HS: Ulkomaalaisperäisissä kebabeissa ulosteperäisiä bakteereita

  • Viestiketjun aloittaja Timppa
  • Ensimmäinen viesti
nakku
jeps, tuollaisissa tutkimuksissa on ärsyttävää, että paikkojen nimet jäävät aina piiloon. Oliskohan kuitenkin kuluttajalle informatiivisempaa tietää, missä ravintoloissa laatu ei täytä vaatimuksia kuin saada geneerinen "alles klar" tieto
 
Nomen
siis ulkomailla valmistettu kebabliha vai ulkomaalaisten tekemä kebab?
aikamonet käyttävät erään suuren tukun kebab lihaa joka on valmistettu suomessa toki poikkeuksiakin löytyy.
Ja tosiaankin näissä aloituksissa (toki ap:n motiiveja en tiedä ) pointtina olevan se että motataan ja mollataan kaikki ulkkispaikat alas että kunnollisia ei voi olla.
 
kauppias
Alkuperäinen kirjoittaja ....:
Kannattaa suhteuttaa myös siihen, että kaupoissa myytävät lihat eivät koskaan saa näin hyviä arvosanoja.
Äläpäs höpötä, kaupoissa myydään käytännössä pakattua lihaa, niihin ei pääse anaalia ilaman käsien pesua roplanneet likaiset kädet käsiksi.
 
laboraattori
Mä hieman tarkentaisin.

Veikkaisin, että noilla ulosteperäisillä bakteereilla tarkoitetaan E. coli -bakteereita. Ne ovat hyvin yleisiä ulosteessa. Vaarallisimpia E. coli -bakteereita ovat ns. EHEC-bakteerit, joita myös mahdollisesti kebabeista on voinut löytyä (en tiedä tutkimuksesta tarkemmin, mutta tämä on omaa veikkailuani).

Eviran tekemän suomalaisen tutkimusen mukaan suomalaisten teurasnautojen pintasivelynäytteistä (=lihasta) löydettiin EHEC-bakteereita 11% näytteistä. Pelkkien E. colien osuus on varmasti huomattavasti suurempi, veikkaisin itse että se on lähes 100% luokkaa.

Eli siis ei tuosta kebabtutkimuksesta kannata olla huolissaan, koska jo pelkästää teurastamon lihasta löytyy noita mahdollisesti patogeenejä EHEC-bakteereita jopa 11%:sta, ja ylipäätään E. coleja (yksi yleisimmistä suolistobakteereista) huomattavasti enemmän.

Joten turha tässä on syytellä kebabeja, koska ihan normi lihassakin näitä on yhtä paljon.

Joo ja noi bakteerit kuolee kuumennettaessa.
 
;)
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja laboraattori:
Luitteko tuon kirjoitukseni?
Kotimainen naudanliha ei saa tutkimusten mukaan yhtään sen parempia pisteitä.
Eipä tainneet lukea. Ja ihme ettei ap laittanut linkkiä hänen viittaamaansa tutkimukseen.
Se linkki olisi paljastanut otsikon hesarin jutulle. Ei sovi tarkoitusperiin
 
laboraattori
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja laboraattori:
Luitteko tuon kirjoitukseni?
Kotimainen naudanliha ei saa tutkimusten mukaan yhtään sen parempia pisteitä.
Eipä tainneet lukea. Ja ihme ettei ap laittanut linkkiä hänen viittaamaansa tutkimukseen.
Se linkki olisi paljastanut otsikon hesarin jutulle. Ei sovi tarkoitusperiin
Näinpä ;) "Helsingissä saa hyvälaatuista kebabia"
Itse kyllä katsoin tuon googlen avulla. Mutta toi nyt ei ole alkuperäistutkimus ja ei kerro koko totuutta. Viranomainen ei tosin taida saadakaan paljastaa esim. paikkoja tarkemmin.
 
äawdodnv
Alkuperäinen kirjoittaja laboraattori:
Viranomainen ei tosin taida saadakaan paljastaa esim. paikkoja tarkemmin.
Sille on syynsä. Viranomainen on neuvova toimija ja sen käynnin jälkeen kaikki on kunnossa.

Ainakin teoriassa.

Jos viranomaisen käskyt toimivat, niin jälkikäteen ei ole mitään tiedottamista. Homma on kunnossa. Jos ei toimi, niin viranomaisen velvollisuus on pistää paikka kiinni.
 
Lion
Lounais-suomen yhdellä valvonta-alueella 40 % kaupan jauhamasta jauhelista ei ollut hyvää. Se oli joko välttävää tai huonoa. Tämähän osaltaan voi johtua muustakin kuin vanhan lihan jauhamisesta. Myllyä ei ole pesty kunnolla tai pestään liian harvoin, huono käsihygienia jne.
Eiköhän suurin osa kebablihoista ole täällä meillä kuitenkin valmistettua (teollisesti) esim wellkebab tai sit tekevät ravintolassa itse vartaan.
 

Yhteistyössä