huolestunut...

onko kellään kokemuksia vauvan nenän jatkuvasta tukkoisuudesta?? vauvan (4kk) ei ole kauhean nuhainen mutta nenä on miltei joka yö tukossa, neuvolassa syyksi arveltiin makuullaan imetys: maito nousee nenään...??? keittosuolatippoja kuluu aika paljon koska vauva on itkuinen öisin tukkoisuudesta jouhtuen, onkohan tippojen jatkuva käyttö vaarallista??
 
Naku
Meillä tytöllä oli alle 3kk nenä tukossa, sekä myös oli ihottumaa. Tukkoisuus johtui maito-allergiasta. Oireet hävisi kun sai oikeaa korviketta. Vieläkin jatkuu maito-allergia ikää neidillä on 1v ja 5kk.
Kannattaa tutkituttaa josko ois allerginen.
 
Jijope harmaana
Meillä oli pojalla myös ensimmäisinä elinkuukausina sama ongelma. Käytin häntä jopa lääkärillä asian takia, mutta mitään vikaa ei löytynyt ja iän myötä se meni ohi...
 
-Tumpula-
Pikku vinkki: kokeile rintamaitoa keittosuolatippojen sijaan. :D Ainakin meillä poika raivostui kun näkikin keittosuolapullon, ei kai tykännyt niiden mausta. Ostin apteekista yhden millin ruiskun (maksoikin huikeat 19 senttiä). Siihen vähän maitoa ja ruuttaus vauvan nenään. Poika ei ole pistänyt yhtään vastaan. Haju ja maku on tuttuja.
Niin ja toimii tosiaan ihan yhtä hyvin kuin tipat!
 
nennu
meillä ensimmäinen oli aivan tukkonen kans!keittosuolaa meni,mikä ei sinänsä vaarallista ole mutta kyllä se oli yhtä nenän puhdistusta!oikeastaan helpotti sit ku siirryttiin kiinteäseen ruokaan eikä niin paljon maitoa imenyt, ihan maidosta se tulee,nyt kolmen lapsen jälkeen kokeneempana!tottakai voi pohjalla allergiaakin olla,mut ei meil kellään ollu.se äidinmaito limauttaa ja tukkostuttaa nenän,varsinkin jos yöllä syö useasti makuuasennossa.väliin tuli aivan se maitonuha!
 
Meidän poika kanssa oli tukkoinen, johtuu kuulemma äidin hormooneista, siis jos imettää. Voithan kokeilla sängyn päätyä ylemmäs, ilmankostuttajaa huoneeseen ja mahdollisimman viileä huone, ettei vain ole liian lämmin. Meidän pojalta tuli välillä verta nenästä, kun käytin usein keittosuolaliuosta eli tuota maito kikkaa kyllä kannattaa kokeilla myös.(olisinpa tiennyt itse silloin). Meni ohi varmaan juuri siihen aikaan kun alkoi kiinteä ruoka sekä korvikemaito.
 
Tytöllä myös nenä tukossa aika usein. Kun maitoa tulee suihkuamalla aina välillä ruuttasin siitä suoraan nenään! Meinasi vaan jäädä imetys-hommat siihen, hylki vähän aikaa sitä vasenta tissiä josta suihkauttelin nenään maitoa... täytyy nyt sitten viisastuneena käydä ostaa sellainen ruisku... Rimpuilee niin kovasti keittosuolapullolle.
 

Yhteistyössä