imetys loppui ja alkoi itseä väsyttää ihan...

Niin mielenkiinnosta kyselisin onko kellään samoja oireita lopetin tuossa 2viikkoa sitten runsaan 10kk imetyksen ihan vain oman jaksamiseni merkeissä ja nyt kun se oikasti on ohi ja vauvelini nukkuu jopa 5tuntia putkeen niin olen ollut silti vielä entistä väsyneempi. Onkohan jotain hormoneihin liittyvää...niin että ennen kuin tasaantuu vai ?
 
Ottaa varmaan aikaa ennenkuin saat univelat nukuttua pois eikä nuo 5h pätkät kauheasti helpota. Sinun pitäisi saada nukkua muutama yö 12 h putkeen! Anna hoitovastuu miehellesi nyt viikonlopuksi ja n-u-k-u!

Pyydä että neuvolassa ottavat sinulta hemoglobiinin :heart:
 
Samaa väsymystä itselläkin, lopetin imettämisen 1kk sitten. Lopettamista ennen tuntui että ei ole kovinkaan väsynyt, mutta sitten iski väsymys kuin hyökyaalto päälle.
On siihen luonnollinen selityskin: Kuulema imettäminen vapauttaa (tai jotain)hormonia joka edesauttaa nukahtamaan yöllä nopeammin imettämisen jälkeen. Nyt kun ei imetä ja lapsi ähisee, itse herään siihen ja eipä se uni tulekkaan niin nopeasti kuin "kulta-aikoina" ja tietysti se verottaa minuutteja yöunesta pois.
Nyt on täytynyt opetella nukkumaan edes joskus päiväunet että jaksaa.

Tsemppiä sinulle.
 

Yhteistyössä