https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/hs-leikkeleita-ei-enaa-suositella-leivan-paalle/9042140#gs.hqa5ae

No eipä ole ongelma meillä!

Maksapasteijaa/makkaraa aion silti joskus ostaa ja samoin salamia tai metvurstia tai vastaavaa pitsaan.


En ole ikinä tajunnut, miksi limpun päälle pitäisi kasata sitä ja tätä niin että lopulta mikään ei enää maistu itseltään.
 
vierailija
"Lehden mukaan suositus koskee kaikkia lihapohjaisia leikkeleitä, riippumatta ovatko ne makkara- tai kalkkunaleikkeleitä. Käytännössä suositus koskee myös kaikenlaisia makkaroita ja nakkeja, koska ne ovat lihavalmistetia."

Ihan ok, mutta kyllä se prosessoitu kasvis on ihan yhtä prosessoitua kuin lihakin. Tai monesti vielä paljon enemmänkin koska lisäaineita tarvitaan, että se saadaan näyttämään lihalta, mikä jostain syystä on kasvismakkaran tärkein ominaisuus. Eli eiköhän kannattaisi virallisissa suosituksissa panna yhtä lailla kaikki vegeleikkeleet ja -makkaratkin pannaan.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
"Lehden mukaan suositus koskee kaikkia lihapohjaisia leikkeleitä, riippumatta ovatko ne makkara- tai kalkkunaleikkeleitä. Käytännössä suositus koskee myös kaikenlaisia makkaroita ja nakkeja, koska ne ovat lihavalmistetia."

Ihan ok, mutta kyllä se prosessoitu kasvis on ihan yhtä prosessoitua kuin lihakin. Tai monesti vielä paljon enemmänkin koska lisäaineita tarvitaan, että se saadaan näyttämään lihalta, mikä jostain syystä on kasvismakkaran tärkein ominaisuus. Eli eiköhän kannattaisi virallisissa suosituksissa panna yhtä lailla kaikki vegeleikkeleet ja -makkaratkin pannaan.
Todella! Hyvä huomio!


Just tsekkasin töllössä mainostetun Raisin tehtaiden Eleplant-levitteen tuoteselosteen ja siinähän on tyydyttynyttä rasvaa enemmän kuin perinteisessä oivariinissa!
 
vierailija
Joku aika sitten ostin nostalgiapuuskassa lauantaimakkaraa, mutta se jäi kyllä maistamisen jälkeen syömättä. Kinkkusiivuista en sen sijaan luovu, jos leivän päälle jotain pitää laittaa.
 
Joku aika sitten ostin nostalgiapuuskassa lauantaimakkaraa, mutta se jäi kyllä maistamisen jälkeen syömättä. Kinkkusiivuista en sen sijaan luovu, jos leivän päälle jotain pitää laittaa.


Mekin ostettiin pötkö korpelan lauantaimakkaraa ku oli tarjouksessa. Mutta eihän se edes maistunut miltään! Ei tule ikävä vaikken ikinä enää saisi :D
 
Mutta siis mullehan toi korkeintaan 350 grammaa punaista lihaa viikossa on ongelma jo ihan niinään koska voisin kiskoa saman määrän naudanphviä- tai paistia sujuvasti joka ilta.

Pitää priorisoida. Jos tekee vaikka riimilihaa tai tartaria niin vähemmällä saa ikänkuin enemmän. Tai kuivalihaa. :p
 
vierailija
Todella! Hyvä huomio!


Just tsekkasin töllössä mainostetun Raisin tehtaiden Eleplant-levitteen tuoteselosteen ja siinähän on tyydyttynyttä rasvaa enemmän kuin perinteisessä oivariinissa!
Siinä on kokoosrasvaa. Se on melkein pelkkää kovaa rasvaa.

Oivariini on voita, rapsiöljyä ja vettä. Laita sekottimeen voita ja öljyä puolet ja puolet ja lisää sen jälkeen 25% vettä. Itse tekemällä saa todella paljon parempaa kuin kaupasta
 
vierailija
Höpö höpö. Niin kauan kun aasian maissa saa rakentaa lisää hiilivoimaloita ja tuupata ilman sakeaksi savusta, viis veisaan näistä viherpiiperöiden propagandauutisista ja muista jutuista. Tää ilmastovouhotus on mennyt kyllä meillä niin överiksi, ettei mitään rajaa. Suomi ei tämän maailman ilmastokriisiä pelasta vaikka kaikki kanat ja lehmät laitettas teuraaksi ja alettas vedellä pelkkiä porkkanoita päivät pitkät. Minä laitan edelleenkin kinkkua leivälle ja piste. Suosittelen samaa muillekin. Tälle ilmastopropagandalle ei kannata alistua.
 

Yhteistyössä