**HUHTIHIPUT 2008 toukokuu***

Samanlaisia ongelmia täällä kuin muillakin :) rintaraivareita/ yliväsymystä..

Iltasin nukahtaa joko tissille tai olalle, ja kun yrittää laittaa sänkyyn niin huuto alkaa, ja tuttia kun tuo ei suostu syömään (saa vielä hirveemmän huutokohtauksen ) niin eihän siiinä voi muuta kun ottaa takas syliin ja taas yrittää heijata uneen (ja kun tuo "pysty" asento, olalla tai rintaa vasten on ainoo joka kelpaa)

Niin alussa aattelin että viereen en "opeta" nukkkumaan.. mut kuinkas on päässy käymään, eka syöttö tos kahen- kolmen mais ja mä nukahdan :ashamed: ite kesken ja herään sit seuraavalle syötölle klo 5.. ja poitsu tuhisee komeesti kainalossa :LOL:

Voikos äidinmaidon ottaa pakastimesta ja sulattaa suoraan kuumassa vedessä, vai pitääkö se esim sulatella jääkaapissa??
 
Huomenta täältäkin;-)

2kk neuvola takana, pituutta pojalla nyt jo 60,5cm (52cm) ja painoa 5700g (3535g) eli ihan hyvin on sälli kasvanut :LOL: Laylah: meillä laitettiin rotaviruksen 1 tänään, tosin en vielä ihmeitä osaa sanoa, muuta kuin että ruiskun herra nieli tyhjäksi ilman kiukuttelua, ilmeisesti ihan hyvän makuista ainetta :LOL: Me tosin ostettiin tuo rokote itse, melko arvokas :whistle:

Angel:
Ihana kuva teidän neidistä =)

Mutta josko siirtyisi katsomaan, mikä on itkun aihe tällä kertaa =)

Dooris ja Väinö
 
Angel08 Kainuun maakunta -kuntayhtymä maksaa tuon rokotteen. Siis kaikki kainuulaiset neuvolat tarjoavat tuota jo kokeiluluonteisesti tämän vuoden alusta. Ollaan siis paremmassa asemassa neuvolapalveluissa tältä osin, täytyy myöntää.
 
angel, ainaki Tampereella (ja eiköhän ne ole ihan yleisiä vauvauintiohjeita?) vaaditaan yli 3kk ikää syksyllä alkaviin vauvauinteihin, MUTTA meillä ilmoittautumiset oli jo toukokuussa, joten kannattaa ottaa selvää menikö teilläkin ilmoittautumiset jo ohi. tässä Tampereen uintiohjeet http://www.tampere.fi/liikunta/uimakoulut/vauvauinti/index.html sivulla linkki vauvauintiohjeisiin, mm miten totutetaan veteen yms.
Muutenki taitaa olla niin että kesäaikaan ei kerhoja ja harrastuksia ole vauvoille eikä isommillekaan lapsille. Uinnit meillä alkaa elokuussa, perhekerho syyskuussa. Joten kesä mennään muissa touhuissa..

Essi ei tarvi jääkaapissa sulatella, joko jääkaapissa tai vesihauteessa/hanan alla, ei huoneenlämmössä. Eli jos tietää et huomenna tarvii niin voi ottaa jääkaappiin valmiiksi sulaan niin on nopeampi lämmittää tarpeen tullen.
 
Heipä taas :wave:
Kiitokset neuvoista, olen tässä päivän mittaa kokeillut vähän kaikkea.
Yöllä söi ihan rauhallisesti, mutta vain toiselta puolelta ja jatkoi nukkumista aamuun saakka, sit aamulla taas kun oli kunnolla hereillä "rellesti" tissin kanssa ja silloin kyllä tuli maitoa ihan suihkuamalla ja auttoi kun lypsin vähän pois ja annoin sit ja ylläri alkoi kun alkoikin syömään ihan rauhallisesti =)
Seuraava kerta oli pientä huutamista ensin mut imi kuitenkin vähän ennenkuin meni taas huudoksi. Ehkä osittain johtuu siitä kun maitoa tulee liikaa ja osittain siitä kun on väsynyt :x kait.
Ehkä tämä tästä pikku hiljaa alkaa lutviutua, on vaan välillä todella rankkaa ja väsyttääkin vaikka tyttö nukkuu yöllä todella hyvin ja yleensä ottaa päivälläkin kahdet pitkät unet paitsi tänään :eek:
Nytkin tuossa sängyn päällä köllöttelee kun äiti vaan sättäilee netis, voe raukkaa :LOL:
Voi kun ihanaa kun saa kirjoitella omia tuntemuksiaan ja joku vielä vastaa ja kertoo omia kokemuksiaan =) Kiitos vielä kerran teille jotka vaivauduitte vastaamaan ja ottamaan kantaa :hug:

Täytyis tästä lähteä kokeilemaan joskos tytsy olis valmis unille.

Vilijonka ja kasandra
 
Syön kyllä ihan tavallista ruokaa. Meillä on molemmat pojat olleet hyviä nukkumaan yöllä. Esikoinen jätti yösyönnit jo 1,5 kk iässä ja siihenkin asti piti herätellä syömään. Iltaisin Timo ei nyt minusta tankkaa kamalasti, syö kyllä useasti, varmaan väliä max tunti. Toisaalta kun vertaa esikoiseen niin ei tankkaa ihan niin tiuhaan.

Meillä esikoinen sai rotarokotteen, ei tullut mitään oireita siitä. Ei ole sairastellut rotaa eikä vielä muitakaan vatsatauteja. Timo saa myös rokotteen seuraavassa neuvolassa.

Mutta nyt mentävä katsomaan esikoisen välipalaa ja ruokittava Timo sitten niin päästään pihalle. Esikoinen kävi aamusta isänsä kanssa avoimessa niin ei olla ulkoiltu vielä tänään.
 
Kiitos Oikukas rokotekeskustelulinkistä, kannattaa muidenkin käydä lukemassa ja ottaa selvää asioista muualtakin.

Vilijonka semmonen tuli kans mieleen että voihan olla ettei vauvan ole vaan nälkä, haluis lussuttaa (väsyynsä?) muttei halua että maitoa tulee. Ootko tuttia tarjonnut? Ja niin- mä syötän aina vaan yhden rinnan kerrallaan öisin ja päivälläkin monesti 1 tissi riittää. Ei ole mikään pakko molempia kerralla tyhjentää.
 
Me saatiin (tai Pihla) rotarokote viikko sitten enkä oo kyl huomannu mitään ihmeempää, vaipat tai sisältö näyttää samalta kun ennenkin ja ei huutoa tuo kait lisännyt.
Välillä kyl muuten huudetaan mut niin kait kaikki siis lähinnä iltasin tulee huutoa ja yliväsyneenä kuten joku aika sitte ku heräs kaheksalt ja nukahti vast kahen aikaan. siinä välissä vain silmän kiinnipistämisiä ei kunnon nukkumisia

Veera ja Pihla
 
Me ei meinata rotarokotetta ottaa, luin sen haittavaikutuksista (liittyen mm. allergioihin, ei tutkittua tietoa mutta kokemuksia) jo aiemmin enkä sitten oikein innostunut. Esikoinen ei ole rokotetta saanut, ei sitä silloin edes ollutkaan ja yhtään mahatautia ei ole tähän mennessä sairastanut.

Meillä Aleksi on siirtynyt yhteen kakkaan päivässä ja voi taivas sitä silloin riittää :eek:
Joka päivä on siis niskaa myöten peessä ja saa vaihtaa kaikki vaatteet. Tänään päätti sitten toimittaa asian autossa ja sitten oli siinä ittessään ihan kaikki. Onneks oli vaihtovaatteet mukana, mutta auton penkki vaipan vaihdossa tuossa tilanteessa on kaikkea muuta kuin kätevä. Kun sitä kakkaa oli joka paikassa. Ja sitten loppui puhdistuspyyhkeet :kieh:
Mutta selvisinpäs B)
 
Niin Anuuu: minkä kokosta haalaria vois ajatella tolle pojalle ens keväälle? Kun mä punnitsen tässä 74 ja 80 välillä...En osaa yhtään ajatella jos ja kun poika kasvaa "normaalisti". Kun tuo esikoinen on ainakin yhtä kai kahta kokoa ikäistään pienempi ja pitää nyt 80 cm haalaria ja ens syksylle on 86 cm odottamassa, ja se oli vielä aika iso :whistle:
 
Zeena, meillä oli esikoisella (huhtikuun lapsia myöskin) ekana talvena kokoa 80, välikausi seuraavana keväänä 86 ja molemmat oli hyvän kokoisia. Se talvihaalari kun pitää mennä vielä huhtikuussa päälle joten siksi hyvä olla se 80. niin ja välikausihaalarin pitäis mennä vielä marras-joulukuussa seuraavana syksynä.
 
Hipoliina juu tosi mukava oli se neuvola täti =) Teillä on neiti kasvanut hyvin. Pinja on vain 110g painavampi vaikka on jo melkein 2,5kk. Syntyessä painoi 3650g. Nolla käyrällä tuo kasvaa vaikka musta kuulostaa tosi vähältä tuo reilu kilon painon nousu kaikkiaan. Siro likka, ei oo ainakaan äitiinsä tullut :LOL:

Pinja keksi tänään että hänellä on kädet joilla voi huitoa leluja jos ne vaan tuo sopivalle etäisyydelle =) Näyttää viihtyvänkin nyt paremmin itsekseen kun "osaa leikkiä" :)
 
Zeena, korjausta kokoasiaa - Remu-haalarit vaikutti isommilta, joten meillä on nyt vauvalle syksyksi 68 senttinen välikausipuku, talvihaalari kokoa 80 jotta mahtuu villaa väliin ja välikausipuvun ostin myös kokoa 80 koska se taas ei tarvi olla liian iso että ensi keväänä onnistuu kävelemään harjoittelu ulkonakin. Mut siis esikoisen reimatec-välikausipuku (babymallinen, niinku tää uusikin) oli keväällä koossa 86 ihan hyvän kokoinen. Niis on kyllä eroa valmistajien välillä ja siinäki on eronsa onko babymallinen vai vyötärökuminauhalla.
Muuten minkä ikäinen sun esikoises olikaan? Mun esikoinen siis huhtikuussa täytti 2-v. ja sillä on jo kokoa 98 tämän kevään välikausipuku! Eikä se oo ees mitenkää "iso", ihan 0-käyrällä kasvaa.
 
Huomenta kaikille.
Olipa taas yö! Onneksi se on ohi, mutta olo on kyllä väsyneempi ku illalla nukkumaan mennessä. Onneksi tällaisia öitä ei ole kovin usein :ashamed: |O

Meillä Vertti ei suostu enää vaunuihin nukkumaan. Nukahtaa kyllä parhaimmillaan tunniksi, mut sit herää eikä rauhoitu enää uudelleen vaunuihin. Eilen tois sen sit sänkyyn sisälle niin nukahti saman tien uudestaan ja nukku vielä kaks tuntia. Toisia päikkäreitä en edes yrittänyt enä ulos vaan nukutin suosiolla sisälle ja poika veti unta melkein neljä tuntia!!! En ymmärrä ku yleensähän vauvat nukkuu paremmin ulkona kuin sisällä. No mulla toimi nyt itkuhälytin toisin päin... Vauva sisällä ja minä ulkona esikoisen kanssa :D

 
Tervehdys pitkästä aikaa.

Tänne kuuluu ihan hyvää. Ja poika kasvaa kovaa vauhtia. Nyt on menossa 68-70 senttiset koot.
Meillä kyl kaveri vetelee unta niin sisällä ku ulkonakin. Yöunille käy tos 20-21 aikoihin ja herää syömään aamulla 04-05 ja sit siitä nukkuu 07-08 asti.

Saa nähdä meneekö rytmi sekasin ku mennään juhannukseksi mökille.

baby dream ja Topi ens tiistaina 2kk.
 
Huomenta!

Käytiin eilen ikean avajaisissa testaamassa hankkkimaani rintareppua ja oi että Nella viihtyi siinä hienosti. tunnin jaksoi seurailla kiinnostuneena ympärilleen ja kun tuli väsy, otti tutin suuhun ja nukahti siihen. Monilta ihmisiltä sai hellyyttäviä katseita osakseen =)
Hieno homma, että reppu käy sillä se on niin hienoa jumppaa itselleenkin. kivasti on pakaroissa nyt tuntua ku eilen kanniskeli.

Mites te ootte suhtautunu noihin rintaraivareihin? Meillä ne nykyään alkaa iltasella ja saattaa huutaa tissi suussa minuuttejakin täyttä raivoo ennenku yhtäkkii nappaa tissiin kiinni ja alkaa syödä. se on todella rasittavaa...
Sitten toinen mikä liittyy noihin iltahulinoihin on se että tähän asti hän on kiltisti viimeisen tissin jälkeen viety omaan sänkyyn ja hän on nukahtanut sinne itsekseen. pientä itkuu saattanut olla ku tutti tippuu mut sinne on jäänyt... Nyt tämän viikon aikana se saa mielettömän huutokohtauksen sängyssä jolloin pakko ottaa syliin, nyt muutamana iltana ei ole tahtonut malttaa nukahtaa syliinkään, vaan huutaa ihan raivona, välillä silmät ummessa lutkuttaa hiljaa tuttii ja taas alkaa huuto... En jaksais yhdistää tätä mihinkään mahavaivoihinkaan koska alkaa aina samalla tavoin nukkumaan mentäessä. Sitten ku nukahtaa nukkuu 8h pätkän putkeen ja syö. Tälläkin hetkellä on vielä yö unilla eli vetäny 13h kohta jo unta =) Onko kellää neuvoja, et mitä tuo vois olla? vaiko onko väsymys menny vaan niin "yli" ettei sit tahdo malttaa nukahtaa... Tekee olon tosi avuttomaksi, toinen vaan huutaa ja nukkua pitäis. =(

Eilen alkoi muuten kuusiosainen ohjelma ruotsin kanavalta (olisko se sitten ruotsin 1, tekstitys suomeksi) nimeltä KÄTILÖ. kertoo Norjalaisesta sairaalasta ja kätilön työstä. Me miehen kans kattiin se illalla ja molemmilla kyyneleet valui synnyttämistä katsoessa. Olipa siinä monenlaista koskettavaa tarinaa muutenkin. Esim. seurataan äitin tarinaa joka vkolla 15 on menettänyt jo lapsivedet ja sen täytyy hiiren hiljaa maata sängyssä ja elää päivä kerrallaan. (hänelle tapahtunut sama kaks kertaa aiemminkin ja molemmat syntyneet kuolleina n.20vkolla) Minusta hirveän kiinnostavan tuntuinen, ihana ohjelma =))


Mitäs nelikiloisten vauvelit painoi 2kk ikäisenä, olis kiva vähän verrata muiden saman painoisena syntyneiden painokehitystä. Meillä ku painoa jo 6120g =)

Nyt jatkamaan aamupuuhia ja odotteleen että Tirriäinen heräisi :heart:

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Minä ja Nella 2kk 1pv
 
angel08 meillä kanssa tyttö huutaa nukutettaessa. Eli ensin syö tissiä mun vieressä, sitten huutaa tovin, sitten taas lutkuttaa, huutaa jne. Ei voi olla nälkää, eikä oikein tuota yliväsymystäkään, sillä eilen esim. oli nukkunut monta tuntia ja tunnin oli hereillä ennen yöunille laittoa. Eilen tuohon huutoon auttoi röyhtäytys ja tytön ottaminen syliin ja siinä tissittely (pienempiä itkukohtauksia tuli siinäkin kyllä). Sitten kun alkoi silmät lurppasta, laskin sängylle ja tisuteltiin vielä siinä. Veikkaisin, että tytsyä vain ärsyttää nukkumaan ryhtyminen. Huuto nimittäin saattaa alkaa päivälläkin samantien kun tähän sängylle sen laskee. Näin siis meillä.

Hah, tytsy nukahti äsken rintareppuun (saatiin se viime viikonloppuna) vaikka ei ollut edes vielä tarkoitus, kun koiraa vain äkkiä käytettiin lenkillä. On muuten kätevä siinä mielessä tuo baby björn -reppu verrattuna kantoliinaan, että sen etuosan saa irroitettua kokonaan. Sain siis laskettua tytsyn sohvalle nukkumaan ilman että heräsi. =) Pieniä nämä kotiäidin ilot. :LOL:

Tytsy sai viime viikonloppuna lahjaksi myös kaikkia 'ihania' vaatteita. Minä en niin tuosta vaaleanpunaisesta välitä.. taitaa huuto.net saada kohta tavaraa. :LOL: Ja sitten oli esim. yksi oikeasti ihan kiva mekko, mutta koko oli 56 ja tuota kokoa tytsy oli jo kaksi viikkoa sitten neuvolan mittauksessa. Ja nämä ilmat eivät muutenkaan oikein suosi mekon käyttöä. :/ :/

Tyhmä minä muuten, kun laitoin tänne sen nimen ja kirjoitin sen niillä pisteillä kirjainten väleissä, ettei googlella löytäisi sitä. Noh, googgelipa on melko kehittynyt otus ja löytyyhän se sitten kuitenkin. Poistin eilen sen viestini, missä tytön nimi on, mutta välimuistista löytyy edelleen. Laitoinkin googlelle pyynnön, että sekin poistettaisiin. Saa nähdä miten käy.

Jaa, kutsu kuuluu tuolta olkkarista.
 
naurattaa ja naurattaa vähän lisää :LOL: :LOL: :LOL: Poikani 4 vee tuli äsken kortsunkuoren kanssa ja sanoi muikku (leikki siis että se oli kamera) :LOL: Missähän kumi itse lienee??? Pitänee mennä etsimään ettei se löydy jostain lelulaatikosta kun tulee vieraita :LOL: Onneksi oli käyttämätön.. Pitänee kumit siirtää pois yöpöydän laatikosta..

Tästä tapahtuneesta tulikin mieleen, että mihinkä ehkäisyratkaisuun immeiset päätyneet? Varmaan ollut jo ketjussa aiemmin juttua, mutta ihan tarkkaan en oo jaksanu ketjua lukea..

Tylsää kun ei pääse ulos kun vaan sataa.. Meinaa seinät jo kaatua päälle kun on vaan sisällä.. Noh eikai tässä sokerista olla jos tänään jo uskaltautuis mennä itsensä kastelemaan kun tuo vaavelikin vihdoinkin nukahti =)

Piti mun jotain muutakin kysellä ja kommentoida, mutta pätkii..

Palailen asiaan kun taas muistuu mieleen :kieh:
 
angel ja juuri, täälläkin on yksi huutaja, joka ei halua käydä nukkumaan. Välillä nukahtaa itsekseen, välillä taas raivoaa hullun lailla. En tiedä pelottaako noita pikkuisia käydä nukkumaan vai mikä on. Äsken taas huusi ja kiemurteli niin ettei sylissä meinaa pysyä ja tutillakaan ei hiljene. Pistin tissin suuhun, eiköhän nyt nukahda.
 
angel08 vaikkei vertailla toki saisi, mut hassuu - meidän jäppinen oli syntyessä pienempi (3605/50) ja oli 7,5 viikkoisena 2kk lääkärissä mitoissa 6130g ja 57,5cm että niin ne "pienet" vaan ottaa isommat kiinni nopeasti kasvussa.

Mä kans katoin sen kätilöt sarjan ja itseasiassa näpyttelin heti viikottaiseen tallennukseen digiboksille, ku en mä ikinä mitää ehdi tai muista katsoa ku se tulis. Oli kyllä koskettavaa katsottavaa.. Mä tahtoisin jo olla taas raskaana ja päästä synnyttämään. (minäkö hullu!? vai hormoneista sekaisin vielä?) Vauvakuumetta mulla silti ei vielä ole ku on tossa 2kuisessa vielä vauvaa kerrakseen.

jaa.. sain pojat samaan aikaan maate. taas. kyllä elämä hymyilee! :D (katotaan ku näin kirjoitan niin heti jompikumpi herää )

Anu
 

Yhteistyössä