Imelletty perunalaatikko: Pomminvarma ohje

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tästä Se Lähtee
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
T

Tästä Se Lähtee

Vieras
Paljon kyselty "pomminvarma ohje" imelletyn perunalaatikon valmistamiseen.

Imelletty perunalaatikko.

Tässä "pomminvarma" ohje lyhyesti.

Tässä ohjeessa on otettu huomioon kaikki perunalaatikon imeltäsen perusteet ja tämän mukaan tehty imeltäminen ei voi epäonnistua, joten siirappia ja sokeria ei tarvita.

Valmistusaineet:

2kg perunoita, kaikki lajikkeet imeltyy
2-3 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
40-100g voita
maitoa, määrä vaihtelee lajikkeen ja halutun lopputuloksen mukaan
1-2 teelusikallista suolaa

Valmistusohje:

1. Kuoritaan perunat
2. Keitetään vähässä suolattomassa vedessä
3. Soseutetaan keitinveteen. Tarvittessa notkistetaan lisäämällä 80 asteista vettä. Vesi on tärkeä osa perunasoseen imeltämisessä
4. Jäähdytetään sose huolellisesti noin 77 asteiseksi. 75-76 astetta on hyvä lämpötila. Korkeammassa lämpötilassa jauhot "palaa".
5. Lisätään jauho ja sekoitetaan 75-77 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Mitään muuta ei tässä vaiheessa lisätä.
6. Laitetaan 75-77 asteinen sose imeltymään 65-70 asteiseen uuniin. Tässä lämpötilassa tapahtuu imeltymisreaktiot täydellisesti.
7. Tarkistetaan imeltyminen noin puolen tunnin kuluttua. Lisätään jauho jos ei merkkiä imeltymisestä
8. Annetaan imeltyä 2-4 tuntia. Pitemmästä imeltymisajasta ei aina ole hyötyä - voi olla jopa haittaa.
9. Lisätään sulamaan voi ohuina siivuina ja suola. Lisätään maito niin että saadaan notkeahko hiukan puuromainen sose.
10. Laitetaan sose voideltuun uunivuokaan. Lisätään pinnalle muutama voinokare. Pinnalle voidaan sirotella korppujauhoa.
11. Paistetaan aluksi kuumassa 185-200 asteisessa uunissa niin että pinta saa
väriä. Kun sose alkaa kuplimaan alennetaan uunin lämpötila 140 asteeseen ja kupliminen rauhoittuu. Paista 2-3 tuntia.
 

Similar threads

Yhteistyössä