En ole koskaan kokeillut tehdä perunalaatikkoa muusijauheesta, mutta voisin kuvitella, että kun aloittelet tekemällä muusin paketin ohjeen mukaan ja sitten jatkat oheisen ohjeen mukaan vehnäjauhon lisäämisestä (eli imellytyksestä)
Imelletty perunalaatikko
2 ½ kg perunoita
vettä
50g voita
¾ dl vehnäjauhoja
n.5 dl maitoa (tai keitinlientä)
½ tl muskottipähkinää
2-3 rkl siirappia
suolaa
1. Keitä kuoritut perunat. Soseuta voin kanssa survimella tai sähkövatkaimella (ei sauvasek.)
2.Ripottele hiukan jäähtyneeseen soseeseen puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
Peitä kannella ja anna imeltyä lämpöisessä paikassa n. tunnin. Sekoita joukkoon loput jauhot ja jatka imellyttämistä huoneenlämmössä vähintään 3-4 tuntia, mutta mielummin yön yli.
Sekoita muutamia kertoja imellytyksen aikana. Sose löystyy imellytyksen aikana.
3.Lisää maitoa tai keitinlientä sen verran, että soseesta tulee puuromaista.
Mausta sose suolalla, muskottipähkinällä ja siirapilla
4.Kaada sosetta voideltuun uunivuokaan vain puoliväliin saakka. Sose kuohuu kypsyessään.
5.Paista perunalaatikkoa 150 asteessa 2-3 tuntia.
6.Perunalaatikko kestää pakastamisen sekä paistettuna, että paistamattomana.
Lihaperunasoselaatikko:
Perunamuusia
Jauhelihaa
kananmuna
korppujauhoja
voita/margariinia
mausteita maun mukaan
Tee löysähkö muusi. Ruskista liha ja mausta esim. suola,pippuri,paprika,chili.
Sekoita liha muusin joukkoon. Lisää kananmuna ja kaada voideltuun vuokaan. Korppujauhoa ja pari voinokaretta pintaan ja 30-40min. 200astetta.