** HUHTIKUISET 2010 **

Tuosta Empuun jutusta tuli mieleen, että miten teillä muilla vauvat menee nukkumaan (siis syliin, itsekseen, viereen tms). Onko siis mitään "unirituaaleja" olemassa?

Meillä on Toni ja Sofia nukkuneet n. pari kk nyt samassa huoneessa. Meillä on ns. leikkihuone erikseen. Tosin Toni siirtyy sitten tuonne huoneeseen kun on siihen valmis, nyt vielä ei halua yksin nukkua. Ja siis meillähän Toni on nyt 6 v. Saa nähdä miten sitten kun tää vauva tulee (ystävämme risti häne puavoksi, ja arvatkaa kaks kertaa onko tuleva nimi paavo, noup... :rolleyes: )
Meillä siis Sofialla oli siihen n. 2-3 kk ikäiseksi yöt tosi levottomia, sitten päätettiin kokeilla että mitä tyttö sanoo ja siellä unenlaatu parani huomattavasti.
Nyt Sofia nukahtaa itsekseen sänkyyn, kunhan on pupu kainalossa ja hiiri soimassa, siihen nukahtaa ilman kitinöitä. :D

...ja tää sit hukkas lopun tekstistä.
Niin, siis syy tähän miks on opeteltu itse nukahtaan on se, että esikoista kannettiin vuoronperään miehen kanssa monta tuntia illassa, ennenku saatiin hänet nukkumaan, joten päätettiin että siihen rumbaan ei kyllä enää lähdetä. Ja toisaalta, helpottaahan tämä tilannetta sitten kun vauvakin tulee, että on sitten joku rauha näissä illoissa. Ja ennenkaikkea, sitä omaa aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
buam, onko vinkkejä tohon nukutamiseen?
Meillä meni hulinaksi sen 4kk ikäisenä olleen flunssan jälkeen ja enää nukahdetaan vain tissille huoh no päivällä saattaa vaunulenkillä nukahtaa liikkuviin vaunuihin. Ennen tota flunssaa nukahti itse omaan petiin kun puoli nukuksissa laittoi, mut ei sen jälkeen enää. Ja tuntuu että tissi on ilta illalta entistä tärkeämpi. Vai onko se sit unikoulu kun on vanhempi. Mut jos nyt keksis jotenkin lempeämmän tavan et vois opettaa nukahtamaan muuallekkin kun tissille taas. Ja se et tyty on alkanut heräilemään tunnin kahen välein yöllä. Et nukkuu sitten kainalossa, jotta saan itse nukkua.
 
Vauvan nukuttaminen Joel on alusta asti nukahtanut rinnalle, niin päivällä kuin yöllä. Tuntui jotenkin luontevimmalta, koska tuo oli jo sairaalassa mun tississä kiinni 24/7. Täytyy miettiä jotain muuta keinoa myöhemmin, ja mahdollisesti kokeilla unikoulua tms.
 
Nukahtamisesta; meillä Lilli nukahtaa ajoittain omiin puuhiinsa sänkyynsä (käsillä, rätillä tai leluilla leikkien), mutta suurimaksi osaksi tuttipullon kera.. Päikkäreille nykyään oikeestaan vaan maidon kanssa.. Ulkonakaan ei nuku 30min pidempään, vaikka vaunut olisikin liikkeessä..

Muutaman tunnin päästä neuvolaan, lisäilen sitten mittoja..

Nyt on Lillikin tuhissu nenänsä kanssa, varsinki öisin vaikka nostin pinnasänkyä kohollekkin.. Olis voinu säilyä meidän lentsulta.. :snotty:

Rasuku ja Lilja 5,5kk
 
Viimeksi muokattu:
Meillä annetaan iltamaito pullosta, jonka jälkeen viedään aina omaan sänkyyn. Sinne tyttö aina itsekseen nukahtaa.

Ennen päiväunia annan yleensä kasvissosetta ja pullosta maitoa. Sitten vaunuihin ja kävelen sen aikaa, että tyttö nukahtaa. Nukahtamiseen menee yleensä 5-10 min.
 
Meillä tuo omaan sänkyyn nukahtaminen kävi niin, että alkuun nukahti aina syliin ja sitten siirrettiin omaan sänkyyn nukkumaan. Kerran sitten illalla oli sellanen tilanne, ettei millään asettunu syliin, huusi vain kurkkusuorana vaikka mitä teit. Suoraan sanottuna, mun oli pakko laskea se hetkeksi sinne omaan sänkyyn, kun mulla meinas palaa itsellä hermot kun oli huutanu niin pitkään ja painelin sitten tupakille ulos ja siinä samassa kun laskin sänkyyn tytön, tyttö otti pupunsa käsiinsä, veti sen silmille ja käänty kyljelleen ja laitto nukkumaan.
Suoraan sanottuna Sofia oli väsyny sylissä olemiseen sillä hetkellä. Siitä asti tehtiin aina niin, kun huomattiin että se alkaa väsymään (hieroo lähinnä unisena silmiään), tarvii vain viedä sänkyyn, antaa "rätti-pupu" ja hiiri soimaan ni nukahtaa saman tien, ilman mitään rituaaleja.
Ei tarvi unipulloa tms vaan laittaa itsekseen sitten nukkumaan. Monesti kyllä syö ennen sitä ja sitten vielä vähän aikaa ähisee sylissä ja sitten laittaa nukkumaan.
Senkin oon huomannu että se uni ei katkea samalla tavalla kuin siinä että lapsi nukahtaa syliin ja kun lasketaan sylistä pois, herää ja itkee kun ei enää olekaan sylissä. Tätä meillä oli sillon pitkään kun nukutettiin syliin.
Nyt Sofia nukkuu aamulla n. tunnin pätkän, ns. aamu-unet, sitten puolilta päivin nukkuu n. 2 h päikkärit ja jos ollaan ulkoilemassa unet monesti n. 3,5 h. Sitten iltapäivällä on toiset n. tunnin unet ja illalla vielä ennen nukkumaanmenoa nukahtaa 15-30 minsaa. Sitten syödään puuro ja aikalailla sit meneekin yöunille. Yöunille alkaa n klo 20. Eikä herää kun luetaan iltasatua pojan kanssa siellä.
Mutta vaunuissa ulkona nukkuu aina sen 2-3 tuntia jos nukahtaa sinne. Tykkää nukkua ulkona.

Mutta valitettavasti vinkkejä ei meillä tuohon ole, tää alko niin vahingossa meillä, eli suoraaan sanottuna siitä että äidillä meni hermot.
Yöllä Sofia herää 2x syömään, juo maitoa pullosta. Pian koitetaan tästä päästä sitten eroon, kunhan nämä kiinteät alkaa sujumaan kunnolla. Sofia on hiukka huono syömään kiinteitä, joutuu houkuttelemaan kovasti. Hedelmäsoseet ei uppoa, saatika marjat. Tällähetkellä ainoa mikä menee on aprikoosirahka. Tietenkin pottuja syö, mutta näitä välipalojakin olisi kiva saada menemään. Banaania onneksi syö mielellään.
Että syöntivinkkejä meille kiitos :p
 
Nukahtaminen Esikoisen on ollut pienestä pitäen vaikea nukahtaa. Mitkään unikoulut eivät asiaa auttaneet, päinvastoin. Huudatusunikoulu, jota nykyään ei edes suositella, olisi ollut mahdotonta toteuttaakaan, sillä hysteerinen huuto (hetkessä siinä pisteessä ettei saanut henkeä ja alkoi yökkia/oksensi) alkoi siinä hetkessä jos katosi näkyvistä. Tassuttelut ja muut vastaavat systeemit päätyivät samaan lopputulokseen; hysteeriseen itkuun. Eli sylissä nukutettiin pitkään, kunnes samaa sylittelyä jatkettiin vieressä maaten. Nyt lähes 3-vuotiaana nukahtaa joskus itsekseen, mutta useimmiten tarvitsee aikuista avuksi.
Pikkuisen kanssa on kaikki tehty saman kaavan mukaan kuin esikoisenkin, mutta lopputulos on aivan toisenlainen. Pikkuinen nukahtaa sänkyynsä kun sopivaan aikaan sinne laittaa ja vähän taputtelee peppua. Joskus ei tarvitse taputella, pelkkä sänkyyn laskeminen riittää. Rinnalle nukahtaa joskus, mutta paljon harvemmin kuin esikoinen, joka melkein aina nukahti rinnalle. Molemmat on ollut helppo siirtää sänkyynsä kun ovat syliin nukahtaneet, kunhan vain on tehnyt kaiken varovasti.
Eli temperamentti taitaa tässä(kin) asiassa olla melko määräävä juttu. Ei kenties tuota vaikeuksiaarvata kumpi lapsista on nopeasti tulistuvaa sorttia ja kumpi rauhallinen. ;)

Syömiseen liittyen minun vinkkini menevät tuonne sormiruokailun puolelle (yllätys yllätys). Olen hämmästellyt Pikkuisen kehittyviä taitoja ja vakuuttunut aina vain enemmän sormiruokailun eduista. Enää en lähde houkuttelun ja suostuttelun tielle kuten esikoisen kanssa tuli tehtyä (saan niittää vieläkin sen satoa...:headwall: ), sillä sille ei ole tarvetta. Pikkuinen on maistellut mm. kiiviä, nekratiinia, pastaa ja leipää. Hän on itse tarttunut ruokaan, vienyt sen suuhun, imeskellyt ja pureskellut paloja irti. Jotain on mennyt mahaankin asti, vaikka pääasiassa sapuska on ollut maistelun ja hypistelyn kohteena päätyen lopulta pöydälle tai lattialle. Se oivaltamisen ja uuden oppimisen riemu, mitä tässä on saanut seurata, on sanoin kuvaamaton. Veikkaisin, että kuukauden päästä valmius syömiseen on jo hurjasti parempi ja Pikkuinen pääsee jatkamaan tätä ruokaan tutustumista sylin sijaan syöttötuolissa.

Donu ja Pikkuinen 5kk 1vk
 
Hassu poika, tuolle kun ei tutti maistu, niin eiköhän tuo lattialla leikkiessään laita ite tutin suuhunsa. :D Tuolla se puuhamatolla taitaa pyöriä, tutti siis, luulee varmaan leluksi muiden joukossa, ja kun kaikkea pitää maistella, niin menee se tuttikin suuhun.

Viime yö meni taas tunnin välein heräillessä. Aamuyöstä oli taas niin pirteä poika vieressä että :kieh:
 
Me ollaan nyt oltu viikko äitini luona maalla ja nukkumiset on ihan eri luokkaa kuin kaupungissa. Nyt nukkuu vaunuissa jopa kaksikin tuntia ulkona, kun kaupungissa nukkuu vain max puolen tunnin päikkäreitä. Ihan erilainen olokin vauvalla on selvästi, paljon iloisempi jotenkin...

Tuohan ei sietänyt vaunuja lainkaan pari ekaa kuukautta, joten kannoinkin sitä liinassa, mutta sitten kun rupesi vaunuissa viihtymään niin rauhoittuu heti kun pääsee niihin. Ja nukahtaakin niihin varsin pian. Iltaisin nukahdetaan yhä tissille, enkä pidä sitä mitenkään ongelmallisena ainakaan vielä. Yöllä havahtuu syömään pari k
ertaa, itse yleensä nukahdan heti uudestaan kun olen saanut annettua sen tissin, joskus tuo löytää sen ihan itekin :D

Kiinteitä ei olla aloitettu, mutta näkkäriä poika saa imeskellä tai kuivattua ruisleipää. Sekä porkkanan, omenan tai kurkun paloja. Ja tykkää kovasti. Varmaan rupean aktiivisemmin antamaan makupaloja sitten kun viikon päästä taas kotiudutaan :)

Voi että, ihana lukea buamin raskausjuttuja, ihan itselläkin kuume nostaa päätään, vaikka en siihen pahoinvointiin ihan heti haluakaan ryhtyä (oksensin monta kertaa päivässä puoleen väliin raskautta...)

Tervetuloa monet uudet!

Sun Rise ja A. 5,5kk
 
Viimeksi muokattu:
Heips pitkästä aikaa! :)

Neiti 5kk mitat: 7520g ja 67,6cm, py 42,7cm.

Meillä syödään soseita ja sormiruokaa sekaisin. maissinaksut on ihan lemppareita :p
Nan ja vellit ovat kuitenkin vielä ykkösjuttu!

Mimmi nukku viimeyönä todella hyvin ja söi vain kerran :)

Buamille paljon onnea uudesta tulokkaasta! :heart:

Tää uusi palsta on aivan hassu..pitää harjotella käyttöä ;D
Uusiakin oli palstalle saapunut, tervetuloa! :) :wave:

Pitää mennä viemään vanhimaista kerhoon ja kaapunnille pyöriin hetkeks.
Torstaina lähdetään reissun päälle ja perjantaina Turkkiin :D
Nyt pakko mennä...jäi taas lyhyeks käynti..

-nasum-
 
Meillä oli Aleksin 5 kk neuvola perjantaina (1.10). Pituutta pojalla on nyt 66 cm (64,4 cm) ja painoa 7 550 g (6 890 g). Päänympärys 42 cm (41,3 cm). Rokotuksetkaan eivät ihmeemmin meidän reipasta poikaa haitanneet. Pieni mies oli 5 päivän antibioottikuurilla poskessa olleen ihotulehduksen vuoksi ja nyt odotellaan josko poskien punotus pysyisi poissa. Jos posket taas lehahtavat punaisiksi, on kyseessä luultavasti allergia, joka onkin sitten hieman ikävämpi asia.

Nukahtamisesta.. Vien Aleksin yleensä pinnasänkyyn peittelen annan unirätin tai -nallen ja laitan soittorasian soimaan ja menen pois (tutin täytyy ehdottomasti olla suussa ;)). Välillä tarvitsee lisäksi rauhoittelua ja toisinaan laulan pojalle ihme&kumma -laulua (josta hän pitää kamalasti), johon hän nukahtaa. Nykyään illalla poika on yleensä niin väsynyt että ei kaipaa erityistä nukuttamista. Näin Aleksia nukutettu ihan pienestä asti. Päivällä nukkuu välillä myös ulkona, jolloin lähinnä vien hänet vaunuissa parvekkeelle, ehkä hetken heijaan (ja tarvittaessa hieman enemmän). Yleensä jää vaunuihin silmät auki ja nukahtaa itse...

Täällä alkaa vauvakuume taas nostella päätään, vaikka poika on vasta 5 kk :O Tuntuu hassulta sillä en edes pitänyt raskaana olemisesta ja lisäksi sektiohaavasta toipuminen vei oman aikansa. Ollaan kyllä ajateltu että olisi kiva jos toinen lapsi syntyisi 1,5 - 2 vuoden ikäerolla. Tosin menkatkaan eivät ole vielä alkaneet, joten turha tässä on liikoja suunnitella ;)

Tikru
 
heipppaaa!! :)

nukahtamisesta ainakin olette jutelleet, meillä nukahdetaan enimmäkseen yksikseen, siis niin et syönnin jälkeen vauva viedään väsyneenä silmät luppasten sänkyyn, johon sitten nukahtaa. aina ei mee niin helposti vaan tuttia pitää käydä muutama kerta antaan tai sit nostaa vauva viel ylös ja hyssytellä sylissä ( ei tarvi monesti näin.. )

päivällä laitan samalla kaavalla vaunuihin, nytkin syötiin kasvis sosetta, sit viel vähän maitoa ja sit puettiin ulkovarustus (tässä vaiheessa tulee monesti väsyhuutoa! ) nukahtaa melkeen heti kun vaunuihin pääsee ja ulos.
välillä tietenkin pitää käydä vaunuja pari kertaa heiluttelemassa :)

meillä on nyt 5kk tullut ikää, tytteli kovasti viuhtoo lattialla, ei kuitenkaan aivan ryömi vielä. kääntyminen sujuu molempiin suuntiin ja välillä riekkuu mitä ihmeellisemmin lelukaaren leluissa ja sängyn mobilen leluissa!! :D en tiiä pitääkö tuo mobile ottaa kohta pois kun ylettyy jo niihin hahmoihin tarttua..

meijän neiti on enimmäkseen aurinkoinen, välillä saadaankin kuunnella ihanaa kikatusta :heart: osaa olla myös vaativa ja tempperamenttinen..

tunteet voi vaihdella laidatsa laitaan aika nopeaa, näin on ollut alusta asti, onneksi nuita itkukohtauksia ei tule kuitenkaan edes päivittäin.

5kk neuvola on perjantaina, tuun sit ilmotteleen vähän mittoja :)
 
Gallup Millaisia määriä teidän vauvat syö kiinteitä? Joelille uppoo vihannessosetta ihan maksimissaan pari ruokalusikallista (jos sitäkään), sama määrä löytyy ruokailun jälkeen naamasta/vaatteista/ruokalapusta. Puuroa valmistan iltaisin alle puoli desilitraa ja siinä on sama homma. "Kauhistuin" kun kesäkuisissa jonkun lapsi vetelee pari purkkia sosetta päivän aikana ja taisi vielä saada muutakin. Kai tuo jossain vaiheessa alkaa sujumaan täälläkin, tyytyväiseltä vaikuttaa poika ja se on pääasia. Sormiruokaa pitäisi alkaa antamaan useammin, jotenkin vaan pelottaa, että tuo tukehtuu johonkin palaseen. :(
 
Meillä ollaan tänään jo 6kk! Aivan uskomattoman nopeasti aika mennyt.

Kiinteiden määristä. Itse pakastan kasvissoseet aina jääpalarasiaan. Annan siitä sitten 5 palaa kaksi kertaa päivässä. Neidille uppoaa aina kaikki mitä tarjoaa ja välillä enemmänkin maistuisi. Nyt ajattelin pikkuhiljaa ruveta puuroa maistattamaan. Saa nähdä miten se maistuu.
 
Galluppiin; Meidän Lilli syö aamulla n. desi puuroa, lounaaksi pikku purkillisen kasvissosetta, päivälliseksi n. puoli purkkia hedelmäsosetta ja iltapuuroa n. desi.. Joskus menee jotakin enempi, joskus vähempi.. Maitoa päälle n. 800ml.. Yhdellä syötöllä yöllä mennään, tällä hetkellä (vasta oli kolmen tunnin välein, vaikka ruokamäärät oli ihan samoissa).. Ollaan me jo tässä pari kuukautta kiinteitä jo syötykkin..

Lillin 5kk neuvolan mittoja; painoa 7870g, pituutta 66,2cm ja pipoa 43.. Keskikäyrällä mennään..

On tuo meidän neiti vaan sisukas, vaikka minä ja avokki ollaan kilvan oltu kipeenä (lisäksi kaikki muutkin sukulaiset ympärillä) ei neidillä ole kuin vähän nenä vuotanu ajoittain..

Kierukan laitto meni ihan hyvin.. Jännittä vain niin hirveästi että sen takia varmaan sattu eniten.. Laiton jälkeen selvisi yhellä särkyläkkeellä.. Toivottavasti ei ilmene myöhemminkään mitään..

Rasuku ja Lilli 5,5kk
 
Rasuku - otitko hormonikierukan vai?

Itsellä ne odotetut menkat alkoivat sunnuntaina (kp 48) ja on tämä ollut hirveä kokemus. Vuodan kuin härän kurkusta:rolleyes: Sidettä olen kahtena yönä joutunut vaihtaman 1-2h välein. Tiedossa oli että kuparikierukka voi runsastuttaa menkkoja mutta tämä on jo naurettavaa.. tässähän laskee hemoglobiinikin aivan varmasti puhumattakaan siitä miten kiusallista on kun valuu sinne tänne kuin olisi jälkivuoto kyseessä. Toivon että tämä juttu normalisoituu ajan kanssa. Jos ei, otan härvelin pois.
 
Viimeksi muokattu:
sosetta meillä menee puolesta purkista purkkiin, yleensä syödään kasvissosetta tai peruna porkkanaa, ja sit joko jälkkäriksi muutama lusikka makeaa tai sit toisella syöttökerralla iltapäivällä.

meillä on aika vasta opittu tuo lusikalla syöminen, alkuun oli tosi hankalaa ku ei neiti oikeen ymmärtäny edes suuta avata, no harjottelun jälkeen nyt aukeaa suu (jopa aina sillon ku äiti syö jotain ja neiti on sylissä :D )
mutta sottasta on silti, pitää vaan ite ottaa rennosti eikä niin välittää pärskyttävästä tyttärestä, kyllä vaatteista ja ruokalapusta näkee mitä on syöty :) ja nenää syöten naama ihan soseessa aina :whistle:
 
Täällä flunssaisena ilmottelen..Tänää kävin lääkärissäkin sit jo ku eilen nousi kuume ja keuhkoputkentulehdus sekä poskiontelontulehdus, että aika kova ab-kuuri päällä. Jospas se tästä nyt helpottais.
mutta siis vastauksia, ni G:
Meillä syödään n. puolipurkkia peruna-lihaa ja siihen päälle sitten hedelmää tai marjaa jälkkäriksi. Tuo siis ehkä kerran päivässä ja sitten illalla puuro, muuten mennään vielä maidolla.
Mutta nyt kun on enää viikko 6kk päivään, niin tässä pikkuhiljaa harjotellaan istumista syöttötuolissa, siinä pikkuhiljaa sit samalla syödään jotain. Täällä mennään myös sekana, sormiruokailuna ja soseilla. Kurkusta tykkää tosi paljon.
Mutta nyt on pakko mennä levähtämään hetkeksi. On niin heikko olo, kuumekkin taas nousee....
(ai ni, nyt mennää jo 13+1:) )
 
Moi!
Saisikos tänne ketjuun vielä liittyä vaikka tuo vauveliini jo puolen vuoden ikäinen onkin?! :)

Esikoistyttömme tosiaan syntyi 4.4.2010 klo 2.42 painoa oli tuolloin 3690g ja pituutta 51cm. Nykyään onkin sitten jo huomattavasti enemmän. Kertoilen uusia mittoja ensi viikolla kun päästään 6kk neuvolaan. :heart:

Meillä on sujunut kaikki yllättävänkin hyvin. Nykyisin tuo nukkumaanmeno varsinkin iltaisin aiheuttaa pään vaivaa ja siitä täällä ketjussa olikin juuri kirjoiteltu. Mutta paremmalla ajalla tulen kertoilemaan enemmän ja lueskelemaan ketjua tarkemmin.

BrownEyedGirl ja S 6kk
 
Tulinpas puolivuotispäivän kunniaksi kirjoittelemaan, en ole kyl aikoihin käyny, en uudistuksen jälkeen ollenkaan. Tuolla FB:n puolella tulee käytyä kyllä.

6kk neuvolaan suuntaamme ylihuomenna, viimeksi Martta oli 6.2kg/63cm, jännityksellä odotan, että kuinka paljon nyt tullut painoa, kun varmasti kulutuskin lisääntynyt, kun liikettä on alkanut olemaan enempi :) Pelkällä rintamaidolla on tähän asti kasvanut murunen, tällä viikolla aloitellaan kiinteät, bataatti on ekana maistelussa. Jotenkin haikeaa aloitella ne kiinteät, kun on viimeinen vauva meidän perheessä. Ja tähän asti on ollu niiin helppoa ruokkia hänet missä ja milloin vaan :)

Martta ei vielä ryömi, jalat meinais, mutta kädet ei :) pyörimällä pääsee sitten vaihtamaan paikkaa ;)

Nyt ei ehdikään muuta, iltapuuhiin murusten kanssa pitää mennä. Tervetuloa uusille! Ja hienoa, että pino on pysynyt pystyssä, vaikkakin hiljaisempana!
 
Jotenkin vaan jää tänne kirjoittelu vähälle, kun tuntuu tuo kirjautuminen vaikealta eli silkkaa laiskuutta :ashamed:

Meillä syödään soseita imetyksen ohella ihan urakalla :) Aamulla Lotta aloittaa tissittelyllä ja sitten jonkin ajan kuluttua puuroa. Aamupäivällä purkki lihasosetta (laiska äiti ei ole vielä ehtinyt tehdä itse lihasoseita..) päivällä 1/2 prk hedelmä- tai marjasosetta, iltapäivällä 4 kuutiota itsetehtyä vihennessosetta ja illalla vähän puuroa ja väliin rintamaitoa eli ihan täysi repertuaari menee, mutta vielä ei olla siirrytty kahteen liha-/kalasoseeseen. Nopealla tahdilla on erilaisia ruokia ja makuja tytölle annettu kun viidellä edelliselläkään ei ole allergioita ollut joten on uskallettu hieman nopeuttaa tuota aikataulua. Ainoa ongelma kiinteistä on ollut kova vatsa jota on nyt löystetty mallasuutteella (kiitos kaikille fb:ssa vinkkiä antaneille :) ) Oltiin miehen kanssa hoitamassa parisuhdetta lähes kaksinkeskisellä reissulla Tukholmassa :D lähes siis siksi että Lotta oli matkassa mukana kun on vielä tuo tissimaito ehdoton soseiden ohella. Lotan kanssa on niin helppo reissata kun tyttö on niin sopeutuvainen ja hyväntuulinen, vanhemmat taitaa olla enemmän reissussa rähjääntyneitä (se siitä virkistymisestä |O ) Vaikka tosiaan laivamatkan lisäksi ohjelmaan kuului reilun 600 kilometrin meno-paluumatka ei se neiti hetkauttanut vaan tyytyväisenä tuo seuraili maisemien ja paikkojen vaihtumista :popcorn: Nyt reissu-elli nukkuu tyytyväisenä omassa sängyssä...
Meillä on vielä muutama päivä tuohon maagiseen 6kk:n ikään :) ja neuvolakin on vasta ensi viikon torstaina.. Mutta onnea kaikille jotka ovat jo tuon rajapyykin ylittäneet :heart::flower: Täytyy sanoa että aika menee siivillä kun tosiaan siitä synnytyksestä on jo se puolivuotta :O mihin tää aika menee.. ja mistähän saisi kutistuspulveria ettei tuo viimeinen vauva kasva liian nopeasti :confused: :whistle:

Sapfo minä jouduin poistattamaan kuparikierukan esikoisen syntymän jälkeen juuri tuo todella runsastuneiden menkkojen takia.. se oli ihan järkyttävää kun pari päivää vuoti tosiaan kuin härän kurkusta.... Toivotaan että sinulla asettuisi eikä tarvitsisi kierukkaa poistaa :)

Uusille tervetuloa mukaan kirjoittelemaan :)
 
Sapfo minä jouduin poistattamaan kuparikierukan esikoisen syntymän jälkeen juuri tuo todella runsastuneiden menkkojen takia.. se oli ihan järkyttävää kun pari päivää vuoti tosiaan kuin härän kurkusta.... Toivotaan että sinulla asettuisi eikä tarvitsisi kierukkaa poistaa :)
Kaksi yötä meni siteitä vaihdellessa, nyt kolmas yö yhdellä siteellä. Nyt sitten jännitän kestääkö nämä menkat sen kaksi viikkoa kuten kaverilla.
 

Yhteistyössä