Ilmasto-Ile on kuin raviheppa luukut silmillä. "Viikko 1/2024 oli tähän mennessä vuosisadan 3 kylmin." -Mutku 2023 oli kuumin v 100.000 viim. v aikana

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tunturit ovat paaaaljon vanhempaa perua. Tunturille tunnusomainen pyöreä muoto tulee yksinkertaisesti kauan jatkuneen eroosion seurauksena. Alkujaan Suomenkin tunturit ovat olleet Alppien kaltaisia terävähuippuisia vuoria, mutta kun tarpeeksi aikaan kuluu - ja tulee niitä lukuisia jääkausia - niin jäljelle jää hioutunut kumpu.
Niin on. Vasta tuli ohjelma niistä ja ainakin Tunturin tarinassa kerrottiin
 
Ei se teollisuus nytkään kovin paljoa ilmastoa lämmitä, mutta tämä totuus vahvistuu vasta sitten joidenkin vuosikymmenten päästä kun on viimein pakko myöntää ilmastomallien olleen väärässä. Hiilidioksidin lämmittävä vaikutus on yksinkertaisesti arvioitu väärin.

Itse en sinänsä ole niin kiinnostunut siitä mikä ilmastoa lämmittää, vaan siitä mitä siitä seuraa. Taitaa olla niin, että ei ihan hirveästi. Olen miettinyt, että ehkä 40-50 vuotta pääsen vielä tilannetta tarkkailemaan ja kenties saan sitten ennen peijaisia vielä tietää kuka oli oikeassa. Luulen, että ilmasto lämpenee n. 2-2,5 celsiusastetta ja se on ihan ok.
Höpöt ja ja pöpöt. Teollinen aika saasteineen ja hiilidioksiinipäästöineen on kaiken pahan alku ja juuri!
 
vierailija
Fataalisia maanjäristyksiä ei kai ole ollut esiaikaisella Suomenniemelläkään moniin kymmeniintuhansiin vuosiin?

Ennen kaaterijärvien syntymisiä oli takuulla niitä massiivisia ja ilmastoa jäähdyttäviä pölypilviä meteori-iskujen jälkeen, uskaltaisin väittää.
 
  • Vau!
Reactions: Bell Beaker
vierailija
Pohjanmaan rannikolla lapsuutensa elänyt isoäiti todisti sen omilla silmillään kuinka lapsuuden uimavesiä ei enää ollutkaan olemassa 40 v myöhemmin siellä juuri tosi nopean maankohoamisen takia.
"Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tuntuneen järistyksen väitetään myös jättäneen kokonaisen niemen veden alle Iissä.

Voimakkain järistys se ei kuitenkaan ole. 23. kesäkuuta 1882 Perämerellä tapahtui maanjäristys, jonka voimakkuudeksi on arvioitu noin viisi magnitudia. Sen vaikutusalueeksi on arvioitu 225 000 neliökilometriä."


Em. linkistä tuo. Onko kaukana?
 
vierailija
Ilman teollista aikaa sä asuisit savupirtissä ja kuokkisit peltoa henkesi pitimiksi.
Meillä on kasvatettu itselle potut jo 12 vuotta ja kyllä kannattaa. Ei myrkkyjä, ei lannoitteita. Ruohosilppua vaan kastematojen suojaksi, kun ne sen maan hoitaa. Monta eri länttiä on, et toteutuu viljelykierto. Rikkaruohoja ei ole kun kuokitaan käsin ne siemenpotut maahan. Kynnetään syksyllä maa nurin, jääkokkareet möyhii sen talven jälkeen.
Ledvalaistus värkättiin jo 10 vuotta sitten
 

Yhteistyössä