Iltasatu suosikit/inhokit

  • Viestiketjun aloittaja minttuneilikka
  • Ensimmäinen viesti
minttuneilikka
Teidän perheen iltasatu suosikit. Ne kirjat,jotka aina kaivetaan esille,yhä uudestaan ja uudestaan?
(Tietysti niitä aikuisten inhokkejakin löytynee?!)

Meillä lapsille voi lukea jo satukirjoja,että satu jatkuu huomenna,pienempänä se ei onnistunut,kun halusivat kuulla aina sadun loppuun.
Eli meidän perheen suosikkeja satukirjat, Andersen,Lingren,Jansson ja kunnaksen koiramäenkirjat.

Yhtä hammaslääkäri-kirjaa aina inhonnut,mutta se lasten suosikki välillä pakko taipua. Hirveän pitkä ja kertoo hammaslääkärireissusta ja hampaidenpesusta,tärkeä opetus kirja mutta silti....kääk
Onko kenelläkään muulla tätä kirjaa?heh. Jostain kirjakerhosta tullut,argh. :LOL:
 
Meillä lapset vielä pieniä, eli kirjoissa kuvituksen osuus myös tärkeä. Pitkiin jatkettaviin satuihin ei olla vielä siirrytty. Käymme joka viikko kirjastossa, joten kirjat vaihtelevat. Tällä hetkellä suosikkeja ovat rasmus nalle ja barbapapa. Muumit ja nalle puh ovat kestosuosikkeja. Mies lukee englantilaisia ja niistä suosikki on ns. mr men -kirjat. Yhdessä pikku kirjassa kerrotaan aina yhdestä mr menistä eli vaikkapa mr happy tai mr crumpy. On englantilainen klassikko.

Tytön kaksi ehdotonta suosikkikirjaa ovat "mitä vauva tahtoo?" ja "pikkukanin päivä". Molemmat kirjakerhosta.

En jaksaisi lukea kirjoja, joista huomaa että ne ovat käännöksiä ja huonoja sellaisia. Kirjoja, joiden teksti ja kuvitus hutiloivaa.

<br><br>
 
meidän pojan 5v. ehdottomia suosikkeja ovat myyrä kirjat.
meillä on niitä muutama kappale ja helppo lukea vähän väsyneenäkin kun osaan ne ulkoa.
tyttö 7v. tykkää pepistä ja barbie-kirjoista.
meilläkin voidaan jo lukea pidempiä tarinoita jotka jatkuvat muutamana iltana. ihan kivaa vaihtelua lukijallekin.
 
Kun mieheni luki ltasatuja hän halusi aina lukea Tammen kultaisten kirjojen huikean tarinana Pienestä Urheasta Jere Jarruvaunusta. Minä taas kieltäydyin järjestelmällisesti lukemasta Pupu Tupunaa ja Miinaa ja Manua. Mieluiten luen itse kotimaisia kunnollisella kielellä kerrottuja ja huolella ja sydämellä kuvitettuja kirjoja, kuten Esko-Pekka Tiitistä.

Lapsien ikisuosikkeja olivat Tompat ja Ainot. Semmonen käännöskirja tuli suosituksi kun Ville ylivetoilta. Myös ihanan ihana kuvakirja Poika ja hevonen oli pidetty.

Iltojen "pitkälukukirjoina" kahlasimme Uppikset, Nalle Puhit, Narniat, Tove Janssonin oikeat saturomaanit (ei niitä lyhennelmiä; niitä meille ei tule!), Pepit, Eemelit, Ronjat ja muut Lindgrenit. Luen vieläkin lapsille (14, 12 ja 11) ääneen, tätä nykyä Terry Pratchetin Kiekkomaailma kiinnostaa meitä kaikkia, Pottereiden ja Taru Sormusten herrasta -trilogian jälkeen.

Piika-äiti
 
Jäi aikaisemmin tästä mainitsematta, että en tykkää yhtään puuha petestä. En tykkää kuvituksesta ja tarinat ne vasta outoja on, ihme pomppimista asiasta ja paikasta toiseen. Kirjastosta lapset löysivät eilen, olen yrittänyt vältellä koko kirjoja. Tänään sitä sit luettiin ja ihan samat fiilikset kuin muidenkin puutaheinää pate -kirjojen kohdalla...
 
meillä on viime aikoina luettu konsta kirjoja. tuula kallioniemen tekemiä. on luettu kanstan kotiaapinen jossa konsta ei ole vielä koulussa, ja sit kaksi kirjaa kun konsta on ekaluokalla ja yksi kirja missä on kesäloma. tosi kivoja kirjoja ehkä just esikoululaisille ja alaluokkalaisille. niissä kerrotaan monista asioista mitä pienet koululaiset kohtaavat, kiusaamista, pelkoja , uusia kavereita ja erilaisia tilanteita. suosittelen
 
Kirjoja on paljon, lasten suosikkeja ovat olleet Scarryn Hessu kissat, Tatu ja Patu kirjat, myyrä-kirjat, sadut vanhemmalle (4v), on luettu Eemelit, Pepit, Nalle Puh -kirjat . . . Tomppa-kirjat ovat olleet mieleisiä parivuotiaalle jo aikaisemminkin.

Inhokkeja ei ole, huonosti käännettyjä kirjoja ei ole kiva lukea ääneen, mutta parhaita lasten kirjoja jaksaa kummasti itsekin lukea
 
Kohta 2½-vuotias valitsee usein ilta"saduksi" eläinkirjan, jossa siis vain piirrettyjä eläinten kuvia luonnossa, eri sivuilla metsän, savannien, napa-alueiden jne. eläimiä. Niitä sitten kyselee ja haluaa, että kerron, mikä mikin on. Aika paljon osaa jo itsekin niitä nimetä.
Toinen pidetty eläinkirja on päiväperhosopas... 1-vuotiaana oli lintukirja.
Meillä asustaa tällanen luonnon ihmeistä kiinnostunut lapsi.

Muumit, Nalle Puh, Postimies Pate ja Pupu Tupuna ovat myös suosikkeja.
 
Suosikkeihin lukeutuvat Franklinit ja Henna-kirjat ja kestosuosikkina Arvaa kuinka paljon sinua rakastan -kirja. Nykyään kyllä isin itsekeksimät tarinat ovat niitä mieluisimpia. :)
Itse en tykkää lukea Bambi-kirjaa joka yhteen väliin olisi pitänyt lukea joka ilta ja kokonaan -siis lähemmäs sata sivua. Myöskään Miinat ja Manut eivät kuulu minun lemppareihin...
 
Inhoan kaikkia huonosti käännettyjä, "vaikeasti luettavia" kirjoja. Samoin se, että aina pitäisi lukea niinä s a m o j a kirjoja mitä on luettu jo vuosikaudet, se kyllästyttää... \|O Vaan onneksi kirjasto on olemassa ja sitä tulee käytettyä ahkerasti, niin ei tartte niitä samoja lukea!
 

Yhteistyössä