HTS BESAFE IZI COMBI??? Uskaltaisinko ottaa käyttöön?

  • Viestiketjun aloittaja MöriseväMörkö
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
se helvetin istuin kun näköjään olet jo päättänyt sen hankkia. Kolme sivua jankutusta siitä miksi sitä kaupataan nolla kg lähtien, no arvaas...

Ilmeisesti istuin on samaa sarjaa suositustensa kanssa kuin järkyttävä bumbo-istuin, vain sadistiäidit sellaisen lapselleen ostavat. Vauva-raukan selkä kovalla koetuksella pienestä lähtien, jotta äiti pääsisi taas vähän helpommalla.. Ja kaupan kassa vaan kilisee!
 
MöriseväMörkö
[QUOTE="mmm";22880559]Meillä siirryttiin ko.istuimen käyttöön 1 v. 2 kk iässä juuri edellä mainitsemistani syistä ja istuin käännettiin kasvot menosuuntaan 2 v. koska kallistus oli toiseen suuntaan niin huono. Nyt poika on reilu 3 v., pituutta 98 cm ja painoa 15 kg. Käytetään varmaan tonne 4-4,5 v. saakka tätä.

Mä en usko että saat istuinta hyvään asentoon kun vauva on vielä niin pieni. Pää roikku tms. ja selkä rasittuu. Lyhyillä matkoilla tuskin saat lastasi pilattua mutta mukavalle ei välttämättä kyllä pikkuisesta tunnu.

Olen samaa mieltä kuin monet edelliset kirjoittajat: teet kärpäsestä härkäsen etkä ajattele lapsesi parasta. Et voi sokeasti vedota tuohon 0 kg rajaan, se on tarkoitettu kuvaamaan eri asiaa kuin mitä ajattelet.[/QUOTE]

..ettei alle 3v. kannattaisi kääntää kasvot menosuuntaan?
 
"huoh"
Onko se tosiaan niin vaikeeta vaikka pari kuukautta vielä tehdä sitten niin, että irroittaa sen kaukalon autosta vauvan kyytiin saamiseksi.. Vähän turhasta nyt mielestäni valitat, ei se niin iso homma loppujen lopuksi ole.
 
MöriseväMörkö
[QUOTE="vieras";22880653]se helvetin istuin kun näköjään olet jo päättänyt sen hankkia. Kolme sivua jankutusta siitä miksi sitä kaupataan nolla kg lähtien, no arvaas...

Ilmeisesti istuin on samaa sarjaa suositustensa kanssa kuin järkyttävä bumbo-istuin, vain sadistiäidit sellaisen lapselleen ostavat. Vauva-raukan selkä kovalla koetuksella pienestä lähtien, jotta äiti pääsisi taas vähän helpommalla.. Ja kaupan kassa vaan kilisee![/QUOTE]

..niin siinä meidän vauva nauraa hekottaa ääneen joka päivä. Niin onnellinen on kun pääsee vähän pystympään asentoon..
 
"mmm"
Eiköhän se SUOSITUS ole että 4 v. saakka selkämenosuuntaan. Mutta jos lapsi istuu koko ajan pää irti istuimen selkänojasta, pää riippuen eikä nukkumsiseta tule tietenkään tässä asennossa mitään, niin kyllä sitä vaan päädyttiin vaihtamaan tohon kasvot menosuuntaan. Tästä voi ehkä päätellä jotain: en ole pilkunviilaaja mutta 4 kk vanhaa lasta en olis ko. istuimeen minäkään laittanut.

Mielestäni istuin ei sovi alle 1 v. lapsille ja jos auton penkin malli on taaksepäin viettävä, on hankala nukkua pitkillä matkoilla autossa. JA tämä sama ongelma olisi toki muissakin malleissa (kokeiltu on), tässä istuimessa sentään saa vähän tilannetta korjattua kallistuksen avulla.
 
MöriseväMörkö
[QUOTE="huoh";22880670]Onko se tosiaan niin vaikeeta vaikka pari kuukautta vielä tehdä sitten niin, että irroittaa sen kaukalon autosta vauvan kyytiin saamiseksi.. Vähän turhasta nyt mielestäni valitat, ei se niin iso homma loppujen lopuksi ole.[/QUOTE]

..että tod.näk. odotamme 6kk ikää (ehkä pidempaankin)? Jos katsomme istuinta sovittaessa sen tarpeelliseksi.. Ja kysyin vain mielipteitä- en ole missään vaiheessa sanonut, että ottaisin istuinta vielä käyttöön.. Kyseenalaistan vain myyjien kommentteja ja myös teidän kaikkien..
Sellainen istuin vain nyt sattuu olemaan hyvin-arvosanoin myynnissä ja yhä väitetään soveltuvan myös vastasyntyneelle. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole..
 
!
Alkuperäinen kirjoittaja MöriseväMörkö;22880688:
..niin siinä meidän vauva nauraa hekottaa ääneen joka päivä. Niin onnellinen on kun pääsee vähän pystympään asentoon..
Nauraa hekottaakohan se vauvan selkäranka myös onnesta kun liian kovalle koetukselle joutuu liian varhain..
 
MöriseväMörkö
[QUOTE="mmm";22880710]Eiköhän se SUOSITUS ole että 4 v. saakka selkämenosuuntaan. Mutta jos lapsi istuu koko ajan pää irti istuimen selkänojasta, pää riippuen eikä nukkumsiseta tule tietenkään tässä asennossa mitään, niin kyllä sitä vaan päädyttiin vaihtamaan tohon kasvot menosuuntaan. Tästä voi ehkä päätellä jotain: en ole pilkunviilaaja mutta 4 kk vanhaa lasta en olis ko. istuimeen minäkään laittanut.

Mielestäni istuin ei sovi alle 1 v. lapsille ja jos auton penkin malli on taaksepäin viettävä, on hankala nukkua pitkillä matkoilla autossa. JA tämä sama ongelma olisi toki muissakin malleissa (kokeiltu on), tässä istuimessa sentään saa vähän tilannetta korjattua kallistuksen avulla.[/QUOTE]

..kuulostamaan tosi huonolta. Miksi ostit sen? Eikö olisi kannattanut ostaa sellainen istuin, missä lapsi olisi voinut matkustaa selkä menosuuntaan pidempään? Niskat eivät kestä vielä rajua etutörmäystä noin pienellä.
Voihan se olla etta meillä vaihtuu koko istuinmerkki. Niin huonolta vaikuttaa asento tässä istuimessa. Aikaisempi hts oli kyllä hyvä ja ei pää retkahdellut.
 
"mmm"
Alkuperäinen kirjoittaja MöriseväMörkö;22880750:
..kuulostamaan tosi huonolta. Miksi ostit sen? Eikö olisi kannattanut ostaa sellainen istuin, missä lapsi olisi voinut matkustaa selkä menosuuntaan pidempään? Niskat eivät kestä vielä rajua etutörmäystä noin pienellä.
Voihan se olla etta meillä vaihtuu koko istuinmerkki. Niin huonolta vaikuttaa asento tässä istuimessa. Aikaisempi hts oli kyllä hyvä ja ei pää retkahdellut.
Luepa uudelleen tuo viimeinen kappale. Sama tilanne siis muillakin merkeillä eli että istuimessa pitää kököttää pää roikkuen kun viettää siihen suuntaan. Tässä istuimessa tilanteen sai korjattua jotenkin siedettäväksi ja siitä syystä istuin otettiin käyttöön vasta 1 v. 2 kk. Ja kesän pitkillä ajomatkoilla nukkumisen mahdottomuus teki sitten se että käännettiin kasvot menosuuntaan. Uutta autoa emme ole harkinneet, vastaanpa tähänkin ennenkuin kysyt. Seuraavan lapsen kohdalla olen valmis kääntämään lapsen kasvot menosuuntaan jo 2 v. myös, mikäli olemme samassa tilanteessa.
 
...
Alkuperäinen kirjoittaja MöriseväMörkö;22878884:
..otitte käyttöön? Silloin puolivuotiaana? Meidän autossa suorat penkit takana. Toivottavasti onnistuu asentaa hyvi. Kokeilemaan lähipäivinä..
Otettiin käyttöön vasta 9 kk:n iässä, kun kaukalo jäi pieneksi. Siihen asti koin kaukalon kätevämmäksi, koska meillä oli käytössä matkarattaat, joihin kaukalon sai kiinni (eli ns. travel system). Lisäksi kaukalo oli silloin pitkillä matkoilla kätevämpi, esim. mummolassa, kun sai siirrettyä helpommin autosta toiseen.

Tosiaan, kallistuskulma on tuossa Besafessa aika pieni, eli ei mene kovinkaan pitkälle makuuasentoon. Sama juttu meidän selkämenosuuntaan turvaistuimessa. Meidänkin istuimeen on saatavilla supistajia, mutta jo vöiden rei'itysten perusteella ei istuimeen voi kovin pientä lasta laittaa. Nelikuisella, vaikka olisi kuinka jäntevä, selkä kuitenkin rasittuu huomattavasti vielä pystyasennossa istuessa. Vatsan ja selän lihakset eivät ole vielä niin kehittyneet. Ehkä lyhyemmille matkoille voisin tuota Besafea harkita (siis reilusti alle puolen tunnin matkat), mutta pidemmille matkoille en missään nimessä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja MöriseväMörkö;22880630:
Paras tietysti- turvallsin- ja hintakaan ei ole este... Mikähän kommentti on jäänyt nyt huomiotta- varmaan jokin, mikä ollut kohtalaisen epäoleellista. Juu, muutama tuttava ja lastentarvikeliikkeen myyjä sanoi, että uskallan ottaa käyttöön, mutta itseä epäilytti, joten kyselin mielipiteitä. Ja niitä (joitain asiallisiakin) sain- ja paljon mielipiteitä muistakin asioista. ;) Todennäköisesti odottelemme, että vauva saavuttaa puolen vuoden iän ja vaihdamme sitten istuimen käyttöön. Mutta ennen sitä täytyy kuitenkin testata jos meidän autoon saakin istuimen enempi makuuasentoon. Meillä kuitenkin autokin hyvä, ehkä paras ja aika kalliskin.. :D
Sulta on mm. kysytty mikä kaukalo on niin hankala ettei siitä voi lasta pois ottaa ja miten ne vyöt on niin hankalat muka virittää. On kysytty miksi et voi ottaa koko kaukaloa mukaan kauppaan (kyllä, sen todellakin saa siihen kärryjen päälle niin että koko ostososa on vapaana). En ainakaan löytänyt noihin vastauksia. Sä olet lähinnä inttänyt että kun se on merkitty 0 kg:sta asti niin sopii kyllä. Siltikin vaikka ko istuimen omistajat ovat sitä mieltä etteivät omaa pientä vauvaansa siihen laittaisi.

BTW, hyvä ja paras ja kallein auto ei tarkoita että siihen sopisi istuin, edes se kallein, parhaimmalla ja turvallisimmalla tavalla. ;) Ja jos lapsen istuin on epäsopiva, se ei suojaa vaikka olisi kuinka paras.
 
Viimeksi muokattu:
No meillä on X5, jossa tilaa istuimelle on kyllä erittäin hyvin, mutta silti istuimen kallistuskulma on lepoasennossa huono ihan pienelle vauvalle, joka ei osaa kunnolla istua.

Siitä kaukalon mallista, meillä oli Maxi-Cosi, jonka sai kiinnitettyä melkein yhtä nopeasti telakalla ja ilman mun mielestäni. Telakka oli tietty kätevä, mutta muiden autoissa/takseissa käytettiin kyllä aina ilman, ja siihen kiinnitykseen oikeasti meni todella vähän aikaa. Kyllä se vyö piti itseasiassa irrottaa, että lapsen sai kaukalosta hyvin ulos (jalat kun oli sen kaukalon päältä menevän vyön alla), mutta sen vyön uudelleenasentaminen oli kyllä tosi helppoa. Ja lapsen sai helpoiten irrallaanolevaan kaukaloon siten, että käänsi sen kaukalon penkille poikittain, jolloin kaukalon vöihin pääsi näppärästi käsiksi.
 
"vierailija"
lapseni siihen jo tuon ikäisenä laittaisin. Itse istuinta olen kaupassa käynyt sovittamassa jo neljä kuukautiselle lapselle (poika todella iso), mielestäni asento oli kyllä hyvin mukava, poika kyllä kampee pystyyn istumaan aina sitterissä ollessaan. Kauppaan istuin vielä jäi, sillä meillä vielä käytössä maxi cosi cabriofix telakalla ja siihen kahdet sopivat rattaat kun poika hetken vielä mahtuu ja on kätevämpääkin kätevämpi käytössä. Mutta kohta tästä luovutaan ja ostetaan juuri tuo istuin. Kyllä se kaukalon kantaminen on selälle sellainen taakka ja asento toispuoleinen, että en minä kyllä lähtisi itseäni rikkomaan/kipeäksi hankkimaan kaukalon kantamisesta kun on myös muita turvallisia istuimia tuonkin ikäisille lapsille.
 
MöriseväMörkö
Vielä on asentamatta, mutta varmaan lähiaikoina otetaan käyttön. Istuimen sai meidän autossa asennettua kyllä hyvin lepoasentoon. Istuimeen olisi ollut myynnissä myös pieni pehmusteiden alle asennettava tyyny, millä vauvan asentoa olisi saanut enemmänkin kallelleen, mutta toppavaatteissa olleelle vauvallemme ei näyttänyt olevan mitään merkitystä oliko tynyä pyllyn alla vai ei. Myyjä oli sitä mieltä, että istuimen voisi ottaa jo käyttöön. Riippuu kuulemma paljon vauvasta ja autosta, milloin asento on vauvalla hyvä. Meillä on autossa hyvin tilaa pituussuunnassa ja vauva iso ja jämäkkä, joten istuimen sai hyvin kallistettua ja vauvakin näytti viihtyvän.. Joten kokeilemalla vain selviää! =)
 
KS
Oli pakko hakea istuimen ohjekirjanen... Siellä on tällainen "tärkeää tietoa" -kohta.

"Istuinta suositellaan käytettäväksi lapsille, jotka osaavat jo istua itse. Istuinta ei suositella alle 6 kk:n ikäisille lapsille."

Me otimme istuimen käyttöön kun lapsi oli 11 kk. Käytämme vain makaavinta asentoa, ja silti lapsen pää retkottaa jos sattuu nukahtamaan (nyt 2-vuotias). En olisi itse ottanut istuinta käyttöön noin aikaisin.
 
meillä
On on istuin selkä menosuuntaan kaksosilla takapenkillä. Otimme ne käyttöön 10 kk:n iässä, koska koimme meidän turvakaukalot ahtaiksi, kun piti alkaa käyttämään toppapukua. Meillä on siis se isofix-kiinnitteinen versio eli isofixillä selkä menosuuntaan. Olemme tykänneet istuimesta käytössä. Hyvin ovat muksut istuimissa viihtyneet ja istuimiin on helppo laittaa lapsi istumaan. Toivottavasti tekin tulette olemaan tyytyväisiä ostokseen! :)
 

Yhteistyössä