Huoltajuusasioissa oikeuteen, apuja saisinko? :)

hmm..miski 2,5viikka jos tapaat jokatoinen vkl?siis jos ymmräsin oikein.
hyväähän tässä on nyt se että tapaamiset ja huoltomuoto eivät liity toisiinsa..käräjäoikeus ei kuulema (viimeviikon tietoa) määrää enää vuoroviikkoasumista,olin juuri yhdesäs soivttelussa ja aijemmin istunnossa mukana jossa isä vaati vuoroviikkoasumista.
tähän ei suostunut niin käräjätuomari kuin asiantuntija ..
onko tuohon olemassa jotain välimuotomahdolisuutta,siis vuoroviikko/jokatoinen vkl systeemiin?
jos pääsisitte johonkin sovintoon..vaikka eism se pidennetty vkl jne?
Ei kun kaks viikonloppua kuussa. Eri asia. :)
 
"Marianna"
Asutaan 100m päästä toisistamme kun isä muutti tähän kaupunginosaan. Mut vaihdot tehdään n. 10 kim päässä täältä koska sopimuksessa lukee niin koska isä asui ennen tuolla toisessa kaupunginosassa.
Kuulostaa kyllä siltä, että vanhemmat ovat nyt aika solmussa keskenään jos tosiaan tuo lapsen vaihto tapahtuu noin järjettömästi. Siis etkö sä voi kävellä sinne isän ovelle hakemaan lasta sovittuna viikonloppuna itsellesi vaan ajatte 10 km päähän ja tapaatte siellä?
 
otm
Asutaan 100m päästä toisistamme kun isä muutti tähän kaupunginosaan. Mut vaihdot tehdään n. 10 kim päässä täältä koska sopimuksessa lukee niin koska isä asui ennen tuolla toisessa kaupunginosassa.
Jos oikeesti isä on noin mulkku, niin en yhtään ihmettele että yrittää tehdä lapsen elämästä enemmänkin helvetti ja vieroittaa totaalisesti äidistä. Nää on näitä lähivanhempien päähänpistoja, että sitä luullaan ja ollaan olevinaan niin kaikkivaltiaita.

Nyt hopusti yhteys lakimieheen, joka hoitaa hommansa. Ja oikeasti on perehtynyt näihin. Lakimiehiäkin on joka junaan ja toiset jää asemalle...

Yrität saada takaisin enemmän tapaamisia ja luotte kokonaan uudet paperit. Laitatte vaikka niihin papereihin, että se vanhempi hoitaa hakemisen, jonka luokse lapsi on milloinkin menossa. Eli äiti hakee, kun on äidin luokse menossa ja isä hakee, kun on isän luokse menossa. Ja kai sen lapsen voi hakea suoraan hoidostakin??? Sekin merkitään sinne papereihin. Ja kesällä sitten lapsi on sulla kesäloman ajan kokonaisuudessaan (esim. 3 viikkoa) ja syksyllä viikon, keväällä viikon. Muista laittaa pilkuntarkasti myös joulun, juhannuksen, pääsiäisen, uudenvuoden yms käytännöt ja tapaamiset.

Sopimus muotoillaan "lapsi on etävanhemmalla torstai klo 16 tai hoitopäivän jälkeen - tiistai klo 8, jolloin lapsi palautetaan hoitoon tai isälleen. Siis kaikki kellon ajat ylös!

Ja joku kyseli että onko olemassa välimuotoa välillä joka toinen viikonloppu ja viikko-viikko asuminen. Tottakai on. Nämä ovat sopimuskysymyksiä. Vuoroviikkosysteemi on lapselle pidemmän päälle varmasti rankka, mutta ap, mitä jos muotoilisitte sopimuksen, jonka mukaan lapsi on sinulle esim. n. 3 päivää viikossa? Eli joka toinen viikko esim. to-su(ma) ja joka toinen viikko esim. to(ke)-pe. Tai jotain muuta...Jolloin tapaamisten välit eivät olisi pitkiä.

Jos olet ihan täyspäinen, niin voin olla varma, että ei tule isän mielipide paljoa painamaan oikeudessa, toisin sanottuna tulet varmasti saamaan niin paljon tapaamisia kuin haluat.
 
Lapsen vois hakea suoraan hoidosta, mutta kun minä isän puheiden mukaan käytin huumeita (kävin testeissäkin 3 kertaa), niin lastensuojelu silloin sano et parempi et isä näkee minut vaihtotilanteessa. Tosta on jo puol vuotta ja silti ei käy vieläkään et hakisin lapsen hoidosta.
 

Yhteistyössä