Ideoita menuuseen asuntovaunureissulle?

  • Viestiketjun aloittaja vieras..
  • Ensimmäinen viesti
vieras..
Ollaan monta kesää reissattu se viikko vaunun kans. Ja kohta taas lähdössä. Itestä alkoin vaan tuntua että kaipais jo vaihtelua noihin meidän vakio sapuskoihin.

Eli yleensä ollu mukana makaronia+säilyke lihapullakastike. Pasta carbonara pussista. Uusia perunoita sipulilla. Nuudelia hätävarana. Hernekeitto. Pika kaurapuuro aamuisin.

Ja sitten pysähdyspaikasta riippuen on joko ostettu tai pyydystetty kalaa ja paistettu nuotiolla. Samoin makkaraa paistettu jos nuotio paikka ollut.
 
ei kokemusta
Millainen vaunun keittiövarustelu on? Ilmeisesti keittolevy on,Mut onko mikroa/jääkaappia? Pussipastan vois vaihtaa tavalliseen pastaan ja kastike purkista. Nuotiolla voi makkaran lisäks paistaa tikkupullia (taikinan voi tehä ite tai ostaa valmiina pakasteena) ja lettuja. Leiripaikalla voi paistaa myös vohveleita,niiden kanssa suolaisia täytteitä ja kaveriksi salaattia.
 
Meillä veneessä
Parhaaksi viimeisinä kesinä on osoittautunut lidlin rosvopaistipurkki ja uudet perunat! Ensin keittää perunat ja sitten pilkkoo ne ja heittää purkin sekaan.
 
*v*
Meillä ( aikuiset karavaanarit) on usein ruokana lihapullasalaatti, pastasalaatti / kirkas perunasalaatti, lisänä savulohi,makkara, broilerinfilee.
Kaupassa käydään parin kolmen päivä välein ja ainekset säilyy jääkaapissa ihan hyvin. Melkeinpä syömme samoja ruokia mitä kotona, paitsi uunuruokia ;)
 
vierassssssssssss
Paloittele uusia pottuja ja porkkanoita reiluu vesimäärään ja mausta lihaliemikuutiolla. Lisää ennen niiden kypsymistä silputtu kesäsipuli ja hienonnettu sikanauta. Jos persiljaa, niin sitä sekaan.Tämä oli mun herkkuni aikanaan, kun piti saada äkkiä syötävää ja helposti.
 
hyi vittu
hyi vittu mitä moskaa syötte reissulla. miksi ei voi syödä jotain normaalia ruokaa tai edes jotain hyvää? miksi pitää syödä jotain paskaa? kuuluuko se jotenkin tohon vaunureissumeininkiin vai mitä hittoa? yrrrjö.
 
Ei ymmärrä
hyi vittu mitä moskaa syötte reissulla. miksi ei voi syödä jotain normaalia ruokaa tai edes jotain hyvää? miksi pitää syödä jotain paskaa? kuuluuko se jotenkin tohon vaunureissumeininkiin vai mitä hittoa? yrrrjö.
Pikkaisen kauniimmilla sanoilla esitän saman kysymyksen, että miksi asuntovaunureissuilla pitää syödä jotain purkki-/pussiruokaa? Eikö siellä onnistu normaali ruuanlaitto? Syön eräretkilläkin paremmin, ihan trangialla keittelen.
 
Meillä veneellä ruuan runko on uudet perunat. Silliä tölkistä tai savukalaa/loimulohta ytms. sen mukaan, mitä herkkuja on saariston toreilta saatavilla. Tuoretta leipää saa usein toreilta. Hedelmiä on helppo pitää mukana, jukurtteja ja vanukkaita samoin. Välillä sit voidaan syödä jossain torilla vaikka paistettuja muikkuja.
 
  • Tykkää
Reactions: Jätkä
"titta"
Kokeile couscous lisukkeenä, kasviksia sekaan mitä milloinkin...tai pakkasesta,
http://www.valio.fi/reseptit/grillikasvis-couscoussalaatti/

Sienirisotto
http://www.valio.fi/reseptit/juustoinen-sienirisotto/
 
"a p"
Rajoituksena se että jääkaappi on todella pieni. Meitä on 6 henkeä ja monesti reissataan montakin päivää paikoissa missä ei ole kauppaa. Ja toinen että jos ollaan ajettu tunti tolkulla niin ei sitten enää jaksa tunteja sitä ruokaakaan odottaa.
 
"a p"
50e ja sillä saa auton tupakansytyttimestä virtansa ottavan kylmälaukun.... eli ihan normaalia ruokaa voitte syödä, kun ei se ainakaan kylmätilasta jää kiinni.
Meillä on jo sellanen mutta vie aika kohtuuttomasti tilaa. Ja toiseksi sit on aina pysähdysten ajan sammuksissa eli en luota että ruoat säilyy hyvänä jos pitempi pysähdys (esim vuorokausi) .

Mutta joo eiköhän keksitä itse ruoat..
 

Yhteistyössä