Ihanin jauhelihapiirakka ikinä! Tässä ohje:

  • Viestiketjun aloittaja titityy
  • Ensimmäinen viesti
Leila
Alkuperäinen kirjoittaja titityy:
Tämä tehdään pyöreään piirakkavuokaan, halkaisija n. 24 cm

Pohja:

150 g rasvaa
n. 200 g vehnäjauhoja
1 dl vettä

Tai sitten kaupan pakastealtaasta valmista piirakkataikinaa.


Täyte:

Jauhelihaa 400g
mieleisiä mausteita. esim. jauhelihamauste, sipulia, valkosipulisuolaa, paprikajauhetta ym. ym.

Paista jauheliha, lisää mausteet.

Levitä taikina vuokaan. Paista taikinaa yksinään 225 asteessa 10 min.

Ota uunista ja levitä päälle jauhelihamössö.

Sekoita kulhossa 2 munaa, 2 dl kuohukermaa, ripaukset suolaa, valkopippuria ja paprikajauhetta.

Jauhelihamössön päälle levitä ensin pikku pussi punaleima emmental-juustoa, sitten kaada päälle tuo muna-kermaseos.

Laita takaisin 225 uuniin ja paista n. 20-30 min. kunnes väri on hyvä. =)

Jos tämä piirakka jää syömättä, niin on todella outoa!!! :eek:
 
Piti kokeilla, oli AIVAN taivaallista!!

Mä sovelsin ohjetta heti alkuunsa, eli tein isompaan vuokaan, 200 g rasvaa (100 g voita, n. 1 dl öljyä ) ja 1 dl vettä ja jauhoja siten että taikina sopivaa. Mä tein täysjyvävehnäjauhoista, ensi kerran meinasin vielä karpimpaa kokeilla ja laittaa vaikka puolet jauhoja ja puolet esim. vehnälesettä ja/tai mantelijauhoja tms.

Täytteeksi meni n. 500 g jauhelihaa ja iso sipuli sekä n. 2 dl kesäkurpitsasilppua (Tupperin minipikakokilla ihan hienoksi jauhettua kesäkurpitsaa ). Munia laitoin 3 ja kermaa 3 dl kun vuoka oli sen verran tuhdimman kokoinen. Juustona oli ihan tavan edamia. Muksutkin söi isot palat ja pyysi vielä lisää. Vaikka esikoinen ei voi kuulemma syödä kesäkurpitsaa kun alkaa oksettaa heti ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sara:
Alkuperäinen kirjoittaja nn:
pitääkö tuo rasva sulattaa, vai pitääkö se nyppiä jauhojen joukkoon? Kuka tietäis?
Mä oon nyppinyt.
Tää on muuten tosi hyvää! :)
Mä sulatin voita ihan hetken mikrossa ja sitten nypin. Margariinista jos tekee niin varmaan ihan nyppimällä menee.

Ja vehnäjauhoista muistaakseni 1 dl = 70 g
 
"Laura"
Mä en ymmärrä miks mun piirakkapohjasta tulee semmonen sitkeä??? Siis semmonen et täytteet livahtaa suuhun ja pohja jää käteen.

Pitsan kanssa ainoostaan onnistuu pohja, muuten ostaa valmista taikinaa :D
 
nenna1983
tän minä teen tänään, ensimmäistä kertaa...
Kyllästyttää nuo iänikuiset jauheliharuoat...saapa nähdä mitä ipanat tykkää, en oo ikinä tainnut tehdä tätä heille.
 

Yhteistyössä