Ikää 1 kk, millaista arkea vauvan kanssa?

  • Viestiketjun aloittaja yinyan
  • Ensimmäinen viesti
yinyan
Hei!
Meidän tyttö on tänään 1 kk: n ikäinen. Pelkällä rintamaidolla mennään, illalla tarjoan tosin pullosta omaa maitona, jonka aamupäivällä lypsän. Rytmiä ei vielä ole, hereillä ei vielä kovin kauaa jaksa yhtä mittaa olla. Nukkuu varmaan 20h/vrk vieläkin. Yö alkaa noin klo 24 ja herää klo 9, muutaman kerran syö yössä. Vatsavaivoja itkeskellyt viikon verran iltaisin ja kakkaaminen välillä hankalaa.

Hymyillyt muutaman päivän ajan, mikä on tietysti ihanaa. Vielä ei seurustele, suuta kyllä aukoo ihan kuin olisi jo asiaa.

Miten teillä muilla noin 3 vkoa- 6 vkoa ikäisillä? Joko hymyillään ja seurusatellaan? Onbko vatsavaivoja?
 
Meillä muistaakseni hymyiltiin, mutta ääntä ei kyllä vielä tuottanu kuukauden ikäsenä. Vatsavaivoja oli melkein vauvasta asti ja kesti 3kk ikään.. Liekko lievää koliikkia? (huuto alko 5-7 väliin ja saatto kurkku suorana huutaa kakskin tuntia putkeen ennenkun nukahti..


Minä ja poika 9kk
 
Meidänkin tyttö täytti tänään 1kk (4vko). :)
pelkällä rintamaidolla täälläkin on pärjätty. yksi yö koitin antaa korviketta kun ei huuto loppunut ja ajattelin että on vielä nälkä eikä saa tisseistä enää tavaraa, mutta joi vain jotain 10ml joten ei ollut nälkä itkua. Nyt on 4 yötä mennyt siihen että typy nukkuu n.klo 22-02 sitten herää ja sen jälkeen ei nukuta kun kork 1h putkeen ja loput itketään masua. kovasti ilmavaivaa siis on ja tietysti se vaivaa öisin. Päivisin nukkuu yhdet tai kahdet pitkät (3-4h) unet ulkona vaunuissa, ja kun päivällä nukkuu niin nukkuu sitten kanssa sikeesti, joskus se yö pitää ottaa takaisin. :) seurustelua on jotenkin verran muttei ehkä varttia kaueampaa jaksa kunnes nukahtaa. hymyilyä on vahingossa tullut monet kerrat mutta "puhetta" ei vielä. :p hiukan yrittää, joskus vaipan vaihdon yhteydessä tulee pieni kiljasu mutta se on siinä.
Kovin on tempperamenttinen typy meillä. Jos huutaa niin huutaa heti kurkku suorana eikä mitään kitinää. naapureita säälien.. :D
 
masuvaivasille suosittelisin kovasti osteopaatille menoa!!
Meidän neiti on jo 3kk:tta mutta 6vkon iässä loppui koliikkihuudot kuin seinään kahden osteopaatilla käynnin jälkeen.
Meillä oli siis todella rajua huutoa, lähes kellon ympäri. Kuuteen viikkoon ei miehen kanssa nukuttu ikinä samaan aikaan kun toisen piti aina valvoa ja heijata vauvaa ympäri kämppää.

Luultiin että kaikki keinot oli jo käytetty mutta sitten kuultiin tutulta osteopaastista ja sinne rynnättiin heti ja luojan kiitos apu löytyi, sillä alkoi jo käydä turhan raskaaksi.

Tämä siis TÄYSIN offtopic mutta ajattelin että jos jollekin apu siitä löytyy niin on sen arvoista ;)

Voimia pikkusten äideille!
 
Bea
Hei, meidänkin tyttö täytti eilen 1kk ja arki alkaa nyt sujumaan jo paremmin. Ilmavaivoista ollaan mekin kärsitty ja pahin kerta oli toinen yö kotona vauvan ollessa 6 päivän ikäinen kun huusi yhtäjaksoisesti 4 tuntia ja vääntelehti vatsavaivojen takia. Cuplatonia ollaan annettu sen jälkeen ja vaikea sanoa onko lääke auttanut mutta ainakin pitkiltä huutokohtauksilta ollaan vältytty. Silti edelleen vääntelehtii ja ääntelehtii varsinkin aamuyöstä yleensä ja ilmaa tulee ulos sekä ylä että alapäästä. Cuplatonia pitäisi antaa ennen jokaista syöttökertaa mutta täytyy myöntää että monesti on unohtunut kun vauvalla herätessä niin kova nälkä että rinnalle pitää päästä heti jolloin lääke unohtuu antaa. Nyt ollaan annettu myös Rela-tippoja (maitohappobakteeri) ja mielenkiinnolla seurataan onko siitä apua.

Arki meillä muuten sujuu jo ähes rutiinilla vaikkakin sitä rytmiä ei tietty vauvalla vielä ole muodostunutkaan. Heräillään yleensä 7-8 aikaan ja sitten pitkin päivää ottaa 1-3 tunnin unet ja valveilla olo aika vaihtelee tunnista jopa neljään tuntiin yhtäjaksoisesti. Ajoittain ei malta nukkua ja sitten onkin yliväsynyt eikä mikään muu kuin rinnalla syöminen auta itkuun. Yöt sujuu vaihtelevasti mutta useimmiten 3-4 tunnin pätkissä tyttö jo onneksi nukkuu. Ainoastaan nukahtamisen kanssa saattaa mennä useampi syöttökerta ja parikin tuntia mutta sitten nukkuu useimmiten sikeästi. Elika kahdella yösyötöllä ollaan selvitty.

Ulkoilut aloitettiin vauvan ollessa 2 viikkoa ja siitä onkin tullut yksi päivän kohokohdista kun äitikin pääsee raikkaaseen ilmaan tuulettumaan. Tietty vauvakin näyttää nauttivan kun nukahtaa heti kun astutaan ovesta ulos vaikka olisi känkkäilyt hetkeä ennen pukemisen kanssa.

Oletteko jo käyneet kahviloissa/ostoksilla vauvanne kanssa? Minulle suositelttiin sekä neuvolasta että tuttavilta että tulisi välttää ns. yleisiä paikkoja kuten tavarataloja, kahviloita jne vielä toistaiseksi jotta vauva ei saisi tartuntaa mutta kovin jo tekisi mieli kahviloihin käymään...ajattelin että jos ensi viikolla uskaltautusin käymään vai pitäisikö vielä odottaa mielestänne kunnes vauva vähän vanhempi?

Hymyä vielä odotellaan sekä seurustelutaitojen kehittymistä =) Ei malta millään olla yksinään edes sitterissä muutamaa minuuttia pidempää vaan syliin täytyy päästä. Tutista ei vielä ainakaan ole innostunut mitä nyt parina kertana innostui hetkeksi imemään kunnes ilmeisesti huimasi tulleensa huijatuksi kun ei maitoa herunutkaan....

ihana ja kauan odotettu vauva mutta kyllä minut silti yllätti miten intensiivistä tämä pikku vauvan hoitaminen on ja välillä on pinna vähän kireellä kun ei ns. omaa aikaa ole lainkaan.
 
Itse olen käynyt ensimmäisen kerran vauvan kanssa kaupassa kun typy oli 2vko ikäinen. Minä olen ajatellut asian niin että kaukalossa kun vauva on niin ei ne taudit tartu jättimarketissa ellei joku sairas tule aivastamaan typyn päälle. Ja toisaalta ajattelen myös että parempi "totuttaa" liikkumiseen ja pöpöihin ajoissa kuin sitten elää pumpulimaailmassa kotona kovin pitkään. Eikä mulle neuvolastakaan sanottu mitään negatiivista kun kerroin että kauppareissuja ollaan jo heitetty ym.

Tänä päivänä typy hymyili ekan kerran (4vko 2pvä). ei ollut mitään ilmavaivahymyä vaan hymyili spontaanisti kun sen kanssa keskustelin. :) Ihana :heart: ja nyt tuossa sitterissa on seurustellut kanssani jo tunnin verran syötön jälkeen. pisin aika hereillä tähän mennessä. :)
 
Poika on kohta jo puoli vuotta ja hirmuisesti ei muistoja parilta ekalta kuukaudelta ole. Sen kuitenkin muistan, että missään ei käyty. Suurimman osan valveillaoloajasta itki masuvaivoja ja ainoa paikka missä päivällä nukkui oli syli ja siinäkin vain pieniä hetkiä kerrallaan. Vaunujen (ja turvakaukalon) kanssa ei voinnut mennä minnekkään, ei niissä nukkunut, itki vaan. Viimeiset kolme kuukautta onkin sitten ollut todella aurinkoinen ja helppo vauva. :)
 
Meidän tyttö on jo 7 viikkoa, mutta vastailen silti.
Mahavaivoja ei ole oikeastaan ollut, mutta väsymystä huutaa eikä osaa nukahtaa kuin liikkuviin vaunuihin ja kantoliinaan. Joskus käy tosin "vahinko" ja nukahtaa tissillekin, jolloin unet jää tosi lyhyiksi, usein n. 15 minuuttia. Liinassa ja liikkuvissa vaunuissa nukkuu pidempään. Iltaisin yöunille nukahtaminen sujuu kyllä aika helposti. Yöllä syö vajaa 1-2 tunnin välein *plääh* ja on tosi tukkoinen ja räkäinen. Toivottavasti helpottaa pian, kun esikoinenkin vaatisi äidin huomiota.
 

Yhteistyössä