Hovawart?

Hei,

kuulisin mielelläni kokemuksia kyseisestä rodusta lapsiperheessä, jossa pieniä lapsia. Koiran hankinta ei vielä ole ihan ajankohtainen asia, mutta rotu on kiinnostanut jo pitkään. Vauvan tulon myötä on alkanut mietityttämään pitäisikö alkaa keskittymään enemmän johonkin toiseen rotuun.

Hakusessa olisi kuitenkin rotu, jolla on palveluskoiraoikeudet
 
tunnen perheen jolla OLI hovawart. lapsia lähemmäs kymmen kunta. koira sai paljon liikuntaa yms. mutta silti säikähtäessään puri yhtä lasta ja jouduttiin antamaan pois. itse siis tän perusteela näkisin ettei ihan lapsiperheen koira? :)
 
Mä en miellä hoffia lapsiperheen koiraksi. Se on yleisesti hyvin reviiritietoinen (sillä se on jalostettu vahti- ja suojelukoiraksi), jolloinka se ei välttämättä päästä esimerkiksi lasten kavereita sisään jos vanhemmat eivät ole paikalla. Hoffi on muutenkin haastava rotu, suosittelisin sitä vasta sitten kun on kokemusta jostain muusta palveluskoirasta.

Moni on sanonut hoffin muistuttavan kultaista noutajaa, mitä se ei todellakaan ole. Vietit ja käyttäytyminen ihan eri planeetalta.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä