Hypospadia

Hei, meillä 4 vuotias poika menossa operaatioon nyt keskiviikkona... Poikaa on tutkittu pienestä lähtien ja todettu lievä hypospadia. Nyt vaihtui vuosi sitten lääkäri, joka on sitä mieltä että leikkaus täytyy tehdä, tähän asti oltiin sitä mieltä että ei ole välttämätön.
Millaisia kokemuksia teillä, sairaalassa olosta, jälkihoidosta? Meillä poika siis jo 4 vuotta, sekin itseäni mietityttää kun vasta nyt tehdään.
Tietysti hirvittää nukutukset, kivut yms mutta toivon että pelkoni on aiheeton... :wave:
Kiitos tästä jo etukäteen jos joku ehtii kertomaan oman kokemuksensa!
 
meidän poika oli leikkauksessa ja hyvin sekin meni toivottavasti teillä on mennyt hyvin... haluaisin "udella" oletko saanut rahallista tukea kelalta, minulta on nimittäin peruttu tuki...
olisi ihanaa jos vastaisit.... haluaisin tietää mistä ihmiset ovat saaneet rahaa, kun ovat hoitaneet poikaa kotona.
 
Hei, kaikki meni tosi hienosti ja me päästin jo samana iltana kotiin lääkkeiden kanssa. Valitettavasti en osaa tuota raha-asiaa kommentoida, itse olen palkattomalla virkavapaalla... Eli sen suhteen se kuvio on selvä. Toivottavasti saisit jostakin tietoa, oisikohan neuvolasta antaa vinkkejä tai joku potilasasiayhdistys... =)
 
kelasta voit hakea alle 16-v vammaistukea jos toipumisaika pitkä. Sairaalassaolon ja kotihoidon ajalle voit saada päivärahaa itsellesi kelasta, jos joudut olemaan palkatta töistä pois. Matkoista saat kelasta yli 9.25e menevältä osalta takasin, kunhan sulla on sairaalasta lappu matkakustannuksia varten.

Sairaalalasku kannattaa pistää maksamisen jälkeen talteen: kaupunkikohtainen asiakasmaksukatto on olemassa ja kun se on täynnä nin hoitopäivämaksut sairaalassa ja lääkärikäynnit on 0e.
 

Kela kertoo seuraavaa
http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/170701160434EH?openDocument

Mun mielestä leikkauksesta toipuminen oikeuttaa myös tähän tukeen.


Erityishoitorahalla voidaan korvata lyhytaikaista ansionmenetystä, kun hakija hoitaa alle 16-vuotiasta, sairasta tai vammaista lastaan, eikä voi tehdä työtään ja saada poissaoloajalta palkkaa.


Lapsen vanhempi voi hakea Kelasta erityishoitorahaa, jos hän

osallistuu alle 7-vuotiaan lapsensa hoitoon tai kuntoutukseen sairaalassa, sairaalan tai erityishuoltopiirin poliklinikalla tai kuntoutus- tai sopeutumisvalmennuskurssilla ja jos lasta hoitava lääkäri pitää vanhemman osallistumista hoitoon tai kuntoutukseen tarpeellisena.

Erityishoitorahaa voi saada myös 7 - 15-vuotiaan vaikeasti sairaan lapsen sairaala- tai poliklinikkahoitoon tai kuntoutuksen osallistumisen ajalta tai

alle 16-vuotiaan vaikeasti sairaan lapsen kotihoidon ajalta, kun kotihoito liittyy lapsen sairaalahoitoon tai sairaalan poliklinikkahoitoon.

Erityishoitorahaa voi hakea myös, kun osallistuu avio- tai avopuolisonsa lapsen sekä ottolapsen tai kasvattilapsen hoitoon tai kuntoutukseen.
Vaikeita sairauksia tai vammoja, jotka oikeuttavat erityishoitorahaan, ovat esimerkiksi

leukemiat ja muut pahanlaatuiset kasvaimet
vaikeat sydänviat, vaikeat tapaturmat ja palovammat
vaikeasti tasapainotettava sokeritauti ja sokeritaudin hoidon aloitusvaihe
vaikeat mielenterveyden häiriöt
vaikea kehitysvammaisuus
vaikea keuhkoastma ja vaikea nivelreuma.

Erityishoitorahan maksaminen ja enimmäisaika

Erityishoitoraha on yleensä saajan sairauspäivärahan suuruinen. Erityishoitorahaa voivat saada lasta hoitavat vanhemmat ja opiskelijat sekä itsenäistä työtä tekevät. Erityishoitorahaa maksetaan aina vähintään 15,20 euroa arkipäivältä.

Kun Kela maksaa hakijalle kuntoutuksen ajalta kuntoutusrahaa, se maksaa erityishoitorahaa vain kuntoutusrahan omavastuuajalta. Erityishoitorahaa ei makseta, jos hakija saa esimerkiksi erityisäitiysrahaa, äitiysrahaa, isyysrahaa, vanhempainrahaa tai sairauspäivärahaa. Erityishoitorahan saajalla ei myöskään ole oikeutta työttömyyspäivärahaan eikä työmarkkinatukeen.

Erityishoitorahaa maksetaan saman sairauden perusteella yleensä enintään 60 arkipäivältä lasta kohden. Tämä enimmäisaika lasketaan erikseen sairaalahoidon ja kotihoidon ajalta. Aikaa voidaan jatkaa, jos hoitava lääkäri arvioi siihen olevan erityistä tarvetta. Kotihoidon ajalta erityishoitorahaa maksetaan vain, jos lapsen sairaus on vaikea. Hoitava lääkäri antaa lausunnon, onko sairaus vaikea. Erityishoitorahaa kotihoidon ajalta ei yleensä makseta yli 90 arkipäivältä.

Tuen saajan tulee ilmoittaa olosuhteiden muutoksista Kelaan viipymättä.


Hakijan muistilista

Erityishoitorahaa haetaan lomakkeella SV 89, Erityishoitorahahakemus.

Erityishoitorahalla on neljän kuukauden takautuva hakuaika.
Hakijan tulee liittää hakemukseen lääkärin D-todistus (SV 10) siitä, että lapsen hoitoon osallistuminen on ollut tarpeellista.
Kuntoutus- tai sopeutumisvalmennuskurssille osallistunut liittää hakemukseen järjestäjältä saadun todistuksen.

 

Yhteistyössä