Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Hyytekökakut ilman uunia ???
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 1561706, member: 589"]</p><p>\</p><p></p><p>Aila-tädin piimähyytelökakku </p><p>(14 annosta) </p><p></p><p>Pohja: </p><p>200 g Digestive- keksejä </p><p>75 g voita </p><p></p><p>Täyte: </p><p>1 1/2 dl sokeria </p><p>2 tl vanilliinisokeria </p><p>4 dl piimää </p><p>2 dl kuohukermaa </p><p>3 rkl sitruunamehua </p><p>6 liivatelehteä </p><p></p><p>Päälle: </p><p>2 prk Mango- tai hedelmäsosetta </p><p>kermavaahtoa </p><p>sitruunamelissaa </p><p></p><p>1. Hienonna keksit. </p><p>2. Sekoita joukkoon sulatettu voi. </p><p>Painele muruseos irtopohjavuokaan. </p><p>4. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. </p><p>5. Sekoita sokerit piimän joukkoon. </p><p>6. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. </p><p>7. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä. </p><p>8. Sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun. </p><p>9. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen. </p><p>10. Kaada vuokaan. </p><p>11. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. </p><p>12. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta. </p><p>13. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla. </p><p></p><p>Minttusuklaa-hyytelökakku </p><p></p><p>Pohja: </p><p>200 g Digestive- keksejä </p><p>75 g leivontamargariinia (huom! ei voita) </p><p></p><p>1. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. </p><p>2. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. </p><p>3. Kaikkein parhaiten onnistut, kun otat irtopohjavuoasta käyttöön vain reunat, ja painelet muruseoksen reunojen sisään suoraan tarjoilulautaselle. </p><p>4. Näin kakku pysyy ehjänä, eikä rikkoonnut vuokasta siirrettäessä. </p><p>5. Voita käytettäessä pohja kovenee ja on tosi vaikea leikata. </p><p></p><p>Täyte: </p><p>3 liivatelehteä </p><p>2 rkl KUUMAA kahvia </p><p>1,5 dl kuohukermaa </p><p>0,5 dl tomusokeria </p><p>1 tl vaniljasokeria </p><p>1 prk ranskankermaa (1,25 dl muistaakseni) </p><p>170 g suklaata (Maraboun Minttukrokantti paras) </p><p></p><p>1. liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10 min. </p><p>2. Purista lehdistä vesi pois, ja yhdistä lutuset lehdet kuuman kahviin. </p><p>3. Vatkaa kerma vaahdoksi. </p><p>4. Lisää siihen sokerit. </p><p>5. Lisää ranskankerma kermavaahtoon. </p><p>6. Sulata suklaa ja lisää se kermaseokseen. </p><p>7. Lopuksi lisää kahvi-liivateseos hyvin vatkaten. </p><p>8. Kaada seos keksipohjan päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään väh. 3 tunniksi. (yön yli käy ihan hyvin, ei mene miksikään.) </p><p>9. Jos käytät kerman tilalta esim. Floran vispijuttuja (2 dl:n prk), lisää varalta yksi liivatelehti lisää. </p><p></p><p>Minttusuklaatorttu</p><p>(12 annosta)</p><p></p><p>Pohja: </p><p>14 kpl Domino-keksejä </p><p>50 g Flora Leivontamargariinia </p><p></p><p>Täyte: </p><p>2,5 dl Flora Vispiä </p><p>200 g Crème Bonjour Maustamatonta </p><p>200 g minttusuklaata </p><p>4 kpl liivatelehteä </p><p>2 rkl kevytmaitoa </p><p></p><p>Koristelu: </p><p>tuoretta minttua </p><p> </p><p>1. Hienonna keksit (voit käyttää myös minttu-dominoja) ja sulatettu rasva monitoimikoneessa. </p><p>2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. </p><p>3. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. </p><p>4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. </p><p>5. Vaahdota Flora Vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. </p><p>6. Sulata minttusuklaa (esim. After Eight) miedolla lämmöllä ja lisää maito. </p><p>7. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne suklaaseokseen. </p><p>8. Lisää suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. </p><p>9. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. </p><p>10. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. </p><p>11. Koristele kakku halutessasi mintunlehdillä. </p><p></p><p>Appelsiini-pähkinä-juustokakku </p><p>12 annosta</p><p></p><p>Pohja </p><p>1 pak (150 g) Digestive-keksejä </p><p>75 g Valio voita </p><p></p><p>Täyte </p><p>5 (à 2 g) liivatelehteä </p><p>1 rkl Valio appelsiinitäysmehua </p><p>2 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta </p><p>2 dl kinuskikastiketta) </p><p>2 pussia (à 70 g) saksanpähkinöitä </p><p>2 dl Valio kuohukermaa </p><p></p><p>Päälle </p><p>3 makeaa appelsiinia, esim. veriappelsiinia </p><p>1 dl Valio appelsiinitäysmehua </p><p>1 dl hyytelösokeria </p><p> (saksanpähkinärouhetta) </p><p></p><p>1. Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. </p><p>2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuokaan. </p><p>3. Levitä muruseos pohjalle. </p><p>4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. </p><p>5. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. </p><p>6. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. </p><p>7. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma. </p><p>8. Kaada seos vuokaan. </p><p>9. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään. </p><p></p><p>Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin. </p><p>10. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä. </p><p>11. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot.</p><p>12. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. </p><p>13. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. </p><p>14. Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon appelsiinipalat. </p><p>15. Anna hieman jäähtyä ja levitä kakulle vuokaan. </p><p>16. Anna hyytyä hyvin.</p><p>17. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle. </p><p>18. Painele kakun reunoille pähkinärouhetta, jos haluat. </p><p></p><p>Appelsiini-suklaakakku </p><p>10 annosta</p><p></p><p>Pohja </p><p>1 pak (175 g) suklaatäytekeksejä </p><p>50 g Valio voita sulatettuna </p><p></p><p>Täyte </p><p>6 liivatelehteä </p><p>1 rkl sitruunamehua </p><p>1 dl sokeria </p><p>2 rkl vanilliinisokeria </p><p>1 prk (250 g) Valio maitorahkaa </p><p>3 dl Valio kuohukermaa </p><p>2 appelsiinia paloiteltuna </p><p>1 dl suklaarouhetta </p><p></p><p>Koristeluun </p><p>1 dl Valio kuohukermaa vaahdotettuna </p><p>sokeria </p><p>suklaarouhetta </p><p></p><p>1. Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. </p><p>2. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperin palalla. </p><p>3. Levitä pohjalle keksimurska. </p><p>4. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 min. </p><p>5. Sekoita rahkaan sokerit ja kerma vaahdotettuna. </p><p>6. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet sitruunamehuun ja sekoita täytteeseen.</p><p>7. Jaa täyte kahteen osaan. </p><p>8. Kuori appelsiinit ja poista valkoinen osa, paloittele. </p><p>9. Sekoita täytteen toiseen osaan appelsiininpalat ja toiseen suklaarouhe. </p><p>10. Kaada vuoan pohjalle suklaatäyte ja päälle appelsiinitäyte. </p><p>11. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla ja suklaarouheella.</p><p></p><p>Marjahyytelökakku </p><p>10-12 annosta </p><p></p><p>Pohja </p><p>1 pak (175 g) kaurakeksejä </p><p>75 g Valio voita sulatettuna </p><p></p><p>Täyte </p><p>8 (à 2 g) liivatelehteä </p><p>2 rkl sitruunamehua </p><p>2 rasiaa (à 250 g) Hovi kevyt maustamatonta </p><p>1 1/2 - 2 dl sokeria </p><p>1 rkl vaniljasokeria </p><p>1 prk (2 dl) Valio vaahtoutuvaa kermaa </p><p></p><p>Koristelu </p><p>marjoja, esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita </p><p>kiille hyytelösokerista </p><p></p><p>1. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. </p><p>2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai murskaa ne muovipussissa. </p><p>3. Sekoita joukkoon voisula. </p><p>4. Levitä seos vuoan pohjalle. </p><p>5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. </p><p>6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa kiehuvaan sitruunamehuun. </p><p>7. Vatkaa kulhossa Hovin joukkoon liivateseos sekä sokerit. </p><p>8. Lisää lopuksi täytteeseen vaahdotettu kerma. </p><p>9. Kaada ja levitä seos keksipohjalle vuokaan. </p><p>10. Peitä vuoka foliolla. </p><p>11. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.</p><p>12. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta papereineen tarjoiluastiaan. </p><p>13. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.</p><p>14. Sivele marjoille halutessasi hyytelösokerista valmistettua kiillettä.</p><p></p><p>Raikas kerroshyytelö</p><p>4 annosta</p><p></p><p>Marjakerros:</p><p>3 dl puolukoita </p><p>½ l vettä </p><p>½-1 dl sokeria </p><p>reilu ½ dl maissijauhoja </p><p></p><p>1. Kaada marjat ja vesi kattilaan. </p><p>2. Keitä pari minuuttia ja siivilöi mehu. </p><p>3. Kaada mehu takaisin kattilaan, mausta se sokerilla.</p><p>4. Vatkaa sekaan maissijauho. </p><p>5. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. </p><p>6. Jaa annosmaljojen pohjalle ½ kiisselistä.</p><p>7. Laita maljat hetkeksi pakastimeen. </p><p></p><p>Vaniljakerros:</p><p>1 dl maitoa </p><p>1 dl kuohukermaa </p><p>2 rkl sokeria </p><p>½ vaniljatanko </p><p>noin 2-2½ rkl maissijauhoja </p><p>kermavaahtoa koristeluun </p><p></p><p>1. Pane kattilaan maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. </p><p>2. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. </p><p>3. Lisää maissijauhot ja kiehauta seos. </p><p>4. Poista vaniljatanko ja jaa kiisseli jäähtyneiden marjakerrosten päälle. </p><p>5. Pane maljat takaisin pakastimeen. </p><p>6. Kun maissikiisseli on jäähtynyt jaa loppu mehukiisselistä maljoihin. </p><p>7. Koristele maljat kermavaahdolla.</p><p></p><p>Vihje:</p><p>Voit käyttää puolukoiden tilalla myös muita voimakkaan makuisia marjoja, kuten karpaloa sekä musta- ja punaherukoita. Maissikiisseliä voit maustaa myös parilla ruokalusikallisella kookoshiutaleita. </p><p></p><p>Kahvi-kaakaohyytelö </p><p>(5 annosta) </p><p></p><p>3 dl voimakasta kahvijuomaa </p><p>4 liivatelehteä </p><p>2 rkl kaakaojauhetta </p><p>1 dl sokeria </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>2 dl kuohukermaa </p><p></p><p>Pinnalle: </p><p>1 dl kuohukermaa vaahdotettuna </p><p>sokeria </p><p>kirsikoita tai vadelmia </p><p>keltaisia koristerakeita </p><p></p><p>1. Anna liivatelehtien liota runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. </p><p>2. Valmista kahvijuoma. </p><p>3. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan kahviin. </p><p>4. Sekoita sokerit ja kaakao ja lisää kahvin joukkoon. </p><p>5. Anna seoksen jäähtyä aivan kylmäksi. </p><p>6. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto tasaiseksi jo hyytymäisillään olevan kahviseoksen joukkoon. </p><p>7. Nostele jälkiruoka annosmaljoihin (vuokaan) ja siirrä ne jääkaappiin. </p><p>8. Hyytymisaika on noin kaksi tuntia. </p><p>9. Pursota annosten pinnalle maustettua kermavaahtoa ja koristele kirsikoilla tai vadelmilla ja halutessasi koristerakeilla. </p><p></p><p>Kuohuviinihyytelö </p><p></p><p>1 dl marjoja (mustikoita, vadelmia) </p><p>2 dl tummia viinirypäleitä </p><p>5 dl kuohuviiniä </p><p>½ dl sokeria </p><p>3 tl agar-agaria </p><p></p><p>1. Jos rypäleet ovat kivellisiä, halkaise ne ja poista kivet </p><p>2. Jaa rypäleet ja marjat neljään kuohuviinilasiin tai muuhun lasiin </p><p>3. Kaada puolet kuohuviinistä kattilaan.</p><p>4. Lisää sokeri sekä agar-agar </p><p>5. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut </p><p>6. Nosta syrjään levyltä.</p><p>7. Yhdistä sekaan loput kuohuviinistä </p><p>8. Kaada laseihin.</p><p>9. Anna hyytyä noin 3 tuntia jääkaapissa </p><p>10. Tarjoa suoraan jääkaapista</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 1561706, member: 589"] \ Aila-tädin piimähyytelökakku (14 annosta) Pohja: 200 g Digestive- keksejä 75 g voita Täyte: 1 1/2 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 4 dl piimää 2 dl kuohukermaa 3 rkl sitruunamehua 6 liivatelehteä Päälle: 2 prk Mango- tai hedelmäsosetta kermavaahtoa sitruunamelissaa 1. Hienonna keksit. 2. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan. 4. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 5. Sekoita sokerit piimän joukkoon. 6. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. 7. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä. 8. Sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun. 9. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen. 10. Kaada vuokaan. 11. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. 12. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta. 13. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla. Minttusuklaa-hyytelökakku Pohja: 200 g Digestive- keksejä 75 g leivontamargariinia (huom! ei voita) 1. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. 2. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. 3. Kaikkein parhaiten onnistut, kun otat irtopohjavuoasta käyttöön vain reunat, ja painelet muruseoksen reunojen sisään suoraan tarjoilulautaselle. 4. Näin kakku pysyy ehjänä, eikä rikkoonnut vuokasta siirrettäessä. 5. Voita käytettäessä pohja kovenee ja on tosi vaikea leikata. Täyte: 3 liivatelehteä 2 rkl KUUMAA kahvia 1,5 dl kuohukermaa 0,5 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria 1 prk ranskankermaa (1,25 dl muistaakseni) 170 g suklaata (Maraboun Minttukrokantti paras) 1. liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10 min. 2. Purista lehdistä vesi pois, ja yhdistä lutuset lehdet kuuman kahviin. 3. Vatkaa kerma vaahdoksi. 4. Lisää siihen sokerit. 5. Lisää ranskankerma kermavaahtoon. 6. Sulata suklaa ja lisää se kermaseokseen. 7. Lopuksi lisää kahvi-liivateseos hyvin vatkaten. 8. Kaada seos keksipohjan päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään väh. 3 tunniksi. (yön yli käy ihan hyvin, ei mene miksikään.) 9. Jos käytät kerman tilalta esim. Floran vispijuttuja (2 dl:n prk), lisää varalta yksi liivatelehti lisää. Minttusuklaatorttu (12 annosta) Pohja: 14 kpl Domino-keksejä 50 g Flora Leivontamargariinia Täyte: 2,5 dl Flora Vispiä 200 g Crème Bonjour Maustamatonta 200 g minttusuklaata 4 kpl liivatelehteä 2 rkl kevytmaitoa Koristelu: tuoretta minttua 1. Hienonna keksit (voit käyttää myös minttu-dominoja) ja sulatettu rasva monitoimikoneessa. 2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. 3. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. 4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota Flora Vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. 6. Sulata minttusuklaa (esim. After Eight) miedolla lämmöllä ja lisää maito. 7. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne suklaaseokseen. 8. Lisää suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. 9. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. 10. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. 11. Koristele kakku halutessasi mintunlehdillä. Appelsiini-pähkinä-juustokakku 12 annosta Pohja 1 pak (150 g) Digestive-keksejä 75 g Valio voita Täyte 5 (à 2 g) liivatelehteä 1 rkl Valio appelsiinitäysmehua 2 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta 2 dl kinuskikastiketta) 2 pussia (à 70 g) saksanpähkinöitä 2 dl Valio kuohukermaa Päälle 3 makeaa appelsiinia, esim. veriappelsiinia 1 dl Valio appelsiinitäysmehua 1 dl hyytelösokeria (saksanpähkinärouhetta) 1. Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. 2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuokaan. 3. Levitä muruseos pohjalle. 4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. 5. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. 6. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. 7. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma. 8. Kaada seos vuokaan. 9. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään. Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin. 10. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä. 11. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot. 12. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. 13. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. 14. Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon appelsiinipalat. 15. Anna hieman jäähtyä ja levitä kakulle vuokaan. 16. Anna hyytyä hyvin. 17. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle. 18. Painele kakun reunoille pähkinärouhetta, jos haluat. Appelsiini-suklaakakku 10 annosta Pohja 1 pak (175 g) suklaatäytekeksejä 50 g Valio voita sulatettuna Täyte 6 liivatelehteä 1 rkl sitruunamehua 1 dl sokeria 2 rkl vanilliinisokeria 1 prk (250 g) Valio maitorahkaa 3 dl Valio kuohukermaa 2 appelsiinia paloiteltuna 1 dl suklaarouhetta Koristeluun 1 dl Valio kuohukermaa vaahdotettuna sokeria suklaarouhetta 1. Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. 2. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperin palalla. 3. Levitä pohjalle keksimurska. 4. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 min. 5. Sekoita rahkaan sokerit ja kerma vaahdotettuna. 6. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet sitruunamehuun ja sekoita täytteeseen. 7. Jaa täyte kahteen osaan. 8. Kuori appelsiinit ja poista valkoinen osa, paloittele. 9. Sekoita täytteen toiseen osaan appelsiininpalat ja toiseen suklaarouhe. 10. Kaada vuoan pohjalle suklaatäyte ja päälle appelsiinitäyte. 11. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla ja suklaarouheella. Marjahyytelökakku 10-12 annosta Pohja 1 pak (175 g) kaurakeksejä 75 g Valio voita sulatettuna Täyte 8 (à 2 g) liivatelehteä 2 rkl sitruunamehua 2 rasiaa (à 250 g) Hovi kevyt maustamatonta 1 1/2 - 2 dl sokeria 1 rkl vaniljasokeria 1 prk (2 dl) Valio vaahtoutuvaa kermaa Koristelu marjoja, esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita kiille hyytelösokerista 1. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. 2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai murskaa ne muovipussissa. 3. Sekoita joukkoon voisula. 4. Levitä seos vuoan pohjalle. 5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. 6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa kiehuvaan sitruunamehuun. 7. Vatkaa kulhossa Hovin joukkoon liivateseos sekä sokerit. 8. Lisää lopuksi täytteeseen vaahdotettu kerma. 9. Kaada ja levitä seos keksipohjalle vuokaan. 10. Peitä vuoka foliolla. 11. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 12. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta papereineen tarjoiluastiaan. 13. Koristele kakku tuoreilla marjoilla. 14. Sivele marjoille halutessasi hyytelösokerista valmistettua kiillettä. Raikas kerroshyytelö 4 annosta Marjakerros: 3 dl puolukoita ½ l vettä ½-1 dl sokeria reilu ½ dl maissijauhoja 1. Kaada marjat ja vesi kattilaan. 2. Keitä pari minuuttia ja siivilöi mehu. 3. Kaada mehu takaisin kattilaan, mausta se sokerilla. 4. Vatkaa sekaan maissijauho. 5. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. 6. Jaa annosmaljojen pohjalle ½ kiisselistä. 7. Laita maljat hetkeksi pakastimeen. Vaniljakerros: 1 dl maitoa 1 dl kuohukermaa 2 rkl sokeria ½ vaniljatanko noin 2-2½ rkl maissijauhoja kermavaahtoa koristeluun 1. Pane kattilaan maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. 2. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. 3. Lisää maissijauhot ja kiehauta seos. 4. Poista vaniljatanko ja jaa kiisseli jäähtyneiden marjakerrosten päälle. 5. Pane maljat takaisin pakastimeen. 6. Kun maissikiisseli on jäähtynyt jaa loppu mehukiisselistä maljoihin. 7. Koristele maljat kermavaahdolla. Vihje: Voit käyttää puolukoiden tilalla myös muita voimakkaan makuisia marjoja, kuten karpaloa sekä musta- ja punaherukoita. Maissikiisseliä voit maustaa myös parilla ruokalusikallisella kookoshiutaleita. Kahvi-kaakaohyytelö (5 annosta) 3 dl voimakasta kahvijuomaa 4 liivatelehteä 2 rkl kaakaojauhetta 1 dl sokeria 1 tl vanilliinisokeria 2 dl kuohukermaa Pinnalle: 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna sokeria kirsikoita tai vadelmia keltaisia koristerakeita 1. Anna liivatelehtien liota runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. 2. Valmista kahvijuoma. 3. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan kahviin. 4. Sekoita sokerit ja kaakao ja lisää kahvin joukkoon. 5. Anna seoksen jäähtyä aivan kylmäksi. 6. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto tasaiseksi jo hyytymäisillään olevan kahviseoksen joukkoon. 7. Nostele jälkiruoka annosmaljoihin (vuokaan) ja siirrä ne jääkaappiin. 8. Hyytymisaika on noin kaksi tuntia. 9. Pursota annosten pinnalle maustettua kermavaahtoa ja koristele kirsikoilla tai vadelmilla ja halutessasi koristerakeilla. Kuohuviinihyytelö 1 dl marjoja (mustikoita, vadelmia) 2 dl tummia viinirypäleitä 5 dl kuohuviiniä ½ dl sokeria 3 tl agar-agaria 1. Jos rypäleet ovat kivellisiä, halkaise ne ja poista kivet 2. Jaa rypäleet ja marjat neljään kuohuviinilasiin tai muuhun lasiin 3. Kaada puolet kuohuviinistä kattilaan. 4. Lisää sokeri sekä agar-agar 5. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut 6. Nosta syrjään levyltä. 7. Yhdistä sekaan loput kuohuviinistä 8. Kaada laseihin. 9. Anna hyytyä noin 3 tuntia jääkaapissa 10. Tarjoa suoraan jääkaapista [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta sanaa on lauseessa: "Vesihiisi sihisi hississä"
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Vantaan sähköskuuta onnettomuus
36 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Sisko pitää liikaa yhteyttä, eikä tajua lopettaa!!
Tänään 00:51
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Miksi persut ja äärioikeisto on Venäläisessä somessa?
Tänään 00:36
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Äänestettiinkö Sebu mepiksi ns. "kännissä ja läpällä"
Tänään 00:33
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Stalinin kuva on Vasemmistoliiton puoluetoimistossa
Tänään 00:30
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Marsalkka Mannerheimin kuva on Venäjän telkkarissa persujutussa
Tänään 00:28
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Sanna Marin petti äänestäjänsä
Tänään 00:26
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Vassarit vastustavat Natoa III
Tänään 00:25
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Olen tähän asti ajatellut, että persut on pienituloisien ja köyhien puolella
Started by viisikymppinen isoäiti
Maanantai klo 11:36
Luettu: 948
Aihe vapaa
2.
Kansa antoi haisevan vastalauseensa persuille - Li Anderssonille n. 200.000 ääntä
Started by vierailija
Sunnuntai klo 22:35
Luettu: 915
Aihe vapaa
3.
Sanna Marin olisi räjäyttänyt SDP:n eurovaalipotin
Started by vierailija
Sunnuntai klo 13:09
Luettu: 731
Aihe vapaa
4.
Vasemmistoliitto ohitti Demarit, Keskustan, Persut ja Vihreät
Started by vierailija
Sunnuntai klo 21:12
Luettu: 603
Aihe vapaa
5.
Media onnistui tuhoamaan perussuomalaisten vaalivoiton
Started by vierailija
Tiistai klo 10:36
Luettu: 599
Aihe vapaa
6.
Sanna Marin luopui mustasta nahkatakistaan ja vaihtoi seksyihin pyllybikineihin
Started by vierailija
Maanantai klo 23:49
Luettu: 570
Aihe vapaa
7.
Li Anderssonille annetut äänet menivät hukkaan - ei saa mitään aikaiseksi Brysselissä
Started by vierailija
Tiistai klo 19:45
Luettu: 568
Aihe vapaa
8.
no mitenkäs tämä uudistus vaikuttaa elämääsi
Started by viisikymppinen isoäiti
Tiistai klo 10:28
Luettu: 559
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Vantaan sähköskuuta onnettomuus
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
2.
Oravamusiikkia
Latest: vierailija
33 min sitten
Aihe vapaa
3.
Sellainen perussuomalainen, ei muuta kuin sulka hattuun ja poliittinen ura jatkuu!
Latest: vierailija
45 min sitten
Aihe vapaa
4.
Hesburgerin ruoka on TÄYNNÄ lisäaineita !!
Latest: vierailija
Tänään 02:27
Aihe vapaa
5.
K/B-komposti
Latest: vierailija
Tänään 02:15
Aihe vapaa
6.
Sisko pitää liikaa yhteyttä, eikä tajua lopettaa!!
Latest: vierailija
Tänään 01:57
Aihe vapaa
7.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
Tänään 01:14
Aihe vapaa
8.
Relaatio 770 Rovaniemi
Latest: vierailija
Tänään 01:08
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Hyytekökakut ilman uunia ???
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu