Iltaränkät

Onko kenelläkään vinkkejä iltaränkätyksiin??Meillä tyttö nyt 1kk ja joka ilta kauheat taistot. Saa ruokaa ja pulauttaa ja haukottelee ja vaikuttaa todella väsyneeltä, mutta ei nukahda..huutaa vatsaansa, piereskelee, kakkaa, hikkakin usein vaivaa. Kaikki vaivat alkavat viimestään 19.00 ja jatkuu usein vähintään puoleenyöhön, joskus jopa 03 asti, jolloin pikkuinen siis valvonut ziljoonabiljoonaa tuntia. Mikään ei auta. Päivisin ja loppyön on yleensä rauhallisempi. Kun saa nukahtamaan nukkuu useamman tunnin ja seuraavan syötön jälkeen nukahtaa yleensä helpommin omaan sänkyyn.
 
Meillä oli samaa. Alkoi 16-17 ja loppui 23 maissa. Täyttä huutoa. Nukahti minuutiksi ja taas huuto alkoi. Maha oli siis kipeä, piereskelyä ja kakkaamista ja vääntöä. Kävimme vyöhyketerapiassa kolme kertaa ja kaikki loppui kuin seinään.

Jaksamisia. Ehkä tämä ei nyt helpota, mutta aika kuluu nopeasti eli itkut ei ikuisuutta kestä. :hug:
 
Tuttua oli.Meillä huudettiin myös iltaisin,huuto alkoi 16 aikoihin ja loppui n.20-21 aikoihin.Masu oli selkeästi kipeä,cuplatonit pahensi vain asiaa.Itse lopetin kahvin juonnin joka vähän helpottikin mutta kokonaan meiltäkin loppui huudot kun käytiin kaksi kertaa vyöhyketerapiassa.Kannattaa kokeilla jos alkaa voimavarat loppua.Jaksamista :hug:
 
Meillä auttanut vähän kaikki vatsavaivojen hoidon konstit. Eli kunnon röyhtäytys (saattaa kestää 15min ennenkuin tulee), imetän niin että vauva mahd. pystyasennossa, jumppaan, hieron vatsaa ja jalkapohjia, kannan vatsallaan, kannan olkapäällä, nukutan vatsallaan ja käännän sitten selälleen kun syvässä unessa ja vältän itse syömästä kaikkia ruokia jotka voi ilmavaivoja aiheuttaa (eli käytännössä en syö juuri mitään). Ja tietysti Cuplatonit ja Rela-tipat käytössä. Näin kun jaksan niin huutoa ehkä 2 iltaa viikossa, vyöhyketerapiaan ei vielä ole menty. Vauva 6vk vanha.
Tsemppiä ja voimia :hug:
 
Nyt pikkuinen nukkuu kuin enkeli..ihana hiljaisuus. Varasinkin ajan vyöhyketerapiasta heti huomiselle, kerron sitten, auttaako. Voisiko joku jo vyöhyketerapiassa käynyt kertoa vähän kokemuksia..myös huonoja,jos sellaisia on. Kiitos kannustuksista..
 
Ihanaa että en ole yksin! Meillä poitsu kans 1 kk ja tänään ollut koko päivä yksi ränkkä. Nukkunut klo 11 jälkeen, jolloin nousimme yöunilta, joita niitäkään ei oikeastaan ollut koko yönä, ehkä noin 3h, lyhyissä pätkissä. Kantoliinaan nukahtanut joka kerta ja viimestään kun siirrän sänkyyn, herää.

Onko teillä semmosta et syö rintaa hetken ja sit alottaa huudon? Eikä suostu uudestaan imemään? Siinä sitten kanniskellaan ja ähän väliä kokeillaan, johtuisko itku nälästä... Tosi rankkaa.

Meillä nukahti just, herää varmaan tunnin sisällä kun viime ruokailusta niin kauan. Mistä erotatte, onko nälkäitkua vai masuvaivoja?? Mä oon syöny aika paljo suklaata, mut mä en voi himolleni mitään :ashamed: PAKKO alkaa hillitä, mut kun aina kun syön suklaata, aattelen et no ei se itku välttämättä tästä johdu :ashamed:

Tulipa sekavaa tekstiä.........
 
Meillä syödään ja torkahdetaan siihen ilmeisesti liian aikaisin, koska pian on olevinaan nälkä uudelleen..ja sitten syödään taas,ja sitten pulautetaan ja sitten tulee hikka ja sitten itketään sitä ja sitten maha vääntää ja sitten kun on tarpeeksi huudettu niin onkin taas nälkä. Käytännössä koko ilta menee siihen,että yritetään pitää vauvaa tyytyväisenä kuitenkaan siinä onnistumatta. Olen koittanut myös pitää oman ruokani "vauvaystävällisenä"..mutta joskus tuntuu, etten edes ehdi syödä mitään.
 
Meillä oli tuossa muutama viikko sitten reilun kolmen viikon ajan illalla hillitöntä itkua.. Ja juuri tuota että imaisi muutaman kerran tissistä oikein kunnolla ja sit lopetti ja jatko itkua.. Noh.. huomasin sitten että olin syönyt lähes joka ilta suklaata tai salmiakkia. Jätin ne pois ja samantien loppu itkut. Jouluna söin päivällä pari suklaakonvehtia ja heti ilta oli yhtä huutoa. Eli meillä ainakin tuo poika (nyt 4kk) on tosi herkkä tuolle mun suklaan syönnille joten en siihen enää koske. Vaikeaa on mut siinä mielessä helppo ku tiedän että kun sitä syön niin se pienelle aiheuttaa tuskaa ja sitä en halua..

Jostain kuulin myös että silloin kun vauvalla on maha kipeä niin vauva monesti luulee että sillä on silloin nälkä. Siksi imasee hanakasti hetken tissiä ja ku huomaa ettei se kipu sillä pois lähde niin lopettaa ja jatkaa itkua.

Mää tunnistan sen kipuitkun siitä kun se on kimeämpää ja paljon voimakkaampaa kuin kipuitku. Kyllä sääkin sen kohta tunnistat, en minäkään kuukauden iässä sitä erottanut.

Eli kokeileppa jättää suklaa pois ni katotaan helpottaako.. :hug:
 
Meillä kiukuttiin ja huudettiin klo 18-23 ja sitten nukkumaan...nyt 2kk alkaa rähinä klo 17-18 ja nukkumaan menee klo 20-21, illasta riippuen. Kipuitkua meillä ei ole, sellasta väsynaukumista ja unihuutoa joka loppuu kun saa nukahdettua.
 
Valvottiinpa sitten myös viimeyö 04 asti. Mekastus alkoi n.21. Tyttö nukkui lyhyitä (n.20min) pätkiä ja taas huuto alkoi. Sylissä koitettiin rauhoittaa. Syöttövälit 21.00, 23.00, 01.00 ja 04.00. Täytynee ilmeisesti koittaa lisämaitoakin, josko lapsi ei saakkaan riittävästi maitoa. Tänään siis vyöhyketerapia..toivottavasti edes isä ja äiti pysyy terapian ajan hereillä. Huoh.. |O :'(
 
Voi voi. :/ Meillä oli tuommoista. Tosin huuto alkoi yleensä noin viideltä päivällä ja jatkui 22-24. Välillä oli lyhyempiäkin huutoja. Käytiin myös vyöhyketerapiassa 6 kertaa, mutta ei ollut apua meille. Kolmen kuun kohdalla loppu suurimmat huudot, mutta yöheräilyt jatkui ja kiihtyivät pahimmillaan puolen tunnin väleihin noin viiden kuun iässä ja huutokin öihin palasi. Maitoallergia löytyi näiden takaa. Diagnoosin jälkeen tyttö syö 1-2 kertaa yössä ja ehkä tuttia saa laittaa pari kertaa, mutta yöt siis rauhottuivat huomattavasti. Päikkäritkin pitenivät 45 minsan tirsoista parhaimmillaan kolmeen tuntiin.

Niin ja tuosta terapiasta piti sanoa, että vaikka ei siitä meille mainittavaa apua ollut noihin iltahuutoihin, niin tyttö kyllä tykkäs olla siellä. Tyytyväisenä pötkötteli, kun terapeutti teki hoitoa.

Toivottavasti teille apua vyöhyketerapiasta! :hug: =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja NiuNau:
Syöttövälit 21.00, 23.00, 01.00 ja 04.00. Täytynee ilmeisesti koittaa lisämaitoakin, josko lapsi ei saakkaan riittävästi maitoa.

Ennen kuin alat antaa lisämaitoa, voisit käyttää vauvaa neuvolassa punnituksella. Jos vauva on kasvanut normaalisti, hän kyllä saa riittävästi maitoa :)

Muuten, kuukauden ikäiselle nuo imetysvälit ovat ihan normaalit. Voi myös olla tiheän imun kaudesta kyse. Joillainhan se ilmenee tiheinä yöimuina.

Voimia!

 
Ihanaa kun täällä on muitakin joilla samoja ongelmia...Meillä tyttö on nyt 5vk vanha, syönyt alusta asti korviketta ja nyt on alkanut ihme kitinät ja vääntyilyt. Tytölle annetaan disflatyliä ja d-vitamiinia ja masuvaivaa ei sen disflatylin ansiosta oo ollu kun kerran mutta en tiedä nyt sitten että onko tää mahavaivaa,kiukuttelua,allergiaa vai mitä ihmettä! Kitinä saattaa alkaa vasta illemmalla tai sitten sitä voi kestää aamusta asti koko päivän...enemmän ja vähemmän. Suoraa huutoo ei huuda oikeestaan ollenkaan,ihme kitinää,vääntymistä,ähkintää niin että vauva on välillä ihan punanen ja irvistelee myös. Vaikuttaa tosi levottomalta ja alkaa väsymään,syliin saattaa nukahtaa mutta herää heti jos laittaa muualle,sitterissä missä on värinä se saattaa myös nukkua. Sitten välillä on kauhee nälkä ja huudetaan kun hinaaja ja meinataan syödä sormet..no sitten kun saa ruokaa niin ei ookkaan nälkä ja saattaa jopa nukahtaa ja herätä taas sekunnin päästä jollonka on taas nälkä ja sillon voi ehkä syödäkkin. Ota siitä nyt sitten selvää että mitä se haluaa! :/ Pulautteleekin välilläaika reippaasti,eilenkin niin että osittain sulanutta maitoo tuli nenästäkin! :eek: Sitten välillä saattaa olla välissä päivä/pari jollon on kun enkeli ja nukkuu ja syö kunnolla eikä puklun puklua... Alan oleen jo epätoivonen että mikä tolla oikeen on.
 

Yhteistyössä