voida antaa välttämättä rokotusohjelman mukaan. Meille Mpr aineutti reilun viikon päästä korkean kuumeen ja lievän nuhan. Itse ajattelen, että näiden rokotteiden antaminen yhtäaikaa saattaisi rasittaa meidän pikkuisen elimistöä liikaa. Hän saa muutenkin helposti korkean kuumeen, jota on työlästä saada laskemaan lääkkeillä.
 
Meidän likalle annettiin just lauantaina kummatkin rokotteet. Neukkatäti sano, et joko kuukauden välein tai sit samaan aikaan, mut ei esim.muutaman päivän välein.
Aikasemmin ei oo saanu rokotteista reaktioita, mut nyt mpr nosti korkeen kuumeen.
 

Yhteistyössä