Hyviä charlotte-ohjeita?

Tarkoituksena olisi tehdä lapsen synttäreille täytekakun sijasta charlotte. Tein sekä marja- että kinuskitäytteisen kääretortun. Nyt mietin kummasta saisin paremman makuisen charloten, joka kävisi sekä lasten että aikuisten makuun. Kinuskitäytteinen kääretorttu on tehty suklaapohjalle. Mietinkin, että olisiko kermavaahto, johon sekoittaisi sulaa (valko)suklaata, liian imelä?
 
Charlotte Russe

1 kääretorttu (Napakymppi)
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 l mansikoita + mehu
6 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10-15 minuuttia.
2. Vaahdota kerma.
3. Lisää maitorahkaan sokerit ja mansikat.
4. Valuta liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
5. Kaada liuos ohuena nauhana rahkaseokseen.
6. Lisää lopuksi kerma rahkaseokseen varovasti sekoittaen.
7. Ota pyöreä astia ja aseta kääretorttusiivut astian reunoille ja pohjalle.
8. Kaada rahka-kermaseos astiaan.
9. Hyydytä kokonaisuus kylmässä seuraavaan päivään.
10. Tarjolle vietäessä kumoa vuoka tarjottimelle.
11. Koristele esim. kermavaahdolla ja säilykehedelmillä.

 

Yhteistyössä