ilta vellistä???

meidän neiti on koht 1v4kk ja joka ilta ennen nukkumaan menoo haluu juoda pullolisen velliä eli n.300ml...oon yrittäny neitiä siirtymään ilta puuroon,mut ei toivookaan et söis puuroo...mites kauan ootte antanu velliä???mut neiti kyl nukkuu koko yön rauhallisesti kun saa sen vellin illalla =)
 
meillä ei ole koskaan suostuttu juomaan velliä, mutta tuosta päiväunimaidosta molemmat luopuivat muutama kuukausi ennen 1,5 v ikää. Eroon päästiin silloin, kun ruoan jälkeen jaksoi juoda maidon ja vasta sitten puin ulos nukkumaan vaunuihin. Joskus sitten tarvistsi enemmän nukuttamista.
 
Greippi
Ei iltavellissä eikä päikkärimaidossa ole mitään vikaa tuon ikäisellä. Vasta lähempänä kahden ikää on hammassyistä syytä luopua tuttipullon käytöstä. Iltavellin jälkeen on kyllä hyvä pestä hampaat.

Meillä poika nyt 1 v 7 kk luopui niistä ihan itsekseen ensin päiväkodissa, sitten kotonakin. Tämä tapahtui myös tuossa 1,5 v tietämillä.
 
Ei kait niistä haittaa ole mutta jos haluat eroon vellipullosta niin hyvä vinkki on vähitellen laimentaa velliä vedellä. :eek: Vähitellen on niin pahan makuista ettei lapsi sitä kauan viitsi vaatiakaan.
Tämä toimii hyvin ja on tarpeen ainakin jos taapero odottaa myös täyttöpulloja yön aikana. :flower:
 
Mitäs pahaa siinä vellissä on? Kyllä meillä ainakin saa vielä ja niin kauan kuin haluaa, tosin hampaat pestään sen jälkeen. Vellihän on laimennettua puuroa ja terveellistä. Nappula nyt 2,5v ja nokkamukista on juotu jo puolen vuoden verran.
 
Meillä ei poika nyt 1,5 v ole ikinä juonut velliä. Tuttipullostakin luovuttiin jo 11 kk iässä koska ajattelin että se sujuu silloin helpommin. Iltaisin juo sylissä maidon nokkamukista ennen nukkumaan käyntiä.
 

Yhteistyössä