Huono päivärytmi (7kk)

Meillä on 7 kk ikäisellä tosi huono rytmi päivässä: syö vähän väliä, kitisee koko ajan, nukkuu pätkissä jne. Kaipaisinkin vertaistukea: voisitteko kirjoittaa tänne omia kokemuksia ts. te joiden lapset samanlaisia?
Olisi lohduttavaa nähdä että muillakin samaa...siis ihan klo ja mitä teette vai menettekö koko päivän ihan miten sattuu?

Noita "lapseni syö 3 tunnin välein kaksi purkkia sosetta ja päälle maitoa, nukkuu silloin ja silloin" en kaipaa. :snotty:
 
No ruokaa ei kannata antaa vähän väliä vaan tehä ruokarytmit että lapsi syö samaan aikaa aina. Ja antaa sen verran kun syö. Meillä viisi ateriaa päivässä eikä saa muuta siinä välissä esim mitään välipaloja. Tajusin tuon jo koliikki aikana että sitä kipeemmäksi lapsen maha tulee mitä useammin syöttää (helposti tulee syötettyä jos lapsi itkee/kitisee) ja lapsi ei ikin opi syömään tavallisesti ruokaa jos totuttaa siihen että maha saa aina pieniä määriä kerralla.
Pätkissä täällä nukuttu päiväunet lähes aina. Herätään 30 min välein. Yöt alkoi menemään 7 kk jälkeen putkeen (heti kun yösyötön jätti pois ja siirtyi omaan huoneeseen). Nyt ikää 10 kk. Päiväunet myös ovat parantuneet iän myötä. Nyt nukkuu lähes aina päiväunet putkeen. Meillä auttoi se etten heti mennyt hytkyttämään takas uneen niin monesti pienen itkun jälkeen nukahti ja tottu siihen että tätytyy nukahtaa yksin.
 
Meillä meni myös reilun 7 kk iässä päiväunet pätkiksi ja syöminen takkuili. Päiväuniin meillä auttoi että noustiin vähän aiemmin ylös heti kun poika heräsi ekan kerran. Yleensä kun otin poitsun kainaloon jatkamaan unia... Aloin myös laittaa ainakin ekoille aina samaan kellonaikaan.

Syömiseen auttoi kun aloin antamaan maitoa pääsääntöisesti vain aterioiden yhteydessä, ennen kun halusi rintaa aterioiden välillä niin ei sitten mennyt kunnolla soseet eikä maito. Odotan myös että on kunnolla nälkäinen ennen kuin annan soseen. Yömaidon pois jättäminen auttoi aamupuuron syömiseen.

Näin siis meillä, toivottasti näisä olisi teille jotain apua. Nämä nyt onneksi meillä suht kunnossa, mutta yöt on menneet aika mahdottomiksi. :(
 
Ruokarytmit selkeiksi... Siinä minunkin vinkkini, jonka itse kantapään kautta vihdoin oppinut! Meillä syömättömyyttä, maitoallergiaa ym ym vastoinkäymisiä, kuten ilmeisesti teilläkin jotain samantapaista. (allergiapuolella keskusteluja) Ja jotenkin ymmärsin, että maitoa juodaan vähän tilkuntalkun miten sattuu... Meillä maitoa ei aina edes suostuttu juomaan ja silloin tein selkeän systeemin, että jos ei juo silloin kun on maitoaika, niin sitten ei juo ja olkoon vaikka koko päivän ilman maitoa. Näin pahimpina aikoina mennäänkin ja silloin vaan tyrkytän vesihuikkaa joka välissä vähän useammin kuin normaalisti. Ja hengissä on pysytty.
Kiinteitä meillä syötiin 7kk iässä maksimi 3xpv ja maitoa 2-3 kertaa ja maitoateriat aina erikseen omina aterioina, ei ennen tai jälkeen ruuan. Eli suurinpiirtein näin:
5.00-6.00 maitoa (joko itki nälkää tai jos ei niin iskin kuitenkin pullon suuhun noihin aikoihin)
9.00 jotain sosetta (puurosta ei silloin tykänny, välillä lihasosettakin, ihan mitä söi)
11.00 maitoa ja unille (jos ei juonu, niin ei juonu)
13-14 lihasosetta
16.00 Maitoa jos joi yleensä ei
!8.00 kasvissose
21 velli
Meillä ei mitään hedelmäsoseita syöty välipaloina, eikä syödä vieläkään vaan ne välipalat tarjosin maitona ja tarjoan edelleen. Eli syömisissä ja juomisissa selkeät välit toi meille ainakin jonkinlaisen "ruokarauhan". Kitinät ja vitinät saattoi johtua siitä, ettei syöny/juonu tarpeeks ja unet oli katkonaisia, mutta sitkeästi pidin ruokarytmit ja nyt vasta pikkuhiljaa tuntuu, että syömiset kulkee jotenkuten ja maitoakin menee jo huimat 3-4 dl päivässä. Tosin iltavelli hylättiin just, mikä meillä oli päivän pelastus ruokailuissa, koska silloin joi huimat 150 ml kerralla. Mutta normimäärä maitoa meillä 2xpv n.80ml kerralla ja enempää en edes lähde tuputtamaan.
Tosi sekavaa sepustusta, mutta älä vaivu epätoivoon, kyllä ne rytmit sieltä pikkuhiljaa löytyy. Ja jos maitokerrat hakee paikkansa, kokeile olla pari päivää ilman maitoa ja annat kiinteät aina samaan aikaan, silloin meillä ainakin alkoi löytyä niitä tilaneita, kun hyvin huomasi, että NYT SITÄ MAITOA TÄNNE!
 

Yhteistyössä