** HUHTIKUISET 2010 **

Kaksi yötä meni siteitä vaihdellessa, nyt kolmas yö yhdellä siteellä. Nyt sitten jännitän kestääkö nämä menkat sen kaksi viikkoa kuten kaverilla.

Puolivuotta minä jaksoin katsoa ja toivoa parannusta tuohon runsaaseen vuotoon (sekä kipuihin) menkkojen aikana. Menkkojen aikaan pari päivää meni tosiaan niin että tuntui että valuu kuiviin , sitten väheni ja vuotoa kesti n. viikon :kieh: Hormonikierukka toimi ihan päinvastoin eli hävis menkat ja kivut :) Nyt kun takana on sterilisaatio niin menkat on ihan normaalit....
 
Hih, mulla kesti sitten menkat kuitenkin vain 5 päivää. Oon kyllä tosi onnellinen vaikka ekat pari päivää on hiukka vaikeita tulva-aikoja. Sitä en kyllä jaksaisi jos menkat olisi pari viikkoa kuten joillain kuparikierukan käyttäjillä.

6kk neuvola takana ja mitat:
7825g
68,5cm

Miinuskäyrällä edelleen ja pituus hieman taittaa.

Neuvola ehdotti tassuttelua jo yötissin poissaamiseksi:| Valitin siellä kuinka vauva syö edelleen 3h välein yöllä. En todellakaan ala unikoulua pitämään 6kk ikäiselle.
 
Pitkästä aikaa... :wave:

Täällä ollaan aika zombieita. Tyttö ei nuku, ei. :/ Joskus kesällä oli jakso, että tyttö nukkui jopa useampana yönä täysiä, 7-9h öitä, mutta sitten kaikki loppui. Nykyisin meillä herätään niin usein, etten pysy enää edes laskuissa mukana. Ja olo on sen mukainen. |O Tyttö menee yöunille n. klo 21 jälkeen, syö kahden maissa ja aamu kuudelta. Mutta muutoin heräilee miljoona kertaa lähinnä masuvaivojen, jonkin verran myös liikkumisten vuoksi. Olisiko teillä antaa ideoita, miten saisin tytön masuvaivat vähemmäksi ja yöt ehjemmiksi???

Muutoin menee ihan kivasti: tyttö täytti viikko sitten 6kk ja nousee kontalleen, ryömii ympyrää ja taaksepäin sekä jonkin verran myös eteenpäin. Touhukas neiti. Päivärytmit ovat myös ok, mutta ruokailujen suhteen meillä on ollut ongelmia, sillä neiti tuntuu olevan yliherkkä lähes kaikelle. Toistaiseksi meillä syödään vain maissia, bataattia, kesäkurpitsaa, parsakaalia, riisijauheesta tehtyä puuroa, päärynää, vadelmaa, luumua sekä kanabataattivalmisruokaa. Tai no onhan tuossakin, mutta ongelma onkin se, etteivät peruna ja porkkana sovi (tekevät posket ihan näppylöille) ja niitä tuntuu olevan lähes kaikissa valmisruuissa. Ja sitten se masu, joka ei kestä juuri mitään..

Menipäs valitukseksi, sori! :ashamed: On vain nyt niin yliväsynyt olo, ettei tottakaan.

Täällä oli osa laittanut kierukoita. Itse olen ajatellut hormonikierukkaa sitten joskus, kun se on ajankohtaista. Kuparikierukkaa mietin ensin, mutta lääkäri ei suositellut sitä. Kuulen mielelläni lisääkin molempien kierukoiden hyödyistä ja haitoista. Ja sattuuko kierukan laittaminen??

Piipa + tytöt 6kk ja 3v
 
Viimeksi muokattu:
Taas on ollut väliä kirjoittamisessa, mut ei vaan aika meinaa riittää..
Me jatketaan sairastelua ja nyt se vesirokko on sitten myös Attella, vielä tosi pahana! Kuumetta ei onneksi ole paljon, mutta rakkuloita on koko pieni mies täynnä:|
Lauantaina alkoi ja onneksi kohta pitäis alkaa parantumaan..
Viime yö oli taas niin levoton, ettei poika nukkunut kuin 1/2-1h putkeen kerralla, zombina on tämä päivä menty.. Ja kaiken lisäksi isompikin on kotona kamalan yskän takia, onko sitten jotain jälkitautia..

Piipa75
Meillä on samoja ongelmia unien kanssa, nyt on parisen viikkoa ollut ilman yösyöttöjä, mutta heräilee ja usein. Eli vinkkejä mekin kaivataan..

Illalla nukahtaa omaan sänkyyn unirätti kainalossa ja soittorasian soidessa, Joskus täytyy käydä tassuttamassa pari kertaa. Mutta yöllä ne hulinat sitten alkaa..Iän myötä varmaan helpottaa nukkuminen, mut itse on vaan ihan zombi jatkuvasti..

RuokaG: Aamulla syödään n. desi puuroa tai purkki hedelmäsosetta. Aamupäivällä puol/purkki kasvissosetta, iltapäivällä jotain liha/kanasosetta.. ja vähän päivästä riippuen joskus syödään ennen iltapalaa vähän hedelmäsosetta, Illalla n. desi puuroa. Ja tietenkin maidot tähän päälle 80-120ml yleensä uppoaa joka aterialla.
Kova on poika syömään :D


Nyt kai täytyy taas viedä jätkä hetkeksi nukkumaan..On sitten jo neljännet päikkärit tänään, vähän taitaa tauti väsyttää pientä miestä..
 
Ilmoitellaan vaan, että elossa ollaan edelleen. Jäänyt tämä palsta ihan kokonaan käymättä uudistuksen myötä. Ja fb:ssä tulee roikuttua enemmän...

Uudet tervetuloa mukaan. Koitan lisäillä jossain välissä.. Vai haluaisiko joku perustaa uuden ketjun, tässä kun alkaa olemaan sivuja jo ihan kiitettävästi. Toki voin sen tehdä myös, mutta päivittelyt ei ole ihan ajan tasalla heti (kuten odotusaikana oli).

Meillä poika kasvaa myös kovaa vauhtia. Tissimaidolla mentiin 5kk asti ja nyt ollaan siis reilu 3 viikkoa maisteltu eri ruoka-aineita. 2 viikkoa meni ennen kuin oppi miten syödään, sen jälkeen uponnut aika hyvin melkein kaikki mitä on saanut :p

Nyt päiväsaunaan! Meillä molemmat lapset nukkuu takapihalla rattaissaan. Esikoinen 2v8kk nukahti rattaisiin kun oli miehen kanssa lenkillä/puistossa. Eipä oo ennemmin moista näkyä ollut, siis että molemmat nukkuisivat rattaissa.
 
Täällä harjoitellaan kovasti konttausasentoa. Tyttö nousee ensin sellaiseen miesten punnerrusasentoon, josta yrittää sitten vetää polvet mahan alle. Saas nähdä milloin onnistuu. Muutenkin vauhti rupeaa olemaan jo aika kova. Jos sattuu näkemään jotain tarpeeksi mielenkiintoista on sen luokse aivan pakko päästä ryömimään. Pistorasiat ja johdot on tällä hetkellä mielenkiintoisimpia. Ja tietenkin meidän kaksi kissaa :D
 
Meillä "maaginen" 6kk meni rikki vajaa viikko sitten, eikä neiti vieläkään oikein edes yritä ryömiä.. Onko muita jolla ei vielä mennä eteenpäin..?? Mitä täällä on kattonu niin melko moni jo viipottaa menemään ja kontatakki koittaa.. :ashamed: Eihän vielä vissiin mikään kiire ole, mutta mutta..

Esikoisella oli vaikea kehitysvamma ja ehkä sen takia ollu vähän neuroottinen kaiken vähänki "poikkeavan" kanssa Lillin kohdalla.. Että vastailkaa, jos ehitte ja jaksatte, kookosta jookosta? :|
 
Meillä 6 kk tulee täyteen reilun viikon kuluttua... Täällä ei ole ryömimisestä tietoakaan, saati sitten konttaamisesta! Mahalta osataan kääntyä selälleen, mutta toinen suunta on vielä hieman hakusessa (vaikkakin hyvin pienestä kiinni että onnistuisi :)). Mahallaan keskitytään lähinnä ihmettelemään.

Aleksille on nyt allergialääkäri varattu. Sain ajan jo torstaille, vaikka soitin vasta tänään. Nuo posket kun punoittavat aina vaan. Lähteen kyllä kortisonilla, mutta kuurin jäljeen tulee heti takaisin :( Jospa tuohon nyt saataisiin vihdoinkin selvyys.

Meillä nukuttiin jo pari viikkoa kokonaisia 12 h yöunia, kunnes viikonloppuna alkoivat hampaat vaivaamaan ja sunnuntaiaamuna alas olikin ilmestynyt pieni hammas! Pojalle ostettiin viime viikolla myös syöttötuoli, jossa on syönyt ruuan 2x päivässä. Imetyskin on nyt ilmeisesti loppu, koska poika on kieltäytynyt pari päivää kokonaan syömästä rintaa :( Iso poika jo!

Tikru ja Aleksi 5 kk ja risat
 
Rasuko, meidän pojalla ikää pikkaisen vajaa 6 kk eikä ryömi/konttaa vielä. Yrittää kyllä edetä, mutta liike on sellaista mittarimatomaista ja aina kun jalat yrittää tehdä töitä tipahtaa pää lattiaan. Kääntyilee selältä vatsalleen ja takaisin päin joten sillä tavalla liikuskelee sekä pyörii itsensä ympäri. Toisaalta ihan hyvä ettei vielä vauhdikkaasti liikukaan, onhan tuolla lapsella aikaa :)
 
Meillä "maaginen" 6kk meni rikki vajaa viikko sitten, eikä neiti vieläkään oikein edes yritä ryömiä.. Onko muita jolla ei vielä mennä eteenpäin..?? Mitä täällä on kattonu niin melko moni jo viipottaa menemään ja kontatakki koittaa.. :ashamed: Eihän vielä vissiin mikään kiire ole, mutta mutta..
Meillä ei ryömitä. Liikutaan ympäri kyllä ja hieman ehkä taakspäin osaa hivuttautua mutta hyvin alkeellista on vielä tämä liikunta.

Ella oli Tuhkolmassa viikonloppuna risteilyllä. Skansenilla katteli hirviä ja ihmetteli maailmanmenoa. Matkustettiin bussilla ja taksillakin. Ilman kaukaloa tietenkin:ashamed: Laivassa oli ongelmia kun Ella ei osannut nukkua missään, vain yöllä nukkui sitten hyvin. Raskasta oli kun ei saanut yhtään breikkiä, olihan matkassa vielä 3v ja 4v, eikä toista aikuista. Olin siis lasten kanssa yksin. Seisovassa pöydässä sain katseita varsinkin 60kymppisiltä naisilta, paheksuvia selvästi. Varmaan heitä ärsytti kun kehtasin raahata lapsilauman mukanani häiritsemään heidän iltaansa, näin ainakin tulkitsin. Ihmettelen kyllä missä se naisten välinen solidaarisuus oikein on.
 
Meille muutti naapuriin samana päivänä syntynyt tyttö, joka ei myöskään ryömi vielä mihinkään. En kuitenkaan usko, että tarvitsee mitenkään huolissaan olla jos ei kauheesti edetä. Kaikki kehittyy omaa tahtiaan.

Onkos täällä muut miettineet turvakaukalon vaihtamista turvaistuimeen? En usko, että tuo meidän neiti kaikissa talvivaatteissa enään kaukaloon mahtuu, joten täytyisi varmaan alkaa miettimään tuota istuimen hankintaa. Tuntuu vaan olevan aika hankalaa tuon istuimen valinta, joten vinkkejä otetaan vastaan!
 
Meillä siirretään varmaan viimeistään jouluksi turvakaukalosta pois. Meillä on sellainen jykevä selkä menosuuntaan istuin jonka nimeä en nyt muista. Paljon apua minusta olikin:ashamed: Istuin on varastossa.
 
Juu.. Näin minä olen ajatellukki, ettei kiirettä ole.. Mutta ei voi neuroottisuudelleen mitään.. Muutenki tullu oltua ehkä HIEMAN ylisuojelevainen :ashamed:

Saimme joululahjaksi (vähän aikasessa vaiheessa) Lillille istuimen joka menee 0-1-vuotiaalle.. Eli siiryttiin siihen sitten kaukalosta suoraan.. Melko istuva asento se on tuossakin, en kyllä olis vastasyntynyttä siihen laittanu..
 
Ajatuksena on tosiaan sellainen selkä menosuuntaan oleva, jonka voi sitten myöhemmin kääntää toisinpäin. Testeissä vaan näyttäisi useimmat menestyneen aika huonosti : /
Tietenkin sitä haluaisi lapsensa matkustavan mahdollisimman turvallisesti ja mukavasti.
 
Meidän pikkuinen-Lotta mahtuu vielä hienosti turvakaukaloon joten vielä ei ole tarvetta ajatella siirtymistä isompaan. Kunhan se siirtyminen tulee ajankohtaiseksi niin tuolla odottaa Britaxin two-way-elite istuin, mutta tuo meidän toiseksi nuorinkin oli sellainen kirppu että siirtyi tuohon istuimeen vasta reilun vuoden iässä :whistle:
Ei meilläkään ryömitä, kontata tai edes nosteta pyllyä ylös :D Mutta pyörii napansa ympäri ja pyörimällä selälleen ja vatsalleen vuorotellen pääsee näin tutkailemaan maailmaa. Kävelytuolissa on välillä pieniä hetkiä kun alkaa tympiä lattianrajassa oleminen eikä äiti ehdi sylissä roikottamaan, mutta meillä tuo kävelytuoli on toiminut aina enemmän sellaisena pystyssä pitäjänä ei niinkään kävelemisen opettelun välineenä ;)
Hampaita ei vielä ole puhjennut lainkaan, mutta kuolaamisen ja ikenien jyystämisen perusteella voi olla ihan lähitulevaisuutta ensimmäisen hampaan puhkeaminen. Minä olen kyllä ollut todella tyytyväinen kun ei hampaita ole, ei ole tarvinnut jännätä pienien hampaiden puraisua imettäessä :)
Ruoka uppoaa tytölle hyvin ja kaikkea mahdollista ollaan tarjottu, eikä allergiaan viittaavia oireita ole tullut. Ainoa vaiva on edelleen tuo ajoittainen ummetus jota on sitten hoidettu mallasuutteella.
Ensiviikolla tytön pääsääntöinen hoitovastuu siirtyy isukille kun minulla alkaa tuo koulu ihan täysipäiväisenä eli pahimmillaan päivälle tulee pituutta 10 tuntia matkoineen.. Hieman on haikea mieli kun pieni pitää kotiin jättää vaikka jääkin isänsä hyvään hoitoon...
Tässäpä näitä meidän kuulumisia :)
MaMa ja Lotta 6kk :heart:

*muoks* Lotan 6kk neuvolan saldo oli pituus 65cm ja painoa 7,5kg
 
Viimeksi muokattu:
Löysinpäs tämän palstan taas :wave:
Kiirettä on pitänyt kun pojilla tasan vuosi ikäeroa.

Nuorempi siis nyt 6 kk. Mitat 9050 g ja 72 cm.

Meillä ei liikkeelle lähdössä pidetä kiirettä. Poika ei viihdy yhtään mahallaan. Reilu pari kk takaisin alkoi kääntyä mahalta selälle. Nyt vaan huutaa naama punaisena että tulkaa kääntämään :whistle:
Selältä mahalle ei ole kääntynyt kuin pari kertaa (vahingossa?). Ryömimisestä saati pyllyn nostamisesta ei tietoakaan. Istumaankaan poika ei suostu. Seisominen sitä vastoin tosi pop, samoin hyppiminen :p.
Meillä ei kanssa nukuta. Koliikiksi luullun maitoallergian diagnosoinnin ja Almiron korvikkeen aloituksen jälkeen poika nukkui muutaman viikon jopa 10 h yöunet. Sitten nukkuminen loppui kuin seinään. Nyt syö kerran yössä ja muuten itkeskelee (tuttia ja soittorasiaa) tosi usein. Kaikki yöt menee siis oman sängyn, pojan sängyn ja esikoisen sängyn väliä juostessa :|

Kiinteitä syömään poika on ollut tosi huono. Ihan viime viikoilla kiinteät ovat alkaneet vähän maistua. Mahdollisten maitoallergiaan liittyvien muiden allergioiden takia ollaan edetty tosi varovasti. Nyt saa maidon lisäksi aamulla riisipuuroa vajaan desin josta osa jää syömättä, päivällä liharuokaa puolen purkkia ja illalla hedelmäsosetta reilun puolen purkkia. Eli melko pieniä nuo määrät edelleen.

Turvakaukalosta: Meillä Brion kaukalo ja poika on muutenkin iso ja todella roteva ja leveäharteinen ja vastustelee jo nyt kovasti kaukaloon laittoa. Hartiat kun ei mahdu kunnolla ja kädet sojottaa ylös :( Samoin ei tahdo mahtua kaikkiin kauppojen ostoskärryjen istuimiin.

Meillä käytössä Brion tuplarattaat ja ne kanssa jo nyt aika ahtaan. Mitenkä ihmeessä nämä veijarit mahtuvat niihin vielä 1,5 vuotta?
 
Moikka pitkästä aikaa!

Influenssarokotetta ei oteta. Ja syynä se, että en usko että tarvitaan. En ole siis mitenkään rokotevastainen, otinhan raskaana ollessa sikainfluenssarokotteenkin.

Kiinteitä poika syö lounaalla (max. 1/3 purkillista), päivällisellä (max 1/3 purkillista) ja illalla puuroa 1/3-1/2dl hedelmäsoseen kera. Noiden lisäksi saa esim. maissinaksuja, päärynää ja banaania omiin käsiin välipalana tai jälkiruokana. Aamupuuroa pitäisi varmaan alkaa tarjoamaan, mutta kun tyyppi syö yöllä niin usein, niin ei vaikuta nälkäiseltä.

Puolivuotissynttäreitä vietetään lauantaina. :D Ihan pienimuotoisesti, kutsuttiin vaan miehen vanhemmat lapsineen ja pojan isomummi kylään. Ja en muuten ollut kuullut tuollaisesta tavasta ennen kuin tuolla huhtikuisten Facebook-ryhmässä. Hyvä syy syödä kakkua. :ashamed:

Konttaamista poika harjoittelee, pääsisi jo liikkumaan jos vaan kädet toimisi. Haluaa siis pitää tukevasti kädet lattiassa. Kylvyssä haluaa nousta reunaa vasten seisomaan. Ei varsinaisesti ryömi, koska kaikki energia ja aika menee konttaus-/karhuasennossa heilumiseen. Jollain tavalla se kuitenkin tuolla lattialla etenee, koska kun katseen kääntää hetkeksi pois, on poika siirtynyt jo eri kohtaan.

Kiva seurata, miten pojan luonne/käyttäytyminen jne. kehittyy. On alkanut viime aikoina nauttimaan läheisyydestä uudella tavalla. Sylissä kun pitää, painaa päänsä rintaa vasten ja ääntelee hellästi, ihana. :heart: Vaikuttaa myös siltä, että tykkää halimisesta ja semmoisesta, ennen yritti aina pyristellä irti, jos liian likelle veti. :D Nauraa tietyille asioille ihan sikana, välillä kuulostaa siltä, että nauru muuttuu itkuksi.

6kk-neuvola on vasta reilun viikon kuluttua, uudet mitat saan tietoon silloin. Se onkin kai vähän perusteellisempi käynti?

Ei kai tämä ole liian raju kuva, kun näkyy paljasta pintaa? Noh, eipä tuossa mitään näy.


Emilia ja Joel pian 6 kuukautta :)
 
Viimeksi muokattu:
Kiva seurata, miten pojan luonne/käyttäytyminen jne. kehittyy. On alkanut viime aikoina nauttimaan läheisyydestä uudella tavalla. Sylissä kun pitää, painaa päänsä rintaa vasten ja ääntelee hellästi, ihana. :heart: Vaikuttaa myös siltä, että tykkää halimisesta ja semmoisesta, ennen yritti aina pyristellä irti, jos liian likelle veti. :D Nauraa tietyille asioille ihan sikana, välillä kuulostaa siltä, että nauru muuttuu itkuksi.
Meillä on myös tota! Ella usein ottaa käsillään kiinni mun naamasta kun nostan syliin ja painaa suun (avonaisen) mun suuta vasten. Olen ajatellut että yrittää halia ja pussata mutta ei osaa tehdä sitä kuin suu auki:heart:
 
Noista turvaistuimista vielä: Meillä esikoiselle hankittiin (odotin silloin jo tätä kakkosta) kaksi jakkaraa ihan sen takia, että niitä kumpaakin tullaan tarvimaan kun tämä kakkonen tulee istuinikään.
Ostettiin britaxin multitec ja secura. Varsinkin secura oli ihan älyttömän hyvä istuin. On sellainen "kaukalomainen". Tosi suojaava ja sen saa melkein makaavaan asentoon. Sitten tuli vaan sellaine pikku ongelma, että vaihdettiin autoa ja tähän uuteen (kia sportage) ei sovi tuo secura lainkaan :(
Sitä ei kertakaikkiaan (ainakaan mun taidoilla) saa tukevasti kiinni vaan on epävakaa sivuttaissuunnassa.

Multitecciin olen tosi tyytyväinen. Se on sellainen monikäyttöistuin (selkä menosuuntaan, kasvot menosuuntaan, turvavyöistuin ja istuinkoroke) ja siinä on tosi hyvät "klipsut" jolla vyö turvavyö kiristetään. Ei heilu eikä huoju :cool:
Ongelma vaan, että ei siihen pystyn asennon takia voi 6 kk laittaa :(
 
meijän tytölle ostettiin gracon cosmic comfort s istuin, vielä odottaa varastossa paikalleen asentamista, mutta ihan lähipäivinä ajateltiin kaukalo siihen vaihtaa :) meillä typy nyt siis 5,5 kk.

taitaa olla aikalailla samanlainen ku tuo multitec, myöskin 'monitoimiistuin' menee siis pitkään.

ihana kuva empulla!

halimisesta oon huomannu saman et tyttö ihan erilailla viihtyy välillä sylissä, silleen halitellen, painaa pään rintaa vasten ym.. :)
sit taas vastaavasti välillä ei yhtään jaksa rauhottua syliin vaan keppuroi niin kauan et pääsee omien leikkihärveleiden pariin:D

onko teän vauvoilla jotain mitä oikeen säikkyy/ pelkää?
meidän tyttö alko eilen itkeen hysteerisesti kun mulla oli foliota käsissä! :eek: muutenki tuommosia rapinoita säikkyy, muovipusseja ja kun teippiä ottaa rullasta..
omia rapisevia leluja ei tosin pelkää. =)
 
Kiitos turvaistuin vinkeistä. Täytyykin lähteä läheiseen Lastentarvikkeeseen tutkailemaan istuimia vielä tarkemmin. Siellä näyttäisi olevan vielä inventaario alekin menossa.

Meillä tyttö säikkyy pääasiassa äkkinäisiä kovia ääniä, kuten varmaan kaikki. Sauvasekoittimen ääni on sellainen mitä alkaa aina itkemään. Pyydänkin nykyään aina miestä viemään tytön eri huoneeseen, kun alan tytön soseita soseuttelemaan. Ei halua turhaan toista itkettää. Jossain vaiheessa myös pelkäsi kauheasta leluja joista lähtee jotain ääntä, kuten musiikkia.
 
Meillä aiemmin tyttö säikkyi itkun kera äkillisiä kovia ääniä (aivastus, yskä, kolahdus jne.) nykyäänkin säpsähtää, muttei ala itkemään.. Ihmettelee vain.. Kovia ääniä muuten (pora, imuri, sirkkeli jne.) saa tytön vaan innostuu! :D

Meillä tyttö sylissä vaan innostuu kaikesta ympärillä, ettei ehi halailee.. Nytki näppistä tavottelee kovasti.. Eli sori kirjotusvirheet :LOL:

En taida ottaa influenssarokotetta..

Kun menin mainitsemaan, ettei neiti vielä ryömi, niin alkokin seuraavana päivänä jo pyllyä nostelee.. Eli tulempa toisteki puhumaan tänne mietteistäni :wave:
 
Puuh, oliskohan meillä nyt tiheän imun päivät (tai siis yöt) meneillään, kun kahtena viime yönä pojan pisin unipätkä on ollut kaksi tuntia. Tuntuu että heräili puolen yön jälkeen vartin välein ja halusi rintaa. Väsynyt olen, semmoinen fiilis kuin olisi jyrän alle jäänyt. :(

Tänään on pojan syntymästä tasan puoli vuotta. :)

E ja J 6kk
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä